Shymaa Rabea / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 DEED)

En hoe militaire “ranglijsten” worden gemaakt door de werkelijke capaciteit te omzeilen. Zoals The Guardian vandaag meldt:

De eigenaars van de Port Talbot staalfabriek hebben een plan van de vakbond om de hoogovens draaiende te houden verworpen, waardoor bijna 3000 banen op de tocht komen te staan en het Verenigd Koninkrijk op koers komt te liggen om de enige grote economie te worden die geen staal meer kan maken. In wat volgens een vakbond een “verpletterende klap” zou zijn voor de werknemers en de Britse staalproductie, vertelde het moederbedrijf van Port Talbot, het Indiase Tata Steel, de vertegenwoordigers van de werknemers dat het zich niet langer kon veroorloven om de productie voort te zetten in de verlieslijdende fabriek in Zuid-Wales terwijl het een vierjarig overgangsplan naar groenere productie voltooide. Het bedrijf, dat £500 miljoen van de overheid krijgt om te helpen met dat plan, maakte het nieuws bekend tijdens een topontmoeting in het vijfsterrenhotel St James’ Court in Londen, dat eigendom is van de Tata Group. (Bron.)

Ik vraag me echter af wat ze bedoelen met “grote economie”. Ja, het VK kan nog steeds een schip of twee bouwen, misschien een onderzeeër of twee. Groot-Brittannië is nog steeds eigenaar van Rolls Royce en maakt daarnaast auto’s. Maar er is geen sprake van een ONTWIKKELDE economie als je geen binnenlandse staalproductie met een volledige cyclus hebt. Ik heb medelijden met de arbeiders – het is verschrikkelijk om op straat te worden gezet zonder uitzicht op fatsoenlijk betaald werk, maar hier is een voorbeeld – vers van World Steel org in Brussel, de meest recente die ze hebben statistieken tot november 2023, schrijft Andrei.

  Duitse bondsminister van Economie geeft toe: Duitsland staat voor "economische ineenstorting"
Klik voor groot

Zoals je zelf kunt zien, staat het VK niet eens in de top-10, net zomin als Frankrijk of welke andere EU-economie dan ook, met uitzondering van Duitsland. Zoals het truïsme luidt: als je geen staal produceert, vergeet dan maar dat je een “grote” of iets anders dan een economie van de tweede of derde wereld bent. Productie is belangrijk, vooral in staal en energie. Om je een idee te geven van hoe de staalproductie van Groot-Brittannië en Rusland zich verhoudt: Rusland produceert meer dan 10 keer zoveel staal als Groot-Brittannië. In feite produceert Rusland ongeveer evenveel staal als alle NAVO-landen samen, met uitzondering van Turkije en Duitsland. In dezelfde periode produceert Rusland ongeveer evenveel staal als Turkije en Duitsland – Europa’s grootste staalproducenten – samen. Wat betreft de productie van ruwijzer – geen enkel EU-land staat zelfs maar in de top-10, behalve Duitsland, Rusland staat wereldwijd op de 4e plaats en de VS op de 8e – presteert Rusland beter dan de VS en Duitsland samen. De vraag is dus: hoe ga je oorlog voeren?

Groot-Brittannië is gewoon een ongelukkig vertoon van economische vingervlugheid, het soort dat op dit moment wordt besproken onder deze verzameling idioten die bekend staat als het WEF in Davos, die allerlei “plannen” verzinnen om de wereld te beheersen waarin het enige dat ze kunnen beheersen hun fantasieën zijn. Zoals Jozef Stalin ooit vroeg, toen hem verteld werd over de invloed van de paus tijdens WO II: “en hoeveel divisies heeft de paus?”. In de moderne wereld is het hoeveel: miljoenen tonnen staal, terawatt elektriciteit, ruwe olie, benzine, treinen, industriële vrachtwagens, goede scholen, voedsel en alles wat je produceert dat er alleen toe doet. Maar ik herhaal mezelf. Ik had nooit van mijn leven gedacht dat Groot-Brittannië op het punt zou staan om een land te worden dat niet in staat is om zijn eigen staal te produceren. Maar ja, Britse strijdkrachten en hoe Douglas Macgregor ze noemde. Jongen, het is zo fijn om naar een zeer hoog aangeschreven Amerikaan te kunnen verwijzen en er niet meer van beschuldigd te worden een ass-hole te zijn tegenover Groot-Brittannië.

  Door Russen in tweeën gedeeld, wordt Avdiivka versterkt door Oekraïens nazi-bataljon 'Azov' - Massale raketaanval op versterkingen zorgt ervoor dat verschillende verdedigers zich terugtrekken

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Corona-kritische arts door arrestatieteam gearresteerd en naar psychiatrische kliniek gebrachtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSCHOK: Troepen van het Franse vreemdelingenlegioen gedood in Oekraïne
Volgend artikelEen tijdperk van grote veranderingen is aangebroken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. Even een OP ZICH zeer verhelderend artikel op Xandernieuws :

  https://www.xandernieuws.net/algemeen/slowaakse-politicus-schokt-eu-parlement-wij-slaven-zullen-ons-verenigen-en-west-europa-met-de-grond-gelijk-maken-als-wapenleveranties-oekraine-niet-worden-gestopt/

  Al vrees ik dat die Slowaakse europarlementariër onderstaand artikel nog nooit gelezen heeft, want ànders zou hij beseffen dat De Echte Vijand “beide kampen aanstuurt”, wat zij al minstens 4 eeuwen (althans in Europa) doet :

  https://justice4poland.com/2016/05/17/chabad-leader-messiah-menachem-mendel-schneerson-on-his-plans-for-destroying-ukraine-and-russia-reprint/

  ” .. Yes, the speech by Menachem Mendel Schneerson is monstrous. For a normal person, it is hard to believe that a religious leader can be a MURDERER, and that the religion can be THE IDEOLOGY OF MURDER …”

  En die Schneerson is een “Grootheid” binnen de koshere gemeenschap ; velen zagen “De Langbeloofde Joodse Messias” in hem. No shit !

  Alleen “jammer” dat die totààl geschifte badgast inmiddels kapotjeplof is heheh

  Echter helaas NIET zijn talmoedische visie op ons, de goyim, de “uit dieren voortgekomen heidenen die als énige taak hebben de Uitverkorenen te dienen”…

 2. De overheersing van het Westen is voorbij.
  De rest van de wereld is die Westerse overheersing met bij behorende slavernij SPUG ZAT!!
  Het Westen (Amerika en Europa) bestaat uit 20% van de bevolking.
  Het westen verliest, mede door de hulp van China en Rusland hun koloniën, het op halen van gratis grondstoffen en goedkope arbeiders (slavernij) is voorbij. (De gouden eeuw voor het Westen is over).
  Een derde wereldoorlog gestart, wie tegen wie:
  Amerika met zijn huurleger de NAVO dat onder commando staat van het Pentagon tegen:
  Rusland, China, Iran en Noord Korea om te beginnen.
  Maar dan zien alle landen die voorheen kolonies waren van het westen, (vul ze zelf maar in), de kans schoon om definitief af te rekenen met hun vroegere bezetters.
  En de Moslims c.q. de islamieten, die de kans zien Israël te vernietigen, en van het Midden-Oosten weer een ouderwets rijk Arabië’s wereld deel te maken.
  MAAR vergeet niet de westerse binnenlandse burgeroorlogen,
  Binnen Amerika staan Staten klaar hun zelfstandigheid terug te pakken, van Washington.
  Binnen Europa staan ondergrondse leiders klaar om hun REGERINGEN c.q. REGERINGSLEIDERS uit te schakelen. (Wat blijft er over van GROOT Brittannië c.q. “KLEIN” Noord Ierland, de gemene best, en niet te vergeten het “Verenigd” Koninkrijk, Engeland zal het kleinste koninkrijkje van het eiland worden)
  In Duitsland, dat bezet is door de Amerikanen, met hun Europese commando centrum in RAMSTEIN, zit een 2e ondergrondse regering met aan het hoofd oud president Schröder, die bevriend is met Poetin, en samen Duitsland het grootste Industriële Land van Europa wilde maken, met alles wat de Duitser er voor nodig hadden, Grondstoffen Gas Olie Staal etc. En dat dat tegen een zeer CONCURRERENDE PRIJS, en tegen de zin van Obama.
  Taiwan 40% wil aansluiting bij “het enorme welvarende China”.
  EN DAN DE ECONOMISCHE OORLOG.
  De BRICS wil voor hun “GRONDSTOFFEN, PRODUCTEN EN DIENSTEN” betaald worden in GOUD gedekte valuta’s, geen Dollars geen Euro’s en geen Engelse Ponden.
  De Oorlog zal gaan om,
  Landen die samen met de BRICS en hun toekomstige uitbreiding, “ECONOMISCHE” vooruitgang willen, niet zoals het westen wil, “AFBRAAK EN ONDERDRUKKING”
  Amerika met hun vazallen, (een deel van Europa) OORLOG voeren tegen al die landen in de wereld die:
  “AUTONOOM c.q. SOEVEREIN, ONAFHANKELIJK en VRIJ willen ZIJN!!!!!
  En vergeet niet, ook de Duitse bevolking is de onderdrukking van Amerika BEU!!
  Interessant voor de toekomst is, wie kiest op welk paard.
  Velen lopen liever met een levend paard, dan nog langer trekken aan een DOOD paard.

 3. het westen heeft alles met waarde buiten de landsgrenzen gebracht om plaatst te maken voor de kennis economie.
  een kennis economie heeft alles in zich behalve kennis, en laat daar nu het knelpunt zitten

  aanschouw het resultaat van geleerden, deskundigen, wetenschappers, specialisten, experts en politiek

 4. Oprecht
  januari 20, 2024 Bij 06:35
  Goeie morgen,
  Ik ben het nog nooit zo eens geweest, als nu met u.
  DankUwel voor de reactie.

 5. Je hebt geen staal nodig om oorlog te voeren: Het doel is nog steeds 95%van de wereldbevolking op te ruimen dat doe je met nucleaire wapens en een pandemie of 2. Overigens hoeven die atoom wapens niet heel veel schade aan te richten; je kunt ze ook hoog in de atmosfeer laten ontploffen en de elektromagnetische schok zal alle elektronica vernietigen en dus zorgen voor totaal platleggen van de economie: geen drinkwater, geen benzine pomp geen transport en geen ziekenhuizen, met als gevolg honderden miljoenen doden in europa, wereldwijd miljarden.
  Datum van executie ik denk 3e week van november dit jaar

    • Mooie discussie weer weer op dit onvolprezen forum, Oprecht goed beargumenteerd en Johnny schreef
     Je hebt geen staal nodig om oorlog te voeren: Het doel is nog steeds 95%van de wereldbevolking op te ruimen.

     Ik kijk erna en ik zie hoop bij Oprecht, maar puur realisme bij Johnny want als het handjevol wereldleiders wat aan de macht is gewoon een spel voor de bühne speelt om ons in slaap te sukkelen. Dat zou wat zijn! Maar hoe onmogelijk is het?

     Wel leven in een informatietijdperk en de vijand is meedogenloos . Denk aan de vaxx, wereldwijd het zelfde moment uitgerold. Dat was voor mij een reden om de vaxx nooit te nemen, nooit worden zoveel mensen het in zo’n korte tijd eens. Tenzij ze het al vooraf al eens waren. Hoeveel landen zijn er, hoeveel mensen trekken wereldwijd nu eigenlijk aan de touwtjes. Rutte heeft in 13 jaar van Nederland al een dictatuur kunnen maken. Dat is al 1 van de 200 landen. En het is nergens beter. Al lijkt het zo.

     Ik ga nu de kant van Theme op maar dan iets anders denk ik, als je je hoofd volgt ga je hopen zoals Oprecht. Als je op je gevoel af gaat vrees je her eerste zoals Johnny. Hopen brengt verdriet. We worden belazerd. Kan er alleen nog niet de vinger achter krijgen,

 6. Het is wel opmerkelijk dat India, Brittannië op zijn donder geeft, via een geslepen politiek alle belangrijke zaken in Engeland zijn in hun handen…de kolonie heeft zijn kolonisator, nu zowat gekoloniseerd, héhé van een Pay-Back gesproken…de miljoenen uitgehongerde Indische kinderen Brullen al lang voor Wraak… dit is nu in uitvoering… groot is Brittannië niet meer.. loontje komt terecht om zijn Boontjes…

 7. Vreemd de BREXIT zou Groot Brittannië toch gouden bergen opleveren en geen immigranten meer naar het eiland.

  Wat moeten we nu allemaal geloven.

  • We ‘moeten’ helemaal niks geloven. Wat gebeurt, gebeurt.
   Op 20 februari begint (voor de Chinese kalender) het Jaar van de Draak. Dat heeft (volgens Chinezen) een erg positieve beteknis.
   Een jaar vol mogelijkhden en inspiratie. Een jaar ook, waarin alles lukt wat je op de rails zet.
   Wordt weer een beetje vergald door ‘helerzienden’ die o.a. voorspellen dat meneer Poetin, uitgerekend in het zo gelukkige Jaar van de Draak, zwaar in de clinch raakt met de ‘Draak’. Of het dezelfde Draak is wordt niet vermeld, wél dat Poetin daarbij het onderspit zal delven en de Chinezen het heft in handen zullen nemen. Dat alles in 2024.
   ‘Moet’ je dat geloven? Maakt niet uit. Wat gebeurt, gebeurt.

   • Dat was al zolang bekend dat het meer dan waarschijnlijk is dat het land van de beren en 3d schaakspelers zich voorbereid heeft om een dergelijk scenario het hoofd te kunnen bieden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in