Een video waarop te zien is hoe een vrouw in Oekraïens volkskostuum de keel van een Russische man doorsnijdt, wordt nu verspreid door vertegenwoordigers van de Oekraïense regering. De videoclip wordt echter op social media bekritiseerd en vergeleken met propagandafilms van de Islamitische Staat.

In de video – die gemengde gevoelens oproept – roept een Oekraïense actrice op tot bloedige wraak op Russische “zwijnen”.

De vrouw, gekleed in folkloristische klederdracht, vertelt hoe de Oekraïners historisch mishandeld zijn door de Russen en dat het nu tijd is voor het Oekraïense volk om “zijn bloedige oogst te oogsten.”

Dan houdt zij een sikkel omhoog, waarmee zij de keel doorsnijdt van een man die een Rus voorstelt.

“Nu wacht de dood op u allen. U allen zult gedood worden ter nagedachtenis van de slachtoffers van Boetsja, Irpin, Kiev, Kharkiv, Odessa, Mariupol. Uw lijken zullen rotten in de velden als de ergste soort kadavers, langs de wegen en de bosterreinen. Zij zullen door honden en wilde dieren worden opgegeten,” verkondigt de vrouw, terwijl op de achtergrond dramatische muziek speelt.

De film wordt door Anton Geratchenko, adviseur van de Oekraïense minister van Binnenlandse Zaken, op Telegram verspreid.

“Welkom in de hel!” schrijft Gerachenko.

Volgens Arrahmah is de film ook vertoond op de Oekraïense televisie.

Onder de internationale gebruikers van social media is de reactie op de video echter veel negatiever, waarbij verschillende mensen de inhoud vergelijken met propagandafilms van Islamitische Staat.

Enkele weken eerder werd een video gepubliceerd waarop te zien was hoe Oekraïense soldaten Russische krijgsgevangenen executeerden onder gejuich en geroep van “Slava Ukraini!”.

  De meeste Europeanen denken dat sancties Europa hebben geschaad en Amerika hebben geholpen

De Oekraïense strijdkrachten kondigden aan het begin van de oorlog aan dat krijgsgevangenen “als varkens afgeslacht zouden worden“.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelRusland: “Top-nazi” gedood in Oekraïne
Volgend artikelBritse huurling “CossackGundi” geeft zich over aan de Russische strijdkrachten in Mariupol Oekraïne – Betekent waarschijnlijk levenslange gevangenisstraf in Rusland of Syrië
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Lastig een video te beoordelen die ik niet gezien heb, ook al snap ik waarom hij niet getoond is.
  Als de beschrijving klopt kunnen we dit zeker walgelijk noemen.
  Maar wat voor hoedanigheid men dit toonde is ook vaag. Echt voor propagandadoeleinden of in een “zie hoe ze ons framen?” context?
  Hoe ’t ook zij, het klink behoorlijk onfris.

 2. Je zal maar een gulle gift op Giro 555 overgemaakt hebben. Dan faciliteer je deze duivelse drek. Go Putin, go. Zuiver de wereld van deze monsters. Hopelijk sluit Karma zich hierbij aan.

  • Het is de juffrouw denk ik voorbijgegasn dat de CCCP ergens begin jaren 90 voor haar geboorte is gestorven, en dat de generatie die nu leeft en zorgt in Rusland niks met Holomodor en Siberie te maken heeft, sterker nog, vele Russen zijn hun voorouders en famillie verloren op exact dezelfde manier als de Oekrainers en vele andere volkeren …..

   Zolang er lieden zijn die hun brood verdienen op oude zaken en sentimenten en er kortzichtigheid heerst en het onvermogen gisteren en vandaag te scheiden, zolang zal er gebloed worden door de burger…

   De politici, ze teren op haat en verdeeldheid, alsof het speciaal voor dat soort ongedierte is uitgevonden.
   Oekraine: alweer de speelbal van de rijken in zowe oost als west, alweer een oorlgo die gebouwd is op sentimenten uit een verleden, in dit geval door EU en NAVO aangejaagd. Wil je misdadigers aanwijzen, dan zijn lieden zoals Verhofstad en Van Baalen en Timmermans waar je naar moet wijzen, en met hun nog vele andere onmensen.

  • nee, een kind wat met de kudde mee wil huilen en in het internet leeeft en zal sterven. Een mens zonder eigen mening, een papagaai….

  • Houd ff op met je micro gelul joh.

   Duchesne…. ahum…..eigenlijk gewoon D(o)uche (BAG)… wtfu (= wake the fuck up );

   Er zijn grotere dingen gaande.
   Zou me diep schamen als ik jou was…..

   Focus je op wat ertoe doet man.

   Zoals deze rare video die gedeeld wordt en DAT ras waar we het over hebben, wat we volop in ons land laten. Kom op zeg….. ff bij de tijd blijven hé!

   • O jee o nee alweer een troll!

    Kom op zeg….. ff bij de tijd blijven hé!

    Dat heb je goed gezegd troll!
    Alsof de islamisering niet bij de tijd is uu hum!
    Het tuig die ons een kopje kleiner wil maken.
    Zij die voor ons een gevaar zijn en waarvan er nog velen komen.
    En nu ook all misbruik van de oekr vluchtelingen maken door zich met hun te verengen om hier te komen.
    Nee jochie, ik hoop dat jij een mocro buurman krijgt dan weet je waar we
    over praten.
    Weg met deze apen.
    En Lee1990 als je niks zinnigs te zeggen hebt houd die waterval
    met poep gesloten.Wees wijs en hou je snater.

   • Er zijn grotere en meer dingen gaande.
    Zou me diep schamen als ik jou was…..

    Focus je op wat ertoe doet man.

    Heel juist ja!
    Zoals ons land en cultuur naar de klote word geholpen
    En iedereen doodspuiten etc ALLEMAAL
    op de achtergrond van deze afleidings- oorlog!
    De GREAT RESET NWO ZWAB ETC s….
    Volgens mij ben je zelf moslim of een linkse rakker.
    Discussie gesloten.

 3. Tja, als je zo diep gezakt ben…..
  Personelijk ben ik voorstander ervan, om degenen die meewerkten aan dit soort video’s op te sporen, en te executeren op de manier die zij propageren.

  Wel op video….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in