De chef van de generale staf van de Russische strijdkrachten, Valery Gerasimov, onthulde dat het Russische leger het plan van de NAVO en Oekraïne, die Melitopol in 15 dagen wilden innemen om toegang te krijgen tot de Zee van Azov en om binnen een adem van de Krim te komen, had verpletterd, schrijft WarNews24/7.

Hij zei specifiek:

“Dit jaar concentreerde het Russische leger zich op het afslaan van de Oekraïense tegenaanval, die van plan was om Rusland de landcorridor naar de Krim te ontnemen.

Begin juni verzamelde de vijand in de richting van Zaporizhzhia een offensieve troepenmacht van wel 50 bataljons, meer dan 230 tanks en meer dan 1.000 pantservoertuigen. De helft hiervan waren moderne voertuigen van buitenlandse makelij.

De troepenmacht werd later uitgebreid tot 80 bataljons.

De vijand was van plan Melitopol in 15 dagen te versperren en op te rukken naar de Zee van Azov, Mariupol en de Krimgrens.

Oekraïne leed enorme verliezen, maar slaagde er slechts in om licht op te rukken en slaagde er niet in om door de Russische tactische verdediging te breken.”

“We braken de ruggengraat van de Oekraïners”

Gerasimov voerde aan dat het afslaan van de tegenaanval van de aanvalsmacht van de Oekraïense strijdkrachten, waarvan de ruggengraat bestond uit brigades die in het Westen waren getraind en uitgerust, de belangrijkste taak was van het Russische leger in 2023.

We verpletterden het plan om Melitopol en de toegang tot de Azov-regio te blokkeren.

“Om de plannen van het Oekraïense opperbevel te verstoren, voerden onze troepen grootschalige maatregelen uit om een gelaagd systeem van technische barrières, verdedigingslinies en posities te creëren,” wees de Russische generaal erop.

Zoals Gerasimov zei, lanceerden de Oekraïense strijdkrachten hun offensief op 4 juni, maar ondanks hun kolossale verliezen boekten ze weinig vooruitgang in de richting van Zaporizhzhia, omdat ze er niet in slaagden door de verdedigingszone van het Russische leger te breken.

  Medvedev: "Het zal allemaal eindigen met een Russische parade in Berlijn - We zullen Groot-Brittannië in de afgrond van de zee storten"

Extra wapenleveranties uit het Westen en de inzet van strategische reserves op het slagveld konden de balans en de situatie op het slagveld niet veranderen.

Integendeel, zei Gerasimov, ze verhoogden het aantal slachtoffers onder de Oekraïense strijdkrachten.

“Het tegenoffensief van de Oekraïners en hun NAVO-bondgenoten is dus mislukt,” benadrukte de Russische generaal.

In 6 maanden 160.000 gesneuvelde en gewonde Oekraïense soldaten

In zes maanden tijd hebben de Oekraïners 160.000 gesneuvelde en gewonde soldaten geteld, benadrukte Gerasimov, die opmerkte dat in dezelfde periode 3.000 gepantserde voertuigen, waaronder 766 tanks, 121 vliegtuigen en 23 helikopters werden vernietigd.

Wat het Westen heeft gegeven

De Russische generaal benadrukte dat de VS een beleid voert dat gericht is op het verlengen van de oorlog in Oekraïne.

Hij zei dat Kiev vanaf februari 2022 meer dan 5.200 tanks en pantservoertuigen heeft gekregen, meer dan 100 vliegtuigen en helikopters, ongeveer 23.000 drones, 200 meervoudige raketwerpers en minstens 25.000 antitankraketsystemen en raketsystemen, terwijl ongeveer 100.000 Oekraïense soldaten zijn getraind in de VS en Europa.

“We houden ze 24 uur per dag in de gaten”

Na te hebben verwezen naar de uitstekende hulp van de Russische luchtmacht bij het bereiken van de doelen aan het Oekraïense front, merkte Gerasimov op dat Russische drones 24 uur per dag zorgen voor verkenning van de Oekraïense troepen over de hele diepte van hun formatie.

“Het gebruik van onbemande luchtvaartuigen van verschillende klassen en doeleinden is een integraal onderdeel geworden van gevechtsoperaties.

Met behulp van drones worden 24 uur per dag luchtverkenningen uitgevoerd over de gehele diepte van de formatie van de vijandelijke troepen, waarbij de coördinaten van de gedetecteerde doelen en hun vernietiging worden doorgegeven. Daarnaast voeren ze missies uit om militaire infrastructuur en allerlei soorten wapens en militaire uitrusting te vernietigen,” onderstreepte de Russische generaal.

  De Oekraïners zitten echt in de problemen in Bakhmut (Video's)

“Ze lanceren terroristische aanvallen met Storm Shadow en Scalp”

Zoals Gerasimov zei, hebben Groot-Brittannië en Frankrijk meer dan 200 Storm Shadow en Scalp raketten overgedragen aan Kiev om doelen in Donbass en de Krim te raken.

“Groot-Brittannië en Frankrijk hebben meer dan 200 Storm Shadow en Scalp geleide lucht-grondraketten overgedragen aan Kiev, die onder andere worden gebruikt om burgerdoelen in de Krim en Donbass te verwoesten,” benadrukte Gerasimov, waarbij hij opmerkte dat de VS afgelopen oktober ook ATACMS raketten aan Oekraïne hebben geleverd.

Omdat de Oekraïners hun doelen niet kunnen bereiken op het slagveld, blijven ze volgens de Russische generaal terroristische aanvallen uitvoeren met de stilzwijgende instemming en vaak steun van westerse bondgenoten.

Nucleair… terrorisme

De Russische generaal wees erop dat Oekraïne zijn pogingen niet opgeeft om met drones geladen met explosieven een terroristische aanval uit te voeren op de kerncentrale van Zaporizhzhia.

“Oekraïne geeft zijn pogingen om nucleair terrorisme te plegen niet op. Het stuurt systematisch drones uitgerust met explosieven naar de Zaporizhzhia kerncentrale en de stad Energodar.

In mei 2023 werd een poging van Oekraïense saboteurs om de elektriciteitsleidingen van de kerncentrales van Leningrad en Kalinin te ondermijnen verijdeld,” aldus Gerasimov.

Weg met de hegemonie van de VS

Zoals hij zei, vinden er wereldwijd grootschalige veranderingen plaats in de militair-politieke arena, waarbij de hegemonie van de VS en zijn bondgenoten tot het verleden behoort.

“Op dit moment ondergaat de militair-politieke situatie grootschalige veranderingen. Er wordt een nieuwe multipolaire wereld gevormd, de hegemonie van de Verenigde Staten en zijn bondgenoten behoort tot het verleden.

Washington probeert koste wat het kost de ‘Western-centric structure of the world order’ te behouden om zijn mondiale dominantie en zijn vermogen om andere landen voorwaarden op te leggen te garanderen en hun legitieme veiligheidsbelangen te onderdrukken,” aldus de Russische generaal.

  Media besteedden veel aandacht aan de dood van Alexei Navalny, maar negeerden de dood van Gonzalo Lira volledig - HIER IS WAAROM

Conflict in het Noordpoolgebied?

Naast het Oekraïense front benadrukte Gerasimov dat het Westen ook zijn militaire aanwezigheid in het bredere Arctische gebied vergroot en militaire infrastructuur ontwikkelt in de buurt van Ruslands grenzen.

“De VS en de NAVO hebben hun inspanningen gericht op het waarborgen van hun soevereiniteit in het Noordpoolgebied en het indammen van de Russische Federatie in de regio.

Daartoe verhoogt het collectieve Westen zijn militaire aanwezigheid over grote breedtegraden en ontwikkelt het militaire infrastructuur in de buurt van de grenzen van de Russische Federatie.

Als gevolg daarvan neemt de kans op conflicten in de regio toe,” aldus Gerasimov.

De NAVO voert jaarlijks bijna 40 oefeningen uit aan de Russische grens en al deze oefeningen zijn gericht op een campagne tegen Rusland.

“De snelle integratie van Zweden en Finland in het bondgenootschap, de groeiende aanwezigheid van NAVO-troepen in Oost-Europa, het Oostzeegebied, het Zwarte Zeegebied en het Noordpoolgebied hebben een negatief effect op de situatie in Europa met het vooruitzicht op meer confrontaties,” merkte hij op.

Het Westen houdt vast aan de strategische nederlaag van Rusland

Gerasimov benadrukte dat het Westen vasthoudt aan de strategische nederlaag van Rusland en daarom merkte hij op dat de uitvoering van vertrouwenwekkende maatregelen aan belang heeft ingeboet.

Hij merkte echter op dat Rusland zijn verplichtingen blijft nakomen om een hot incident te voorkomen en tegelijkertijd de communicatielijnen openhoudt om met crisissituaties om te gaan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Geen enkele mogelijkheid dat het MH17-vonnis iets anders zou kunnen zijn dan een anti-Rusland showproces: AnalistenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: VS “bouwt val voor zichzelf” in Rode Zee
Volgend artikelIsraëlische Golani Brigade trekt zich verslagen terug uit Gaza – Wat het betekent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Mooi. Bij deze nodig ik ze uit om na Oekraïne meteen even door te stoten richting NL. Misschien krijgen we dan weer een mooi en vrij land zonder al die klimaatonzin, wokegekte, stikstofgedram en psychopaten die het land besturen. Het kan alleen maar beter worden.

  • Hetgeen mij in deze optiek verbaasde vandaag is dat Microsoft News een artikel toeliet over de ‘onevenaarbare’ Russische gevechtsvliegtuigen, een artikel van het Portugese Redaçao Carro e motos…..Dus toch geen wastrommel techniek dan ?

 2. Nucleaire Oorlog gaat komen, ondanks de voorzichtigheid van Rusland.
  Wellicht moet Rusland maar full scale los gaan op het westen.
  Plotseling.
  Sarmat is het toverwoord.

 3. miljaarde godverdomme godverdomme …..die smeerlapppen hebben vandaag 3 SU-34 s bommenwerpers neergehaald(warnews24/7) Hoe kan dat nu ?…..Hopelijk worden de Russen niet te overmoedig… en slordig. Deze oorlog is ver van voorbij ! En de steun aan Hoerkraiene gaat onverwijld verder, het neerhalen van die vliegtuigen kon enkel dank zij nieuwe westerse leveringen van gesofisticeerd luchtafweergeschut …..

 4. Hey Bas je hebt wel haast.
  Eerst kerk de wereld hoe het slagveld veranderde met de drones en hoe het superieure westerse materiaal het deed.
  Nu heeft Ome Vlad de popcorn en de Vodka koud staan om eens te kijken of je meet een paar k dollar miljarden kostende schepen kunt zinken.
  Hij heeft geen haast, we hebben zelf detonator ingeschakeld.

 5. Af en toe zou ik willen dat de aarde onszelf er af gooide, in 1 klap net als de dinosaurussen. Ik kan af en toe alleen maar huilen, wat een zooi. Ja ik ben depri, sorry.

  • M,
   Ik zelf heb ook soms tranen maar je kunt zelf ook wel iets ondernemen, voorbeeldje.
   Op de website van The Rights Forum is een brief te vinden die gericht is aan het PFZW pensioenfonds, heb zelf ook de brief geschreven en ondertekend opgestuurd, deze brief gaat over het feit dat die PFZW 1 miljard aan aandelen,obligaties heeft zitten in bedrijven die bezig zijn met de illegale nederzettingen op het Palestijnse leefgebied, door met alle briefschrijvers mee te doen zet je dat PFZW onder druk om met die steun te stoppen, ik steun dat met een zelf geschreven brief, waarom, omdat ik zelf er niet van hou om alleen maar zonder iets zelf te doen op bijvoorbeeld deze site mijn mening te geven, je kunt iets doen en redeneer doe dat dan ook, wat heb je te verliezen? Niks toch!
   Ik wens U geen depressie toe maar ondanks alle shit om ons heen toch te genieten van wat er wel nog is, ben zelf verre van een dominee hoor laat dit duidelijk zijn, heb na veel te hebben meegemaakt zelf in de afgelopen 6 weken weer hardgelopen en dat was zo fijn voor mij, ik groet U als mens want dat zijn we, een warme hand naar U op afstand!!!

 6. De smerige politiek van het zgn democratische Westen. Ik walg van deze vuile politiek, die alleen maar draait om de wereldheerschappij van dat klote usa land en de overige schoothondjes van het failliete usa land ( bijna 34 biljoen dollar staatsschuld en een jaarlijkse renteBetaling van 850 miljard per jaar) Met nog 1 draaiende industrie, die van de militaire rotzooi. Daarom wordt de ellende in dat corrupte Oekriland verlengd en nu nog een drama erbij met Israë als moordenaar.
  Maar zolang de superrijken profiteren van het uitgekeerde dividend uit die rotzooi industrie zal er altijd oorlog zijn op deze aardkloot. Met dat geld kun je toch alles doen, omkopen, chantage van diverse figuren?
  De overheersende rol van usa / marionetten is OVER. De landen hebben het smerige spel door en keren de rug naar het westen toe. En gelijk hebben ze. Daaag dollar, daaag usa , maar ook daaag pleuro, daaag EU bende en de rest van de westerse kliek

 7. de eu usa vk allemaal transgenders laffe laffe mensen de russen zijn nooit hier gekomen .willen zij ook niet niet nodig dat tuig maar de Europeanen wel frankrijk duitsland vk enz maar de russen zijn kerels en geen genders dus kom maar hoor ben niet bang voor de rus
  WEL VOOR EU USA VK

 8. Even een eyeopener voor de volgers van frontnieuws. Blackrock(een van de grootste hedgefunds ter wereld) in handen van dezelfde kliek(Rothshields, Rockefellars enz.) investeert in Oekraine. Waarom investeert Blackrock in een land waar op dat moment oorlog heerst? Het antwoord volgt direct.
  De VS+EU hebben in de voorgaande jaren ettelijke 100-den miljarden dollars zogenaamd gegeven aan Oekraine en dit land heeft niet geinvesteerd in wapens wat dat kregen zij gratis van diezelfde kliek.Waar komt dat geld dan terecht? Bij Blackrock en dus bij de eigenaars. Deze tactiek hebben de Rothshields al 100-den jaren toegepast door middel van oorlogen.
  Onze belastinggelden komt in de handen van de super-super rijke elite. Daarom wordt de oorlog als het ware gerekt terwijl de verliezen oplopen om nog meer geld te ontfutselen. De politieke leiders van de EU-landen hebben allemaal de Young Global Leaders doorlopen en dan heb je het antwoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in