Als het gaat om imperialisme – d.w.z. “het beleid, de praktijk of het pleiten voor uitbreiding van de macht en heerschappij van een natie, vooral door directe territoriale verwerving of door indirecte controle over het politieke of economische leven van andere gebieden” – zijn de Verenigde Staten en Europa er snel bij om Poetin te bestempelen als een rabiate beoefenaar die gestopt moet worden, anders zal hij de wereld veroveren, schrijft Larry Johnson.

Dit is luie propaganda van de kant van het Westen en het is een onzinnige beschuldiging. Poetin is een nationalist van de oude stempel en een oosters-orthodoxe christen die de communistische erfenis van de Sovjet-Unie schuwt. Sinds Poetin in 1999 aan de macht kwam, heeft hij geen ongeprovoceerde veroveringen van aangrenzende gebieden uitgevoerd. De militaire confrontaties van Rusland met Georgië in 2008 en met Oekraïne zijn een rechtstreeks gevolg van de inmenging van de VS en de NAVO in de regio.

Maar de VS en Europa blijven Poetin beschrijven als de gereïncarneerde Stalin en een man die vastbesloten is de Russische soevereiniteit over de wereld op te leggen. Dit is gewoon een 21e-eeuwse versie van de Domino Theorie. Het is Domino 2.0 en Poetin is het nieuwe Vietnam. De waarheid is dat de VS en Europa bonafide imperialisten zijn en de werkelijke staat van dienst van Poetin negeren. In plaats daarvan doet het Westen aan grove hypocrisie en psychologische projectie – door Poetin toe te schrijven wat ze zelf hebben gedaan en nog steeds doen.

Hier volgen enkele recente voorbeelden van de imperialistische propaganda van het Westen met betrekking tot Poetin en Rusland:

Poetins woorden spreken voor zich: wat hij in Oekraïne nastreeft, is het herstel van Rusland als imperiale macht.

Veel waarnemers pikten snel een van Poetins meer provocerende zinnen op, waarin hij zichzelf vergeleek met Peter de Grote, Ruslands moderniserende tsaar en de stichter van Sint-Petersburg – Poetins eigen geboorteplaats – die aan het eind van de 17e eeuw aan de macht kwam.

“Peter de Grote voerde 21 jaar lang de Grote Noordse Oorlog,” zei een ontspannen en blijkbaar zelfvoldane Poetin. “Op het eerste gezicht was hij in oorlog met Zweden om er iets weg te nemen… Hij nam niets weg, hij gaf iets terug. Zo was het.” – CNN

Het tijdschrift Foreign Policy, een spreekbuis van het establishment, propageert dezelfde meme:

  Wagner-baas uit 'vreugde' over Victoria Nuland

Het betekent vooral het hedendaagse Rusland zien als de erfgenaam van het Sovjet-rijk – een sterk gecentraliseerde staat waarin de Russische kern het interne en externe beleid van de niet-Russische republieken bepaalde – en het product van de plotselinge ineenstorting van dat rijk. – Foreign Policy

Mikhail Mamedov, een Azeri van geboorte die Rusland in 1996 ontvluchtte, biedt een onbedoeld ironisch perspectief op het Russische imperialisme:

Hoe is Rusland een imperiale macht geworden? Niet zoals andere Europese mogendheden dat deden, door zeeën en oceanen over te steken om delen van Afrika, Azië en Amerika te koloniseren. De imperiale groei van Rusland bleef grotendeels beperkt tot land: de expansie strekte zich uit over het hele continent Eurazië. Het rijk ging westwaarts naar Polen en Litouwen, oostwaarts naar Siberië en in het zuiden naar de Kaukasus en de Ottomaanse en Perzische rijken. . . .

“Het Russische concept van het imperium verschilde van dat van de westerse mogendheden. Rusland bezat geen “verre kolonies”, maar breidde zich over zijn grenzen heen uit tot diep in Eurazië. Het had een betere mogelijkheid voor de nauwere integratie van inheemse en Russische adel in één lichaam.” – Daily Jstor

Hebt u die laatste alinea begrepen? Mamedov heeft blijkbaar de Amerikaanse geschiedenis niet bestudeerd. Als Rusland een imperialist is omdat het “zich over zijn grenzen uitbreidde” en gezag uitoefende over aangrenzende gebieden, wat zijn de Verenigde Staten dan? Texas, New Mexico, Arizona en Californië waren geen onafhankelijke vrije staten die stemden voor aansluiting bij de VS. Ze kwamen onder controle van de VS dankzij het Verdrag van Guadalupe Hidalgo, dat officieel een einde maakte aan de Mexicaans-Amerikaanse Oorlog en “van Mexico eiste dat het 55 procent van zijn grondgebied zou afstaan, waaronder de huidige staten Californië, Nevada, Utah, New Mexico en het grootste deel van Arizona en Colorado. Mexico deed ook afstand van allemaal aanspraken op Texas en erkende de Rio Grande als de zuidelijke grens van Texas.”

Na zestig jaar van mislukte buitenlandse militaire expedities houdt de politieke klasse in Washington D.C. hardnekkig vast aan het kinderachtige idee dat als je je maar kunt ontdoen van de “slechte man”, je een politieke utopie kunt inluiden. Kijk maar naar de lijst van schurken die de Verenigde Staten hebben aangevallen in herhaalde pogingen om regeringen te veranderen en “democratie” te creëren of terrorisme uit te roeien, enz. Hoe hebben die gewerkt? Heeft het de wereld veiliger gemaakt? Zijn de Verenigde Staten veiliger geworden?

 • Mossadegh, Iran
 • Arbenz, Guatemala,
 • Castro, Cuba
 • Diem, Vietnam
 • Mao, China
 • Noriega, Panama
 • Saddam Hoessein, Irak
 • Bashir Assad, Syrië
 • De Sjah, Iran
 • Ayatollah Khomeni, Iran
 • Osama Bin Laden, Irak
 • Vladimir Poetin, Rusland
  Alexander Dugin: "We zullen gewonnen hebben in Oekraïne als we de helft van het land hebben overgenomen en onze laarzen Hongarije en Polen hebben bereikt"

Het verbaast me dat zoveel zogenaamde deskundigen op het gebied van buitenlands beleid het magische geloof aanhangen dat het elimineren van een leider een politieke oplossing zal opleveren die gunstig is voor het Westen. Luister maar naar Hillary Clinton die de Russische elite smeekt Poetin te elimineren:

Het idee dat het wegwerken van Poetin Rusland zal castreren en het land tot een gehoorzame horige van het Westen zal maken, is uiterst dom en kortzichtig. Het feit dat mensen als Clinton en Biden volhouden dat Poetin een dictator is naar het voorbeeld van Stalin, betekent niet dat waanvoorstellingen op magische wijze worden omgezet in realiteit.

Het Latin American Information Agency (ALAI) deelt mijn minachting voor de dubbele standaard van het Westen als het erom gaat het moderne Rusland af te schilderen als een amalgaam van nazi-Duitsland en Stalins Sovjet-Unie:

De belangrijkste westerse regeringen en mediakanalen trekken de invallen van Moskou in twijfel terwijl ze soortgelijke acties van hun eigen kamp rechtvaardigen. De inzet van troepen in Oekraïne, Georgië of Syrië wordt voorgesteld als een onaanvaardbare daad, maar de bezettingen van Afghanistan, Irak of Libië worden geïnterpreteerd als routineuze gebeurtenissen. De annexatie van de Krim wordt categorisch afgewezen, maar de toe-eigening van land in Palestina wordt van harte toegejuicht.

Deze hypocrisie wordt gecombineerd met ongeloofwaardige aantijgingen die de bevolking angst aan moeten jagen. Ze beschrijven een gigantische Russische macht met een onmetelijk vermogen tot schade. De manipulatie door Moskou van de Amerikaanse verkiezingen via infiltranten en algoritmen is de meest absurde beschuldiging in deze campagne.

Elk duivels complot wordt aan Poetin toegeschreven. In de media wordt hij vaak afgeschilderd als de belichaming van het kwaad. Hij wordt afgeschilderd als een despoot die een imperium opbouwt dat berust op brutale methoden van intern totalitarisme (Di Palma, 2019). Er worden nooit vergelijkingen gemaakt met de bejubelde plutocratieën van de Verenigde Staten of Europa, waardoor de overheersing door de heersende elites wordt bevestigd.

Waarom zou u zich zorgen moeten maken? Als het Westen Poetin blijft demoniseren, creëert het potentieel onoverkomelijke obstakels voor toekomstige onderhandelingen. Deze aanpak maakt een diplomatieke oplossing vrijwel onbereikbaar en zal Poetin er waarschijnlijk nog meer aan doen twijfelen dat het Westen kan worden vertrouwd op de naleving van een overeenkomst zonder onvoorwaardelijke overgave.

  Meer dan 50 landen stemmen tegen anti-nazisme VN-maatregel

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Door de V.S. gefinancierde neonazigroep kruisigt man, verbrandt christelijke iconen – gefotografeerd met Amerikaanse militairenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWat basisrekenen in de EU zou niet misstaan
Volgend artikelIn video: Russische mariniers bestormen de stad Ugledar
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Steve Bannon: Ik ben een trotse christen-zionist; Ik ben er trots op een partner te zijn van een van de grootste naties op aarde en het fundament van het joods-christelijke westen.
  https://www.bitchute.com/video/s5Jea72uP24i/

  Tijd om Steve Bannon af te vergeten…!

  Steve Bannon: Ik ben een trotse christen-zionist; Ik ben er trots op een partner te zijn van een van de grootste naties op aarde en de basis van het joods-christelijke Westen Mensen: Poetin Hij waarschuwde in de nieuwe commentaren dat het Russische volk misschien niet zal overleven in de NAVO-landen die erin slagen Rusland een “strategische nederlaag” op te leggen. Hij presenteerde de proxy-oorlog in Oekraïne en het binnenpompen van westerse wapens, waaronder recent toestemming voor Amerikaanse en Duitse tanks, als een existentiële bedreiging voor zijn land en volk.

  Oorlog in Oekraïne vormt een existentiële bedreiging voor het voortbestaan ​​van het Russische volk: Poetin

  Toen president Vladimir Poetin vorige week zei dat zijn land de deelname aan het New START-verdrag voor nucleaire wapenbeheersing met de VS opschort, legde hij uit dat dit was om “veiligheid en strategische stabiliteit te waarborgen” voor Rusland.

  In de zondagse opmerkingen aan de staatstelevisiezender Rusland 1 legde hij meer uit over wat hij ziet als het doel van het Westen in zijn diepere betrokkenheid bij de strijd tegen de Russische strijdkrachten in Oekraïne, terwijl het probeert Moskou te straffen met voortdurend strengere sancties en pogingen tot isolatie op het wereldtoneel. Hij waarschuwde in de nieuwe commentaren dat het Russische volk misschien niet zal overleven in de NAVO-landen die erin slagen Rusland een “strategische nederlaag” op te leggen .

  Hij presenteerde de proxy-oorlog in Oekraïne en het binnenpompen van westerse wapens, waaronder recent toestemming voor Amerikaanse en Duitse tanks, als een existentiële bedreiging voor zijn land en volk.

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/ukraine-war-poses-existential-threat-survival-russian-people-putin

 2. Alle leugens dat alsof Poetin Europa zou willen veroveren zijn propaganda praatjes van het westen.

  Kijk simpel op de kaart en vraag je het volgende af : Hoeveel landen heeft Rusland bezet na WW2 en hoeveel heeft Amerika of het westen er bezet. Kijk naar de expansie van NATO rond Rusland en China.

  Amerika heeft na WW2 met meer dan 100 landen oorlog gevoerd. De laatste 25 jaar voornamelijk samen met NATO !!! Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Syrië, Libië, Oekraïne etc

  Van het hele bestaan van Amerika heeft Amerika maar 16 jaar geen oorlog gevoerd.
  Overal waar Amerika voet aan de grond zet zaaien ze verderf, plunderen ze het land van hun olie, gas, goud, en mineralen en hebben ze miljoenen burgers gedood.

  Hoelang blijven wij Amerika en NATO steunen ?
  Ik wil graag in vrede leven en niet met constante oorlog dreiging.

   • Washington is eigendom van het Britse koningshuis. De Britten orkestreerden ook WO2. De vraag is wie Engeland bezit en aanstuurd. Het vaticaan? De USA is de oorlogsmachine van koningin Elisabeth, grootste grond bezitter ter werelden hoofd van committee 300. Wij kijken naar het front, de show voor de bühne, maar achter het front/de bühne zit alles anders in elkaar. Het is een gore grote kliek en het westen is satan tegen het oosten waar God nog bestaat.

    • Precies 911 dagen na het uitroepen van de coronaplandemie op 11.03.2020 is Elizabeth II Windsor op 09.08.2022 gaan hemelen. 2022 is ook precies 77 jaar na het beëindigen van de Deep State-WOII.
     Ik weet niet in hoeverre Elizabeths vermogen (30 miljard) over alle vier kinderen verdeeld gaat worden. Zij was met afstand de grootste grootgrondbezitter van het Verenigd Koninkrijk. Dit was never nooit een item voor de Mockingbird press/ newspeak/ msm. Misschien gaat dit veranderen in de aanloop naar en de periode na de kroning op 06.05.2023.

 3. Hoelang blijft de UN Amerika en Israël de hand boven het hoofd houden, waarom is de UN géén onpartijdige speler maar is de UN het verlengstuk van de Amerikaanse deep state ? !!!

  Voorbeeld, waarom komt er geen ONAFHANKELIJK onderzoek naar het opblazen van Nordstream pijpleidingen ?
  Als het klopt dat Amerika en Noorwegen samen de Nordstream pijpleidingen hebben opgeblazen dan is dat een oorlogsdaad tegen bevriende NATO Staten !!!!!!!

 4. Massale drone-aanval ontketent chaos, luchtalarmsirenes in Rusland
  Rusland is dinsdag aangevallen door meerdere drones, waarbij een van die drones naar verluidt een brand veroorzaakte in een oliedepot in het zuidelijke deel van het land, en een andere raakte buiten Moskou.

  De aanval op de olie-installatie vond plaats in Toeapse, dat ongeveer 240 kilometer ten zuidoosten van het Krim-schiereiland ligt, waarbij Reuters lokale media citeerde om te melden: “Hulpdiensten hebben ’s nachts een brand geblust in een oliedepot in Zuid-Rusland nadat een drone was gesignaleerd. overhead, zei persbureau RIA dinsdag.” Cruciaal is dat Tuapse ongeveer 500 kilometer verwijderd is van het dichtstbijzijnde door Oekraïne bezette gebied, dat een aanzienlijk bereik vertoont, ervan uitgaande dat de UAV door de Oekraïners is gelanceerd.

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/mass-drone-attack-unleashes-chaos-air-raid-sirens-inside-russia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in