Leopard 2A5 gevechtstank tijdens een opleidings- en gevechtsdemonstratie. © Bundeswehr/Modes (CC BY 2.0)

De militaire alliantie van de NAVO heeft zojuist het kleed onder haar hele operatie vandaan getrokken gekregen. Het schijnt dat Europa geen Titanium meer heeft, dat essentieel is voor het pantser van tanks. In het verleden kocht Europa zijn Titanium uit … Rusland. Zij kunnen het nu niet meer kopen. De productie van tanks – in Duitsland – is dus stopgezet, schrijft Hal Turner.

Ja, u leest dat goed, de tankbouw in Duitsland, is gestopt.

Hints dat er een soort geheim probleem was met de Europese militairen begonnen zichtbaar te worden toen Oekraïne om tanks, pantserwagens en meer vroeg uit Europa en de Verenigde Staten, om Rusland te bestrijden.

Duitsland weigerde tanks aan Oekraïne te schenken, of aan Polen, dat wel tanks aan Oekraïne schonk.

De weigering van Duitsland om zijn zware tanks aan Polen te leveren werd in het geheel niet veroorzaakt door een poging van Berlijn om Warschau te misleiden, maar door het feit dat Duitsland eenvoudig geen Titanium heeft om nieuwe tanks te bouwen.

Enkele van mijn vroegere collega’s in de inlichtingengemeenschap uit mijn jaren dat ik bij de FBI Joint Terrorism Task Force (JTTF) werkte, vertellen mij “dat het door het gebrek aan Titanium leveranties uit Rusland uiterst problematisch is om vandaag de dag de productie van tanks in welke vereiste hoeveelheid dan ook op gang te brengen.”

Voor tanks is een vrij grote hoeveelheid Titanium nodig, dat een bestanddeel van het pantser is. Maar door het gebrek aan leveringen uit Rusland, veroorzaakte dit een bijna volledige stopzetting van de Duitse tankbouw.

  Het Kremlin heeft het Russische leger nog steeds niet ingezet in het Oekraïense conflict

Bovendien zal een soortgelijke situatie zich binnenkort voordoen in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, en andere Europese landen.

Waar het op neerkomt: als Rusland de NAVO in een echte oorlog zou betrekken, dan zou de NAVO totaal niet in staat zijn om vervangende tanks te bouwen, zodra de bestaande tanks in de strijd vernietigd zouden zijn.

Het komt er kort en goed op neer: de NAVO kan het zich niet veroorloven tegen Rusland te vechten, omdat de NAVO-landen geen Titanium hebben om te gebruiken voor pantsering in tanks, en zonder tanks zou de NAVO de oorlog ronduit verliezen.

Punt uit.

Dit is wel grappig. Bijna de hele NAVO loopt daar te krijsen als een oud wasvrouwtje dat “Rusland sleeeecht is.”

Toen beseften ze allemaal “Oh oh, zij leverden het materiaal dat wij nodig hebben om hen te gaan vermoorden.”

De regeringen van het westen: verdomde debielen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video van uitzicht van de groep Oekrainse soldaten op de Russische tank die hen van dichtbij beschiet (21+)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHomoseksuele Duitsers moeten zich laten vaccineren tegen de apenpokken
Volgend artikelOperatie Z – Wiens moeras? Elke dag brengt Europa dichter bij een koude en hongerige winter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

30 REACTIES

 1. Here We Go. Europa heeft zijn eigen graf gegraven. Wat als het echt fout gaat, dan kan je jezelf nog geen eens verdedigen. Geen tanks, geen munitie, geen militairen. Poetin heeft een jaar of 10 geleden een grap gemaakt, als hij zou willen, dat Europa binnen 5 dagen veroverd zou zijn door het Russische leger. Zou het toch geen grap zijn geweest? Zonder verdediging ben je met 2 dagen weg….

  • Die vijf dagen behelzen dan vooral de verplaatsingstijd van het leger, niet de ’tegenstand’, die er niet is. Laat maar komen, want dan zijn we van een hoop ellende af. Geen domme slagbomen bij Vaesrade bijvoorbeeld om ‘stikstof’ tegen te houden bijvoorbeeld. Tegen echte leiders beleefd zijn gaat me beter af dan dat Haagse restafval serieus nemen.

 2. Zijn ze hier in het Westen nog te stom om middels een checklist dat soort dingen af te vangen. Een gewoon werknemer of student weet, dat je voordat je ruzie met iemand maakt, eerst moet nagaan of je de tegenpartij nog nodig hebt. Als winkelpersoneel je onheus bejegend, bedenk dan wel, voordat je boos wordt, je ze nodig kunt hebben om verloren voorwerpen te vinden.

  • Ja!!! Volop!!!!!
   Dit bericht is zo trouwens zo achterlijk dat het bijna niet te geloven is. In wat voor wereld leven we in godsnaam.

 3. Het is een fraai verhaal, echter als je even op internet zoekt kan je bijvoorbeeld dit artikel vinden:
  ———————————————
  Titaan is altijd gebonden aan andere elementen in de natuur. Zo bevatten 784 van de 801 stollingsgesteenten titaan. Het aandeel in de bodem is ongeveer 0.5 – 1.5% en het is wijd verdeeld. Daarnaast komt het voornamelijk voor in de mineralen ilumeniet (FeTiOȝ) en rutiel (TiO₂), maar ook in anataas, brookiet, perovskiet en titaniet.
  Veel titaanhoudend ilumeniet vindt men in o.a. West-Australië, Canada, China, India, Mozambique, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oekraïne en Zuid-Afrika. Rutiel wordt voornamelijk gevonden in Zuid- Afrika, India en Sierra Leone. De wereldproductie ilumeniet in 2013 was 6790.10³ ton en rutiel 770.10³ ton in hetzelfde jaar.
  Vanuit het rutiel en ilumeniet wordt door een chemisch proces, het zogenaamde Kroll-proces, het zuiver titaan oftewel ‘sponge’ gewonnen. Dit is het basismateriaal van waaruit men titaan en titaanlegeringen produceert.
  —————————————–
  De info is uit 2013 – maar zal weinig anders zijn op dit moment.
  Als je normaal uit Oekraïne Titaan in welke vorm dan ook nodig hebt kan je andere landen vinden om hetzelfde te leveren.
  Aangezien de toevoerlijnen bewust verstopt zijn, kan het wel even duren voor de Duitsers hun Titaan uit andere gebieden kunnen aanvullen.
  Daarna moet het gezuiverd worden op een mnier die voor ieder titaanerts anders zal zijn. Procestechniek kan je niet van de ene dag op de andere omzetten tot het gewenste product.
  Het is een kwestie van tijd en van de eventuele toeleveranciers.
  Canada kan wellicht met Australië het probleem van de Duitsers oplossen maar voorlopig no tanks, halleluja.

 4. Eindelijk een nieuwsbericht dat feitelijk een dijenkletser is. Lachen is gezond.
  Hiermee is de NAVO in principe gewoon aan het einde van het verhaal.

 5. Een ander probleem doemt zich ook al op, want alle brandstof van de NAVO komt van Rusland. Als je een olie sanctie invoert tegen Rusland, waar jij je diesel brandstof van betrekt. Dan zet jij je zelf buitenspel, door deze sanctie, dan staat eerdaags alle materieel stil. Dan gaat de NAVO echt niet lopend naar het slagveld. Uit Amerika kan alleen nog biodiesel aangevoerd worden, maar daar loopt het materieel niet zo goed op en het is ook zeer beperkt verkrijgbaar, net als in Europa. Want er is een bewuste landbouw schaarste ingesteld door de regeringen. Zonder voldoende mais en koolzaad, geen biobrandstoffen. En andere leveranciers van diesel uit aardolie hebben een export stop ingesteld.

  Dit gehele gebeuren van Rusland aanvallen en isoleren op zijn economie, militair en handel wordt niet vanuit een gecoördineerde strategie gedaan, alle pijlers werken onafhankelijk van elkaar, die het westen heeft ingesteld. Waardoor de ene naar de andere miskleunen naar boven komen. Ze schieten zo op alle fronten te kort en werkt het juist tegen hen zelf. Maar iets toegeven dat zij fout doen, gaan ze nooit toegeven dat is politieke zelfmoord. De experts adviseren zelfs nog strengere sancties. Het lijkt wel alsof de gehele planning alleen op zeer korte termijn gestoeid was en er nooit rekening mee is gehouden dat Rusland wel eens sterker en/of een langere adem zou hebben, dan de NAVO/EU/WEF/Amerika. Daar ze ook te gelijken tijd hun eigen bevolkingen verzwakken met het experimentele genetische injecties. Alles wijst erop dat ze in paniek zijn en nu het alles of niets spel uitvoeren. Daar ze altijd alleen maar hoefde te bluffen, om hun zin te krijgen. Door grof weg hele steden bruut plat te bombarderen, hebben zij nu geen lucht overwicht en hebben ze geen mogelijkheid om rechtstreeks aan te vallen, willen ze niet zelf in rook op gaan.

 6. Nou, je kan ver komen zonder diesel; zie de moffen.
  Een paar afdelingen waren gemechaniseerd; merendeel voor de aanval op FR en RU: lopen en met peerd en wagen…

 7. De rest van de linksen huilen tranen met tuiten; weer een paar millioen zwarten dood door honger….

  Tja; Putin wil het graan wel laten gaan–maar dan sancties opheffen….logisch.
  Maar euronieuws noemt dat chantage…..

  De boycot tegen RU is chantage…..en mislukt

 8. Oude definitie: Dit heet “Zich in e eigen voet schieten (hadden ze blijkbaar dus nog wel kogels, maar natuurlijk zonder die titanium punt).

 9. Leuk hè die boycot van van der Leijen……zonder overleg een ONGEKOZEN MADAMMEKE DIE ONS DE ARMOEDE IN STORT……😡
  Geen gas meer geen geen titanium meer; geen klimaat crisis meer; geen elektrische auto’s meer : geen huizen meer bouwen….. ; straks geen internet meer, geen brandstof voor centrales meer, we stoken op hout vuurtjes…; .. we filteren ons eigen drinkwater……; … we gaan naar de boeren in de buurt om melk…; … karnen zelf boter , we gaan na de aardappel oogst het veld nalezen…….. evenzo met bonen Energien….. WE GAAN TERUG NAAR HET STENEN TIJDPERK………….. want hoe moet je aan vervangende middelen komen……
  W I L M A !!!!! FRED MOET HARD ROEPEN……… 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in