© European Parliament (CC BY-NC-ND 2.0)

Hongarije is tegen de sancties van de EU tegen Rusland in de energiesector, omdat de Hongaarse industrie tot stilstand zou komen zonder Russische olie en gas, zei de Hongaarse premier Viktor Orban woensdag tijdens een videoconferentie met de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, als onderdeel van de voorbereidingen voor een EU-top in Frankrijk, schrijft Tass.

Bertalan Havasi, de woordvoerder van premier Orban, zei tegen het Hongaarse persbureau MTI dat Orban in zijn gesprek met Michel benadrukte dat Hongarije de acties van Rusland in Oekraïne veroordeelt, maar er niet “de prijs voor wil betalen.”

“We moeten er rekening mee houden dat het grootste deel van de olie- en aardgasinvoer naar Hongarije uit Rusland komt, 90% van de Hongaarse huishoudens verwarmt zijn huis met gas. De premier wees erop dat de Hongaarse economie zou stoppen zonder gas en olie,” zei hij.

Volgens de woordvoerder wees Orban erop dat “de weerklank van de economische sancties door iedereen in Europa gevoeld wordt, ook door Hongarije.”

“Viktor Orban heeft duidelijk gemaakt dat de uitbreiding van de sancties tot de energiesector een onevenredige last zal leggen op mensen, huishoudens en bedrijven,” zei de woordvoerder.

Orban herinnerde eraan dat “Hongarije geïnteresseerd is in vrede” in Oekraïne en heeft opgeroepen tot het zo snel mogelijk staken van de vijandelijkheden door middel van onderhandelingen, zei Havasi.

In september jl. heeft Hongarije twee langlopende contracten gesloten met het grote Russische gasbedrijf Gazprom, dat voorziet in de levering van 4,5 miljard kubieke meter gas via pijpleidingen in Servië en Oostenrijk, waarbij Oekraïne wordt omzeild. De overeenkomst heeft een looptijd van 15 jaar en kan na tien jaar na de uitvoering ervan worden herzien. Bovendien wil Boedapest de gasleveringen via Servië met één miljard kubieke meter per jaar verhogen, en deze kwestie werd door Orban ter sprake gebracht tijdens zijn bezoek aan Moskou begin februari.

  Nieuws uit de door de NAVOstan opgelegde gehaktmolen

Zoals MTI meldde, woonden naast Orban ook de premiers van Slowakije, Spanje en Ierland de videoconferentie met Michel bij. Frankrijk, dat in de eerste helft van 2022 het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie bekleedt, organiseert donderdag een informele EU-top in Versailles.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het volgende: Wereldwijde voedselcrisis – Zet u schrap voor rantsoeneringVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelOekraïne huisvest illegale VS biologische oorlogsvoering laboratoria
Volgend artikelDr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. “Orban vertelt EU dat de economie van Hongarije zou crashen zonder Russisch gas”

  Nou meneer Orban dat is duidelijk ook de bedoeling om uw Hongaarse economie te laten crashen, en u weet het, geen moment aan getwijfeld dat u dwarse koers alleen voor de bühne was bedoeld, want u werkte ook naadloos mee aan de giftige mRNA vaccinatie campagne, trouwens de drie andere Visegrad landen lieten zich niet onbetuigd om ook mee te doen.

  Hoe het verder gaat laat zich reeds raden, Hongarije maakt geen uitzondering op het diabolische spel van dood, verdriet meneer Orban u bent in mijn opinie ook een groothandelaar in menselijk leed, het zij zo. De kaarten zijn verdeeld maar het zijn doorgestoken kaarten waarmee de bevolkingen van Europa geen enklele kans maakt.

 2. Dat is een goede consentenring, want zonder gas en olie staat alles stil. Of we dat nu leuk vinden of niet. Om nu sancties tegen Rusland te gaan instellen, is bewust je eigen economie de nek om te draaien. Wat een grote chaos in je land gaat veroorzaken. De moderne bevolking is afhankelijk gemaakt van elektriciteit, het eigen vervoer, zijn persoonlijke consumeren van goederen, waar de gehele economie nu op draait. Zou je deze energie middelen bewust weg halen bij de bevolking, omdat de EU dat opdringt aan haar lidstaten. Dan zal ook de EU in elkaar storten. Dan heeft niemand iets meer in de EU en is de bevolking aan gewezen op zelfvoorzieningen en daar kan geen enkele lidstaat aan overleven. Afhankelijkheid van gas en olie van een land, waar je niet mee eens bent. Zul je of een andere leverancier moeten zoeken of bevriend moeten blijven voor je energie voorzieningen op peil te kunnen houden. Een andere keus is er niet. Maar dat beseffen of begrijpen vele helaas niet. Dat je van de ene op de andere dag een andere energie leverancier kunt uit kiezen. Je spreekt wel over zeer lang lopende contracten die je hiervoor meestal voor afsluit als land zijnde.

 3. Massaal de bossen leegkappen, houtkachels zoals begin 1900.
  Moestuin, ruilhandel mogelijkheden genoeg.

  We laten ons de nek toch niet omdraaien door dat EU gespuis de NAVO, WEF,WHO en USA.

  Wij zijn met meer, en zij hebben zich zeggenschap toegeëigend die ze niet hebben.

  Ze zijn in het leven geroepen om lichamelijke integriteit, welzijn, soevereiniteit en de vrede te bewaren.

  Zoiets hoeft niet gerespecteerd te worden, en al helemaal niet gehoorzaamd.

  Zoals ze nu als machtsgeile idioten alles waarvoor ze in het leven zijn geroepen aan hun laars lappen.

  De mens is slim genoeg, anders waren we al lang geleden uitgeroeid.

  Deze z.g.n. machtsorganen hebben nog niets origineels en zelf bedachts op hun site’s staan.

  Alles wat daar op staat komt uit boeken bedacht door de schrijvers.

  Lock-Step is niet eens origineel.

  Wat Schwab betreft zijn boeken zijn m.i.z. fantasieën van een machtsbeluste seniele oude nazie.

  We weten wat nazies doen, wie daarmee geralateerd wil zijn, roept verdoemenis over zichzelf af.

  Dat zegt genoeg over deze hoogmoedigen.

  Hoogmoed komt voor de val.

  Wij de bevolking, kunnen parralel aan hun wereld, onze wereld creëren.

  Machtsorganen hebben de mens altijd geknecht, en in oorlogen gedreven die we niet wilden en niet te rechtvaardigen zijn.

  Mensen worden in armoede gedompeld omdat de machtsorganen niets kunnen.

  Als dit de bedoeling was toen de EU in het leven werd geroepen, dan zijn ze met vlag en wimpel geslaagd.

  De uilskuikens kunnen niets als de wereld naar de verdoemenis helpen, door hun schreinende onkunde.

  Wij de mensheid zijn volkomen in de steek gelaten, hun systemen hebben ons dom proberen te maken.
  En ja, dat is bij behoorlijk wat mensen goed gelukt, zie de corona hoax.

  We zijn op onszelf aangewezen, we zullen zelf iets van ons leven moeten maken, parralel aan dat v.d. machthebbers.

  De geschiedenis bewijst dat we het kunnen.

 4. Gezien de reeds bestaande conflicten tussen de EU en Hongarije zou het goed mogelijk zijn dat Hongarije uit de EU stapt.
  Orban laat zich niet zo gemakkelijk de les lezen door de EU.
  Nu krijgt hij helemaal het mes op de keel.
  Ik ben benieuwd hoe het gaat lopen.In ieder geval komt hij méér op voor zijn volk dan onze eigen liegende gladjakker.

 5. Schijnt dat USA de getriggerde economische oorlog wint en EU naar de filistijnen gaat…en dan?

 6. De EU trekt ons mee in een ‘oorlog’ die wij de normaal denkende burger niet willen!
  via de corrupte MSM verspreiden ze hun gif en via de ongekozen cabal EU leiders gooien ze Europa ten grabbel, creëer chaos en das goed voord e NWO

  zo zo triest allemaal, en de meesten slikken het als koek, das nog erger.
  MSM (de corrupte) is in wezen onze grootste vijand! hopelijk worden ze er spoedig keihard op afgerekend. (en natuurlijk de corrupte foute bestuurders, maar das duidelijk)

  peace.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in