In de Russische hoofdstad Moskou vinden intensieve militaire voorbereidingen plaats, want volgens Russische bronnen zal Poetin de komende dagen een uiterst belangrijke aankondiging doen. Moskou zal naar verwachting officieel het begin van een “Nieuwe Patriottische Oorlog” afkondigen.

Dit blijkt uit de verklaringen van Medvedev en Lavrov. Tegelijkertijd heeft het Russische ministerie van Defensie zojuist aangekondigd dat de hoofdstad zich voorbereidt op een conflict met de NAVO.

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov heeft gisteren een luide waarschuwende verklaring afgelegd:

“We hebben het niet langer over een proxy-oorlog tussen Rusland en het Westen, maar over een echte oorlog.

Wat betreft wat er in Oekraïne gebeurt, hebben we het over het feit dat het niet langer een hybride oorlog is, maar een echte. Het Westen bereidt zich al geruime tijd voor tegen Rusland en probeert alles wat Russisch is in Rusland te vernietigen.

Van taal tot cultuur – die er al eeuwen zijn – en ze hebben burgers ook verboden hun moedertaal te spreken,” verduidelijkte Lavrov zijn uitspraken over het Westen op een persconferentie na gesprekken met de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Naledi Pandor, meldde het Russische persbureau TASS.

Lavrov merkte onder meer op dat Oekraïne wetten heeft aangenomen die onderwijs in het Russisch en media in het Russisch verbieden en wetten die het gebruik van de Russische taal in het dagelijks leven in wezen verbieden:

“Alle culturele contacten in verband met de Russische taal zijn verboden en dit alles wordt gesteund door het Westen. Net zoals het Westen de regelmatige marsen van neonazi’s steunt met hakenkruizen, met verdeeldheid zaaiende symbolen die door het proces van Neurenberg werden verboden… Dus het Westen steunt dit alles.”

Lavrov ontmoette zijn Zuid-Afrikaanse ambtgenoot Naledi Pandor in de hoofdstad Pretoria in wat Zuid-Afrikaanse regeringsfunctionarissen hebben omschreven als een formeel bezoek.

  Einde aan de HEGEMONIE van de DOLLAR: Russische oliegigant gebruikt nu yuan en roebel voor exportafrekeningen

Oorlogsvoorbereidingen in Moskou

Dagen na wijdverbreide berichten dat Rusland Pantsir-S1 luchtafweersystemen had geïnstalleerd boven enkele belangrijke gebouwen in Moskou, heeft het Kremlin de luchtafweeroefeningen buiten Moskou opgevoerd, nu het duidelijk is dat Poetin en de Russische leiding de burgers voorbereiden op een Nieuwe Grote Patriottische Oorlog, die volgens Medvedev al begonnen is.

Rusland heeft vandaag aangekondigd dat het in de regio Moskou luchtafweeroefeningen heeft gehouden om zijn infrastructuur te beschermen in geval van “luchtaanvallen” tegen de achtergrond van het conflict in Oekraïne.

“In de regio Moskou werden oefeningen georganiseerd met het personeel van de luchtdoelraketbrigade van het westelijke militaire district om luchtaanvallen op belangrijke militaire, industriële en administratieve infrastructuur af te slaan,” zei het ministerie van Defensie in Rusland in een verklaring.

Volgens het ministerie werden Russische soldaten die aan deze oefeningen deelnamen, getraind in het gebruik van “S-300 luchtdoelraketten”.

“Het luchtverdedigingskonvooi was in staat de aanval te weerstaan en zijn taken te blijven uitvoeren,” zei het ministerie van Defensie over de 150 betrokken soldaten.
In totaal namen “meer dan 150 soldaten en meer dan 30 eenheden wapensystemen, militaire uitrusting en speciale apparatuur deel,” aldus dezelfde bron, zonder aan te geven wanneer deze oefeningen plaatsvonden.

Rusland heeft verschillende drone-aanvallen op zijn grondgebied vanuit Oekraïne ondergaan, waaronder meerdere aanvallen in de afgelopen maanden op het militaire vliegveld Engels in de regio Saratov, dat 600 kilometer diep in Rusland ligt.

De strijdkrachten in Rusland kondigden vandaag ook aan dat zij “offensieve operaties” hadden uitgevoerd in de regio Zaporizja in het zuiden van Oekraïne, waardoor zij “gunstige posities” konden innemen.

  Oekraïense troepen tonen laag moreel in Zaporozhye-regio (Video's)

“In de richting van Zaporizja hebben eenheden van het Oostelijk Militair District na offensieve operaties voordeliger posities ingenomen,” zei het Russische ministerie van Defensie in een verklaring, zonder verdere details te verstrekken.

Zie een andere “Pantsir-S1” gemonteerd op het dak van het ministerie van Binnenlandse Zaken in Moskou:

Medvedev: Een nieuwe Grote Patriottische Oorlog is aan de gang – De overwinning is aan ons

Tegelijkertijd noemde vice-voorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie Dmitri Medvedev het conflict tussen Rusland en Oekraïne en het Westen een nieuwe Grote Patriottische Oorlog.

“Goed gedaan, hoe dan ook, van deze Borel (EU-ambtenaar) met het verloren gezicht. Hij herinnerde zich dat ons land Napoleon en Hitler versloeg. Merk op dat hij een analogie maakte. Bijgevolg zijn de Ukronazi’s en West-Europa de rechtstreekse erfgenamen van degenen die met Rusland vochten.

En de oorlog dus een nieuwe patriottische oorlog.

En de overwinning zal de onze zijn. Zoals in 1812 en 1945,” schreef Medvedev op zijn Telegram-kanaal.

Zoals altijd zegt de op één na populairste politicus van Rusland nooit iets toevallig.


Copyright © 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het komende Winteroorlogsoffensief in OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBlinde vlek in het tankdebat: Waarom heeft niemand het over Abrams?
Volgend artikelMilitair overzicht: Slag om Maryinka (Video’s 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

  • Kan niet. Er moet een grote schoonmaak gehouden worden. De afgezanten van de duivel moeten geruimd worden. Eerder zal er geen vrede zijn. Die verdorven geesten stoppen niet/ nooit.

   • @Alice, Klopt en oorlog is sowieso onvoormijdelijk gezien de financiële situatie op het wereldtoneel. Helaas is dit de aard van sommige onmensen om dan te vluchten in oorlog…Triest maar dit zegt de geschiedenis telkens weer…keer op keer..

    • Helaas Europa is leeg geroofd onze overheid heeft ons land verkocht aan de elite van het WEF en wat ons nog rest is het afwachten of er nog plek voor de Nederlander is in Europa of worden zij door honger en kou uit gemoord of zij moeten zich gaan verkassen, op zich zelf zou dat niet zo erg zijn maar waar naartoe er is geen enkel Afrikaans land die ons met open armen zouden willen ontvangen het zijn juist de Europeanen die deze landen uit geroofd.

 1. Gefeliciteerd deugers….Een oorlog die niemand wil en nu met Nederland als legitiem doelwit voor Russen gezien de landingen van de VS op onze bodem en bemoeienissen al in 2014 van voornamelijk VVD,D66,PVDA. Echt gefeliciteerd. En Rutte ook bedankt Pedo lover, Putin had Rutte toen niet alleen moeten kleineren toen ie zei dat er voor mensen zoals Rutte de Goelag is die pedopartijen tolereren maar gelijk in een houtklem moeten leggen net zolang tot er een gespleten tongetje uit de mond stak met een laatste zucht adem. Oorloghitsers. Bah.

 2. Kom maar met totale oorlog, wij mensen herhalen graag en vaak de geschiedenis, de NATO en Navo moeten vernietigd worden door Rusland en dan pas is er langdurige vrede, zelfs Israël moet totaal vernietigd worden en vrede in het midden oosten. De geschiedenis moet herschreven worden en dat zal gebeuren in bloed en hopelijk snel.

  • Ik hou niet van oorlogen de daders die de mensheid dat hebben aan gedaan moeten tegen de muur maar het moet wel een hele lange muur zijn, RIVM WHO WEF Bilderberggroep Alle leden van de VVD en D66 CDA CU PVDA GroenLinks PVDA SP Volt Simons BBB Omtzigt Rechters en nog zoveel meer, zelfs de muur van China is nog te klein voor dus ik ga voor een rots van twee honderd meter hoog waar ze achter mekaar af geschopt moeten worden.

 3. Ik vraag me eigenlijk af waarom S500 niet opduikt of S550. Dit is het laatste nieuwe afweer systeem die bijna 100% efficiency toonr tegen balistische nukes en high altitude bombers zoals nuke bombers….

  • Als je eenmaal van plan bent je tegenstanders militair aan te pakken dan moet je natuurlijk niet meteen al je kaarten op tafel leggen !

 4. WjmC , dat komt nog.
  1ste oorlog strategie: verbruik eerst je ouwe spul.(kun je de vijand mooi mee testen)
  De unaaithetsteeds en de balkans doen dat ook.oude T62/T72 sturen.Oude meuk.Abrams worden nog niet geleverd door unaaithetsteeds,(gezichtsverlies?)
  Nu word de Leopard 2 aangevoerd als fantastisch.30/40 jaar oud met upgrades.
  Reken maar dat de Russen in de afgelopen 20 jaar niet hebben stilgezeten.
  Ok de unaaithetsteeds ook niet,maar die staan een beetje aan de zijlijn met hun proxy-oorlog.
  De hypersonische raketten zoals Kinzhal e.d. heeft het westen geen afweer tegen.
  In ieder geval hier in west-europa weten ze niet wat hun overkomen,mocht het zover zijn.

 5. Waar heeft het volk wereld wijd zich in laten lokken en zij zullen de personen zijn die zullen sterven maar de Elite en koningsleden zijn allang dan op een veilige plek maar zelfs begrijpen de schaapje niet dat zij het slachtvee van de rijken beleidsmakkers en het WEF zijn het is altijd zo geweest en dat zal nooit verdwijnen, maar vergeet het schaapjes volk niet zij zijn geen haar beter jaar 2000 heeft dat mooi laten zien dat er heel veel NSB’ers onder ons zijn dit getal is vele malen hoger dan in de tweede oorlog geweest en nog, om duidelijk te zijn het volk zit voor het grootste deel in het zelfde systeem als de beleidsmakkers , overlevingsstand .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in