kalhh / Pixabay

Kunstmatige intelligentie (AI) is in veel opzichten erg verontrustend. Hoewel het in sommige gevallen ongelooflijk nuttig kan zijn, is de angst voor wat de technologie zou kunnen betekenen voor veel soorten banen gerechtvaardigd. Het is al bezig mensen te vervangen voor taken als coderen, ontwerpen, klantenservice en schrijven, zij het met gemengde resultaten. Maar terwijl sommige professionals misschien denken dat de aard van hun werk betekent dat AI geen bedreiging vormt, hebben degenen binnen de technische wereld die de vinger aan de pols houden van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI heel duidelijk gemaakt dat ze denken dat alle banen binnenkort zullen worden overgenomen door computers, bericht Cassie B.

Eén zo iemand is voormalig minister van Financiën en vooraanstaand econoom Larry Summers. Hij is onlangs toegetreden tot de raad van bestuur van ChatGPT-makers OpenAI en hij heeft deel uitgemaakt van de regeringen van Obama en Clinton. Summers is ook lid van de Council on Foreign Relations en de Trilaterale Commissie. Zijn connecties met de mondiale elites geven veel gewicht aan de voorspellingen die hij doet over de economische toekomst van de wereld, dus de mensheid zou aandacht moeten schenken aan zijn recente voorspelling dat bijna alle soorten arbeid op het punt staan vervangen te worden door kunstmatige intelligentie.

Sommige AI-experts denken dat het nog maar een paar jaar kan duren, hoewel Summers denkt dat de tijdlijn iets langer kan zijn. Volgens Summers zullen deze veranderingen echter relatief snel plaatsvinden zodra de technologie beschikbaar is. Volgens hem duurt het misschien iets langer dan we denken voordat het zover is, maar als het eenmaal zover is, zal de evolutie duizelingwekkend snel gaan.

  Amerikaanse maan

“Als je het over de volgende generatie bekijkt, zou dit wel eens de grootste gebeurtenis in de economische geschiedenis kunnen zijn sinds de Industriële Revolutie,” zei hij. “Dit biedt het vooruitzicht om niet sommige vormen van menselijke arbeid te vervangen, maar bijna alle vormen van menselijke arbeid.”

AI zou zelfs nog ingrijpender kunnen zijn dan het internet

Het is een vrij zware uitspraak die wijst op het soort toekomst dat we kunnen verwachten. De Industriële Revolutie was absoluut transformerend en verschoof de ontwikkelde wereld van handmatige arbeid naar mechanisatie. De impact ervan kan niet worden overschat, dus vergelijkingen met die cruciale tijd mogen niet worden genegeerd.

Sterker nog, AI zou wel eens nog transformerender kunnen zijn dan het internet zelf en wie hier geen aandacht aan besteedt, zal achterblijven. AI betekent een verschuiving naar de automatisering van cognitieve taken waarvan we tot nu toe dachten dat ze menselijke intelligentie vereisten. Dit zal functies over de hele linie herdefiniëren en de implicaties zijn talrijk.

AI omvat een breed scala aan software, van de generatieve AI-tools die onlangs de krantenkoppen haalden tot zelfrijdende technologie. We hebben nog maar het topje van de ijsberg gezien als het gaat om de mogelijkheden. AI zal de gezondheidszorg op veel manieren veranderen, zoals het bespoedigen van behandelingen, het aanpakken van onderbezetting en mensen 24 uur per dag toegang geven tot gezondheidszorg. Hoewel dit iets is waar mensen terecht nerveus over zijn, kan het ook mensen met medische angst of vervoersproblemen helpen. Robots zullen ook taken uitvoeren die mensen niet willen doen en kunnen zelfs sommige soorten handarbeid vervangen.

  Zal de massale chemtrailsvergiftiging van ons hemeloppervlak een Killing Field Effect veroorzaken?

Als gevolg daarvan kan emotionele intelligentie in de toekomst belangrijker blijken te zijn dan IQ. Zoals Summers opmerkt: “AI zal de plaats innemen van een arts die een moeilijke diagnose stelt… voordat het de plaats inneemt van het vermogen van een verpleegster om de hand van een patiënt vast te houden als de patiënt bang is.”

De 2023 Generative AI Impact Forecast van IT-onderzoeksbureau Forrester voorspelt dat tegen 2030 2,4 miljoen Amerikaanse banen zullen worden overgenomen door AI, waarbij de kans het grootst is dat banen met een salaris van meer dan 90.000 dollar per jaar worden getroffen. Ze ontdekten dat 78% van de juridische beroepen overbodig zou kunnen worden, terwijl 57% van de kantoorbanen, 53% van de computer- en wiskundegerelateerde beroepen en 50% van de beroepen in de gezondheidszorg vervangen zouden kunnen worden door AI.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Kunstmatige Intelligentie: Een seculiere kijk op de digitale antichristVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWachten tot de volgende druppel valt in het Midden-Oosten…
Volgend artikelPeetvader van AI Geoffrey Hinton waarschuwt voor ‘gevechtsrobots’
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Waarom blijven we platform geven aan deze idioten? negeer ze, zwijg ze dood en ze houden vanzelf op met hun onzin als niemand er aandacht aan schenkt!

 2. Ai is afwachten, er komen nog moeilijke tijden aan eerst.
  Maar dwnk wel toekomst gericht dat onze jongeren ai gretig zullen gebruiken.
  Wij zijn van een andere stempel voor ons hoeft dat niet,maar alles wat onder de 25 jaar is weet niet beter. Hun wereld bestaat in hun telefoon en tablet.

  Of topic vandaag waarschuwde Ben van suspeciousobsevers voor campi flegrei de angstaanjagende vulkaan volgens zijn woorden. Ik weet niet waarom hij juist deze vulkaan aanhaalt waar ik van droomde. Maar iets in hem vind dat de vulkaan angstaanjagend begint te worden en op ieder moment zou kunnen opleven. Hij had informatie gevonden niet eerder bekend over deze vulkaan. Hm…..
  Weet niet of de link op youtube werkt voor zijn laatste geplaatste video waarin hij zijn zorgen uit over de vulkaan.
  https://youtu.be/lrosWPudczU?si=nWPL3fl9xDEpntRp

 3. Dat zou mooi zijn, dan kan alles dus gratis worden!!!

  Eindelijk tijd om onszelf innerlijk op orde te maken en te gaan leven zoals het bedoeld is, om lief te hebben, te spelen en te verzorgen.

  Een wijs man die ik ken, Johan P, zei laatst;
  ‘Het leven is bedoeld als permanente recreatie.’

  Nu moeten mensen nog gaan realiseren dat AI ons hoort te bevrijden van slavenarbeid, honger en armoede. Echte AI zou ook onmiddellijk doorhebben dat een groepje van 0,001% als kanker het leven op aarde dreigt te vernietigen. Echte AI zou onmiddellijk alle satanistische kankercellen opruimen.

  • Hoe moet Ai dat doen Theme! Daar hebben we officieren van Justitie voor. En rechters. En die doen hun stinkende best………. Om alles te houden hoe het was en de verrijking door kan gaan voor een klein clubje.

   Komt nooit meer goed, de verrotting zit te diep. Op alle fronten.

   • En de politie….? Politie is er alleen om bekeuringen te innen, het is een verlengstuk van de belastingdienst, niets meer en niets minder. We gaan eraan door die stomme kutregels en de kutambtenaren die ze blijven verzinnen!!!

    • Er zijn er ook veel en veel te veel Djennis. Dat mensen zich niet kapot schamen als ze op feestjes moeten zeggen dat ze ambtenaar zijn. Trouwens, ik zou dan direct zeggen “ dus jij bent ambtenaar” dikke doei! Met jou praat ik niet. Verraders zijn het.

    • @Djennis…

     De politie is een militie van de satanisten. De politie zijn de ridders die ons namens de koning aftuigen en kaalroven. Een agent met een lasergun in de bosjes, is letterlijk een struikrover. En ze hebben zelf niet eens door dat ze niks meer doen voor de mensen die hun loon betalen. Politie heeft niet door dat ze NIET meer waakzaam en NIET meer dienstbaar zijn.

     Onwetende usefull idiots die in opdracht roven en mensen intimideren en afpersen en aftuigen. En waar ik echt zo schijtziek van wordt is de houding die ze wordt aangeleerd. Altijd intimideren, altijd escaleren om zogenaamd te de-escaleren… ze gedragen zich als tirannen, als onschendbare ridders die door de koning worden beloond als de gewone mensen keihard kaalroven en aftuigen. De politie is een schandvlek die heeft geleerd om zichzelf te zien als een meesterwerk van Leonardo da Vinci. Totaal krankzinnige idioten die niks van zichzelf of de wereld begrijpen en daarom de meest kwaadaardige bullshit handhaven en kinderen ontvoeren en mensen aftuigen.

     Politie… je zult er maar werken, dan ben je zeker van een enkele reis naar de hel. En het stomme is dat ze straks zelf als eerste worden afgeschaft en opgeruimd, want de satanisten willen geen kroongetuigen!!!

   • Niemand die het heeft over de miljarden arbeiders die hun baan kwijt raken, de gezondheidswerkers die ook zonder werk zitten enfin heel werkend Nederland zonder baan, KI betekent het einde van alle vormen van arbeid, kunst en intelligentie.

    Denk gelijk aan het adagium van de VVD van weleer; geen werk geen geld, een robot drone die meldt de Gestapo v2.0 die je als nog naar een strafkamp stuurt omdat je schuin de weg overgestoken bent, trap er niet in, de waarheid wordt altijd in het begin mooi afgeschilderd tja dat is voor naïeve mensen die bijv. ook nog steeds vertrouwen in de overheid hebben na 13 jaar Rutte.

     • Greet april 11, 2024 Bij 15:13

      Greet herinner je nog die bezopen PvdA slet Guusje ter Horst die een ander volk wilde hebben uit frustratie, voor hen komt KI als geroepen om het eigenwijze volk uiteindelijk eronder te krijgen, maar dat kost niet zoveel moeite gezien de politieke ontwikkelingen en vergeet de media niet vooral het NOS en NPO niet de brengers van kommer en kwel elke avond als clock work.

      • De cabaretier Wim Kan (1911 – 1983) was nogal op de hand van koningin Juliana (van der Grift, 1909 – 2004) en daarom gunde hij haar een ander volk.
       Als kind van zijn tijd wist hij toen hij deze opmerking maakte in de oudejaarsconference van 1976 nog niets over inmiddels bekende informatie over o.a. Greet Hofmansaffaire, Lockheed-Northrop-schandaal & NSDAP-lidmaatschap van Bernhard.
       In de door Anton Koolhaas en Bert Haanstra in 1979 gemaakte documentaire ‘Juliana, In Zeventig Bewogen Jaren’ en waaraan Wim Kan in de eerste instantie zijn medewerking aan zou verlenen laat Juliana doorschemeren over een aantal zaken niet te willen spreken (o.a. geboorte dochter Marie Claire in 1927) en waar ook dominee Welmet Hudig – Semeijns de Vries van Doesburgh tijdens Juliana’s afscheidsdienst in de Nieuwe Kerk in Delft in maart 2004 aan refereerde.

    • Was Rutte alleen AJ? Wat dacht je van al die stinkambtenaren? De vorige gemeenteraadsverkiezingen zag ik ze trots met een stembiljet naar het stemburo lopen. We gaan eens wat veranderen denken ze dan. Dwazen!

     De overheid is gecorrumpeerd. En er zijn te weinig mensen die het zien. Maar we leven in een democratie hoor! ja joh, Nog effe!

     • Gijp april 11, 2024 Bij 15:18

      Ja Gijp Rutte is een satanist een uitvoerder van de elite achter de schermen, natuurlijk is hij niet alleen maar voerde wel het beleid uit dat Nederland verarmd heeft op elk denkbaar beleids terrein, de rest van het politieke veld is precies hetzelfde kijk alleen als voorbeeld over de formatie van het nieuwe kabinet dat als oude wijn in nieuwe zakken verkocht zal worden, de kiezer is een dom, naïef stuk emotioneel vreten dat alleen aan geld denkt en bijzonder weinig aan het algemeen nut voor Nederland.

      Wij zijn te klein om verandering in dit proces te maken, nogmaals dooie vis drijft met de stroom mee, je kan toch merken dat veel bloggers op dit medium het vaak niet eens zijn met een ander, denk dat de mens zo in elkaar zit om uit frustratie te keer gaat tegen anderen met een afwijkende mening.

 4. Ai maakt de mens niet overbodig. De mens heeft zich zelf overbodig gemaakt. God had iets meer integriteit in de mens moeten stoppen. En dat heeft hij verzaakt. Of zij, of Queer. De waanzin kent geen grenzen meer. bedankt God. Goed gedaan. Goeie van je.

  • Het leven is een kosmische grap, maar als je dat perspectief niet kan zien is het een horrorfilm. In de juiste handen kan AI ons bevrijden, in de verkeerde handen kan het ons vernietigen. Mensen snappen nog niet dat WIJ zelf de juiste handen zijn. Omdat mensen nog diep in hun ego’s gevangen zitten, blijven mensen denken obv het ‘oude normaal’. In het oude normaal draaide alles om hopeloosheid en daardoor draait alles om angst en daardoor zitten we in een neerwaartse spiraal.

   Mensen moeten hun angst loslaten voordat ze weer hoop kunnen hebben en verspreiden. Kom maar op met de gestoorde plannen, hoe harder ze de bal kaatsen, hoe harder hij bij ze terugkomt. En ze spelen heel hard… dus de reactie gaat uiteindelijk ongelooflijk worden. Hoop en moed ontstaan pas als je angst loslaat.

   • Ik denk ook Theme dat AI ons kan bevrijden. Vroeg of laat gaat dat gebeuren. De maatschappij is vastgelopen op incompetentie, machtsmisbruik en zelfverrijking. Maar dat komt goed uit, dat soort banen kan AI prima vervangen. Vandaag al zelfs. En ze weten het. Het is nu aan gang, we zien het nu al gebeuren. Het gaat ons alleen niet snel genoeg.

    Ik ben niet bang voor een paar corrupte programmeurs van AI. Die kan je terugfluiten. Ik ben bang voor die honderdduizenden ambtenaren die corrupt zijn. Dat is een leger wat alleen maar zieker wordt, eigenlijk zijn ze al terminaal.

 5. Kan dat AI even bij mij de traditionele gipsplafonds komen repareren of die opnieuw pleisteren? Dank U. Oh, ik was vergeten dat in een omtrek van 100km hier niemand dat nog kan, dus wie zou dat aan die AI pleisterrobot moeten leren? FAIL!

  Zo zijn er nog duizenden jobs te bedenken waar AI geen raad mee zal weten, en dus moeten wij uit die veel te moeilijke huizen vandaan om te gaan wonen in AI ontworpen en gebouwde standaard tiny houses zodat niemand nog vakmensen nodig heeft.

  Advies: Blijf eigenaar van je woning, vecht ervoor en laat je er niet uitjagen, door niemand. Vecht gemeen, vecht intelligent, speel gehoorzaam, maar ga voor alle burgerlijke ongehoorzaamheden die je maar kunt bedenken. We zijn met genoeg, we gaan dit uiteindelijk winnen.

  De dood aan alles WEF!

  • Jacques april 11, 2024 Bij 16:34

   Juist Jacques.

   Ambachtslieden zijn volledig verdreven en hebben gedwongen plaats moeten maken voor een weggooimaatschappij, waaruit alle kleur en schoonheid is verdwenen. De ‘Tel-lie-vision’, hersenspoelt dagelijks de massa met nep nieuws. Dit heeft tot gevolg, dat mensen meer en meer in robotten veranderen, en niet langer in staat zijn zelfstandig en kritisch na te denken.

   – Harriet Algra

 6. En de politie….? Politie is er alleen om bekeuringen te innen, het is een verlengstuk van de belastingdienst, niets meer en niets minder. We gaan eraan door die stomme kutregels en de kutambtenaren die ze blijven verzinnen!!!

  • Djennis april 11, 2024 Bij 16:44

   Juist kijk naar het oplossingspercentage van de recherche wat ver beneden peil is, kijk naar het tekort aan cipiers, gevangen mogen hun laatste deel van hun gevangenisstraf met een enkelband thuis uitzitten onder het genot van een sigaar en een biertje.

   https://youtu.be/GJIjvauKf-k

   • @Djennis en AJ…

    We moeten eigenlijk uit verbazing aan agenten gaan vragen waarom ze een demissionaire wetgever gehoorzamen die de afgelopen 4jr (om het overzichtelijk te houden) ambtsmisdrijf na ambtsmisdrijf pleegt en van schandaal naar schandaal beweegt. Het is duidelijk een groep criminelen die wetten en regels maken, en jullie handhaven dat allemaal. Waarom gehoorzaam jij criminelen? Waarom doe je dat? Iedereen kan zien dat ze er een gigantische puinhoop van maken en jullie horen ons te beschermen, daar betalen wij jullie voor, maar jullie blijven een demissionaire regering van criminelen gehoorzamen. Waarom doe je dat? Jullie horen dit soort dingen te onderzoeken ipv burgers belachelijke hoge bekeringen op te leggen en burgers lastig te vallen met wetten en regels die door criminelen worden gemaakt en burgers af te tuigen als ze kritiek hebben en de waarheid willen delen. Demissionair, onophoudelijke ambtsmisdrijven en schandalen en jullie blijven maar braaf de wetten en regels handhaven die inmiddels krankzinnige vormen beginnen aan te nemen. Waarom blijven jullie deze criminelen in Den Haag gehoorzamen ipv ze te arresteren?

    • Theme april 11, 2024 Bij 20:10

     Omdat wij een marginale minderheid vormen die hun mond durven opentrekken Theme, zelfs burgerlijke ongehoorzaamheid komt niet van de grond misschien om de enige reden dat het omslagpunt nog niet bereikt is een land vol van sado masochisten blijkbaar.

 7. Over een paar jaar! Wie dan leeft wie dan zorgt. Met andere woorden, dat zie ik dan wel weer. Je wordt overladen met vreselijke dingen die over een paar jaar gaan gebeuren (vooral 2030 is een favoriet) Ik zie het wel, ik leef nu!

 8. Je kunt altijd nog professionele moppentapper worden. Vandaag van pure ellende nog een keer geprobeerd te vragen aan Chatgtp. Vertel eens een mop! Het werd toch weer een raadsel. Niet vooruit te branden dat kreng. En dat zou banen kunnen overnemen? Ik dacht het niet. Hardleers noemen we dat.

 9. ‘De mens is overbodig geworden’, mensen die dit stellen missen het punt. Want een ‘samenleving’ van AI bots is net zo overbodig als en samenleving van mensen. Want wat is het doel van het leven? Wie het zeker weet mag het zeggen.

 10. Ik heb laatst een filmpje gezien van robots in een amazon warehouse, die technologie vereist nog wat aandacht, om het maar zo uit te drukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in