SuttleMedia / Pixabay

De Turing Award-winnende wetenschapper Geoffrey Hinton heeft gewaarschuwd dat de wereld grote rampen kan tegenkomen voordat het gebruik van Artificial Intelligence (AI) wapens goed geregeld is.

Hinton, die bekend staat als de peetvader van AI, zei: “Een van de bedreigingen zijn ‘gevechtsrobots’ die het voor rijke landen veel gemakkelijker zullen maken om oorlog te voeren tegen kleinere, armere landen, schrijft Niamh Harris.

RT meldt:

De voormalige Google-ingenieur, die vorig jaar ontslag nam bij het bedrijf, vergeleek het gebruik van de technologie voor militaire doeleinden met de inzet van chemische wapens – en waarschuwde dat er “zeer vervelende dingen” zullen gebeuren voordat de wereldgemeenschap tot een alomvattende overeenkomst komt die vergelijkbaar is met de Conventies van Genève.

“De dreiging waar ik over sprak is de existentiële dreiging,” zei professor Hinton dinsdag in een interview met de Ierse omroep RTE News, waarbij hij benadrukte dat “deze dingen veel intelligenter zullen worden dan wij en dat ze het zullen overnemen.”

De computerwetenschapper benadrukte de impact van AI op desinformatie en het verplaatsen van banen, en ook op wapens van de toekomst.

“Een van de bedreigingen zijn ‘gevechtsrobots’ die het voor rijke landen veel gemakkelijker zullen maken om oorlog te voeren tegen kleinere, armere landen en ze zullen heel gemeen zijn en ik denk dat ze er onvermijdelijk aankomen”, waarschuwde Hinton.

Hij drong er bij regeringen op aan om druk uit te oefenen op tech majeurs, vooral in Californië, om diepgaand onderzoek te doen naar de veiligheid van AI-technologie.

“In plaats van dat het een bijkomstigheid is, zou de overheid bedrijven moeten stimuleren om veel werk te steken in veiligheid en een deel daarvan gebeurt nu,” zei Hinton.

  Hier komt dystopie: het dreigende onheil van de Great Reset samenzwering

De wetenschapper benadrukte ook de enorme voordelen die AI de mensheid kan brengen, vooral in de gezondheidszorg, en voegde eraan toe dat hij geen spijt heeft van zijn bijdragen aan de technologie.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Netto-nul” vereist een enkele wereldregering en een enorme daling van de levensstandaard, waarschuwt deskundigeVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOverbodig geworden mens: Toonaangevende econoom waarschuwt dat “bijna alle vormen van menselijke arbeid” zullen worden overgenomen door AI
Volgend artikelWat zijn de gevolgen als de WHO erin slaagt haar IGR-amendementen aan ons op te leggen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. De wetenschapper benadrukte ook de enorme voordelen die AI de mensheid kan brengen, vooral in de gezondheidszorg

  Goh, maar geen goed voedsel meer te krijgen. Dat schiet lekker op.

  • we gaan straks verhuizen naar de Amish gebieden, daar schijnt het leven nog redelijk ‘normaal’ te zijn, ok 100 jaar achter, echter dat betekent dat de mesten er nog een leven lang redelijk kunnen wonen.

   magoed, hoelang laten ze de Amish en soortgelijken nog met rust?

  • helaas wel, de nog goeden aldaar zullen enorm lijden onder de dombo’s/kwaden/meelopers onder hen.

   vandaar grote aantallen van ziekte meldingen/verzuim en de dan nog goeden daar overgebleven zullen op termijn last krijgen van burnouts en zo glijden we af naar de verdoemenis… I’LL be Back Terminator times… we are the resistance…

 2. Ik kwam Benito weer tegen die een beetje baldadig was. Ben is hier gekomen in 1600 zei hij, met de Spanjaarden, de eerste keer dat ik hem zag. Er zat iemand bij hem die hem onderdak had verleend die ik vroeg of hij zijn pilletje wel had geslikt. Zijn pilletjes waren gestolen. Hij verzuchtte waarom Ben niet in zijn bunkertje mocht zitten ‘waar hij zo gelukkig was’, want nu is hij weer in de stad en bovendien moet hij voor hem zorgen. Hij kwam zelf uit Rotterdam waar hij op zijn tiende aan alcohol begon en zijn twaalfde aan heroïne. Maar hij had een dochter en had zijn leven gebeterd. ‘Ben heeft kinderen die hij nooit ziet, en op een gegeven moment zijn ze niet meer in jou geïnteresseerd.’
  Ik vertelde hen van mijn problemen met de veranderende rassensamenstelling.
  Hij wil zich niet laten helpen, dat hoorde ik al vaker. Ik hoor de term helpen soms ook met betrekking tot sterilisatie, van een kat. Of als iemand bijvoorbeeld een blaar aan zijn voet heeft amputatie van zijn benen. Ben ging weg naar de zijkant, en plakte tape op de muur, terwijl ik de problemen besprak met zijn gastheer. Die zei terwijl hij hem half in de gaten hield ‘zie je wel, dit is onverstandig en we worden al in de gaten gehouden’. Er kwam een vrouw aan van de andere kant die hem berispte. Hij had met het tape een hakenkruis op de muur geplakt.

 3. De drie wetten der robotica

  1. Een robot mag een mens geen letsel toebrengen, noch laten overkomen.

  2. Een robot moet door mensen gegeven orders uitvoeren, behalve als die orders in strijd zijn met de eerste wet.

  3. Een robot moet zichzelf beschermen, zover als dat niet in strijd is met de eerste en tweede wet.

  – Isaak Asimov

    • En desinteresse. Het boeit ze allemaal niks meer. Niemand boeit iets meer. Maak je medemens maar af, als jij maar de laatste bent die door de krokodil wordt opgevreten.

  • Ja en de 0e wet : een robot mag de mensheid geen letsel toebrengen of laten overkomen.

   Het probleem is dat dat FICTIE is. En dat er al decennia lang programmeurs bezig zijn om te proberen dat te programmeren en dat blijkt nog steeds onhaalbaar.
   Fictie en feiten zijn gewoon heel andere dingen

 4. Israhell doet het nu al, en stel je die gevechtsrobot maar niet voor als een terminator met Arnold Swarzenegger.
  Neen, de menselijke piloot dropt de bom in opdracht van de AI.
  Zo geprogrammeerd dat 15 á 20 burgerslachtoffers om één terrorist te doden aanvaardbaar geacht wordt. De AI vertelt waar te mikken en daar wordt op noorderbreedte-westerlengte tot de graad nauwkeurig gemikt, wat er ook staat.
  https://www.theguardian.com/world/2024/apr/03/israel-defence-forces-response-to-claims-about-use-of-lavender-ai-database-in-gaza

 5. Ze maken en vinden van alles uit en gooien het zo de wereld in en als het fout blijkt te gaan hebben ze spijt en druipen af of ze nergens schuldig meer aan zijn! Bang dat ze gestraft worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in