In wat Moskou’s “antwoord” lijkt op de VS en de NAVO-landen die belangrijke wapensystemen aan de Oekraïense strijdkrachten blijven leveren, zegt het staatsagentschap TASS dat Russische strijdkrachten een Oekraïens militair transportvliegtuig hebben neergehaald dat Westerse wapens vervoerde. Het zou een enorme ontwikkeling op het slagveld betekenen, indien het bevestigd wordt, waardoor het conflict met het Westen mogelijk directer escaleert, nu Rusland het actief gemunt heeft op Westerse wapentransporten, schrijft Tyler Durden.

Het vermoedelijke neerschieten gebeurde buiten Odessa via luchtafweersystemen, zegt TASS, terwijl het de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie Majoor-Generaal Igor Konasjenkov citeert. Hoewel het onbevestigd blijft, hebben de Chinese staatsmedia het bericht ook opgepikt, waarbij zij de verklaring van het Ministerie van Defensie aanhalen, die luidt:

“In de buurt van Odesa hebben Russische luchtafweergeschutstroepen een Oekraïens militair transportvliegtuig neergeschoten, dat een grote lading wapens aan het afleveren was, die door Westerse landen aan Oekraïne geleverd waren,” zei de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, generaal-majoor Igor Konasjenkov zaterdag.

Er zijn echter geen onafhankelijke of externe bronnen die dit bevestigen, en het Oekraïense leger heeft geen verklaringen afgelegd, noch zullen zij waarschijnlijk toegeven dat hun militaire vliegtuigen westerse wapentransporten vervoerden, ook al zou het kloppen.

Dagen geleden herhaalde het Kremlin zijn dreigement om alle inkomende zendingen van wapens of voorraden die van de westerse geldschieters van Oekraïne afkomstig waren, aan te vallen. Het leger zei ook dat het “besluitvormingscentra” zou treffen – en op zaterdag zouden lange-afstandsraketten wapenopslagplaatsen in Kiev getroffen hebben.

Intussen zijn het Pentagon en het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken blijven pochen dat er nog meer wapens onderweg zijn, in een voortdurende escalatie.

Nu meer dan 50 dagen zijn verstreken sedert de Russische invasie in Oekraïne, lijkt de oorlog te zijn geëscaleerd na het verlies van Ruslands vlaggenschip in de Zwarte Zee, dat gezonken is na het treffen ervan met Neptune anti-scheepsraketten door de Oekraïners. Het zinken van het oorlogsschip betekent waarschijnlijk een belangrijke verschuiving voor het Kremlin. Na zulke grote verliezen geleden te hebben, heeft Rusland meer stimulans om zich minder terughoudend op te stellen – wat misschien de reden is waarom er nu blijkbaar ook lange-afstandsbommenwerpers worden ingezet. Het Pentagon heeft inmiddels gezegd dat het schat dat de Oekraïners een voltreffer op het oorlogsschip hebben gescoord, waardoor het voor de kust van Odessa is gezonken.

  Amerikaans LNG kan het Russische aardgas dat Europa is kwijtgeraakt niet vervangen

Het ziet er nu naar uit dat de Russische vergelding voor het verwoestende verlies van haar gevierde raketkruiser Moskva begonnen is, met de aankondiging van het Ministerie van Defensie: “Het aantal en de schaal van de raketaanvallen tegen doelen in Kiev zullen toenemen als reactie op alle terroristische aanvallen of sabotage die door het nationalistische regime van Kiev op Russisch grondgebied gepleegd worden.”

Zaterdag werd gemeld dat na een rustperiode in de gevechten in de buurt van Kiev, nadat weken geleden de Russische troepen hun posities hadden teruggetrokken om zich op Donbas in het oosten te concentreren, er opnieuw verspreide aanvallen op de Oekraïense hoofdstad zijn geweest.

“Russische troepen hervatten zaterdag verspreide aanvallen op Kiev, het westen van Oekraïne en daarbuiten, in een explosieve herinnering aan de Oekraïners en hun aanhangers in het Westen dat het hele land bedreigd blijft, ondanks Ruslands verschuiving naar het opzetten van een nieuw offensief in het oosten,” meldt The Associated Press.

Het Russische Ministerie van Defensie bevestigde in een verklaring dat het leger “hoog-precisie lange-afstandswapens vanuit de lucht heeft gelanceerd” om een fabriek van pantservoertuigen in Kiev uit te schakelen, echter zonder de precieze plaats te specificeren.

De AP berichtte verder over de aanval: “Rook steeg zaterdag vroeg op uit het oosten van Kiev toen burgemeester Vitali Klitschko melding maakte van een aanval op het district Darnytski van de stad. Hij zei dat reddingswerkers en paramedici ter plaatse waren, en dat informatie over eventuele doden later zou worden verstrekt.”

De burgemeester van het voorstedelijk gebied waarschuwde de bewoners dat het nog steeds onveilig is om terug te keren te midden van de Russische aanval.

  De laatste dagen voor de overgave of vernietiging van de Oekraïense neonazi's in Azovstal

“Het was vanaf de grond niet onmiddellijk duidelijk wat er bij de aanval geraakt was. Darnytskyi is een uitgestrekt district aan de zuidoostelijke rand van de hoofdstad, dat een mengeling bevat van flatgebouwen in Sovjet-stijl, nieuwere expeditiecentra en grote winkelbedrijven, industrieterreinen en spoorwegterreinen,” detailleert de AP verder over de nieuwe aanval.

Er zijn onbevestigde berichten dat Rusland wapenproductiecentra en depots heeft aangevallen…

Donderdag waarschuwde het Kremlin dat het “beslissingscentra” in Oekraïne zou aanvallen als de grensoverschrijdende aanvallen doorgaan. Rusland heeft gezegd dat in ten minste twee recente gevallen Oekraïense strijdkrachten aanvallen op Russisch grondgebied hebben uitgevoerd. “Het dorp Spodaryushino, dicht bij de grens met Oekraïne, was door Oekraïne beschoten, zei Vyacheslav Gladkov, de gouverneur van de Russische regio Belgorod, in een verklaring op Telegram,” citeerde CNN de Russische functionaris.

De aanvallen van zaterdag in Kiev zouden het begin kunnen zijn van nog meer lange-afstandsraketlanceringen tegen verschillende steden in Oekraïne, nu Rusland overgaat van een langzaam slijpende infanterie- en tanktactiek op een groter beroep op luchtmacht en lange-afstandsraketten.

***

English.almayadeen.net:

Een Russische functionaris zegt dat er militairen van NAVO-lidstaten gevangengenomen zijn tijdens de gevechten in Oekraïne

Het hoofd van de commissie voor de bescherming van de staatssoevereiniteit van de Russische Eerste Kamer, Andrej Klimov, heeft vrijdag meegedeeld dat er militairen uit NAVO-landen gevangen genomen zijn tijdens de gevechten in Oekraïne.

  Waarom wordt Zelensky's voortdurende bombardement met anti-personeelmijnen op woonwijken niet gemeld?

Het Westen “zet zijn oorlog [tegen Rusland] voort met de handen van Oekraïners, maar ook van huurlingen,” zei Klimov, voordat hij eraan toevoegde dat er ook militairen uit NAVO-landen bij het lopende conflict betrokken waren.

Hij verklaarde verder dat Rusland al krijgsgevangenen heeft onder het militair personeel van de NAVO-landen en dat Moskou gerelateerde info zal onthullen “wanneer we processen voeren, en de hele wereld zal zien wat er werkelijk gebeurd is.”

Rusland doodde tot 30 “Poolse huurlingen” in Oekraïne

Rusland heeft vrijdag gezegd dat het tot 30 Poolse huurlingen heeft gedood die voor de Oekraïense strijdkrachten vochten in de door oorlog verscheurde noordoostelijke regio van het land, Charkov.

Het Russische Ministerie van Defensie zei dat zijn strategische rakettroepen “tot 30 Poolse huurlingen hebben uitgeschakeld” in een aanval op het dorp Izyumskoe, niet ver van de stad Charkov.

Begin maart vertelde de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Dmytro Kuleba, aan CNN dat ongeveer 20.000 internationale vrijwilligers zijn afgereisd om Rusland in Oekraïne te bestrijden.

Dit komt naast de 16.000 buitenlandse huurlingen die volgens Zelensky in Oekraïne zouden vechten.

Eerder zijn ongeveer 450 extremistische Arabieren en buitenlanders vanuit Idlib in Oekraïne aangekomen om tegen de strijdkrachten van Rusland te vechten, nog geen drie dagen nadat zij Syrië hadden verlaten, via Turkije.

Familieleden van extremisten die in Oekraïne zijn aangekomen vertelden Sputnik dat hooggeplaatste strijders van terreurgroep Hayat Tahrir al-Sham (de omgedoopte versie van Jabhat Al-Nusra, d.w.z. Al-Qaeda) een aantal vergaderingen hebben gehouden met hooggeplaatste leiders van de Turkistaanse Islamitische Partij groep en Ansar Al-Tawhid en Hurras al-Din groepen, en overeengekomen zijn een aantal van hun strijders via Turks grondgebied Oekraïne te laten binnenkomen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Viganò: Globalisten hebben oorlog in Oekraïne aangewakkerd om de tirannie van de Nieuwe Wereldorde te vestigenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel10 Aanwijzingen dat de oorlog in Oekraïne deel uitmaakt van het Grote Reset plan
Volgend artikelDe echte “Reset:” Rusland schetst de onvermijdelijkheid van een Nucleaire Oorlog die zij zullen winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Het zinken van het vlaggenschip de Moskva was blijkbaar het zetje wat de Russen nodig hadden, waarom ook niet de betrekkingen tussen Rusland en het westen zijn tot het absolute vriespunt gezakt, verbeteringen op betrekkingen op de korte termijn zitten er niet in naar mijn mening, proberen om zóveel mogelijk succes op het slagveld te behalen is voor Rusland de enige optie.

  2. goed begin…..er zijn nu wel 89 zware Houwitsers aangekomen uit USA…..die hebben ze gemist….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in