Spanje: regio Galicië voert boetes in voor niet-gevaccineerde personen

3
2075
© Tim Reckmann (CC-BY 2.0)

Het regionale parlement van Galicië in het noordwesten van Spanje hervormt de lokale gezondheidswetgeving en voert boetes in voor degenen die zich verzetten tegen vaccinatie of nalaten te vaccineren, die kunnen oplopen tot 600.000 euro. De wetswijziging is tot stand gekomen met de exclusieve steun van de Partido Popular (PP), meldt El País.

In Spanje is het vrijwillige karakter van de Covid-vaccinatie op zich weinig controversieel. Nog voordat de Europese Unie het eerste vaccin goedkeurde, zei de toenmalige Spaanse minister van Volksgezondheid Salvador Illa echter dat het Covid-vaccin dan als verplicht zou kunnen worden beschouwd, indien het nodig zou blijken om een brede vaccinatiegraad te bereiken. Maar die optie werd al snel verworpen. En een toenemend gebruik lijkt ook deze optie overbodig te maken: acht op de tien Spanjaarden zijn bereid zo spoedig mogelijk gebruik te maken van het Covid-vaccin. Alleen de regio Galicië week deze dinsdag af van deze landelijke gewoonte. Met de absolute meerderheid van de Volkspartij van Alberto Núñez Feijóo heeft het regionale parlement een hervorming van de plaatselijke gezondheidswet goedgekeurd die voorziet in boetes van 1.000 tot 600.000 euro voor mensen die ten onrechte weigeren zich te laten inenten tegen Covid en tegen mogelijke toekomstige virussen, bericht Unser Mitteleuropa.

Brave New World…

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Tragedie in Spanje: 761 ouderen stierven in één week in verpleeghuizen, de meesten van hen na te zijn gevaccineerd

Facebook censureert Trump opnieuw - lage Corona-sterftecijfers mogen niet worden opgemerkt
Vorig artikelOnderzoek: elke derde Duitser wil niet gevaccineerd worden – Afwijzing vaccinatie meer uitgesproken bij prestatie- en succesgerichte mensen
Volgend artikelOp welke manier Bill Gates meester wil worden van ieders digitale identiteiten
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in