En de westerse mediatrein dendert verder over het spoor naar gekkenstad en beseft niet dat de brug over de rivier de Dnjepr verdwenen is. Dat is de beste poëtische beeldspraak die ik vandaag tevoorschijn kon toveren om te proberen die pathologie van zogenaamde journalisten om nonsens te publiceren te treffen. Een nieuwe meme dook vandaag op – de Wagner Group wordt weggevaagd, schrijft Larry Johnson.

Kijk eens naar Shannon Vavra die de stenografie van de Deep State doet voor de Daily Beast:

Tienduizenden strijders die werden opgeroepen om in Oekraïne te vechten voor Wagner Group, het Russische particuliere huurlingenkorps, zijn vermist of gestorven, volgens een Russische niet-gouvernementele organisatie…

De genoemde statistieken zijn slechts de laatste aanwijzing dat de strijdmacht van Wagner in Oekraïne uit elkaar valt, zelfs nu Rusland bijna een jaar na de invasie van Oekraïne winst probeert te boeken op het slagveld.

Strijders van de Wagner Group waren de afgelopen weken betrokken bij de zware gevechten in Soledar, een stad waar Rusland de overwinning heeft opgeëist. Wagner is ook grotendeels verantwoordelijk voor de overwinningen in het nabijgelegen Bakhmut, “tegen een buitengewone prijs”, aangezien veel van de rekruten van Wagner een minimale opleiding hadden sinds Wagner 40.000 veroordeelden rekruteerde, vertelde John Kirby, een coördinator van de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis, vorige week aan verslaggevers.

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky zinspeelde in een recente toespraak ook op de dramatische verliezen die de Russen lijden in Soledar. – https://www.newsbreak.com/news/2900347444966/russia-s-elite-shadow-army-edges-into-complete-collapse?noAds=1&_f=app_share&s=i3

In tegenstelling tot Bagdad Bob wordt president Zelensky geholpen door een groot aantal westerse regeringsleiders en mediadeskundigen, omdat hij hardnekkig vasthoudt aan de overtuiging dat Oekraïne Soledar nog steeds controleert. Maar de werkelijkheid op de volgende kaart vertelt een ander verhaal:

  Europa zit in een DEÏDUSTRIALISATIESPIRAAL door aanhoudende energiecrisis
https://t.me/c/1840140143/280

“Het hoofdkwartier van de territoriale verdediging van het DPR kondigde de bevrijding van Krasnopolevka aan.” Zoals u op de kaart kunt zien, ligt Krasnopolevka ten noordwesten van Soledar. De Russische Wagner Group gedraagt zich niet als een gedecimeerde troepenmacht die personeel verliest. De Russen bewegen zich methodisch om de Oekraïense troepen in een ketel te wikkelen en Zelensky blijft volhouden dat ze aan de winnende hand zijn. Het dringt net tot me door dat Zelensky, als voormalig komiek, zijn innerlijke Monty Python aan het kanaliseren is met Oekraïne als de Zwarte Ridder:

Dit is een perfect voorbeeld van kunst die de werkelijkheid weerspiegelt met betrekking tot de Oekraïense militaire inspanning. De Russische opmars beperkt zich niet tot Bakhmut en Soledar. Rusland breidt zijn bruggenhoofd uit in de richting van Seversk (ten noorden van Soledar) en valt de dorpen Razdolovka, Nikolaevka, Vesely, Vyemka en Ivano-Daryevka aan. Een indrukwekkend vertoon van gevechtsbekwaamheid door een zogenaamd uiteengevallen leger van ex-gevangenen.

De Oekraïense leiders staan niet allemaal buiten de werkelijkheid:

In het rapport van vanochtend bevestigt de Oekraïense generale staf dat Russische strijders aanzienlijk zijn opgerukt langs de snelweg Artemivsk-Konstantinovka en Predtechino en Stupochek bestormen.

Ten noorden van Artemivsk gaat de aanval op Paraskoveyevka en Krasnaya Gora door. Ook het offensief in de stad Artemovsk zelf gaat door – gevechten aan de oost- en zuidkant van de nederzetting. – https://t.me/sonar_21/366

Zelensky’s voormalige communicatie-spinmeester, Oleisky Arestovich, zingt dezer dagen ook een heel ander verhaal over de Russische speciale militaire operatie:

Na zijn vertrek als adviseur van het kabinet van de president is Arestovitsj in alle ernst openhartig – hij zei dat de Russische speciale operatie was opgezet als een bloedeloze missie en zonder slachtoffers had moeten verlopen.

“Ze probeerden een slimme oorlog te voeren… Zo’n elegante, mooie, bliksemsnelle speciale operatie, waarbij beleefde mensen, zonder enige schade toe te brengen aan een katje of een kind, de weinigen die zich verzetten uitschakelden. En ze elimineerden hen niet eens, maar boden aan zich over te geven, van kant te wisselen, begrip te tonen, enz. Ze wilden niemand doden. Gewoon de verzaking ondertekenen.” –https://t.me/sonar_21/365

Het verbaast me dat Arestovich nog leeft. Opmerkingen als deze maken hem een prominent doelwit voor moord door de Zelensky menigte.

  Groeiend gevaar voor een directe confrontatie tussen de NAVO en Rusland

Arestovich is niet de enige die in heet water zit. De Oekraïense minister van Defensie Reznikov wordt geconfronteerd met een explosief schandaal vanwege zijn buitengewone vaardigheden als winkelier en generatorverkoper:

De Oekraïense minister van Defensie, Oleksii Reznikov – een van de meest prominente gezichten van de oorlog tegen Rusland – ligt nu onder vuur op het thuisfront nu onderzoeken naar overheidscorruptie het land dit weekend op zijn grondvesten doen schudden…

Beide onderzoeken houden verband met oorlogswinsten en leidden ertoe dat president Volodymyr Zelenskyy zondagavond onmiddellijk actie beloofde. De zaak waarbij het ministerie van Defensie betrokken is, betreft de aankoop van militaire rantsoenen tegen te hoge prijzen – een onderwerp dat in Kiev tot topnieuws is uitgegroeid. Bijna tegelijkertijd werd de onderminister van Infrastructuur ontslagen in een zaak die verband houdt met een te dure overheidsaankoop van elektrische generatoren. Het nationale anticorruptiebureau van Oekraïne zei beide zaken te onderzoeken. – https://www.politico.eu/article/defense-minister-reznikov-ukraine-corruption-probe-war-russia-zelenskyy/

De combinatie van militaire verliezen en flagrante corruptie is een teken dat de regering Zelensky uiteenvalt. Dit slechte nieuws volgt op het verlies van het leiderschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken vorige week. Er staan geen wunderwaffen in de coulissen te wachten die Oekraïne op dit moment kunnen redden. Zelfs als Duitsland zwicht en besluit veertig jaar oude “moderne” zware gevechtstanks te sturen, ontbreekt het Oekraïne aan personeel en tijd om een eenheid tankbestuurders op te leiden die competent kan optreden op het slagveld. Maar deze feiten zullen Zelensky er niet van weerhouden vol te houden: “Het is slechts een vleeswond.”

  Azov-commandanten hebben zich overgegeven - Eerste interview van commandant van 36e Mariniersbrigade

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom het Westen op Oekraïne aastVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMilitair overzicht: Slag om Maryinka (Video’s 18+)
Volgend artikelScott Ritter: De NAVO is een zelfmoordpil voor de wereld… Bid dat Rusland wint
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Oekraïne staat bekend als een van de meest corrupte landen ter wereld.
  Nu kan zelfs de MSM er niet meer onderuit om toe te geven dat dit land inderdaad zo corrupt is en dat is al heel wat, want het werd steeds ontkent omdat ze de slachtofferrol met verve speelden en het westen erin trapten en massaal wapens, geld en goederen stuurden. Nu komen de mensen erachter wat met dat geld en goederen gebeurd is en hopelijk denken ze nu 2x na voor ze weer wat zenden.
  Ook de wapenleveranties komen zo op losse schroeven te staan als straks duidelijk is dat veel van dat spul op de zwarte markt voor hoge prijzen verkocht worden.
  Dat dit in de MSM vermeld wordt is volgens mij ook een veeg teken dat Zelenski niet lang meer de scepter zal zwaaien in Oekieland.
  Heilig boontje is dan niet meer dan een lullige pianospeler.

 2. Kijk nu maar effe uit welke false flag de planners in Washington uit de hoed zullen gaan toveren als het verhaal een beetje teveel de verkeerde kant uit gaat. Dan moet daarop er een “krachtige reactie” komen. Ofwel ergens een incident uitlokken waar ze niet sterk staan, zoals in het Noordpoolgebied zodat ze daar de Beer wat kunnen gaan jennen.

 3. De russen hebben veel betere scramblers en andere communicatie-stoorzenders.
  Yankee go home,is het beste advies wat ze kunnen krijgen maar niet willen horen.
  Voor zij hun wereld-dominantie loslat,moet er heel wat gebeuren.

  Helaas.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in