De gecoördineerde Russische operatie om de energie-infrastructuur van Oekraïne te vernietigen gaat door met reeds verwoestende resultaten. In de afgelopen 72 uur heeft Rusland meerdere grootschalige aanvallen uitgevoerd, terwijl een video de Russische verzadigingsaanvallen (dronezwermen, goedkope massale raketaanvallen) bevestigt, schrijft Vassilis Kapoulas.

Het is de eerste video waarin een “Swarming” met Iraanse Shahed-136 (Geran-2) drones wordt getoond tegen doelen in de omgeving van Kiev. De video is schokkend. De drones hebben de lucht boven de Oekraïense hoofdstad bedekt.

Volgens sommige bronnen hebben de Russen voor deze specifieke aanval 30 drones vanuit Wit-Rusland gelanceerd .

De aanhoudende aanvallen van Rusland op de Oekraïense energie-infrastructuur zijn zo methodisch en destructief dat Amerikaanse functionarissen zeggen dat ze worden geleid door deskundige elektrotechnici die precies weten welke doelen maximale schade aan het Oekraïense net zullen toebrengen.

De geografische dekking van het bombardement is breed. Er wordt nu geschat dat 42% van de Oekraïense energie-infrastructuur is vernietigd, samen met 90% van de windenergie-installaties en 40-50% van de zonne-energie-installaties!

Op 27 oktober werden Oekraïense militaire en energie-infrastructuurfaciliteiten opnieuw aangevallen door Russische raketten en drones.

Laat in de avond werd alarm geslagen in de regio’s Zaporozhie, Vinnytsa, Kiev, Zhitomir, Cherkassy, Dnepropetrovsk en Odessa:

 • Tijdens de nachtelijke aanval troffen kamikaze drones installaties in het Kievskaya onderstation. Ten minste één 750/330 kV-transformator werd vernield.
 • Het kleinere onderstation Belotserkovskaya werd ook getroffen.
 • De strijdkrachten van de Russische Federatie hebben in de regio Kiev 1000 MVA elektriciteit van de kerncentrales Rivne en Khmelnitsky vernietigd.
 • Tegelijkertijd vernietigden Russische drones energievoorzieningen en militaire infrastructuur in de stad Dnepropetrovsk en Pavlograd in de regio Dnepropetrovsk.
 • Energie-installaties in de regio’s Khmelnytsky, Volyn, Rivne, Kirovohrad, Cherkasy, Nikolaev en Odessa werden getroffen.
 • In Lutsk werd een energie-installatie vernietigd en in het zuiden werden nog eens vier installaties vernietigd.
 • Beperkingen op de energievoorziening werden opgelegd in de regio’s Kiev, Chernihiv, Chernykhiv, Cherkassy, Zhitomir, Sumi, Kharkiv, Poltava, Dnepropetrovsk, Zaporozhye en Kirovohrad.
  Oekraïne verwerpt staakt-het-vuren met Rusland op ‘Peace’ Summit in Davos voorafgaand aan bijeenkomst World Economic Forum

Bekijk de video: Kamikaze zwerm

“Noodsituaties en langdurige stroomuitval in Kiev en andere regio’s!”

De staatsnooddienst van de regio Kiev heeft beelden gepubliceerd van de brand die ontstond na een nachtelijke bomaanslag op een energiefaciliteit.

In Kiev en in een aantal andere regio’s van Oekraïne (Chernihiv, Zhytomyr en Cherkasy) zijn nood- en langdurige stroomonderbrekingen aangekondigd, die ten minste de komende dagen zullen aanhouden.

In Oekraïne werd gemeld dat als gevolg van de nachtelijke aanvallen enkele kritieke energiefaciliteiten buiten werking zijn gesteld.

Het stroomtekort in grootstedelijk gebied bedraagt 30%.

Op basis hiervan heeft NPC Ukrenergo aangekondigd dat de eerdere black-out-schema’s voor Kiev en de rest van de regio’s zullen worden herzien. De uitval zal ongepland en langdurig zijn en meer burgers treffen.

Het stadsbestuur van Kiev beschreef de opgelegde beperkingen als hard, langdurig en ongekend.

Video: “Gepard” tegen Geran-2 drones in Odessa:

 

Oekraïne: Rusland heeft het elektriciteitsnet in de centrale regio’s van het land getroffen

Russische troepen hebben vannacht het elektriciteitsnet in de centrale regio’s van Oekraïne getroffen en verdere beperkingen van de stroomtoevoer zijn waarschijnlijk, aldus het netbeheerbedrijf Ukrenegro.

“Apparatuur in het grote netwerk van het Oekraïense energiesysteem in de centrale regio’s werd beschadigd,” zei Ukrenegro in een verklaring die op de berichtenapp Telegram werd geplaatst.

Bekijk de video van Zaporizja 11:26

Zelensky: Meer dan een derde van de energiesector van het land is vernietigd!

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft geklaagd dat Russische raketten en drones van Iraanse makelij meer dan een derde van de energiesector van het land hebben vernietigd.

Zelensky voegde eraan toe dat Oekraïne tot nu toe “geen enkele cent” heeft ontvangen van de 17 miljard dollar aan fondsen die voor de wederopbouw zijn bestemd.

“Rusland vernietigt alles om het ons moeilijker te maken de winter door te komen,” zei de Oekraïense president.

  Z-Dag in Kiev

Bekijk de video 12:09

Oekraïne: 90% van de windkrachtcentrales vernietigd

Oekraïne heeft sinds het begin van de oorlog met Rusland op 24 februari 90% van zijn windenergie-infrastructuur verloren, aldus de Oekraïense minister van Energie Herman Khalushenko.

Hij merkte op dat Oekraïne nu meer dan ooit afhankelijk is van fossiele brandstoffen en kernenergie.

40-50% van de zonne-energie is verloren

Bovendien ging 40-50% van de zonne-energie verloren door Russische bombardementen Dit verklaarde minister Galushenko van Energie.

De Oekraïense minister specificeerde de capaciteit van de installaties niet, maar zei dat Oekraïne zijn infrastructuur voor de productie van duurzame energie aanzienlijk heeft uitgebreid.

Dit was te wijten aan het feit dat de meeste installaties voor groene energie zich in het zuiden bevonden. Tegelijkertijd was hun aandeel in de totale energiebalans al vrij hoog – 10-11%.

Video bekijken 11:20

Meer dan honderdduizend burgers zitten zonder elektriciteit in Volyn

In de regio Volyn kwamen door schade aan energie-installaties in Kovel en Lutsk meer dan 100.000 burgers zonder stroom te zitten, terwijl sommige gebieden zonder water kwamen te zitten. De herstelwerkzaamheden zullen enkele dagen in beslag nemen, zei het hoofd van het regionale militaire bestuur van Volyn, Yuriy Pogulyaiko.

In de ochtend zei de burgemeester van Lutsk, Igor Polishchuk, dat de energie-infrastructuur van de stad was getroffen tijdens een luchtaanval, een deel van de stad zat zonder stroom. De burgers werden verzocht om op water te besparen.

“Gedurende deze dag werden in de regio Volyn raketaanvallen uitgevoerd op energiefaciliteiten in Lutsk en Kovel. Hierdoor kwamen 102 duizend burgers in de hele regio zonder stroom te zitten. Afzonderlijke regio’s en gemeenschappen waar de raketaanvallen plaatsvonden zitten tijdelijk zonder elektriciteit en water,” schreef Pogulayko op zijn Telegramkanaal.

  Poetin en Xi zijn wereldstaatsmannen terwijl de westerse elites de echte bedreiging voor de wereldvrede blijken te zijn

Hij merkte op dat de nutsbedrijven reparaties uitvoeren en tegelijkertijd werken aan een gerichte watervoorziening voor de bewoners. Reparatieploegen van Volynoblenergo zijn in de getroffen gebieden aan het werk gegaan, er worden generatoren en andere energiebronnen gebruikt. De restauratiewerkzaamheden gaan door, zei hij.

“De herstelwerkzaamheden gaan door tot het einde van de dag en tot morgen. In de regio Lutsk wordt tot het einde van de dag en de nacht doorgewerkt. De situatie is moeilijk, maar beheersbaar,” zei hij.

Video bekijken Odessa:

Ukrenergo: De omvang van de schade is groter dan op 10-12 oktober

Ukrenergo, het nationale energiebedrijf van Oekraïne (NEC), zei dat kritieke infrastructuurfaciliteiten zijn getroffen. De omvang van de schade aan het energiesysteem is vergelijkbaar of zelfs groter dan in de eerste dagen van de aanvallen van 10-12 oktober.

“Een andere raketaanval werd uitgevoerd op de energievoorzieningen van de centrale netwerken van de westelijke regio’s van Oekraïne. De omvang van de schade is vergelijkbaar met of kan groter zijn dan de gevolgen van de aanslag van 10-12 oktober.

Reparatieploegen van NPC “Ukrenergo” zullen met de restauratie beginnen zodra de reddingswerkers van de Staatsnooddienst de door de raketaanvallen veroorzaakte branden hebben geblust.

Specialisten van Ukrenergo nemen alle maatregelen om de elektriciteitsvoorziening in de gebieden die zonder stroom zitten zo snel mogelijk te herstellen.

Ook vandaag zijn we gedwongen om beperkingen op te leggen aan de energievoorziening in de regio’s Kiev, Tsjernihiv, Tsjerkassy, Zhitomir, Sumi, Kharkiv, Poltava, Dnepropetrovsk, Zaporozhye en Kirovohrad,” aldus Ukrenergo.

Beelden bekijken:


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Migranten nemen tankstation bij Parijs overVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe frontlinie staat in brand: Dode Polen en Roemenen in Svatovo – Massaal thermisch vuur op Oekraïners in Kreminna! (schokkende beelden)
Volgend artikelCovid-19: Hoe de grootste misdaad in de geschiedenis zich ontvouwde
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Er is slechts een oplossing: PRATEN ,PRATEN EN NOG EENS PRATEN.
  Zolang dit niet gebeurt zal er ook geen herstel kunnen plaats vinden.Zalensky, de brutale vlerk gaat nu geld eisen, ……… dat is wel erg arrogant,…. Enne …… wat moet hij daarmee, wat KAN hij daarmee TOTAAL NIETS.. Er is niet te koop; en als hij wat kan kopen worden het na 2 dagen weer overhoop geschoten.
  En bovendien een elektriciteits net heb je niet zo maar weer “ aan de praat”
  Deze dwarskop / heethoofd zal moeten gaan praten.

  Ik ben benieuwd hoelang amerika dit nog tolereert.
  Want hun voooraad kastje wapens wordt steeds leger, en ze moeten nog wat achter de hand houden voor Taiwan…. Nu heeft de Belg in de Europese unie toegezegd dat de wapenleveranties het leningen zullen zijn van europa dus WIJ BETALEN DIT AVONTUURTJE, IN OPDRACHT VAN DE BIDEN KLIEK‼️
  Van hen de amerikaanse boeven hoeven we als west europa ook niets meer te verwachten, want amerika OFFERT EUROPA OP voor de oorlog met Rusland te kunnen winnen. Dit was onder Trump nooit gebeurt‼️
  Dat zal ze ook nooit lukken maar in hun arrogantie beseffen ze dat niet ( misschien nog niet ) Amerika is een imperialistisch land en proberen nu hun imperium over de hele wereld te behouden of als het mogelijk is zelfs nog uit te breiden.
  Ik snap de EU leiders niet…… zij lopen nog braaf aan de leiband van een grootmacht die hen opoffert….
  Dit is Masochistisch gedrag van de Europese unie. Ze zullen er nooit iets voor terug krijgen alleen maar armoede. En op den duur verwoesting in heel Europa
  Ik ben benieuwd of ze zich direct gaan mengen in de oorlog. Zo ja dan zal Putin niet terug houdend
  Zijn , niet ten aanzien van Europa en al helemaal niet ten aanzien van Amerika.
  De Biden regering heeft het behoorlijk verziekt. In de hele wereld.
  Tijd voor een andere president en administratie.

  • Kom eens onder die steen vandaan, de enigste oplossing is de oekrinazi,s terugbombarderen naar de steentijd.
   Zodra de Roes daarmee klaar is graag brussel/den haag/london/parijs en de gehele kliek nazi,s in amerika terug naar de oertijd…..

  • EU leiders zijn gekocht om eigen volksbelang te offeren. Deels met geld, deels met verhalen als ‘building back better” . Nog geen politicus heeft ooit iets gebouwd, dus laat staan ‘better’. Deze paracieten zitten overal, dus de vraag is nu wat er gebeurt wanneer Rusland gehakt maakt van de US/EU combinatie in de Ukraine. Naast het terechte verwijt dat het NATO gedrag direct leidt tot duizenden doden aan beide kanten, is de NATO agressief / offensief ipv defensief geworden. Dat is ons, het volk niet gevraagd. Reden temeer de huidige leiding snel naar huis te sturen en vredes onderhandelingen te starten! Een zakenkabinet met speciale bevoegdheden kan ons bewaren voor een 3e zinloze wereldoorlog! Die NATO moeten we uitstappen of de policy moet back to the basics: defense only!

 2. Zelensky is helemaal niet relevant is een nikszeggende met ze pielemuis spelende B acteur en leernichtdanser die niet gekozen is maar geïnstalleerd door Anerika. Putin wil praten vanaf dag1. De Amerikanen willen niet praten en de EU elites ook niet.Ze zijn all-in op Regime change Rusland en gokken verkeerd. Finland vers Navolid ,altijd nazi’s geweest zoek ” Finland ww2″ loopt nu vol met Nukes en strategische bommenwerpers van de VS. Het ziet er niet best uit als het westerse door de spuitjes lamgeslagen volk niet in opstand komt. En dat gaan ze dus ook niet doen dus zijn we behoorlijk fucked one way or the other. Onder Trump was dit waarschijnlijk niet gebeurt maar niet omdat Putin babg voor hem is maar o dat Trump intern in de VS bepaalde zeer perverse elementen aan het aanpakken was. Doch Trump is maar al te trots op zijn Warpspeed genocide waar hij geen afstand van doet en zijn ashkenazi schoonzoon en Ivanka zitten ook nog net niet op schoot bij Klaus. Wat dat betreft ben ik het eens met Alex Jones, als hij geen afstand neemt of uitleg geeft dat hij door Fauci en CDC in de boot is genomen…tsja sorry maar dan zit hij ook gewoon op die boot…

 3. De Euleiders zijn geen leiders maar volgers
  Vh VS imperium dat weldra instort.
  Er valt niets te willen begrijpen van de EU-leiders. Zelfs als ze praten kun je er geen touw aan vastknopen.
  Heel snel zijn alle Eu- leiders binnenkort Eu – LIJDERS en sterven ze aan het VS- virus dat hun hersenen heeft aangetast.

 4. Als je hoort was de Russen allemaal vernietigen aan (militair) materieel, dan zou toch heel de EU en Amerika toch bijna niets meer hebben lijkt mij. Dan kun je wel willen om met veel geld weer nieuwe wapens aan te schaffen. Maar daar ligt nu net een groot probleem. De tijd om nieuwe wapens te maken op oorlogstempo, is alleen in Rusland. Daar veel grondstoffen en industrie voorzieningen niet meer aanwezig zijn in Europa en Amerika en zo afhankelijk zijn van Rusland. Daar ook de mankracht, die ook de vakkennis hebben zijn er niet meer in de landen van de sneeuwklokjes gender generatie in het westen. Dus nieuwe wapens? Ja over een jaar of 5 heb je een paar. Amerika heeft schijnbaar nog 300 landraketten, maar daar verdedig je niet een land mee of versla je de vijand er niet mee. De EU heeft zich zelf al hun industrie al opgeheven. De staalfabrieken liggen al plat. De NAVO begint een tandloze tijger te worden.

  Daar Zylenski om geld van de wederopbouw te eisen, maar dat is voor na de oorlog, niet tijdens de oorlog.

 5. Goed artikel weer. Rusland gaat winnen en de westerse hedgemonie doorbreken. De Aziatische landen kunnen hier doorheen prikken en zien de leugens en de plannen van Amerika. Zij willen geen tweede rangs kolonie worden van Amerika.

 6. Waarom zijn alle video’s betreffende de oorlog van bar slechte kwaliteit en laten ze vrijwel niets zien?
  Een oorlog in/tegen de mind. Dat is het vooral…

 7. Ja je moet maar oorlogje willen voeren met Rusland, dan krijg je dit dus. Beetje dom gebeuren allemaal. Oekraïnetje tegen zwaar Rusland. Pffff zo dom dit allemaal.

 8. Verdomme nog aan toe, kan geen reactie plaatsen maar de Russische zwarte zeevloot is under attack door westerse drones en de Russen zijn niet amused

  Link plaats ik nu niet meer mee want dan gaat het weer niet!

  Is echt klote!

  Gladiator

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in