Zoals wij al meer dan een jaar consequent hebben gewaarschuwd, is Operatie Sandman nu geactiveerd. De Saudische minister van Financiën, Mohammed Al-Jadaan, vertelde Bloomberg TV (tijdens een interview met het WEF in Davos) dat de Saudi’s graag alle valuta zullen accepteren voor de afwikkeling van olietransacties. (Gerapporteerd door OilPrice.com)

De fundamentele pijler van de wereldwijde valutadominantie van de VS en haar vermogen om inflatie naar de wereld te exporteren, is gebaseerd op de zogenaamde Petrodollar-status, waarbij de VS ermee instemde het (corrupte) Saoedische koninkrijk te beschermen in ruil voor de Saoedi’s die Amerikaanse dollars eisen voor de afwikkeling van alle olietransacties. Deze overeenkomst bestaat al sinds de conferentie van Bretton Woods in 1944 en heeft de dollar tot op de dag van vandaag gedragen, schrijft Mike Adams.

Maar aan deze overeenkomst komt nu een einde.

Zeer weinig Amerikanen hebben enig idee wat dit betekent voor hun vermogen en hun toekomst.

Ook beseffen maar heel weinig mensen dat meer dan 100 landen bereid zijn de petrodollar op te geven als de dominante valuta voor olieafrekeningen. In plaats daarvan zullen veel landen overschakelen op de Yuan (uit China), of de digitale Yuan, of de nieuwe BRICS+ reservevaluta die op het punt staat te worden gelanceerd door China, Rusland, India en andere deelnemende landen.

De dominostenen zijn in beweging gezet. En terwijl dit zich afspeelt, betekent dit dat de dollars zullen terugstromen naar de Verenigde Staten naarmate de wereldlanden de greenback fiatvaluta dumpen die ze niet langer nodig hebben. Dit betekent dat de koopkracht van dollars snel zal afnemen, wat tot uiting zal komen in hogere prijzen – d.w.z. inflatie – van consumptiegoederen zoals levensmiddelen, auto’s en meer.

  Oekraïne is geen slachtoffer, het is deel van de NWO-agenda

Hoewel het enige tijd zal duren voordat dit volledig wordt gerealiseerd, betekent het ook dat de mensen die nog dollars in hun bezit hebben financieel geruïneerd zullen worden omdat de koopkracht van de dollar verdampt. Het antwoord van de regering op dit alles is vrijwel zeker een nieuwe golf van hersenloos geld drukken, waarbij nog meer dollarvoorraad wordt toegevoegd aan de stroom dollars die door landen over de hele wereld wordt gedumpt. Het eindspel is natuurlijk hyperinflatie, want de dollar verliest niet slechts 2% van zijn koopkracht per maand, maar kan zelfs afglijden naar een verlies van 10%, 20% of zelfs meer per maand (in de laatste knock-outfase). Denk aan Weimar Duitsland als eindspel.

Bezittingen beschermen wordt nu een dringende zaak

Onder geïnformeerde Amerikanen – en iedereen die dollars bezit – moet het beschermen van activa nu een topprioriteit worden. Dit betekent dat we de komende maanden een snelle verschuiving van overtollige dollars naar harde activa kunnen verwachten: Goud, zilver, land, voertuigen, munitie, vuurwapens, voedsel, enz. Kijk naar de zilvervoorraden op Comex als u wilt weten wat de insiders nu al doen (hint: ze nemen de edele metalen fysiek in ontvangst en halen de kluizen leeg).

Het betekent ook dat de prijzen die we vandaag voor bijna alles zien, waarschijnlijk de laagste prijzen zijn die we de komende jaren zullen zien. Op een gegeven moment zullen instortende bevolkingen (massale sterfte door vaccins) en stijgende rentevoeten een sterk deflatoir effect hebben, maar dat lijkt niet in de kaarten te staan voor 2023 of zelfs 2024. Alle sterkste factoren blijven inflatoir, en het Saoedische besluit om olie in andere munten dan dollars te verkopen zal dollars devalueren, wat betekent dat de consumentenprijzen in dollars zullen worden opgeblazen.

  Duitsers worden gewaarschuwd voor "moeilijke herfst" en "zeer zware winter"

Wij dringen er bij alle lezers op aan om strategieën voor activadiversificatie te onderzoeken en hun blootstelling aan dollars, in dollars luidende activa (zoals obligaties) en het hele Amerikaanse banksysteem, dat steeds kwetsbaarder lijkt, te verminderen.

Lees meer in de podcast Situation Update van vandaag:

– Saoedi-Arabië verklaart zich bereid olie te verhandelen in andere valuta dan de dollar
– Operatie Sandman is begonnen, en de dominostenen zullen nu gaan vallen
– De Amerikaanse dollar zal het pad inslaan van hyperdevaluatie als dollars terugstromen naar de VS.
– De mensen die nog dollars hebben in plaats van echte activa zullen worden weggevaagd.
– Was de FAA het slachtoffer van een ransomware cyberaanval die alle vluchten aan de grond hield?
– Het incompetente, onwettige Biden-regime kan de Amerikaanse infrastructuur niet beschermen.
– China heeft al een MAP van alle zwakke plekken in de Amerikaanse infrastructuur.
– Rusland bereidt zich voor op groot offensief tegen Oekraïne en NAVO-doelen
– Rusland bevestigt dat het met een existentiële bedreiging wordt geconfronteerd; zal waarschijnlijk NAVO-bases als doelwit kiezen.
– WEF-leiders en aanwezigen kregen waarschijnlijk te horen dat zij het doelwit van raketten zouden kunnen zijn.
– China gaat cyberaanvallen coördineren met Russische kinetische aanvallen
– Het tijdperk van westerse dominantie over de wereld loopt ten einde
– Rusland verhoogt staand leger tot 1,5 miljoen manschappen – mobilisatie aan de gang
– Westerse landen beginnen tanks naar Oekraïne te sturen
– Oekraïne kan GECOMBINEERDE WAPENS niet effectief inzetten, dus de tanks doen er nauwelijks toe.
– De wereld van goedkope consumptiegoederen is voorbij – wereldwijde toeleveringsketens zullen instorten.

  Hersenimplantaten startup gesteund door Bezos en Gates test gedachtengecontroleerde informatica op mensen


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Nederlandse kabinetsleden sluiten juridisch bindende overeenkomsten met WEFVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelTribunaal angst: De Covid-vaccins pushende praathoofden krabbelen nu terug om hun sporen uit te wissen uit angst voor toekomstige vervolging voor samenzwering om dodelijke vaccins te pushen
Volgend artikelNieuwe studie: Meer dan vier COVID-prikken veroorzaken een bijna volledige ineenstorting van het immuunsysteem bij muizen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Tijd dringt ontzettend voor de Zionisten, die “False Flag” moet toch wel heel dichtbij zijn nu?! WEF kopstukken doelwit? Was het daarom dat Soros, Gates en Schwabbie “afwezig” waren? Schwab was wel degelijk verschillende malen te zien deze week in Davos. Soros “schijnt” ziek te zijn en nog 3 maanden te hebben (wat er van waar is) En Gates? Heeft iemand dat plankton nog op het misselijke satanistische podium zien verschijnen?

 2. Tsja. Ik heb niet veel meer op mijn rekeningen staan, alles is al omgezet in hetzij goederen (houdbaar voedsel, zaden, kunstmest, tuin- en andere gereedschappen, kas voor mijn groenten in de winter, medische voorraden, wapens, ammo, boeken (papieren versie uiteraard), hetzij zilver in de vorm van munten van diverse grootte, hetzij cursussen om bepaalde vaardigheden op te doen.
  Laat de zooi maar barsten, wij redden ons wel

  • Johan. Zorg dat je veel flessen drank hebt en thee … niemand wil die zilveren munten . Drank , thee , en eten is een veel beter ruilmiddel

   • probeer ik de mensen (preppers) dus ook te vertellen…
    luister naar mensen die de bosnisch servische oorlogen overleefd hebben en ze zeggen allemaal hetzelfde…leer zelf planten…heb voorraden (blik, gevriesdroogd voedsel), medicijnen..drank, water, koffie, tee..sigaretten…
    het zijn allemaal ruilmiddelen…en ze gaan van pas komen..geld, zilver, goud betekenen niets als je sterft van de honger….
    wees ook gewapend en wees bereid te doen wat je moet doen om te overleven…inclusief het doden van mensen….
    velen denken dat, eens de economie volledig ingestort is, er een ‘vreedzame markt’ ontstaat…niets is minder waar…
    kijk maar naar de grote black outs van bvb los angeles, san fransisco enzomeer in de jaren ’90 en de jaren 2000+…in een mum van een paar uur werd er gemoord, geplunderd, verkracht, geroofd enzomeer dat het niet te doen is…
    eens dat laagje vernis dat wij ‘beschaving’ noemen..wegvalt…tja…

    • Zilver en goud zijn het perfecte ruilmiddel bij boeren voor goed voedsel beste nikolaas dus daar heb je wel degelijk wat aan lieve vriend…
     Er zijn in de 2e wereldoorlog heel veel boeren rijk geworden.

 3. “vertelde Bloomberg TV (tijdens een interview met het WEF in Davos) dat de Saudi’s graag alle valuta zullen accepteren”

  En nog steeds denken Mike Adams en de meeste hier dat dit niet een onderdeel is van die reset….

  • Ik kon geen Russische namen vinden in de WEF-deelnemerslijst van de bijeenkomst in Davos. Zou dat een tactiek kunnen zijn geweest zodat je denkt dat Rusland niet meedoet met de global great reset?

   • @ Regenboogrel… Putin en consorten waren wel degelijk lid en stonden ook op de WEF site vermeld als deelnemers. Tot Feb 2022 toen putin zijn SMO startte in Oekristan, een dag later deed de RF niet meer mee op de WEF pagina. Misschien heeft de RF jarenlang kunnen meekijken (bij WEF) om zich goed te kunnen voorbereiden op de plannen van de Cabal. Spionage is al jaar en dag een specialiteit van de Russen! Misschien wel om een eigen “Oosterse Reset” (met China) voor te bereiden of misschien wel om de goede kant te kiezen en wederom het Heldenland van de toekomst te worden? Laten we hopen op het laatste maar uiteindelijk niemand is te vertrouwen zodra er veel geld en macht aan te pas komt! Putin krijgt van mij voorlopig nog het voordeel van de twijfel, ook gezien zijn aanpak en het voorzichtige handelen ter bescherming van de Russische strijdkrachten.

   • Ik heb de volledige lijst van het World Economic Forum Annual Meeting, 16 – 20 January 2023
    Twaalf pagina’s. Pdf.
    Geef mij een mailadres en ik stuur het op.

    Een voorzetje van de Nederlandse delegatie;

    Mark Rutte
    Prime Minister of the Netherlands
    Netherlands
    Sigrid Kaag
    Deputy Prime Minister and Minister of Finance of the Netherlands
    Netherlands
    Wopke Hoekstra
    Deputy Prime Minister and Minister of Foreign Affairs of the Netherlands
    Netherlands
    Kajsa Ollongren
    Minister of Defence of the Netherlands
    Netherlands
    Karien van Gennip
    Minister of Social Affairs and Employment of the Netherlands
    Netherlands
    Liesje Schreinemacher
    Minister for Foreign Trade and Development Cooperation of the Netherlands
    Netherlands
    Vivianne Heijnen
    Minister for the Environment of the Netherlands
    Netherlands
    Klaas Knot
    President, Central Bank of the Netherlands (De Nederlandsche Bank)
    Netherlands

 4. #​IWantToStopSharingMyRealityWithTheseClowns🤡🤡🤡🤡 !!!!!!!

  #TheyLieAsTheyBreath💩.

  ​#DAVOS☠☠☠☠☠☠☠.

  ​#🚀🚀🚀🚀🚀💥WEF💥🚀🚀🚀🚀🚀 !!

  #TheCurrentThing; 🇺🇦+💉☠+🏳‍🌈.

  #🖕MSMFakeNews​DemonReptiles

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in