Sceenshot YT

Na de recente vliegtuigcrash in Karachi, waarbij 98 mensen omkwamen, onthult de Pakistaanse Minister van Luchtvaart Ghulam Sarwar Khan nu dat een derde van alle burgerluchtvaartpiloten iemand anders heeft betaald om namens hen examens af te leggen.

In totaal heeft het land 860 actieve piloten op binnenlandse vluchten, waarvan er nu 262 uit dienst worden genomen. De minister heeft niet opgehelderd voor welke luchtvaartmaatschappijen de neppiloten vliegen, maar volgens de website Pendect geldt de verklaring voor piloten die in dienst zijn van binnenlandse luchtvaartmaatschappijen – waaronder de nationale luchtvaartmaatschappij PIA van het land.

PIA vlucht 8303 stortte op 22 mei in Karachi neer bij de landing. De gezagvoerder negeerde herhaalde waarschuwingen vanuit de toren dat het vliegtuig te hoog was voor de landing door te reageren dat hij “tevreden” was met de situatie.

Daarna begon hij te landen zonder het landingsgestel neer te klappen. Het vliegtuig stortte neer op de baan en beschadigde beide motoren, waarna de gezagvoerder de landing annuleerde en een nieuwe poging wilde doen. Deze was echter niet succesvol omdat de twee motoren niet functioneerden als gevolg van de botsing met de baan en het vliegtuig recht naar beneden viel in een woonwijk bij het vliegveld.

Volgens het nieuwsportaal EMEA Tribune blijkt uit audio-opnames van de zwarte doos dat de piloten zich niet konden concentreren op de missie omdat ze tijdens de vlucht voortdurend over Covid-19 spraken. Ze negeerden herhaalde waarschuwingssignalen van het vliegtuig.

Islamieten prefereren jongetjes: Honderden dode pasgeboren meisjes gevonden op vuilnisbelten in Pakistan

Ontpenisd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here