President Vladimir Poetin spreekt een uitgebreide vergadering toe van het bestuur van het Russische ministerie van Defensie, Moskou, 21 dec. 2022.

Het bepalende moment in de persconferentie van de Amerikaanse president Joe Biden in het Witte Huis afgelopen woensdag, tijdens het bezoek van president Zelensky, was zijn virtuele bekentenis dat hij beperkt wordt in de proxy-oorlog in Oekraïne, omdat de Europese bondgenoten geen oorlog met Rusland willen, schrijft M. K. Bhadrakumar.

Om Biden te citeren:

“Nu zegt u: “Waarom geven we Oekraïne niet gewoon alles wat er te geven valt? Nou, om twee redenen. Eén, er is een heel bondgenootschap dat cruciaal is om bij Oekraïne te blijven. En het idee dat we Oekraïne materiaal zouden geven dat fundamenteel anders is dan wat er al is, zou de NAVO, de Europese Unie en de rest van de wereld uiteen doen vallen… Ik heb honderden uren persoonlijk gesproken met onze Europese bondgenoten en de staatshoofden van die landen, en uitgelegd waarom het in hun eigen belang is dat ze Oekraïne blijven steunen… Ze begrijpen het volkomen, maar ze willen geen oorlog met Rusland. Ze zijn niet uit op een derde wereldoorlog.”

Biden realiseerde zich op dat moment dat “ik waarschijnlijk al te veel had gezegd” en beëindigde de persconferentie abrupt. Waarschijnlijk vergat hij dat hij stilstond bij de broosheid van de westerse eenheid.

Het hele punt is dat de westerse media grotendeels vergeten dat de kern van Ruslands agenda niet draait om territoriale verovering – hoe belangrijk Oekraïne ook is voor de Russische belangen – maar om uitbreiding van de NAVO. En dat is niet veranderd.

Zo nu en dan komt president Poetin terug op het fundamentele thema dat de VS er consequent op uit zijn om Rusland te verzwakken en op te splitsen. Afgelopen woensdag nog verwees Poetin naar de Tsjetsjeense oorlog in de jaren negentig:

“… het gebruik van internationale terroristen in de Kaukasus, om Rusland uit te schakelen en de Russische Federatie op te splitsen… Zij [de VS] beweerden Al Qaida en andere criminelen te veroordelen, maar toch vonden zij het gebruik van hen op het grondgebied van Rusland aanvaardbaar en verleenden zij hen allerlei soorten bijstand, waaronder materiaal, informatie, politieke en alle andere steun, met name militaire steun, om hen aan te moedigen tegen Rusland te blijven vechten.”

Poetin heeft een fenomenaal geheugen en zou hebben gezinspeeld op Biden’s zorgvuldige keuze van William Burns als zijn CIA-chef. Burns was in de jaren negentig de contactpersoon van de Moskouse ambassade voor Tsjetsjenië! Poetin heeft nu een nationale campagne gelast om de enorme tentakels uit te roeien die de Amerikaanse inlichtingendienst op Russische bodem heeft geplant voor interne subversie. Carnegie, ooit geleid door Burns, heeft sindsdien zijn kantoor in Moskou gesloten en het Russische personeel is naar het Westen gevlucht!

  Amerikaans-Duits "vredesgesprekscomplot" laat zien dat het Westen Oekraïne dreigt te verliezen

De rode draad van de uitgebreide vergadering van het bestuur van het ministerie van Defensie in Moskou op woensdag, die Poetin toesprak, was de diepe realiteit dat de confrontatie van Rusland met de VS niet zal eindigen met een oorlog in Oekraïne. Poetin spoorde de Russische top aan om de lessen van de conflicten in Oekraïne en Syrië “zorgvuldig te analyseren”.

Belangrijk is dat Poetin zei:

“Wij zullen de gevechtsgereedheid van de nucleaire triade blijven handhaven en verbeteren. Het is de belangrijkste garantie dat onze soevereiniteit en territoriale integriteit, strategische gelijkheid en het algemene machtsevenwicht in de wereld behouden blijven. Dit jaar is het niveau van de moderne bewapening van de strategische nucleaire strijdkrachten al hoger dan 91 procent. Wij blijven de regimenten van onze strategische raketstrijdkrachten herbewapenen met moderne raketsystemen met hypersonische Avangard-koppen.”

Ook minister van Defensie Sergei Shoigu stelde tijdens de bijeenkomst van woensdag een militaire opbouw voor “om de veiligheid van Rusland te versterken”, waaronder:

 • Oprichting van een overeenkomstige groep strijdkrachten in het noordwesten van Rusland om de toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO tegen te gaan;
 • Oprichting van twee nieuwe gemotoriseerde infanteriedivisies in de regio’s Kherson en Zaporozhya, alsmede van een legerkorps in Karelië, tegenover de Finse grens;
 • Opwaardering van 7 gemotoriseerde infanteriebrigades tot gemotoriseerde infanteriedivisies in de westelijke, centrale en oostelijke militaire districten, en in de noordelijke vloot;
 • Toevoeging van twee extra luchtaanvaldivisies in de luchtlandingstroepen;
 • Voorziening van een samengestelde luchtmachtdivisie en een legerluchtvaartbrigade met 80-100 gevechtshelikopters binnen elk gecombineerd (tank)leger;
 • Oprichting van 3 extra luchtdivisiecommando’s, 8 regimenten bommenwerpers, 1 regiment jachtvliegtuigen en 6 brigades legerluchtvaart;
 • Oprichting van 5 districtsartillerie divisies en superzware artilleriebrigades voor de opbouw van artilleriereserves langs de zogenaamde strategische as;
 • Oprichting van 5 marine-infanteriebrigades voor de kusttroepen van de marine op basis van de bestaande marine-infanteriebrigades;
 • Vergroting van de omvang van de strijdkrachten tot 1,5 miljoen militairen, met 695.000 beroepsmilitairen.
  Leopards "Weigeren te brullen!" Waarom lijkt het Oekraïense tegenoffensief om Russische militairen terug te dringen voorlopig afgeblazen?

Poetin vatte samen:

“We zullen de fouten uit het verleden niet herhalen… We gaan ons land niet militariseren of de economie militariseren… en we zullen geen dingen doen die we niet echt nodig hebben, ten koste van ons volk en de economie, de sociale sfeer. Wij zullen de Russische strijdkrachten en de gehele militaire component verbeteren. Wij zullen dat rustig, routinematig en consequent doen, zonder haast.”

Als de neocons in de bestuurdersstoel in de Beltway een wapenwedloop wilden, dan hebben ze die nu. De paradox is echter dat deze anders zal zijn dan de bipolaire wapenwedloop uit het tijdperk van de Koude Oorlog.

Als het de bedoeling van de VS was om Rusland te verzwakken alvorens de confrontatie met China aan te gaan, dan werkt dat niet zo. In plaats daarvan raken de VS verwikkeld in een confrontatie met Rusland en staan de banden tussen de twee grootmachten op een breekpunt. Rusland verwacht dat de VS de uitbreiding van de NAVO terugdraait, zoals beloofd aan de Sovjetleiders in 1989.

De neocons hadden een “win-win” verwacht in Oekraïne: een Russische nederlaag en een schandelijk einde van het presidentschap van Poetin; een verzwakt Rusland, net als in de jaren negentig, tastend naar een nieuwe start; consolidatie van de westerse eenheid onder een triomferend Amerika; een enorme stimulans in de komende strijd met China om de suprematie in de wereldorde; en een Nieuwe Amerikaanse Eeuw onder de “op regels gebaseerde wereldorde”.

Maar in plaats daarvan draait dit uit op een klassieke Zugzwang in het eindspel – om de Duitse schaakliteratuur te gebruiken – waarbij de VS verplicht zijn een zet te doen in Oekraïne, maar welke zet ze ook doen, hun geopolitieke positie alleen maar zal verslechteren.

  Britse inlichtingendiensten: "Rusland zal in 2024 nog 5 regio's van Oekraïne overnemen - Het stuurt 1 miljoen manschappen"

Biden heeft begrepen dat Rusland in Oekraïne niet kan worden verslagen; ook het Russische volk heeft geen zin in een opstand. De populariteit van Poetin stijgt, nu de Russische doelstellingen in Oekraïne gestaag worden gerealiseerd. Biden krijgt dus misschien een vaag gevoel dat Rusland de zaken in Oekraïne niet echt ziet als een binaire kwestie van overwinning en nederlaag, maar zich opmaakt voor een lange adem om de NAVO voor eens en altijd uit te schakelen.

De transformatie van Wit-Rusland tot een “nucleair capabele” staat is een diepgaande boodschap van Moskou aan Brussel en Washington. Biden kan het niet missen. (Zie mijn post NATO nuclear compass rendered unavailing, Indian Punchline, 21 dec. 2022.

Logischerwijs zou de optie die de VS op dit moment hebben, zijn om zich terug te trekken. Maar dat wordt een abjecte erkenning van de nederlaag en betekent de doodsteek voor de NAVO, en het transatlantisch leiderschap van Washington gaat kaput. En, erger nog, de grote West-Europese mogendheden – Duitsland, Frankrijk en Italië – kunnen op zoek gaan naar een modus vivendi met Rusland. Hoe kan de NAVO überhaupt overleven zonder “vijand”?

Het is duidelijk dat noch de VS noch hun bondgenoten in staat zijn een continentale oorlog te voeren. Maar zelfs als ze dat wel kunnen, hoe zit het dan met het opkomende scenario in Azië en de Stille Oceaan, waar het “grenzeloze” partnerschap tussen China en Rusland een intrigerende laag in de geopolitiek heeft toegevoegd?

De neocons in de Beltway hebben te veel hooi op hun vork genomen. Hun laatste kans zal zijn om aan te dringen op een directe militaire interventie van de VS in de oorlog in Oekraïne onder de vlag van een “coalitie van bereidwilligen”.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

12.000 Tsjetsjenen klaar voor inzet in Oekraïne – Kadyrov Tsjetsjeense strijders steunen de interventie van Moskou in de Oost-Europese natieVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Hongaarse premier Orban roept op tot ontbinding van het EU-parlement
Volgend artikelNa het Zelensky-spektakel – Laat de opsplitsing beginnen!
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

27 REACTIES

 1. “Belangrijk is dat Poetin zei: Wij zullen de gevechtsgereedheid van de nucleaire triade blijven handhaven en verbeteren. Het is de belangrijkste garantie dat onze soevereiniteit en territoriale integriteit, strategische gelijkheid en het algemene machtsevenwicht in de wereld behouden blijven”

  Noord-Korea heeft het ook begrepen en zicht ten doel gesteld om een nucleaire dreiging te vormen voor al de buitenlandse Westerse entiteiten, de geldgeile Rothschild honger naar nog meer macht en meer financiele macht dat het op het moment al heeft, men kan op een hand aftellen hoeveel nationale banken nog niet in het bezit van de santanische macht van de Rothschilds zijn.

  Ze sturen werkelijk bijna alles aan wat met geld, Big Pharma, anti-gezondheid en voedsel te maken heeft. De voetsoldaten George Soros, Bill Gates et cetera doen het smerige werk waardoor het werkelijke kwaad zich achter de coulissen op hun dijen slaan van vreugde, stelletje psychopaten. Mijn hoop blijft bestaan dat er een enorme blunder ontstaat zodat mensen waarbij alles ontgaat zich publiekelijk gaan verzetten tegen het kwaad wat ons bedrijgt.

 2. Prachtig artikel.
  Hierin komt duidelijk naar voren dat geld en daardoor macht het “westen” met hun aanstuurders kapot en krankzinnig is.

  Inderdaad de “eindtijd”.

  Persoonlijk heb ik nóóit geloofd dat het westen een haar beter is, bestuurlijk en op zelfrespecterend gebied als de overige windstreken.

  Geschiedenis laat al genoeg zien.

  Soms gaat het beter of slechter, dat geld voor alle windstreken.

  Als men meer zelfrespect had en heeft, kon er een systeem van redelijke rijkdom en geluk voor iedereen worden ingericht.

  Nu word dat door geld naar zich toe trekken en oorlogsuitlokking door psychopaten die zichzelf wijs maken dat ze alles onder controle hebben of kunnen krijgen voorkomen.
  Om dat ze GOD willen zijn.

  De bevolkingen arbeiders hebben totaal andere behoeften.
  Daar kan het megalomane deel v.d. bevolking, zich niets bij voorstellen.

  Mijn devies is :”als ik mijn natje en droogje heb, ben ik tevreden”.

 3. Als Turkije er ook nog uitstapt gaat het echt interessant worden, dan is de NATO kleiner dan ettelijke jaren geleden.
  Die zijn nog muntje aan het gooien, als het vakantiegeld van de West-Europese werknemers nu naar BP, Shell e.d. gaat voor de energie crises dan maakt het ook niet meer uit als die niet meer “willen” komen en kunnen ze beter naar nieuwe klanten kijken.
  Gaat nog erg interessant worden.

 4. De Nato werd opgericht tijdens de Koude Oorlog als collectief verdedigingsmechanisme tegen het communisme van de Sovjet-Unie. Sinds de val van de muur en de ineenstorting van de Sovjet-Unie in 1989-1992 verloor de Nato haar bestaanrecht. Ze bleef echter bestaan om de imperialistische belangen van de VS te behartigen. Van een defensieve militaire organisatie (al dan niet terecht, daar wil ik me nu niet over uitspreken), werd ze een offensieve militaire organisatie, gericht op het vernietigen van elke tegenstander die de unipolaire wereldorde van de VS in de weg staat. Arme Europeanen die aan de leiband van het imperialistische Amerika lopen! Wanneer zullen jullie eindelijk terug jullie lot in eigen handen nemen, en beseffen dat jullie niet eeuwig de vazallen moeten blijven van het Satanische VS-imperium!

 5. In de zeventiger jaren hadden de Russen, militair bezien, een enorme technologische achterstand.
  De kosten van het wegwerken van die achterstand heeft de Sovjet economie naar de ondergang gevoerd, maar veel mensen realiseren zich niet dar de Sovjet Unie, op het moment van instorten, deze technologische achterstand grotendeels had weggewerkt.
  Daarna is in Rusland alles de koelkast in gegaan, totdat Poetin zich ergens voor 2010 realiseerde dat herbewapening onvermijdelijk was als de Russische staat wou overleven.
  De Russen zijn toen verder gegaan waar zij begin negentiger jaren gestopt waren, en hebben sindsdien enorme vooruitgang geboekt.

  In het Westen daarentegen is de defensie industrie vanaf het begin van de negentiger jaren de winstmarges gaan optimaliseren, ten koste van de kwantiteit en kwaliteit van de geleverde wapens.
  En daar zijn ze, omdat een serieuze militaire tegenstander ontbrak, dertig jaar lang mee weg gekomen, wat hen ontelbare miljarden heeft opgeleverd.
  Nu worden ze dan met een echte oorlog, tegen een echte tegenstander geconfronteerd, en staan ze met hun broek op de knieën.
  De door hen geproduceerde peperdure wapensystemen functioneren enkel op papier, en de benodigde productie capaciteit hebben ze al lang weg gesaneerd, omdat niet gebruikte capaciteit alleen maar geld kost.

  Nu moeten ze dan effectieve wapensystemen gaan ontwikkelen en produceren, waarbij we over ontwikkeltijden van decennia praten, en waarvoor een hele nieuwe productie apparaat gecreëerd moet worden, wat ook decennia gaat benodigen.
  Feitelijk heeft het enkel maar geld hongerige “military industrial complex” de USA (en de rest van de NAVO) dus effectief ontwapend.
  De NAVO, en in het verlengde daarvan Oekraïne, is nu dus beperkt tot een eerste wereldoorlog stijl oorlogsvoering, tegen een vijand die over wapens beschikt die zo’n stijl oorlog geheel ineffectief maakt.

  Het enige dat hen dus rest is met veel bombarie gebieden te veroveren die de Russen verlaten hebben, en aan het front de Russische gehaktmolen van kanonnenvoer te blijven voorzien.
  Ze kopen dus tijd met mensenlevens, terwijl de rekruten op en de wapenmagazijnen leeg raken.
  De Russen kunnen deze oorlog dus feitelijk met een groot winteroffensief in hun voordeel beslechten, maar de vraag is of dat dit in hun voordeel is.
  Het gaat namelijk al lang niet meer enkel om Oekraïne, het gaat inmiddels om de hegemonie in de hele wereld.

  De clou van het verhaal is dus dat hoe langer de Russen de NAVO laat doormodderen in Oekraïne, hoe zwakker die NAVO wordt, en hoe groter de kans is dat het hele NAVO kaartenhuis na een nederlaag in Oekraïne in elkaar sodemietert.
  Het is dus allemaal een kwestie van de juiste timing…

 6. Ondertussen sleurt de EU hoer Trutsula van de Lijken zakken vol geld uit de EU om haar mannetjes tevreden te stellen. Vuile flikkers met zijn allen, NAVO, pedo Biden, Pfizer, Biontech, EU parlement etc. En Trutsula maar melken die kudde vee die alles best vindt. Over de collega’s bij het parlement maar niks te zeggen. Jullie weten het allemaal! Je bent niet meer dan smerig laf gajes dat je dat rotte wijf alles laat vernielen voor ons. Wordt het niet tijd dat je opstaat???

 7. In Rusland zijn er drie doden gevallen bij een nieuwe aanval op de luchtmachtbasis ‘Engels’. Die vormt een cruciale schakel in ‘s lands nucleaire capaciteit. Je zou dus denken dat ze wordt bewaakt met de modernste middelen. Hoe kan het dan dat Oekraïne er al voor de tweede keer in twintig dagen tijd weet toe te slaan — en met een stokoud tuig dan nog, dat meer op een raket in Kuifje dan op een oorlogswapen lijkt?

    • Denken jullie dat de vs met een militair budget x 10 dat van rusland geen wapens meer hebben ? Denken jullie dat alleen rusland grondstoffen heeft ?

     • Beste Wake up,
      Bij zowat iedere reactie van jou staan er een of meerdere vraagtekens te lezen.
      Is dat voor jou om mede lezers hier op hun kennis te testen?
      Of is het omdat je zelf weinig info uit te leggen hebt.
      Wat voorbeelden:
      “Hoe kan het dan dat Oekraïne er al voor de tweede keer in twintig dagen tijd weet toe te slaan — en met een stokoud tuig dan nog, dat meer op een raket in Kuifje dan op een oorlogswapen lijkt?”

      “Verklaar dit eens ?”

      “En wat hebben de russen nu al bereikt in feite ?”

      “Denken jullie dat de vs met een militair budget x 10 dat van rusland geen wapens meer hebben ?”

      “Denken jullie dat alleen rusland grondstoffen heeft ?”

     • al ’s aan gedacht dat kleine groepjes vaak meer succes hebben dan grote groepen??? echt over nagedacht???
      dergelijke aanvallen worden door hooguit tien mensen uitgevoerd….verscheidene aanvallen zijn afgeslagen…dodentallen??? rond vier a vijf iedere keer…
      lone wolfs, individuele cellen (vier tot tien man), groepen en organisaties…ieder met hun eigen mogelijkheden en gebreken…
      lone wolfs en kleine cellen zijn het moeilijkst om te traceren en te volgen…
      je hebt echt geen besef, dat is duidelijk en wat rusland zelf betreft….met nauwelijks 100.000 soldaten zijn ze begonnen tegen een leger van 1.500.000 en zie wat ze hebben….wat je ook niet schijnt te begrijpen is het feit dat rusland voor de lange termijn gaat…uitputtingsslag….en het werkt…wanneer amerikaanse EN europese militaire organisaties aan de alarmbel trekken en laten weten dat ze nauwelijks nog stock hebben, dan zou je frank toch moeten vallen…het zou dan toch duidelijk moeten zijn waar rusland voor gaat….1+1 is nog altijd 2…..al is dit voor heel wat mensen tegenwoordig moeilijk te vatten blijkbaar…prettige eindejaars toegewenst

    • Militair gezien hebben de Russen nog niet zoveel bereikt. Maar bedenk je wel dat de NAVO ontzettend veel wapens heeft geleverd en de Russen al veel hebben vernietigd met hun drones. Daar heeft de NAVO geen antwoord op en dit heeft de toekomst van oorlogsvoering compleet veranderd.

     Verder is dit het einde van de Amerikaanse hegemonie. Die houd hier abrupt op en een nieuwe fase in de wereldorde is aangebroken. Een nieuw blok is ontstaan van landen met grondstoffen en arbeidskrachten. VS en EU dachten alles te kunnen kopen met hun verzonnen geld, maar dat tijdperk is voorbij.

  • Sommige raketten vliegen te laag om op tijd door radar te worden opgemerkt. Stuur er een aantal tegelijk en de luchtverdediging van je doel heeft te kort tijd om alles te onderscheppen. En gezien het feit dat Engels voor de 2e keer doelwit was bleek de schade na de 1e keer mee te vallen denk ik…. we weten te weinig omdat we hier in het westen wonen.

 8. Je moet er maar bij stilstaan dat Duitsland ook is aangevallen. Economisch gezien, dat wel, met het opblazen van North Stream. Je hoort er niks meer van en dat is erg verdacht.

 9. Khatylev: de drone die het vliegveld in Engels trof, werd niet gelanceerd vanaf het grondgebied van Oekraïne

  De Oekraïense drone, die vanavond voor de tweede keer het vliegveld van de strategische luchtvaart van de Russische luchtmacht in de Saratov-regio aanviel, werd gelanceerd vanaf het grondgebied van Kazachstan of ergens in de buurt van Engels. Deze mening werd geuit door militair expert Sergei Khatylev .

  In een interview met MK suggereerde hij dat er een sabotage- en verkenningsgroep actief was.

  De analist zei dat de drone niet zo ver van Oekraïne, door heel Rusland, kon vliegen en drie lijnen van het luchtverdedigingssysteem zou doorbreken, omdat het zelfs voor de Amerikanen te cool zou zijn.

  “Ik denk dat daar op ons grondgebied een sabotage-verkenningsgroep actief is. Er is hier geen andere verklaring”, aldus de bron van de publicatie.

  De lancering van de drone vond niet op de grootste afstand van het vliegveld plaats, sprak hij zijn vertrouwen uit.

  https://military.pravda.ru/news/1783618-ekspert_iskljuchil_zapusk_udarivshego_po_aerodromu_engelsa_drona/

  • Zo’n Tu-141 drone is 14 meter lang, daar zie ik je dus niet stiekem mee door Rusland sluipen…
   Het vliegbereik is vervolgens meer dan 2000 kilometer, wat inhoud dat het ding van overal en nergens gelanceerd kan zijn.
   Tot slot is de drone neergeschoten, waarbij de wrakstukken voor de nodige schade gezorgd hebben.
   Das op zich niet vreemd als er zes ton aan drone met een 150 kilo gevechtskop aan 1000 kilometer per uur omlaag komt.

 10. Over de jaren heen heb ik reeds tal van alternatieve web-sites bezocht en zoals U ook heeft kunnen opmerken zijn er daarvan reeds vele verdwenen. Wat ik sinds het verschijnen van Covid, 5G digital money, QR code etc. heb opgemerkt is dat er bijna niemand (met uitzondering van voor zover ik weet, Max Igan) opgemerkt heeft dat ook Poetin a player is (opmerking…laat ook zijn langenoten inenten met dat giftige experimentele mRNA goedje, net als wat er gebeurt in China overigens waarvan vele…if not all Chinezen, denken dat hun gif op de traditionele wijze gemaakt wordt). Quote headline: Graphene oxide and microtechnology confirmed in Cansino, Pfizer, Sinopharm, AstraZeneca, and Sputnik vaccination vials – https://www.orwell.city/2022/01/argentina.html . Sorry, ik dwaal af. Yep, bijna niemand heeft in de gaten dat het Westen onder aanvoering van Amerika al sinds decenia van binnen uit stelselmatig ondermijnt wordt door “onze” politici. Het grotendeels overhandigen van de industrie aan China is er slechts 1 van. Nu zijn we dan aangekomen bij de totale vernietiging van van wat er nog overbleef van de Westerse economie en hun wapenarsenalen (o.a. de niet inzetbare F-35….zuur en erg duur grapje). Helaas heb ik ook Thierry Baudet niet horen praten over het gevaar waar Poetin zich op dit moment mee bezig houdt…het vermorzelen van proxy Oekraine/NATO. De puppet Westerse politici en alles wat zich in hun kielzog bevindt hebben hun schavotje aka vuurpeleton met glans verdient!!!

  • >>> met uitzondering van voor zover ik weet, Max Igan <<<

   Good ol' Max.. (geen eens zijn echte naam btw en gecontroleerde oppositie imo)

   Ik moet die jerel in elk geval niet..
   Heeft mij te veel idealen die synchroon lijken te lopen met die van NWO 🙁

   • Volg hem al een tijdje en ik heb een positievere indruk van hem. Neemt niet weg dat hij dan toch de enigste was/is die Poetin een player noemt en hetgene wat er in de Oekraine gebeurt het verval van het Westen versnelt. Maar daar heeft Karel het niet over….wel een veeg uit de pan geven richting Igan wat er uiteindelijk niets aan veranderd. All hands on the WEF belly naar het zich laat aanzien.

    • >>> Volg hem al een tijdje <<<

     'Max en ik' gaan wel iets verder terug als 'een tijdje'. Tien jaar komt eerst.. (als het niet al langer is). Maar prima dat je hem volgt.. Ieder het zijne wat dat aangaat..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in