Vladimir Ermakov, de directeur van de afdeling non-proliferatie en wapenbeheersing van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, heeft gedreigd Amerikaanse satellieten aan te vallen die Oekraïne helpen bij het lanceren van raketten.

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou waarschuwde maandag dat Westerse satellieten die worden gebruikt om het Oekraïense leger te ondersteunen, een geldig doelwit kunnen worden voor Russische aanvallen, bericht Greatgameindia.

Vladimir Ermakov, de directeur van de afdeling non-proliferatie en wapenbeheersing van het ministerie, verklaarde tijdens een persconferentie dat de VS en hun bondgenoten Oekraïne helpen op manieren die “verder gaan dan het onschadelijke gebruik van ruimtetechnologieën.”

“Het is duidelijk dat de Verenigde Staten en hun bondgenoten zich er niet volledig van bewust zijn dat dergelijke activiteiten feitelijk een indirecte deelname aan gewapende conflicten vormen,” verklaarde Ermakov. Hij waarschuwde dat de westerse “quasi-burgerlijke infrastructuur” in de ruimte “logischerwijs het doelwit van een vergeldingsaanval zou kunnen worden.”

In een militair hulppakket van $1,2 miljard voor Oekraïne dat in mei werd goedgekeurd, was ook financiering voor commerciële satellietbeeldvormingsdiensten opgenomen. Kiev zou vorige maand beelden van commerciële satellieten hebben gebruikt om raketten af te vuren op de Russische stad Sevastopol op de Krim.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Rusland bombardeert NAVO-infrastructuur in heel Oekraïne: Verbrandt onderhoudsfabrieken, huurlingenbases, wapenopslagplaatsen en munitiedepots met verarmd uranium
Vorig artikelIsraelische raketaanval op Baptist Hospital – Inlichtingenfout, vergissing of opzet?
Volgend artikelOverhaast naar een catastrofe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Een geostationaire sateliet heeft een orbithoogte van 35 tot 42 duizend kilometer. Beste baas als je dat weet aan te vallen of neer te schieten.

  • Voor de geostationaire satellieten is inderdaad 35k -42k hoogte, maar de Metop satellieten draaien in een baan over de polen op ongeveer 800 kilometer hoogte, en kunnen op die manier elke plek op aarde in één dag zien.

  • Dat is inderdaad met de huidige stand een makkie en al bewezen en ingeoefend. Een satelliet wordt gelanceerd en eenmaal in een baan om de aarde naar het satellietdoel geleid zoals bijvb. voor koppling met het ruimtestation. Het is net dezelfde methode. Maar eenmaal heel kort bij het doel, is het “boem” en de klus geklaard. Het is niet “afschieten” van op aarde hoor!

 2. onderschat Russen niet ,maar ja het ”vrije”westen wat dat ook mag zijn moet met vuur spelen. en wij weten uitspraak wie met vuur speelt….

 3. Amerika wil stoppen met de veel te dure en niet te winnen Oekraïens proxy oorlog.
  Amerika wil een Satellieten proxy oorlog, veel goedkoper en geen acrobaat aan de leiding.
  Amerikaans laatste loodjes, geen Hegemonie, geen Unipolar, geen Geld meer, geen petrodollars, en zijn hun STATIS kwijt.
  Amerika, derde wereld land.

  • Wordt wel de demente kat in het nauw, moet je eens luisteren naar al die imbiciele senatoren en gespuis, hebben teveel John Wayne gekeken…zijn vergeten dat die in 1 of 2 films ook niet overleeft heeft.

   • Dat is voor mij het gevaarlijkste element. Het Amerikaanse huis van afgevaardigde lijkt wel een ouderlingen-tehuis waar nog gedacht wordt zoals dertig jaar geleden. Ze dachten ook zo met een knip Rusland op de knieën te krijgen anderhalf jaar geleden. De herovering van de Krim heeft alleen wat vertraging.

   • Het is een grote zionistische kliek en de schaamteloosheid ver voorbij.
    En dan net doen alsof ze geen partijdigheid hebben in Gaza/Israël oorlog en begaan zijn met alle Gazanen die kapot gebombardeerd zijn.
    Misselijk makende huichelaars.

 4. Overmorgen zal het 2 weken zijn dat we geen of nauwelijks nieuws krijgen van FN ivm Hoerkraine , msm doet het niet veel beter, behalve dan om te verklaren dat de ATACMS fantastisch zijn en 9 russische helicopters vernietigd hebben op een of ander vliegveld, ook dat Kazakhstan geen drones meer zal leveren aan Rusland en dat zelfs Russen tegen Rusland vechten omdat ze Poetin haten etc…..Hoe zit het nu eigenlijk ? Volgens mijn bescheten mening kan Rusland deze oorlog niet winnen omdat ze in het beste geval steeds te maken zullen krijgen met een door het Westen gesteunde guerillabeweging ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in