11082974 / Pixabay

Geselecteerde spelers, verspreid over de machtssilo’s van de Beltway, die ijverig werken als boodschappers voor de mensen die echt de lakens uitdelen in de Hegemon, zijn tot de conclusie gekomen dat een confrontatie met Rusland zonder enige terughoudendheid zou leiden tot de ineenstorting van de hele NAVO, de decennialange ijzeren greep van de VS op Europa ongedaan zou maken en uiteindelijk de ondergang van het imperium zou veroorzaken, schrijft Pepe Escobar.

Het spelen van op de spits drijvende spelletjes zou vroeg of laat de onverwoestbare rode lijnen tegenkomen die zijn ingebouwd in het onbeweeglijke Russische object.

Amerikaanse elites zijn slimmer dan dat. Ze blinken misschien uit in berekende risico’s. Maar wanneer de inzet zo hoog is, weten ze wanneer ze zich moeten indekken en wanneer ze moeten inbinden.

Het “verlies” van Oekraïne – nu een grafische noodzaak – is het niet waard om het verlies van de hele hegemoniale rit te riskeren. Dat zou te veel zijn voor het imperium om te verliezen.

Dus zelfs terwijl ze steeds wanhopiger worden door de versnelde imperiale duik in een geopolitieke en geo-economische afgrond, veranderen ze verwoed het narratief – een domein waarin ze uitblinken.

En dat verklaart waarom de gedesoriënteerde Europese vazallen in de door de NAVO gecontroleerde EU nu in totale paniek zijn.

Davos bood deze week emmers vol Orwelliaanse salade. De belangrijkste, uitzinnige boodschappen: Oorlog is vrede. Oekraïne verliest niet en Rusland wint niet. Daarom moet Oekraïne veel meer bewapend worden.

Toch kreeg zelfs Noorse Bos Stoltenberg te horen dat hij de nieuwe lijn moest volgen die ertoe doet: “De NAVO beweegt zich niet naar Azië. Het is China dat dichtbij komt.” Dat voegt zeker een nieuwe krankzinnige betekenis toe aan het idee van bewegende tektonische platen.

De motor van de eeuwige oorlogen draaiende houden

Er is een totale leegte van “leiderschap” in Washington. Er is geen “Biden”. Alleen Team Biden: een bedrijfscombo met goedkope boodschappers zoals de feitelijke neocon Little Blinkie. Ze doen wat hen wordt opgedragen door rijke “donateurs” en de financieel-militaire belangen die echt de lakens uitdelen, en reciteren dag na dag dezelfde oude, van clichés doordrenkte zinnetjes, bijrolspelers in een Theater van het Absurde.

  Historisch jaar... Oekraïne-oorlog legt VS-imperialisme bloot als belangrijkste mondiale bedreiging

Slechts één tentoonstelling volstaat.

Verslaggever: “Werken de luchtaanvallen in Jemen?”

De president van de Verenigde Staten: “Nou, als je zegt werken, stoppen ze de Houthi’s? Nee. Gaan ze door? Ja.”

Hetzelfde in wat doorgaat voor “strategisch denken” geldt voor Oekraïne.

De Hegemon laat zich niet verleiden tot gevechten in West-Azië – hoezeer de genocidale opstelling in Tel Aviv, in tandem met Amerikaanse Zio-cons, het ook wil meeslepen in een oorlog tegen Iran.

Toch wordt de imperiale machine gestuurd om de motor van de eeuwige oorlogen draaiende te houden, non-stop, op wisselende snelheden.

De elites die de leiding hebben zijn veel geraffineerder dan het hele Team Biden. Ze weten dat ze niet zullen winnen in wat binnenkort van Oekraïne is overgebleven. Maar de tactische overwinning is tot nu toe gigantisch: enorme winsten uit de verwoede bewapening; het volledig onderuit halen van de Europese industrie en soevereiniteit; het reduceren van de EU tot de onderstatus van een nederige vazal; en vanaf nu genoeg tijd om nieuwe proxystrijders tegen Rusland te vinden – van Poolse en Baltische fanatici tot het hele Takfiri-neo ISIS-sterrenstelsel.

Van Plato tot de NAVO, het is misschien nog te vroeg om te zeggen dat het allemaal voorbij is voor het Westen. Wat wel bijna voorbij is, is de huidige strijd, die zich concentreert in Oekraïne. Zoals Andrei Martjanow zelf benadrukt, was het opnieuw aan Rusland “om te beginnen met het ontmantelen van wat vandaag de dag het huis van demonen en horror in het Westen en door het Westen is geworden, en ze doet het weer op een Russische manier – door het te verslaan op het slagveld.”

  Soledar einde voor Kiev: Oekraïners geven zich massaal over - Russische officier: "We zullen ze in de mijnen 'cementeren' als ze er niet uitkomen" (Video's)

Dat is een aanvulling op de gedetailleerde analyse in de nieuwe handgranaat van een boek van de Franse historicus Emmanuel Todd.

Toch is de oorlog nog lang niet voorbij. Zoals Davos opnieuw duidelijk maakte, zullen ze niet opgeven.

De Chinese wijsheid zegt: “Als je een man met een pijl wilt raken, raak dan eerst zijn paard. Als je alle bandieten wilt vangen, vang dan eerst hun leider.”

Het “opperhoofd” – of de opperhoofden – zijn zeker nog lang niet gevangen. BRICS+ en de-dollarisatie maken misschien een kans, te beginnen dit jaar.

Het plutocratische eindspel

In dit kader is zelfs de grootschalige corruptie tussen de VS en Oekraïne, waarbij kringen en ringen betrokken zijn van diefstal uit overvloedige Amerikaanse “hulp”, zoals onlangs onthuld door voormalig Oekraïens parlementslid Andrey Derkach, slechts een detail.

Er is of wordt niets aan gedaan. Het Pentagon zelf faalt immers bij elke audit. Deze audits omvatten overigens niet eens de inkomsten uit de enorme miljarden kostende heroïneoperatie in Afghanistan – met Camp Bondsteel in Kosovo als distributiecentrum voor Europa. De winsten werden buiten de boeken om in eigen zak gestoken door agenten van de Amerikaanse geheime dienst.

Toen fentanyl de plaats innam van heroïne als een binnenlandse Amerikaanse plaag, was het zinloos om door te gaan met de bezetting van Afghanistan – dat vervolgens na twee decennia in pure Helter Skelter modus werd verlaten, met achterlating van meer dan $7 miljard aan wapens.

Het is onmogelijk om al deze Empire-centric concentric kringen van corruptie en geïnstitutionaliseerde georganiseerde misdaad te beschrijven aan een gehersenspoeld collectief Westen. De Chinezen schieten opnieuw te hulp. Taoïstische Zhuangzi (369 – 286 v. Chr.): Je kunt niet over de oceaan praten met een kikker die in een vijver woont, je kunt ijs niet beschrijven aan een zomermug, en je kunt niet redeneren met een onwetende.”

  WP: Kiev overweegt de mogelijkheid van een "tactische terugtrekking" van de Oekraïense strijdkrachten uit Bakhmut

Ondanks de kosmische vernedering van de NAVO in Oekraïne blijft deze proxyoorlog tegen Rusland, tegen Europa en tegen China de lont die een WOIII zou kunnen ontsteken voor het einde van dit decennium. Wie daarover zal beslissen is een extreem ijle plutocratie. Nee, niet Davos: dat zijn slechts hun clowneske spreekbuizen.

Rusland heeft razendsnel een militair fabriekssysteem gereactiveerd – nu ongeveer 15 keer de capaciteit van januari 2022. Langs de frontlinie zijn er ongeveer 300.000 troepen, plus in de rug twee schaarlegers van honderdduizenden mobiele troepen in elke schaar die worden voorbereid om een dubbele omsingeling van het Oekraïense leger te creëren en het te vernietigen.

Zelfs als Oekraïne in 2024 volledig verslagen is, is het noodzakelijk om het nogmaals te benadrukken: dit is nog lang niet voorbij. Het leiderschap in Peking begrijpt heel goed dat de Hegemon zo’n uiteenvallend wrak is, op weg naar afscheiding, dat de enige manier om het bij elkaar te houden een wereldoorlog zou zijn. Het is tijd om T.S. Eliot op meerdere manieren te herlezen: “We hadden de ervaring maar misten de betekenis, / en de benadering van de betekenis herstelt de ervaring.”


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Pepe Escobar: Verdeeldheid broeit in EuropaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTranshumanisten zoeken onsterfelijkheid door hun lichaam in te vriezen na hun dood
Volgend artikelWaggelend Duitsland is het lachertje van de wereld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Het slagveld zegt alles…de Zionistische Kartels Davosgekken inbegrepen, moeten maar eens iets anders gaan verzinnen, een onderwater rijk opbouwen bev…🤣😂

 2. Dank Pepe Escobar en Declan Hayes en Rommel voor de fantastische strategische analyses geplaatst op Frontnieuws en die wereldweid gelezen zullen worden.

  Dank namens de nog enorme XYZ-zwijgende meerderheid in de wereld die zeer binnenkort de door de ZioNAZI-Black Rock-Rotschild-WEF gefabriceerde hyperinflatie en Grootste Economische Depressie/massale economische diefstal moeten/zullen ervaren.

  Op naar een wereldrevolutie en Neurenberg 2 en bevrijding van het ZioNAZI juk sinds 1900 en op naar de brandstapel voor de WEF en hun landverraderlijke en volksverlakkende parasieten/WEFfers/NSBers.

  Te beginnen met de bevrijding van de held Reiner Fuelmich die op schandalige Trojan-verraderlijke wijze door de ZioNAZI en de ZioNAZI-WEF-EU-dictatuur in het gevang werd gezet door misbruik van recht in de perverse op hun ZioNAZI genocide regels gebaseerde massamoordende dictaturen.

 3. Doe nog maar eens een poging om te zien of ik weer buitengesloten wordt.

  (gisteren weer…misschien een snaar geraakt?)

  (test)
  Goed artikel van Escobar…..

  • Don’t worry
   Be happy

   Al staat de hele klote wereld in de brand
   al rot het vlees in grote vellen van je kop

   Don’t worry
   be happy

   Ik had toen al een vette weerzin naar dat zeiknummer……en iedereen in mijn omgeving riep dat ik een chagrijnige zak was.

   Mijn probleem was- en is – dat ik niet in de positie ben om veel te kunnen doen…..en ja, ik haat dat krankzinnige en en in mijn optiek, volkomen zinloze geweld.

   Ik had een pesthekel aan de Rolling Stones, met dat geile zangertjes, wat zo graag de grootte van zijn lul benadrukte op dat podium…….en niks anders deed dan onder invloed van een klap dope zijn opgepompte ego profileren alsof hij de waarheid in pacht had.

   Dankzij, en met behulp van die mentaliteit konden de poorten van de hel worden open gezet……werd drugsgebruik genormaliseerd…….werd met arrogantie vervuilde seks de normaalste zaak van de wereld………geweld op een smerige sluipende manier tot norm verheven…….werd muziek iets waar de opgekropte ellende van een stompzinnig slavenbestaan in afgereageerd kon worden………werd taal teruggebracht in songteksten tot het niveau van een slecht geschreven Sinterklaas rijm……..en werden (en worden) kinderen op scholen verslaafd gemaakt……..en ligt de politie volledig aan de ketting.

   En de wereld van mijn omgeving ontkende dat wat ik zag. Ik werd voor gek verklaard.

   Ga er maar aan staan.

   Goed opgezet. Grondig werk. Smeerlapperij tot norm verheven.

   Geen idee meer hoe verder. De schade aan mijn jongste dochter, dankzij de groepsverkrachting door een haffel tuig, dezelfde haffel tuig die het kind daarna stevig de verslaving in hielp, is groot. We hebben er dagwerk aan……..en wat ik heb kunnen bewerkstelligen richting de daders Is een druppel op een gloeiende plaat.

   Alles wat mij rest is hoop.

   • Als ik jouw stukje lees is er zelfs geen hoop meer.
    Ik ben een mens tegen geweld maar als dàt mijn dochter aangedaan zou worden kregen ze allemaal een kogel (of meer) ongeacht de consequenties, het zou mijn levensdoel worden.
    Oh ja, de beste band die ooit bestaan heeft………. Rolling Stones!!

    • Oh jawel Frans. Er is hoop……en voor een héél groot deel dankzij de Rommel’s van deze wereld.

     Dat we onszelf inmiddels maar lelijk verliezen in de aperte waanzin van het nepnieuws, wat ontspruit aan de zieke geesten die deze wereld naar de verdommenis willen helpen voor dertig zilverlingen, moge duidelijk zijn.

     Dat er volledig is onderschat hoe diep het mensdom in coma is, en als een slaapwandelaar participeert in de richtingen waarin dat gewenst, moge duidelijk wezen.

     Dat politie en recherche als een gemuilkorfde hond aan de kettingen van de staat liggen , en gezien het huidige niveau daarvan grotendeels niet in staat zijn om zich te bevrijden omdat voor een groot deel van dat soort het machtsspelletje van mensen jagen zo geil is, moge duidelijk zijn.

     Dat de gore hoerenbende van politici dit alles als een geile hond aan de ketting van het WEF helpt bewerkstelligen, moge duidelijk zijn.

     Met een geweer hou je honderd man in bedwang. Met tien geweren duizend, maar geen honderdduizend met honderd geweren.
     Ergens houdt dat op.

     Dus ja……. mensen worden wakker uit die coma, en dat deksel wil maar niet dicht. Je merkt aan alles hoe ze in paniek zijn. Als je een hond niet te vreten geeft gaat hij er zelf wel op jagen als hij niet aan de ketting ligt. En dát heeft dat WEF schorum onderschat, zoals dat schorum zoveel onderschat heeft.

     Uiteindelijk keert het tij. Volgens de wetmatigheid van Yin en Yang slaat onder invloed van toenemende spanning alles uiteindelijk om in zijn tegendeel. We zijn aan het einde van het Kali Yuga tijdperk aangekomen, en daar moet je inhoud van kennen om te begrijpen waar dit over gaat, maar het oude zal moeten wijken voor het nieuwe. Dat het beperkte schorum met derlui geile en parasitaire machtsspelletjes dat niet kunnen zien, moge duidelijk wezen.

     Uiteindelijk keert dit alles om in zijn tegendeel, en kunnen we de achtergelaten smerigheid van deze wereld gaan opruimen.

     Ik hoop het nog mee te maken.

     Ik help wel, voor zo ver mogelijk.

   • Sorry maar ik had de Trump meme in gedachte… Due van de link naar de site van Henry Makow.

    Dat neemt niet weg dat ik het well je eens ben met je reactie.

    Als je verrot genoeg bevonden bent zoals o.a. Jimmy Saville dan zou het zo maar kunnen zijn dat je dikke maatjes werd met prins Charles…. Tot ridder geslagen wordt door zijn moeder en voor alle zekerheid, ook door het Vaticaan…. Zo hoog had Mick Jagger het niet kunnen schoppen. Zelensky misschien? Is Rutte een poging aan het doen?

    • Op 12.12.2003 is Mick Jagger (1943) door shapeshifter Elizabeth II (1926 – 2022) op Buckingham palace geridderd wegens zijn ‘diensten aan de muziek’ en hij mag zich sindsdien sir noemen.
     De Rolling Stones verdienen gemiddeld zo’n zo’n honderd miljoen per jaar en gebruiken Amsterdam (Protoone, Heerengracht 566) sinds jaar & dag om belasting te ontwijken.

 4. Het is maar hoe je het bekijkt. Amerika is een van de winnaars in de absurde Oekraïne oorlog, samen met de wapenleveranciers en Rusland. Het doel van Amerika is weliswaar niet helemaal bereikt, ze hadden gedacht of gehoopt dat Rusland zou bezwijken onder de sancties, dat de bevolking zich tegen Poetin zou keren en dat ze het land zouden kunnen opdelen en leegroven. In dat opzicht is het mislukt voor Amerika. Maar tegelijk hebben ze voor tientallen jaren de herrijzenis van Eurazie voorkomen. De ware nachtmerrie voor de VS, goede betrekkingen tussen Europa(Duitsland) Rusland en China. Het zou van Amerika een eiland in de oceaan maken. Een markt van 6 miljard mensen versus 350 miljoen Amerikanen. Een van de doelen was dat koste wat kost voorkomen. De grote verliezers zijn Europa en natuurlijk de vaders en moeders van de Russische en Oekraïense soldaten. Inmiddels is het strijdtoneel verschoven, op naar de Iraanse olie met drie proxy legers, ISIS, Al Queda en Israel. De show must go on er is geen weg terug meer.

 5. Citaat : ” Maar de tactische overwinning is tot nu toe gigantisch: enorme winsten uit de verwoede bewapening; het volledig onderuit halen van de Europese industrie en soevereiniteit; het reduceren van de EU tot de onderstatus van een nederige vazal; en vanaf nu genoeg tijd om nieuwe proxystrijders tegen Rusland te vinden – van Poolse en Baltische fanatici tot het hele Takfiri-neo ISIS-sterrenstelsel ”
  —-
  En bedankt naieve Europese regeringsleiders.
  Lekker doorgaan met isloleren, gas afschaffen, vlees afdanken, boeren in de ban doen en buitenlanders naar binnen halen terwijl je in hun geboortestreken de haat voor het westen tot kookpunt brengt.
  Jullie zijn zo dom als stro.
  Laffe volksverraders.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in