Ik weet niet wat de Russen gaan doen in Oekraïne en evenmin iemand anders buiten hun hoge bevelhebbers. Maar er zijn wel veel verkeerde voorspellingen gedaan. Afgezien van de westerse propagandamolen (waarover hieronder meer), lijken serieuze waarnemers de timing verkeerd te zien. We weten dat de correlatie van de krachten in het voordeel van Rusland is, maar we verwachten dat het sneller zal gaan. Wij zijn het ermee eens dat Moskou in het begin iets korter, minder bloedig en sneller had verwacht en waarschijnlijk werd verrast door het verzet van het Kievse regime en de losgeslagen steun van de NAVO. Daarom is er opnieuw gekeken en zijn er meer troepen opgeroepen. Tot zover zijn we het eens – het is de timing van de volgende stap die we verkeerd lijken te zien, schrijft Helmotz Smith.

Ik heb erover nagedacht waarom dit zo is en ben tot de volgende conclusies gekomen. Inmiddels weet iedereen die oplet dat het slagveld van Oekraïne deel uitmaakt van een wereldoorlog waarin degenen die het Amerikaanse imperium beheersen, proberen hun dominantie vast te houden. Voor degenen buiten de NAVO-propagandabubbel is er algemene overeenstemming dat

 1. Rusland aan de winnende hand is, zowel op het slagveld van Oekraïne als in het bredere theater.
 2. De tijd staat aan Ruslands kant.

Eerst het slagveld in Oekraïne. Het eerste doel in een oorlog is het vernietigen van de vijandelijke kracht en dat doet Rusland, vooral in het slachthuis van Bakhmut. Kiev is vastbesloten hier stand te houden en te vechten en de Russen laten dat graag toe – “artillerie verovert en infanterie bezet” – en dat is wat we hier zien. Langzaam rukken de Russische troepen op over bergen Oekraïense lichamen. In de afgelopen week of zo zijn de Russische troepen ook op andere fronten begonnen op te rukken. Dit wegslijpen kan doorgaan tot Oekraïne instort, omdat het voor de Russen gemakkelijker is de vijand naar zich toe te laten komen dan achter hen aan te gaan. Ondertussen vernietigen Russische raketten de infrastructuur die Kiev nodig heeft om de oorlog voort te zetten. De tijd en de ontwikkelingen zijn Rusland gunstig gezind en er is geen stimulans om “grote pijl” bewegingen te maken.

  Uncle Sam wedt op de ineenstorting van Rusland en verliest zijn shirt

Wat de grotere oorlog betreft, zijn de sancties die Rusland hadden moeten verpletteren op hun retour en hebben we krantenkoppen als “De inflatie in Europa daalt, maar de voedselprijzen stijgen” en sterfgevallen door onderkoeling in Engeland. De inflatie daalt omdat de vraag daalt en de vraag daalt omdat bedrijven stoppen vanwege de brandstofprijzen. De PMI van Duitsland daalt. Niemand (behalve de bubbelbewoners in de NAVO) zou verbaasd moeten zijn – u sanctioneerde de grootste energie-exporteur, de grootste graanexporteur en een grote exporteur van potas, had u verwacht dat de prijzen zouden dalen? Alles heeft energie nodig en iedereen heeft voedsel nodig. De NAVO eenheid wankelt met Turkije, Zweden en Finland. Hongarije neemt officieel kennis van het lijden van de Hongaren in Oekraïne. Opdeling van Oekraïne werd overwogen. Macron vermoedt dat de VS hun Europese bondgenoten opzettelijk verzwakken. Heeft Washington zojuist Berlijn overgehaald om als eerste te gaan – wanneer komt de Abrams precies? De NAVO breekt nu in in haar actieve voorraden (Estland sluit zich aan bij Denemarken en stuurt al zijn artillerie). (En, niet dat iemand het vraagt, wie heeft Nord Stream opgeblazen?) Overal in Europa zijn rellen en protesten. Wat gebeurt er in Kiev? Hoe langer dit duurt, hoe zwakker de vijanden van Rusland worden. Dus in de grote oorlog zijn de tijd en de ontwikkelingen in het voordeel van Rusland en is er geen stimulans om “grote pijl” bewegingen te maken.

Daarom moet Rusland blijven doen wat het doet en zijn grote troepenmacht in reserve houden – geen reden om iets te veranderen – het put zijn vijanden uit.

  Verrassing in NAVO-Oekraïne: 150.000 Russen trokken Donetsk binnen met 300 nieuwe (!) T-90M en T-72B4 tanks - Russische industrie in volle gang (Video's)

Maar.

Hoe krankzinnig wordt de NAVO? Haar strategie is een totale mislukking. De “verlammende sancties” hebben de Russische economie niet doen instorten, Poetin niet ten val gebracht of de bevolking niet in opstand gebracht. Juist het tegenovergestelde – wanneer zelfs de Economist moet toegeven dat Rusland “het veel beter deed dan verwacht“, dan weet je dat het eigenlijk floreert. De wonderwapens – Bayraktars, Javelins, M777’s, HIMARS, Gepards, Patriots en nu tanks – hebben niets anders gedaan dan het lijden van Oekraïne verlengen en van Wagner en Akhmat Sila de beste stadsvechters ter wereld maken. Wat nu? Kan de NAVO zichzelf terugdraaien? Kan zij een nieuwe nederlaag overleven? Of, zoals Larry zich afvraagt, rechtstreeks de Grand Canyon inrijden? Met welke nieuwe waanzin zal zij komen als de tanks falen? (Kunt u zich voorstellen hoe krankzinnig de ijskastbabbelaars zullen worden als deze dingen falen? CNN maakt zich zorgen – “Denk aan de propagandaoverwinning voor de Russische president Vladimir Poetin als er foto’s opduiken van uitgeschakelde Amerikaanse tanks op een Oekraïens slagveld.”)

Daarom geloof ik dat het Russische opperbevel in een voortdurende beslissingslus zit. Elke ochtend overweegt het of het de huidige strategie zal voortzetten of de “grote pijl” zal zetten om er een eind aan te maken voordat de NAVO iets onherstelbaar stoms doet. Het is een zorgvuldig afwegingsproces.

Kortom, het Russische opperbevel zal blijven doen wat het doet en de reserve tegenhouden totdat het besluit dat het moment is gekomen om er een einde aan te maken. En dat is een beslissing die alleen zij kan nemen op basis van informatie die alleen zij kan weten.

  Wij onderbreken het programma om u de brandende wereld te laten zien

Dus, misschien begint het “grote pijl”-offensief morgen of misschien hoeft het nooit gestart te worden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Je niet weet wat je mist, totdat het er niet meer is. Het is al te laat, dus neem uw tijd om ervan te lerenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIran onder vuur!
Volgend artikelDr. Naomi Wolf: “Covid is een Globalistisch Biowapen” ontworpen om “De wereld langzaam te ontvolken”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Ik neem aan dat de Russen een grote actie geplanned hebben.

  Maar waar, met hoeveel manschappen en hoeveel voertuigen, en hoe en met welk doel: onbekend.

  Maar ik ken geen land met zo’n hoog incasseringsvermogen, zoveel geduld als Rusland.
  DAT is echt leiderschap; iets dat in Europa volkomen vreemd is.

 2. Vechten in de gebouwde kom kost veel tijd. Het is straat voor straat en huis bij huis veroveren. Gebouwen moeten gecontroleerd worden en dat alles kost veel manschappen, concentratie, goed getrainde soldaten en tijd. Voorzichtigheid omdat burgers geen doel zijn.
  Eigenlijk is het barbaars wat de EU, NAVO en USA mee bezig zijn tegen de bevolking van de Donbas.
  De daders van de bevolking willen ze terug duwen naar de bevolking maar dan als zogenaamde bevrijders. Je moet maar zo gewetenloos en harteloos zijn. Mooi weer spelen voor de bühne maar het welzijn van bevolking Donbas interesseert ze geen ene malle moer. Hoe kwaadaardig mensen kunnen zijn, zie het nu met m’n eigen ogen.

  • Dat vechten “in een bebouwde kom” zoals Soledar of Bagmuht intrigeert mij, maar in militaire accademiën leert men over wat voorbij is. Want in WOII werd zo’n “bebouwde kom”, een “Kessel” genoemd, door de elitesoldaten omtrokken en achtergelaten met een omsingelingstroepen van 2de klasse zodat het front verder opschuiven kon. In hun “bebouwde kom” kon de vijand dan gewoon verrekken zonder verbinding. Vooral de Oekraïne met zijn uitgestrekte vlakten en grote afstanden leent zich daartoe. Wat de echte militaire situatie, moeilijkheden en ontwikkelingen zijn kunnen we slechts van historici jaren later. Nu is het alleen beuzelarij en propaganda.

 3. Natuurlijk kan de NAVO een nederlaag overleven.
  Voor hen is dit een WIN situatie.
  1. Depopulatie
  2. Europa gaat failliet +controle vs
  3. Voedselschaarste
  4. Oliecrisis, faillisementen
  5. Armoede, voor invoer digitale munt
  6. Corrupt tot in de wortels, waar men voor loopt, maar voor GAAT kruipen.

  Exact waar men op uit is
  VS bezig met verplaatsing ‘ sporters, actrices, c hoax drijvers, ‘ suddenly dead’ ✈️ . bestemming…. 🏝
  MSM/ AM werkt hier continue aan,
  ‘Hoeveel onzin gelooft men’

  Tzt zal VS waarschijnlijk zelf bommetjes en aardbevingen regelen,
  wederom als redder aankomen, slavernij verpakt als cadeautje.

  Dan liever een Rus in mijn tuin dan een 💴💴💴 nsb/ SS van Rutte.
  Maar misschien is het 1 pot nat.

 4. Let op.:::❗️ Rusland “ pakt “ met deze oorlog ook het hele wereld wijde betaal systeem aan.
  Omdat Rusland door de USA buiten spel werd gezet , en niet bij het geld van Europesche olie kon komen en het land geen toegang meer kreeg tot het SWIFT betalings systeem, is Rusland met andere landen bezig een GEHEEL NIEUW BETALING SYSTEEM AAN HET ONTWIKKELEN ZODAT DE DOLLAR OP TERMIJN BUITEN SPEL KOMT TE STAAN.
  Dit zal grote gevolgen hebben, die m.i. Nu nog niet te overzien zijn……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in