Een van Canada’s hoogste volksgezondheidsambtenaren wordt geconfronteerd met kritiek over opmerkingen die ze minuten voor het begin van een COVID-19 briefing op maandag maakte, terwijl ze zich niet bewust was dat de microfoon reeds openstond.

Een korte 15 seconden durende video die op Twitter circuleert, laat zien hoe dr. Barbara Yaffe documenten uitpakt voorafgaand aan het begin van haar tweewekelijkse briefing. Op een gegeven moment zegt ze tegen tegen haar collega dr. David Williams:

“Ik weet niet waarom ik al deze documenten meebreng. Ik kijk er nooit
naar. Ik zeg gewoon maar wat ze maar willen”.

De video is sindsdien duizenden keren geretweet en op woensdagochtend zei Andrea Horwath van de Nieuwe Democratische Partij van Canada dat het zich alleen maar steeds meer mensen doet afvragen wie het echt voor het zeggen heeft als het gaat om de reactie op de pandemie van Canada.

“Elke keer als premier van Ontario Doug Ford voor een microfoon verschijnt en zegt dat hij luistert naar het advies van al deze verschillende deskundigen, klinkt het hol omdat het bewijs zich echt begint op te stapelen dat dat niet gebeurt”, zei ze toen haar gevraagd werd over de video.

Eerder deze maand zei Williams, de belangrijkste medische ambtenaar van Ontario, dat mensen zonder vaccinatie de toegang tot bepaalde gebouwen of evenementen wordt ontzegd, tenzij ze andere beschermende uitrusting dragen. “Om je vrij te kunnen bewegen zonder persoonlijke beschermingsmiddelen, moet je kunnen aantonen dat je bent ingeënt”, aldus de arts.

Schokkend lek: Canada bouwt overal interneringskampen – Wat is er aan de hand?

Keulen: drie personen overleden na Coronavaccinatie - tot nu toe 69 sterfgevallen na vaccinatie in Duitsland

3 REACTIES

  1. Dit soort gedrag van ter zake kundigen komt in elk land ter wereld voor; of zou er nog iemand bestaan die denkt dat dit soort gedrag stopt bij een landgrens ?
    Het klootjesvolk, u én ik dus, wordt besodemieterd, elke dag opnieuw, door de z.g. “boven-ons-gestelden”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here