De vergeldingsaanvallen van vandaag hebben hun doel bereikt. In veel steden van Oekraïne is de elektriciteit afgesneden, staat de metro stil en is de watervoorziening verstoord, bericht Reporter.

De Oekraïense leiding kondigde aan dat er 60 raketten zijn aangekomen, en dat ten minste 30 door de luchtafweermiddelen van de Oekraïense strijdkrachten zijn neergeschoten. Maar dit is nauwelijks waar, want er is een volledige black-out in Kherson, Kharkov, Cherkasy en de regio Kirovograd. Ook de hoofdstad is stroomloos, zoals blijkt uit beelden van de metro.

In Kremenchug is de gehele infrastructuur van de stad uitgeschakeld. Er is geen elektriciteit, watervoorziening en verwarming in de stad. Ook in de regio’s Poltava, Zhytomyr, Zaporozhye en Odessa is sprake van blackouts. Samen met de elektriciteit vallen in deze regio’s het internet, mobiele en telefonische communicatie weg.

Er zijn ook meldingen van binnenkomende raketten in Pavlograd, vermoedelijk in het gebied van het strategische spoorwegknooppunt. Ook een infrastructuurvoorziening in Korosten is getroffen, wat nog niet bekend is gemaakt. In heel Oekraïne zijn vertragingen van passagierstreinen aangekondigd. Het vervangen van elektrische locomotieven door diesellocomotieven duurt minstens twee uur.

De burgemeester van Zhytomyr, Sergei Sukhomlin, suggereerde een mogelijke latere aanval op de Geran UAV-infrastructuur. Ook bericht het Oekraïense publiek over het opstijgen vanaf het vliegveld in Machulishchi bij Minsk in Wit-Rusland van het A-50U doelopsporingsvliegtuig, verschillende gevechtsvliegtuigen en de MiG-31K onderschepper. Oekraïne wacht op het vervolg.

De hernieuwde beschietingen kwamen enkele uren nadat het Pentagon officieel had aangekondigd dat het Oekraïense soldaten zou voorzien van wapens en gezamenlijke manoeuvretraining, te beginnen in januari. Het Pentagon zei dat het verwacht ongeveer 500 soldaten per maand te trainen.

  CBS: Slechts 30% van de door het Westen aan Kiev geleverde wapens bereikt de frontlinie

Rusland waarschuwde de VS dinsdag ook tegen het sturen van het Patriot-luchtverdedigingssysteem naar Oekraïne, te midden van berichten dat een dergelijke aankondiging volgende week zou kunnen plaatsvinden.

“Als dit wordt bevestigd, zullen we getuige zijn van nog een provocerende stap van de regering, die kan leiden tot onvoorspelbare gevolgen,” zei de Russische ambassade in Washington, D.C., in een verklaring.

Via WarNews24/7 (Klik voor groot)

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekrastan lanceert VS-raketten op Russisch vakantieoord, doodt vele willekeurige mensenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPaus zegt christenen minder uit te geven aan Kerstmis en hun bespaarde geld naar Oekraïne te sturen
Volgend artikelPoetin’s dilemma
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Helaas ik dit waarom ‘de leiding’ in Oekraine vraagt.
  Ook dat telkens opnieuw sturen van.wapens en.mogelijk manschappen vraagt natuurlijk om een reactie van de Russen.
  Nou die zullen ze dus gaan.krijgen.

 2. Het is aan de russen om dit hele nazi land naar het steentijdperk te bombarderen.
  Waarom zijn die nazi,s en medegozenlozen moordenaars niet naar de hel gestuurd/
  vraag je eens af waarom de russen, die dit makkelijk kunnen doen….niet hebben gedaan?
  Waarom niet?stel jezelf die vraag en het antwoord krijg je als het begrijpt!

  • Klopt wat je zegt het had in drie dagen opgelost kunnen zijn hooguit twee weken.

   Men wil de mensheid naar het half miljard hebben, over zoveel mensen is makkelijk controle over te hebben.

 3. Zijn ze ook de EU leiders gekocht door Amerika net als Qatar? Anders ik begrijp niet waarom ondersteunen een oorlog om een land volledig kapot te maken net als Afghanistan, Syrië, Irak en enz

 4. Het Swabinet – Rutte IV heeft reeds 1 miljard in de ‘onze’ oorlog in Oekraïne gestoken (voor wat het waard is, want het bedrag zou best wel eens veel hoger kunnen zijn), steeds meer Nederlandse (40%) kunnen hun rekeningen niet meer betalen en het aantal mensen dat de voedselbank frequenteert explodeert.

 5. Als de Russen de transporten kunnen opblazen, waneer die nog NIET in Oekiestan zijn, is dat winst en een waarschuwing voor USA en Nato.

 6. Het wordt hoogtijd dat de Russen buiten oekistan militaire transporten af gaan schieten.
  WW3 is toch al lang geleden begonnen maar de Europeanen snappen dat nog steeds niet.
  Misschien gaan we eens nadenken als hier het e.a. wordt opgeblazen.

 7. Er zijn ook heel veel mensen die lijden onder de oorlog: geen huis, geen verwarming, geen dekens,geen water, geen voedsel, gewond en koud. Familie omgekomen etc. etc.
  Dat kunnen wij ons (nog) niet voorstellen maar het kan zomaar ook hier gebeuren.
  En dan is er geen redden meer aan. Voor niemand !!!!
  Vooral als de EU-landen, als onderdanigen, blijven luisteren naar de USA en zich er ook fysiek mee gaan bemoeien
  Ik denk dat RU alle scenario’s al heeft ingecalculeerd en voorbereid. Ook voor West-Europa als u begrijpt wat ik bedoel.
  Onze westerse “leiders” zijn onze grootste vijanden.
  Hun motieven …………??????

 8. Nederlandse genie eenheden vd luchtmacht gaan naar Polen hangars bouwen voor de F-35’s…Waar zagen we dat het laatst? Oja de Balkan…En waar zijn al die mega lange treinen met tanks gebleven hier in NLD over het spoor, in Duitsland, Frankrijk en oostbloklanden? En dit al ver voor binnen vallen nazi-oekie land? Tijdens eerste lockdown is vrijwel al het Europese militaire materiaal al die kant op gegaan…Zogenaamd voor een oefening….😙😙

 9. Die oorlog had allang opgelost kunnen zijn , denk na , nu sterven er alleen nog maar meer mensen volgens plan had dat vanaf het begin al door / genocide ☠

 10. Poetin heeft er geen beat bij om de oorlog snel te beëindigen. Poetin heeft 2 doelen.
  1. Zijn oorspronkelijke doel Oekraïne vrij van nazi’s en neutraal maken.
  Het 2de doel is er later bijgekomen en misschien is dat voor Poetin nu nog belangrijker : Het uitputten van alle militaire materialen en munitie van de wereld.
  Alle landen die deel nemen aan deze oorlog raken door hun materiaal en munitie heen ook NATO .

  De oorlog industrie heeft totaal geen capaciteit om al deze landen te voorzien van nieuwe materiaal en munitie omdat ze er niet op voorbereid zijn. Dus dat gaat jaren kosten.
  Daarnaast produceert Rusland tegen 10% van de kosten van het westen.
  Europa raakt zijn meest belangrijke industrie kwijt door alle sancties.
  Het volk , we zien het nu in Polen die massaalnaar Duitsland vluchten, weigert in dienst te gaan ( en gelijk hebben ze) om voor de elite zich als kanonnen vlees te offeren.

  Deze oorlog is niet onze oorlog Kutte gaat zelf maar naar het Oekraïnse front vechten.

  Lang leve Rusland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in