Pakistan voert met onmiddellijke ingang chemische castratie voor verkrachters in

0
470

De nieuwe maatregel maakt deel uit van een grotere inspanning voor de bestrijding van verkrachting in het land. De nieuwe regelgeving treedt met onmiddellijke ingang in werking.

Dinsdag heeft president Arif Alvi een decreet goedgekeurd dat onder andere een snellere behandeling van verkrachtingszaken en het opstellen van een lijst van zedendelinquenten inhoudt.

Het omvat ook chemische castratie van zowel nieuwe criminelen als recidivisten die verkrachting hebben gepleegd. De behandeling verlaagt het testosterongehalte.

Een ander punt is dat de identiteit van verkrachtingsslachtoffers geheim wordt gehouden en dat het onthullen ervan strafbaar wordt gesteld.

Protesten

Het pakket maatregelen komt na uitgebreide protesten tegen de verkrachting van een vrouw die in de herfst met twee kinderen in de auto een pauze op de snelweg hield.

Degene die in de individuele gevallen over castratie beslist, zijn de rechters.

Tegelijk met het decreet van de president, dat door mensenrechtengroeperingen wordt toegejuicht, wordt gesteld dat weinig verkrachtingen die voor de rechter worden gedaagd, tot een veroordeling leiden.

Islamieten prefereren jongetjes: Honderden dode pasgeboren meisjes gevonden op vuilnisbelten in Pakistan

Moeder nodigt moslimvluchtelingen uit in haar huis – als dank wordt haar 14-jarige dochter verkracht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here