De politie in de Parijse voorstad Bagnolet heeft vier mensen gearresteerd nadat ze hadden ontdekt dat vermoed wordt het hoofdkwartier van de linkse Anti Fascistische Actie (AFA) in de stad te zijn. In het lokaal zijn explosieven gevonden.

Tijdens een politie-inval in het gebouw ontdekte de politie tientallen molotovcocktails en andere soorten brandbommen, schrijft Breitbart. In het lokaal, dat gekraakt is door links-extremisten, werden ook slogans gevonden zoals: “Een politieagent, een kogel, sociale rechtvaardigheid”.

Er was ook graffiti met berichten als “Welkom in ons hoofdkwartier in Parijs Antifa75”, wat tot speculaties heeft geleid dat de locatie een hoofdkwartier was voor Antifa, meldt Le Point.

Onder de vier gearresteerden zijn een 30-jarige man en een 29-jarige vrouw die al eerder bekend zijn bij de politie wegens gewelddaden. De andere twee linksen werden de dag ervoor gearresteerd en bleken explosieven en molotovcocktails te bezitten.

Dit is niet de eerste keer dat er in Europa bommenfabrieken met connecties met Antifa worden ontdekt. De politie in het Duitse Thüringen deed een soortgelijke ontdekking in 2018. In dat geval bleek een van de verdachten een direct verband te hebben met een politicus van de Duitse Linke partij, schrijft Breitbart.

Duitsland: Antifa slaat Corona-demonstranten het ziekenhuis in

Rassenconflicten in Frankrijk duren voort - Turkse moslims jagen op Armeniërs in Lyon: "Allahoe akbar"

1 REACTIE

  1. En dan waarschijnelijk met de gele hesjes meelopen, en rechts verwijten gewelddadig te zijn….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here