Dit wordt voor heel veel mensen een bitter koude winter. Vooral in Europa zal het waarschijnlijk erg onaangenaam worden. De sterk stijgende energieprijzen en de bezorgdheid over mogelijke tekorten leiden over het hele continent tot ongerustheid, en er zijn al wijdverbreide protesten begonnen. De kosten van het levensonderhoud zijn uiterst pijnlijk geworden voor degenen die onderaan de economische voedselketen staan, en de mensen willen dat hun regeringen iets doen. Dit is natuurlijk wat er altijd gebeurt wanneer naties het socialisme omarmen. Men verwacht dat de verantwoordelijken elk probleem wel zullen oplossen, maar deze keer zullen de beperkingen van de socialisten die Europa besturen heel duidelijk worden, schrijft Michael Snyder.

Dankzij de oorlog in Oekraïne en een aantal andere factoren is de prijs van aardgas in Europa nu ongeveer zes keer zo hoog als vorig jaar…

De Europese aardgasprijzen nemen een adempauze nu er nieuwe tekenen zijn dat de stijgende energiekosten de economische productie verlammen, waardoor de politici onder druk worden gezet om de crisis op te lossen nu de winter nog maar een paar maanden van ons verwijderd is.

De futures op de benchmarkmarkt hebben zich teruggetrokken nadat ze maandag een recordhoogte hadden bereikt. De prijzen liggen nog steeds ongeveer zesmaal hoger dan vorig jaar om deze tijd, en de paniek breidt zich uit over de landen in de aanloop naar de piekvraag in de winter.

Het behoeft geen betoog dat velen in Europa stomverbaasd zijn over de hoogte van hun energierekeningen, en dat er een massaal verzet op komst is.

Er zijn zelfs al grote protesten in verschillende landen

De Britse actiegroep “Don’t Pay UK” roept de mensen op om vanaf 1 oktober de energierekeningen te boycotten, terwijl de door de vakbonden gesteunde campagne “Enough is Enough” half augustus is begonnen met een reeks manifestaties en acties waarin wordt opgeroepen tot loonsverhogingen, huurplafonds, goedkopere energie en voedsel, en belastingen voor de rijken.

Door een verergering van de kosten van levensonderhoud in Europa zijn werknemers in Frankrijk, Spanje en België al in staking gegaan in de sectoren openbaar vervoer, gezondheidszorg en luchtvaart, en hebben zij hogere lonen geëist om hen te helpen het hoofd te bieden aan de snel stijgende inflatie.

Maar dit is nog maar het begin.

  Medvedev: "We zullen ons hele strategische arsenaal inzetten op Kiev, Berlijn, Londen, Washington ..."

Nu de voorraden deze winter nog krapper worden, zullen de energiekosten alleen nog maar stijgen.

En veel ambtenaren in Europa maken zich grote zorgen over de mogelijkheid van tekorten en black-outs.

Zelfs nu al dwingt deze energiecrisis sommige grote bedrijven hun activiteiten aanzienlijk in te krimpen

De lijst van industrieën die hun productie beperken wordt steeds langer. Het grootste chemiebedrijf van Polen, Grupa Azoty SA, heeft de productie van enkele van zijn belangrijkste producten stopgezet en de productie van ammoniak ingekrompen wegens de recordprijzen voor gas, zei het in een verklaring op dinsdag.

Tenzij de oorlog in Oekraïne snel tot een einde komt, zal deze crisis niet snel verdwijnen.

De bevolking van Europa zal dus in de komende maanden extra offers moeten brengen. Deze week gebruikte de Franse president Emmanuel Macron zelfs de uitdrukking “einde van de overvloed” om te beschrijven wat de burgers van zijn land binnenkort te wachten zou staan…

Emmanuel Macron heeft de Fransen gewaarschuwd dat hen offers te wachten staan en wat hij het “einde van de overvloed” noemde, tijdens de eerste kabinetsvergadering van zijn regering na de zomervakantie.

De president, die in het Élysée voor de ministers sprak, zei dat het land op een “kantelpunt” stond en een moeilijke winter en een nieuw tijdperk van instabiliteit tegemoet ging, veroorzaakt door de klimaatverandering en de inval van Rusland in Oekraïne.

Afgaande op de woede waarvan wij nu al getuige zijn, denk ik niet dat de mensen in Europa het “einde van de overvloed” al te goed zullen verwerken.

  Zijn zij van plan ons tot onderdanigheid uit te hongeren?

Intussen blijven de energieprijzen in de V.S. ook omhoogschieten. Op dit moment is de prijs van aardgas in de V.S. meer dan 150 procent gestegen in 2022…

De Amerikaanse aardgasprijzen hebben dinsdag kortstondig de $10 per miljoen Britse thermische eenheden (BTU’s) overschreden, de hoogste sinds 2008. Zij zijn dit jaar met meer dan 150% gestegen.

Ongeveer de helft van de bevolking gebruikt aardgas om haar huis te verwarmen.

Dit is dus echt verontrustend nieuws.

De energierekeningen in dit land zullen deze winter absoluut obsceen zijn, en we hebben al een punt bereikt waarop ongeveer één op de zes van ons achterloopt met zijn energierekening

Ten minste 20 miljoen huishoudens – of ongeveer 1 op de 6 Amerikaanse huishoudens – hebben een achterstand op hun elektriciteitsrekening nu de stijgende elektriciteitsprijzen de ergste crisis in achterstallige betalingen van nutsbedrijven ooit veroorzaken, aldus Bloomberg, die gegevens aanhaalt van de National Energy Assistance Directors Association (Neada).

Neada zei dat de elektriciteitsprijzen sinds 2020 aanzienlijk waren gestegen, na een decennium van stagnatie. De sterke stijging heeft geleid tot miljarden dollars aan achterstallige elektriciteitsrekeningen.

In staat na staat blijft het percentage klanten dat achterloopt op hun energierekening maar stijgen. Hier volgen een paar voorbeelden

PG&E Corp. in Californië heeft sinds februari 2020 een sprong van meer dan 40% gemaakt in het aantal residentiële klanten met een betalingsachterstand. Voor New Jersey’s Public Service Enterprise Group is het totaal met meer dan 30% gestegen voor klanten die minstens 90 dagen te laat zijn – en dat is alleen maar sedert maart.

Als het nu al zo erg is, hoe zullen de cijfers er dan uitzien als de energierekeningen deze winter nog eens met 50 procent of meer stijgen?

  Nieuwe studie toont aan dat de rest van de wereld China en Rusland steunt

Men waarschuwt ons dat er een “tsunami van afsluitingen” op komst is, en dat is absoluut niet overdreven.

Zowel in de Verenigde Staten als in Europa zullen er miljoenen en miljoenen mensen zijn die het zich niet kunnen veroorloven hun huis te verwarmen.

En als er grote aantallen mensen zijn die niet eens de eerste levensbehoeften kunnen betalen, dan is dat een recept voor onrust onder de bevolking.

Volgens een professor die dit soort dingen bijhoudt, hebben we sinds afgelopen november al ongeveer 10.000 protesten van economische aard over de hele wereld gezien…

Welke weg zij ook kiezen, de komende winter zal door sociale onrust worden geteisterd, waarschuwt Naomi Hossain, een professor in ontwikkelingspolitiek aan de Amerikaanse Universiteit in Washington D.C., die energie-, brandstof- en voedselrellen bestudeert.

Volgens een voorzichtige schatting hebben er sinds november vorig jaar wereldwijd 10.000 van dergelijke protesten plaatsgevonden, zei zij tegen de Thomson Reuters Foundation – en in een onzekere toekomst worden er nog meer verwacht.

Jarenlang heb ik onophoudelijk gewaarschuwd dat er ongekende burgerlijke onrust op komst zou zijn.

Nu is het zover, en het zal alleen maar erger worden.

Ik zou u ten zeerste willen aanmoedigen om te doen wat u kunt om onafhankelijker te worden van het elektriciteitsnet.

De energierekeningen stevenen af op hoogten die vroeger onvoorstelbaar waren, en dat gaat in de hele westerse wereld ondraaglijke pijn veroorzaken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uitgelekt: Brussel vreest oproer in Europa wegens aardgascrisisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDen Haag wil vrijstelling van Rusland-sancties 
Volgend artikelZelensky’s leugen ontmaskerd: 200 Oekrainse militairen gedood door Russische raketten op trein in regio Dnepropetrovsk
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

  • En dan weten wij dat we op de grootste gasbel van Europa wonen, zal toch wel wat schaapjes wakker schudden dat de overheid het misschien tot wel niet goed met hun voor heeft??? misschien ???

 1. Wanneer worden we bevrijd door de Russen van de Nazi’s in Brussel? Weer normale energie prijzen, geen vlaggen meer van Oekraïne, geen regenboog vlaggen meer. Maar mooie 3 kleur vlag met Russische tweekoppige adelaar is afgebeeld. Russische wodka, normale normen en traditionele gezinswaarden.

  • Heb het bewuste T shirt al besteld….denk dat de Russen ons meer verwant zijn dan wat er nu binnen word getakeld….laat maar komen die winter, de rekening word niet meer betaald boven het bedrag van vorig jaar.
   De rest mag de lokale VVD fractie gaan betalen, hun afgoden zijn te vluchtig en te beschermd, maar de fundering vraagt het om gesloopt te worden…. Het zijn hun “goden” ( lees WEF hoeren) die ons leven verkloten, dan hun de rekening, al is het aan de punt van de lans….

  • De Russen doen meer voor de moraal en rechten van burgers in europa dan de west europeanen zelf.
   Zij roeien de nazi’s uit.
   het westen wilde via Oekraine een WO3, zo mogelijk een nucleaire oorlog, starten; vergeet dat nooit!

   Maar artikel is onzin.
   Het is niet door de oorlog in de Oekraine, maar door de sancties tegen rusland enhetweigeren om in roebels te betalen dat ze geen gas krijgen

   oorzaak en gevolg scheiden a.u.b!!
   Want dat NIET scheiden is precies de manipulatie die liks wil; kunnen ze ome Poetin de schuld van alles geven.

 2. Macron moet mij maar eens uitleggen waarom klimaatverandering tot een hogere gasprijs zou leiden. Die klimaatverandering is er al sinds het ontstaan van de aarde en is nooit oorzaak geweest van schommelingen in de aardgasprijs.
  Verder zou elke persoon in politiek of wat dan ook die verantwoordelijk is voor dit ongelofelijke energiewanbeleid voor de rechter gesleept moeten worden om veroordeeld te worden voor zoveel leed dat mensen nu wordt aangedaan en voor landverraad. Ik denk aan figuren als Ursula von der Leyen, Frans Timmermans, Mark Rutte, Vladimir Zelensky, Sigrid Kaag, die enge dame van Urgenda enz., enz., enz.
  Kortom, we moeten in actie komen. Discussiëren en petities aanbieden heeft volgens mij geen enkele zin want er wordt allang niet meer naar het volk geluisterd.

  • Veroordeeld moeten ze zeker allemaal.
   De vraag is helaas welke rechter spreekt vandaag de dag nog recht ?
   Ook zij moeten berecht worden wegens hun aandeel in deze grootschalige volksverlakkerij.

  • Klimaatverandering (voorheen klimaat opwarming genaamd) veroorzaakt door toedoen van de mensheid is de grootste farce ooit.
   Klimaatwetenschap (voor zover dit bestaat) is gewoon in dienst van de club met belang dit sprookje te ondersteunen met idiote theorien (welke nooit zijn uitgekomen) en grepen uit onderzoeken die hun welgevallig zijn.
   Corrupte wetenschappers dus. Hoe wil je de uitkomst? Goed gaan we daar beginnen en nemen we alles wat dit ondersteund en laten weg wat hier tegen in gaat.
   Even een wilde theorie die niet te controleren valt loslaten in een model.
   En vooral de zonne activiteit, de aard woble, wisselende natuuropname en baan om de zon weglaten. Tja dan kom je er wel.

 3. Wat vele niet weten is dat al onze rekeningen niet op onze naam staan. Maar op naam van de natuurlijk persoon. Deze natuurlijke persoon waar de overheden de eigenaar van zijn. Deze verwissel truc hebben de overheden al gemaakt bij onze geboorte registratie bij het gemeente huis. Vanaf toen was iedereen nog overtuigd dat hij/zij die de natuurlijke persoon was. Maar jij als levende mens bent dood en verloren op zee verklaard na je 7e verjaardag. Dus officieel ben jij al dood verklaart, als levende mens. Maar de natuurlijke persoon bestaat enkel op papier, deze fictieve entiteit is een dode entiteit waar de overheid de eigenaar van is. Dan zijn alle rekeningen ongeacht van welke instantie dan ook, die op naam staan van de natuurlijke persoon voor de overheid en niet voor jouw verantwoording. Want jouw naam in initialen met jouw achternaam is niet het zelfde als jouw volledige voornaam met je familienaam.
  Want dit fenomeen met de registratie nummer in combinatie met jouw natuurlijke persoon is het slavensysteem van de overheid. Jij kunt alleen werken als jij je identificeert met de natuurlijke persoon. Ook al jouw identificatie bewijzen, verwijzen naar een masker het natuurlijke persoon. Maar verwijst niet naar een levende mens.

  Dan kunnen we ook gaan suggereren dat wij als slaven de verantwoordingen neer kunnen leggen bij onze meesters de overheid. Want alle energie prijzen worden nu gerekend met de huidige markt waarden, maar niet met de inkoopswaarden. Die veelal lang lopende contracten zijn. De EU lidstaten betalen nu nog steeds de gasprijzen van 8 à 9 jaar terug. Wij worden keihard bedondert door de overheden. Al het extra wat wij bovenop de inkoopsprijzen betalen, wordt voor andere dingen verbruikt. Zoals de kosten van de immigratie zoekers in ons land.

 4. Yup, de fik erin. Iedereen boos, opstand!
  Prachtige reden voor dat tuig om de martial law te laten gelden.
  Laars in je nek, geweer op je hoofd.
  Precies wat zij willen.

 5. Als er weer iemand gaat balken in het nep-parlement zegt het kabinet voorspelbaar: Dit is een noodsituatie, en verdient urgentie; we zullen er alle aandacht aan besteden”
  En vervolgens gebeurt er….niets.

  het schijnt dat voor Den Haag je IQ niet boven de 50 mag uitkomen.
  Ik zal even redelijke haalbare oplossingen geven voor de relevante hoodproblemen van nu.:

  –Excuses aan poetin aanbieden; informeren dat betalen in roebels geen probleem is, misschien dattie dan weer gaat leveren.
  Zo niet: accuut beginnen met pijplijn naar Iran. Sancties negeren.
  –geef ieder belastingkantoor de opdracht, per week tenminste 700 gevallen van toeslag affaire uit te betalen; er zullen probleem gevallen zijn; die in ieder geval een voorschot uitbetalen.
  –klimaat affaire: eindelijk erkennen dat dat onzin is en volledig van de tafel vegen.
  –affaire beslag op boerenland: volledig van de tafel; is tegen iedere vorm van fatsoen en rede

  Dan: er moet een ander politiek systeem opgezet worden:
  –parlement voor voorlichting
  –maandelijkse electronische referenda voor beslissen
  –zaken kabinet voor uitvoering
  –VVD en D66 verbieden; zijn landverraders
  –Verder: accuut uit EU, euro, Nato, WHO, UN, grenzen dicht, islam verbieden.

  N.B.: net zoveel moskeetjes toestaan als dat er kerken mogen in Mekka.

  Dan komen we ergens.
  ———————
  het terugdraaien en onmogelijk maken van het gepleegde volks enlandverraad zal pijn doen, maar is nodig, willen we over een paar jaar nog bestaan

 6. Maar ik denk dat de winter misschien een omwenteling zal triggeren….wellicht, naar ik hoop, het einde van EU.

 7. Geen nood: dankzij de onvolprezen boeren met koeien etc. is er niet zo’n gasprobleem: de mest van DRIE koeien levert genoeg gas om een huishouden van 5 mensen een jaar lang te laten douchen en koken:
  dit stond recent in o.m. het AD! En dan hoeven boeren ook minder mest uit te rijden
  Verder heb je nog paarden, ezels, pony’s, varkens, geiten, schapen (de echte…), ganzen, eenden, kippen etc.. Wellicht kunnen ook menselijke uitwerpselen een paar graden bijdragen?

 8. Ook deze globalistische revolutie (Great Reset) vreet haar eigen kinderen op: sancties tegen Rusland waardoor krankzinnige stroomprijzen waardoor stroomafsluitingen zijn immers niet bevorderlijk voor de oplaadcapaciteit van de mobieltjes en het electronische betalingsverkeer en het internet i.h.a. om ons mee te kunnen controleren.

 9. Klinkklare onzin wat hierboven vermeld wordt Rutte zorgt dat de kribbe vol blijft met voedsel voor zijn schapenvolk Dus de schapen doen dan precies wat hij wil Dus geen honger of kou deze winter die matig zal zijn of helemaal niet meer komt omdat Nederland een middellandse zeeklimaat wordt volgen de geleerden op de universiteiten die die waarheid weten dat de wereld door hen ,, , gered gaat worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in