Russische raketten en UAV’s blijven dagelijks aanvallen uitvoeren op militaire en energie-infrastructuurvoorzieningen in heel Oekraïne. Op 17 oktober trof de Russische aanval de hoofdstad van Oekraïne Kiev.

In de ochtend werd Kiev gewekt door luchtalarm. Explosies donderden in het centrum van de stad. De burgemeester van Kiev Vitali Klitschko kondigde de explosies in het district Shevchenko aan. Volgens het hoofd van het bureau van de president van Oekraïne, Andriy Ermak, werden de aanvallen op de Oekraïense hoofdstad uitgevoerd door kamikaze-drones Geranium-2. De regio werd meerdere malen aangevallen. De functionarissen in Kiev hebben de schade niet officieel bekendgemaakt. Volgens voorlopige berichten zijn er geen gewonden gevallen, bericht Southfront.org.

Oekraïense functionarissen bevestigden ten minste 5 aanvallen van Russische UAVs.

Al snel werden de doelen onthuld. Ten minste één van de UAV’s trof het gebouw van Ukrenergo in Kiev. Dit is het centrum voor de coördinatie van het werk van de elektriciteitsnetten in het hele land. Een ander doel werd geraakt in de buurt van het treinstation in Kiev. Een andere inslag werd geregistreerd in het gebied van de elektriciteitscentrale van het in Kiev Arsenaal. Volgens de lokale berichten konden ook het warmtevoorzieningsstation nr. 1 van Kievenergo, gelegen nabij het 101 Tower kantoorcentrum, en de warmtecentrale nr. 2 nabij Rybalsky Island doelwit zijn.

De grootste klappen in Kiev vielen opnieuw op elektrische substations met een spanning van 35 tot 110 kV, die energie leveren aan industriële bedrijven. Russische kamikaze-drones schakelen industriële installaties uit die direct of indirect betrokken zijn bij de voorziening in de behoeften van het Oekraïense leger en legitieme militaire doelen zijn. Krachtcentrales in de regio Kiev werden niet geraakt.

Russische drones ondervinden nog steeds geen hinder bij het vliegen boven de hoofdstad van Oekraïne. Oekraïense militairen slaagden er slechts in ze te verlichten met schijnwerpers en probeerden ze neer te schieten met geweren.

  Pro-Oekraïne certificaat voor reizen binnen de EU

Ondertussen proberen ook burgers, die sinds het begin van de Russische militaire operaties in Oekraïne opzettelijk van wapens zijn voorzien, de militairen te helpen om de UAV’s te onderscheppen door ze vanaf hun balkon te beschieten. Ongericht schieten brengt de burgerbevolking meer schade toe dan precisieaanvallen door Russische drones.

Oekraïense luchtverdediging in actie

Russische Kalibr-raketten en Geranium UAV’s hebben verschillende strategische doelen in de zuidelijke regio’s Odessa en Nikolajev getroffen. Oekraïense media melden dat gisteravond vijftien drones zijn neergeschoten door de strijdkrachten en middelen van de luchtverdediging van het Yug Air Command: zes boven de regio Odessa en negen boven de regio Mykolaiv. Het door de Oekraïense media aangekondigde succes werd weerlegd door branden en explosies in deze regio’s.

Tot de doelen behoorden brandstoftanks bij de rivierhaven van Mykolaiv en de stookolieopslag van de CHP van Mykolaiv, alsmede ten minste één militaire opslagplaats met Oekraïense wapens.

Aan de rand van Odessa werd minstens één niet-geïdentificeerde infrastructuurfaciliteit getroffen. Er werden ook explosies gemeld in de stad Ochakov.

Branden en de gevolgen daarvan in Nikolajev:

Brand in de regio Dnipropetrovsk:

Het hoofd van het militaire bestuur van de regio Sumy in Oekraïne Dmitry Zhivitsky meldde een aanval op kritieke infrastructuurfaciliteiten.

Het hoofd van het regionale bestuur van Dnipropetrovsk, Valentin Reznichenko, meldde een brand in een faciliteit voor energie-infrastructuur. In het district Nikopol, ten noorden van Energodar, vonden ongeveer 30 explosies plaats, voegde hij eraan toe.

Brand in de regio Dnipropetrovsk:

In alle Oekraïense regio’s is een luchtalarm afgekondigd, ook in de regio’s Zhytomyr, Vinnytsia, Cherkasy, Kirovograd en Charkov.

  Boycot van energierekeningen krijgt massale aanhang in heel Europa, "Don't Pay UK" loopt voorop

Minister-president van Oekraïne Denis Shmygal zei dat als gevolg van de ochtendaanvallen op de energie-infrastructuur honderden nederzettingen van stroom zijn ontdaan.

Het Russische ministerie van Defensie meldde dat de strijdkrachten de afgelopen dag zijn doorgegaan met het uitvoeren van lucht- en zeewapens met hoge precisie op militaire commandofaciliteiten en het energiesysteem van Oekraïne. “Alle aangewezen faciliteiten zijn geraakt”, aldus het rapport.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Westerse militaire analisten, inclusief CIA, verdwaasd en verbijsterdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeneraal Surovikin is op dreef: Kiev overrompeld door ‘Kamikaze-drone’ aanvallen
Volgend artikelDe Westerse civilisatie houdt op te bestaan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. “Russische Kalibr-raketten en Geranium UAV’s hebben verschillende strategische doelen in de zuidelijke regio’s Odessa en Nikolajev getroffen.”

  De Russen zitten achter de geraniums 🙂

 2. De Oekraïners zullen wel weer tanks of militairen in de burger gebouwen hebben verstopt. Rusland dood geen burgers.

  Toen ze dachten dat mh17 een militair transport vliegtuig was hebben ze een halve dag gevierd. Ma dat was een ongeluk kan gebeuren. Is ook logisch dat ze het nu ontkennen maar ongelukjes gebeuren. Zoals de volledig bewapende straaljager die eerder vandaag in appartements gebouwen is gecrasht. Gewoon een normaal ongeluk. Rusland vecht alleen tegen de globalisten die al uw kinderen tranny willen maken!

  • MH17 is slechts gevierd door Kiev, nooit door de Russische zijde, die hebben daar slechts sancties en andere ellende aan overgehouden. Als je een beetje opgelet had dan wist je ook wie er verantwoordelijk was voor het neerschieten van MH17 en hoe dat gedaan is. Maar waarschijnlijk was je te druk met sucky-sucky voor $5.

 3. LOL, Volgens het AD hebben ze alles onder controle daar. Er waren maar 6 drones die doel troffen. De rest was allemaal onderschept. Snap niet dat mensen in Nederland hun kranten-abonnementen opzeggen. De betaalde leugens regeren hier in de media. Zowel krant als TV.

  Deze tekst “Oekraïense luchtverdediging in actie” tussen de twee foto’s is geniaal en mooi bedacht. Chapeau!

 4. Die droontjes komen er makkelijk door, want ze kunnen super laag vliegen.

  Pas als de Oekies leren schieten, zijn handwapens een bedreiging voor drones…..mijn advies: pijl en boog of katapult…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in