Andermaal heeft een andere Turkse functionaris gedreigd Griekenland te overspoelen met illegale immigranten zodra de pandemie van het Coronavirus is beëindigd.

Foto: Turkse politie © Mahmut Bozarslan / Wikimedia (Public Domain)

Tijdens een recent interview op de Turkse televisie bracht de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu de kwestie van de migratie ter sprake en zei dat zodra de pandemie voorbij is, een nieuwe golf van migranten Griekenland zal binnenstromen, zo meldt Proto Thema.

Er waren vluchtelingen in het vluchtelingenkamp die naar de grens met Griekenland gingen. Door de pandemie is dit gestopt. Ik zeg dit niet als een bedreiging, maar na de pandemie zullen de vluchtelingen zeker willen vertrekken en erheen gaan, zei Çavuşoğlu.

De verklaring van de minister volgt op eerdere dreigementen van de minister van Binnenlandse Zaken van het land om migranten terug te sturen naar de Griekse grens nadat de Coronacrisis was afgenomen, meldt VoE.

De minister van Buitenlandse Zaken pleitte er ook voor om de douaneovereenkomst tussen de Europese Unie en Turkije te actualiseren, om de visumeisen voor Turken die naar de EU reizen af te schaffen en om samen te werken om het vluchtelingenprobleem op te lossen.

We hebben de volgende boodschap afgegeven: als u zegt dat we Turkije niet nodig hebben, dan moet u weten dat de pandemie zal eindigen, maar het vluchtelingenprobleem zal nog vele jaren voortduren. Klop dan alstublieft niet op onze deur. Ons doel is een goede samenwerking en natuurlijk een samenwerking waarbij iedereen zich aan zijn beloften houdt.

In de afgelopen week zijn de spanningen aan de Grieks-Turkse grens aanzienlijk toegenomen. Zoals Frontnieuws reeds eerder vermelde, hebben Griekse strijdkrachten afgelopen donderdag verklaard dat Turkse soldaten en politie een deel van het Griekse grondgebied dat langs de rivier de Evros ligt, hebben bezet en daarbij de Griekse en de EU-soevereiniteit schaamteloos hebben geschonden.

Turkse militairen hebben Grieks grondgebied bezet

Zaterdag zei de woordvoerder van het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken, Hami Aksoy, over het besluit van Griekenland om een hekwerk langs de grens op te zetten, dat Turkije “Griekenland niet toestaat de grenzen eenzijdig te herschrijven met voldongen feiten, maar dat er bilaterale technische besprekingen worden gevoerd”.

Nadat Griekenland op 15 april aan het Turkse Ministerie van Buitenlandse Zaken aankondigde dat het een hek bouwde aan hun gemeenschappelijke landgrenzen, antwoordde het ministerie op 11 mei door Athene te vragen om de exacte locatie van het hek te geven en een bilaterale commissie bijeen te roepen om ervoor te zorgen dat de grens niet wordt geschonden, zei Aksoy.

De kwestie kan worden opgelost als de door ons voorgestelde bijeenkomsten tussen de technische delegaties van de twee landen plaatsvinden. Een volbracht evenement aan onze grenzen wordt in geen geval getolereerd, concludeerde hij.

Woedende Grieken steken hotel in brand dat migranten zou huisvesten

  De Coronawaanzin kent geen grenzen: bejaarde Duitse vrouw in handboeien afgevoerd
Vorig artikelNo-go zone ‘jongeren’ spugen op de handgrepen van politie-autoportieren om het virus te verspreiden
Volgend artikelAntifa exploiteert een bomfabriek in Parijs
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in