Russische leger heeft een T-72M1 gevechtstank van Tsjechische makelij buitgemaakt op troepen uit Kiev aan een niet nader gespecificeerde frontlinie in de regio Donbass.

Een studie van RAND uit 2019 (Overextensief en Onevenwichtig Rusland), zoals de meeste Westerse plannen opgezet op basis van de bevlieging dat de Russische economie “betrekkelijk klein is en sterk afhankelijk van de energie-export”, zag Oekraïne als [“Rusland’s] grootste punt van externe kwetsbaarheid”.

Die veronderstelling wordt nu op de proef gesteld en het ziet er niet naar uit dat het Rusland is dat in het Oekraïense moeras gezogen is, schrijft Larry C. Johnson.

Na 100 dagen oorlog controleert Rusland, om de Oekraïense president Zelensky te citeren, ongeveer 20% van het grondgebied van Oekraïne en maakt het 500-600 slachtoffers per dag. De Russen verpulveren de Oekraïense strijdkrachten methodisch uit het bestaan. En het is onwaarschijnlijk dat zij veel slachtoffers lijden – voor hen gaan de granaten uit, voor de Oekraïners komen de granaten binnen.

Wij horen steeds over “wonderwapens” die de oorlog zullen doen omslaan. Eerst was er de Turkse Bayraktar drone. Maar een groot, niet erg snel, niet erg hoog vliegend doelwit is geen grote uitdaging voor het Russische luchtverdedigingswapenarsenaal en wij horen er nu niet veel meer over. De meer dan vijftig gevechtsvliegtuigen zijn nooit verschenen. De Heilige Javelin was een andere teleurstelling volgens Oekraïense krijgsgevangenen. Het wonderwapen van vandaag is het 155mm kanon en er is een volledige druk op de NAVO-leden om ze uit te graven en te verschepen. Bij mij in de buurt is een militaire faciliteit met een M109 “poortwachter” en ik zit te wachten tot die wordt afgeladen om die te vervangen met die onlangs vernield zijn. De Russen blijken nog een “potlood” te hebben voor de Westerse “ruimte-pen” en de geroemde M777 gebruikt veel titanium. Titanium!!! De NAVO had ze moeten houden – er is misschien geen meer als deze op zijn.

  Russische troepen zijn begonnen posities uit te rusten met speciale bescherming tegen FPV-drones

Oorlogen verbruiken altijd meer munitie dan verwacht. En zo is het ook in dit geval. Half april werd geschat dat de VS ongeveer een kwart van hun voorraden Javelins naar Oekraïne hadden gestuurd – “ongeveer drie of vier jaar om de antitankraketten die tot nu toe geleverd zijn te vervangen“. Sindsdien zijn er meer gegaan. Stingers ook. De voorraden worden zo snel verminderd dat tenminste één goed geïnformeerde Westerse militair denkt dat het Westen de grens van wat het kan sturen wel zo’n beetje bereikt heeft.

Wat de Russen betreft, de ervaring van de Tweede Wereldoorlog zit zo in hun geheugen gebakken, dat zij weten dat zij nooit te veel munitie kunnen hebben. In maart zeiden “hooggeplaatste Britse defensiebronnen” dat Rusland nog maar twee weken te gaan had. Nog minder zei een Amerikaanse generaal. “Vastgelopen” door logistieke mislukkingen eind maart. Daar hoor je tegenwoordig niet veel meer van – elke dag voeren de Russen honderden vuurmissies uit en de Calibers en Iskanders blijven maar komen.

Het Westerse bevoorradingsidee is toch al tamelijk absurd – moderne wapens hebben veel training nodig en veel reserve-onderdelen, en de 155mm kanonnen moeten ook al hun munitie geleverd krijgen. Al dat spul, dat niet vernietigd wordt door een Iskander op het moment dat het aankomt, moet dan naar het oosten van Oekraïne. Dat lukt niet veel. Het meest idiote voorbeeld is misschien wel de Duitse Gepard – twee 35mm kanonnen en radars in een geschutskoepel op een Leopard chassis. Vijftig jaar geleden state-of-the-art, het is moeilijk voor te stellen wat voor nut het zou kunnen hebben in Oekraïense handen. (En, naar het schijnt, vergt het een opleiding van een heel jaar om het te gebruiken.)

  Nederlandse consumentenprijzen stijgen sterk - gegevens

En waar gaan die dingen eigenlijk heen? In een land zo corrupt als Oekraïne is het niet verwonderlijk dat wij verhalen horen over Javelins die te koop zijn. Wie spoort ze op? Niemand. Geen wonder dat Interpol bezorgd is.

Wij moeten de deskundigen van RAND dus vragen wie er nu werkelijk overextensief en onevenwichtig is? Elke dag brengt Europa dichter bij een koude en hongerige winter. Iedereen heeft nu geleerd hoe belangrijk kaliumchloride is, maar wie wist dat Rusland een belangrijke leverancier van neon was en waar het voor gebruikt werd? En was het niet de bedoeling dat de roebel puin zou worden? “De Europese landen betalen zwaar voor de sancties die aan Rusland zijn opgelegd“. Intussen harkt Rusland het geld binnen. Misschien zijn mensen die denken dat Rusland “kernwapens en oliebronnen en verder niets” heeft, niet de meest blinkende appels in de mand en zouden ze niet in de buurt van een beslissing mogen komen.

Aan het eind, als al het wapentuig van de NAVO naar Oekraïne verscheept is om gestolen, buitgemaakt of vernietigd te worden, zullen die sluwe Russen gewoon over de snelweg naar Warschau, Berlijn en Parijs kunnen cruisen. Zij kennen de weg, zij zijn er al eerder geweest.

En als ze warmte en voedsel meebrengen, zullen ze waarschijnlijk welkom geheten worden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het westen is in Oekraïne in zijn eigen val gelopenVolg Frontnieuws op Telegram

  WOW! Gewoon... WOW! De waarheid komt naar buiten in Duitsland over Oekraïne

Lees meer over:

Vorig artikelNAVO kreeg zojuist slecht nieuws: Europese tankproductie stopgezet, gebrek aan Titanium – uit Rusland
Volgend artikelCOVID-19 vaccin dodelijkste fraude in de geschiedenis – “Het gaat een ramp worden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. “En als ze warmte en voedsel meebrengen, zullen ze waarschijnlijk welkom geheten worden”

  Het bier staat spreekwoordelijk klaar.

  • Ze brachten Europa en de VS socialisme, communisme in vermomming waar we nu mee te maken hebben.
   The world’s a stage.

   • “Ze” brachten ons niets slecht. Al het slechte wat bij ons en in Rusland terechtgekomen is komt bij dezelfde club manipulerende klootzakken, het crapuul, vandaan. Lenin en Trotsky waren door westerse banken betaalde agenten. Alle oorlogen zijn door het grote geld georganiseerd, zo ook alle shit die oost en west over zich heen gekregen hebben.

 2. “Aan het eind, als al het wapentuig van de NAVO naar Oekraïne verscheept is om gestolen, buitgemaakt of vernietigd te worden, zullen die sluwe Russen gewoon over de snelweg naar Warschau, Berlijn en Parijs kunnen cruisen. Zij kennen de weg, zij zijn er al eerder geweest.”
  Alsof wij geen soldaten en dienstplichtigen hebben in Europa. Nee, de moeizame opmars van de Russen in Oekraine geeft juist aan dat we helemaal niet bang voor ze hoeven te zijn en dat we ons geld beter aan belangrijkere zaken kunnen besteden.

  • Nee natuurlijk niet, de russen weten dat vadertje rusland in zijn schoot 5 raketten herbergt die heel europa amerika en canada in een half uur plat legt. Die zijn absoluut niet bang in een oorlog want die gaan er vanuit dat putin en hun leger 1.200 0000 koppen hun beschermd. 💪 voedsel voor 7 jaar voor heel de bevolking opgeslagen heb ik begrepen van vrienden ….wat hebben zij te vrezen. Als het oorlog word hebben zij tevreten en wij niet😉
   Mijn vrienden in rusland roepen “laat maar komen,we zullen zien wie het het langst volhoud”.

  • Beetje arrogant van je, ik vrees putin, ik vrees rusland en als het puntje bij paaltje is mag trutte vechten voor mij en ga ik emigreren naar rusland.
   De russische beer verslaat niemand, ook jij niet met je grote waffel hier.

   • Ik vrees Rutte met zijn vieze kop
    Vrees Brussel die daar geen hersens hebben
    Vrees WEF met al die griezels
    Dan vrees ik Putin en Kadyrov niet

  • Heel gevaarlijk waar jij mee bezig bent. Verschillende Russische tanks dragen de communistische vlag. Perestroika was slechts voor de bühne. Rusland is sinds de joodse ( bankenkartel) bolshevikse revolutie communistisch = Judaism volgens invloedrijke rabijnen. Hetzelfde voor China met puppet Mao als eerste president. Het doel is het vernietigen van het Westen, Edom genaamd door orthodoxe en Sabbatean Frankist joden ( zoals de Rothschilds)die ook het Westen onder controle hebben.
   Ik vraag me af waarom jij dit soort makkelijk te verifiëren informatie niet deelt met je lezers (retorische vraag)

   • Het westen wordt juist naar de kloten geholpen door onze eigen westerse ‘volksvertegenwoordigingen’, daar hebben we de Russen echt niet voor nodig. De burgerlijke vrijheden in Rusland zijn daar veel belangrijker dan in bv Nederland, Frankrijk, Duitsland of Spanje. De oplettende lezertjes wisten dat al lang al. Waar zijn de mensen het meest illegaal behandeld ivm covid of welke crisis ook? In ‘ons’ rijke westen.

    Even kijken hoe de gele vesten in Frankrijk mishandeld zijn, of de vreedzame demonstranten in NL op het museumplein, Duitse vreedzaam demonstrerenden die in elkaar geramd zijn en ga zo maar door. Australië, zegt je iets, Nieuw Zeeland, Canada? Allemaal geleid door WEFfers, met steekpenningen van Gates en Soros en hun vele denktanks.

    Van al dit soort zaken hebben mijn vrienden in Rusland niets gemerkt en hun land had met de organisatie van al die ellende niets te maken. Op dit moment zijn er ‘wel’ 2 5G antennes in heel Rusland, kijk een even voor hoeveel van die dingen onze slaapkamers toestemming hebben gegeven, en hoeveel er al staan.

    Beter tegen je eigen verraderlijke NL opstaan dan tegen Rusland.

  • Roflmao.
   Moeizame opmars? In 3 maanden hebben de controle verworven (echte controle, gesteund door de bevolking) over meer gebied dan de VS had na 5 jaar in Afganistan.
   Na 3 maanden is er zeker in de meest oostelijke gebieden meer herbouwd en hersteld dan het hele westen in 20 jaar in Irak en Afganistan samen heeft neergezet.
   Nog eventjes daargelaten dat de russische manier van oorlogsvoering heel anders is dan de westerse. U probeert alles te spiegelen aan uw eigen opvattingen en mist daardoor -net als vrijwel alle westerse ‘analisten’ en ‘deskundigen’ alle andere mogelijkheden.
   En wat denkt u dat doe westerse dienstplichtigen (en beroepssoldaten) gaan doen tegen een mogelijke russische opmars als het meeste werkende materiaal naar Ukraine is verscheept, evenals een enorme hoeveelheid ammo?
   Zonder werkende wapens en ammo doe je niet zo veel hoor. En dienstplichtigen? Zonder een gedegen opleiding van minimaal een jaar is dat voor het grootste deel kanonnenvoer. En kent historisch gezien een hoge desertiegraad.
   Misschien zou u er goed aan doen u niet uit te laten over militaire zaken, tactiek of strategie, want uw opmerking legt een schreeuwend tekort daaraan bloot.

 3. zullen die sluwe Russen gewoon over de snelweg naar Warschau, Berlijn en Parijs kunnen cruisen. Zij kennen de weg, zij zijn er al eerder geweest.

  AUB heel snel! en vergeet Nederland niet.. pedo-staat vol van nazi’s

  • Zo zal het gaan. De vijand zal naar het westen trekken zonder tegengehouden te worden. De mensen staan erbij en kijken ernaar. Ik kan alleen niet zien of het nou de Russen, Ukraïeners of Israëliërs zijn. Of turken misschien.
   Nu twee jaar lang hebben we mee mogen maken wat voor fascistische verraders de meeste autochtone Nederlanders zijn. Dus nee, ik kan er niet mee zitten als Nederland totaal vernietigd wordt. Mijn gevoel is al lang doodgeslagen door alles wat er is gebeurd en nog gebeurt en gaat gebeuren.
   Mijn hart huilt alleen voor de kinderen en de dieren.

 4. Napoleon verloor, Adolf Hitler verloor. Tja, die Russen toch, die laten zich ook nu niet inlijven door de nieuwe wereld orde.
  Een goed voorbeeld is de slag om Stalingrad, kijk maar naar de geschiedenis. En wat Amerika die heeft zijn langste tijd gehad. De hele wereld weet onderhand wel wat die allemaal uitgevreten hebben. Al meer dan 220 oorlogen en interventies hebben ze op hun naam. (Kla.tv heeft hier ook een documentaire over.)

 5. Het meest idiote voorbeeld is misschien wel de Duitse Gepard – twee 35mm kanonnen en radars in een geschutskoepel op een Leopard chassis. Vijftig jaar geleden state-of-the-art, het is moeilijk voor te stellen wat voor nut het zou kunnen hebben in Oekraïense handen.”….

  Iedere keer moet ik hier keihard om lachen. In 1982 stonden er 48 of 49 van deze “pruttels” op legerplaats Seedorf, dus bij de parate troepen. Gedurende mijn hele diensttijd stonden die in herstel, ze deden het niet. Bleek dat ze als vanaf in ieder geval 1979 defect stonden te wezen. Ze konden wel met sommige oefeningen mee rijden, maar ook niet allemaal. Waarschijnlijk hebben ze nog jaren in herstel gestaan en zijn ze toen opgeslagen….

  Wat het mooie is van onze wereld is dat door alle leugens ook de politiek geen helder beeld meer heeft van de wereld, want hun politiek gekozen kameraden in overheids dienst schotelen cijfers en gegevens voor die uit dikke week gezogen duimen komen…..met zulk zuig talend is achter het station dodelijke concurrentie mogelijk, dus ambtenaren met wachtgeld en zonder werk achter het station…..achter …..

  Met een minister van defensie die eerst nog met folders moet leren wie wat is in het leger zit je op het meest achterlijke niveau bestuurders qua land, en als soldaat kun je beter jezelf verhuren via een commercieel bureau want dan heb je managers die in elk geval weten wat ze doen. En over moreel gelijk hebben of in je recht staan om de wapens op te nemen……met alle leugens die Europa verkoopt aan de burgers is van rechtvaardigheid en christelijke waarden geen sprake meer. Onze politici zijn gewoon multinational hoeren, stuk voor stuk en paarsgewijs ook.

  Als burger ben je met zulke leiders genaaid, je kan beter bezet worden door en vijand die kraamzorg, pensioenen, kinderbijslag en jachtwetten invoert die ook het dier kans geven…met de huidige thermische kijkers is jagen op dieren pure moord….maar goed, dat is inspuiten met experimentele troep ook.

  De dag dat onze leiders als laaghangend fruit de bomen gaan versieren zal ik feest hebben. Feest want de troep die ze hebben gemaakt kost decennia om op te ruimen…..en geeft geen reden tot feestjes in de toekomst…

 6. Rusland traag in opmars?
  Nou, nee.
  Eerst een toneel stukje–aanval op Kiev.
  Ze hadden geen belang bij Kiev–maar ze wilden Oekie leger daar vastpinnen.
  Gelukt…

  Bovendien: RU kan winnen binnen een uur; paar EMK wapens, of een enkel Satan 2…..
  En echies, de oekies kunnen die niet met een katapult neerschieten.
  ————————————–
  In algemeen: RU had geen haast; ze weten dat ze niet KUNNEN verliezen; zou dat wel gebeuren halen ze Satan uit de hel…

  Strategisch: als een legerafdeling van de oekies zich overgeeft, volgen er anderen, e is het afgelopen.

  • Denk dat Rusland niet traag is, maar in eerste instantie denk ik dat ze erop mikten dat er onderhandeld werd en op de kaart is alles klein maar de afstanden daar zijn toch behoorlijk. Plus fortificaties enn veel troepen die klaar stonden en veel voorraad hadden om de Donbas binnen te vallen, dus hoe het nu gaat is eigenlijk best snel…de Amerikanen hebben 20 jaar in Afghanistan gezeten , met miljarden aan wapens enn de nieuweste technologie en luchtmacht en nog moeten ze bij de vlucht hun halve leger achter laten….iedere Amerikaanse generaal die iets negatiefs zegt over de Russische opmars is denk ik in zijn of haar “woke” wolk vergeten wie er nog niet zo lang voor de hele wereld bloot ging met de billen…..

   Alles bij elkaar krijgen de burgers overal de rekening en lopen de politici met gevulde zakken weg….

   • Idd. En toen ze het niet konden winnen in Afghanistan, besloten ze voor de tweede keer in de geschnis de Taliban te bewapenen, en nu zo ruim dat ze leger nr.r 4 in de wereld zijn.

    Doel: daar in de regio een oorlog te starten. tegen Pakistan? India? China?
    Wie weet.

    feiten op een rijtje.
    –Oekraine is staatsrechtelijk geen staat. Wat wel? Eeen opstandig district van Rusland.
    –Donbass had het recht zelfstandigheid te verlangen; overwegend Russische inwoners, zie art 51 van UN
    –in 2014 Obama regelde een staatsgreep aldaar; sindsdien worden etnische Russen vervolgd en vermoord; 14.000 plus.
    –Nu zit er een tavestiet, die op hoge hakken danst, dagelijks coke snuift en een paar nazi afdelingen heeft opgericht.
    Hij heeft zijn zakken al goed gevuld, heeft waarschijnelijk villa’s in verschillende landen, onder nummer registratie, zodat het moeilijk traceerbaar is.

    Dat zijn (ongetrainde) soldaten hem volgen: oerstom.
    het verstandigste wat ze kunnen doen: overgave.
    Dan blijven er nog wat gebouwen overeind staan.

    Doen ze dat niet, blijft er geen gebouw overeind.
    De meer “hulp”ze krijgen met zware wapens, de meer de Oekies verliezen; dan blijft er geen steen op de andere staan…

    Maar dan, ook in NL en EU zijn de “leiders”hetzelfde soort als Zelensky….

 7. Knettergek zijn ze in Brussel,met hun immigratiebeleid,stikstof,vaccinatie,oorlog financieren/uitlokken,lhbt en nog wat van die flauwekul.We zijn helaas overgeleverd aan mensen die niet verder kunnen kijken dan de horizon.Onder regime van die ouwe knar uit de VS.
  Lijkt er sterk op dat die dikke duitser gelijk krijgt,you own nothing but will be happy.
  Velen staat nu reeds het water aan hun lippen,en dit is pas het begin.
  De hoop is dat er nog wat schapen afslaan en niet met de kudde meelopen.

 8. Denk je dat die gekken in Brussel geloven wat ze balken?
  Ze hebben ruim 14.000 eurootjes per maand, PLUS pensioen, woning reiskosten.

  Zij vertegenwoordigen ook niet hun land, maar hebben trouw gezworen aan……Brussel.
  Zij vertegenwoordigen alleen de totale corruptie van europa, en zijn volgelingen vanalles wat niet deugt, WEF, NWO, de linksen, de nazi’s in Oekraine en elders.
  (Nazi’s zijn links; nationaal socialisme…..)

  Willen wij overleven, hebben we een sterke rechtse overheid nodig, die het volgende doet:
  –uit EU
  –uit euro
  –uit Nato
  –islam verbieden en moskeetjes slopen
  –werkloze “vluchtelingen” retour via land van binnenkomst (DE)
  –grenzen dicht en bewaakt (marechausse met behulp van electronica)
  maar ook een ander politiek systeem.
  –parlement: alleen voor voorlichting max 100 personen. Allen relevant geschoold.
  –beslissen per electronisch referendum
  –zaken kabinet, die alleen uitvoert, en ontslagen kan worden, via het maandelijks referendum.

  Da’s een goed begin.

  • “Denk je dat die gekken in Brussel geloven wat ze balken?
   Ze hebben ruim 14.000 eurootjes per maand, PLUS pensioen, woning reiskosten.”

   plus inkomsten van het zitten in comissies, 150.000 kantoorkosten per jaar, smeergeld per kruiwagen….en wat we verder niet weten….die 14.000 per maand is het voorfront. De camouflage ….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in