Duizenden mannen uit Tsjetsjenië zijn bereid hulp te bieden aan de Russische strijdkrachten, heeft de leider van de zuidelijke republiek, Ramzan Kadyrov, toegezegd, nu het leger van Moskou de tweede dag van zijn aanval op Oekraïne heeft uitgevoerd.

Vrijdag verzamelden zich 12.000 plaatselijke vrijwilligers op het centrale plein van de regionale hoofdstad Grozny. Kadyrov bracht het nieuwsorgaan “Tsjetsjenië Sevodnya” op de hoogte van hun bijeenkomst, die georganiseerd was om hun steun aan het Kremlin te betuigen en hun bereidheid om diens doelstellingen te helpen bereiken, bericht Rt.com.

“Dit zijn vrijwilligers die klaar staan om op elk moment te vertrekken voor elke speciale operatie om onze staat en ons volk te beveiligen,” vertelde Kadyrov aan het medium, eraan toevoegend dat er geen troepen zouden worden ingezet totdat de “opperbevelhebber” Poetin het groene licht zou geven.

Volgens de Tsjetsjeense minister van nationaal beleid, Akhmed Dudayev, was het doel van de samenkomst om te laten zien hoe bereid de troepen waren om bevelen op te volgen en hun vaderland te verdedigen.

“Het was een controle van het personeel”, verduidelijkte Doedajev aan RBK, “een controle van de bereidheid van het personeel om alle bevelen van de opperbevelhebber, de president van het land, Vladimir Vladimirovitsj Poetin, uit te voeren.”

In een toespraak die hij hield voor de verzamelde militairen in het centrum van Grozny, eiste Kadyrov dat de Oekraïense president Volodymyr Zelensky zijn verontschuldigingen zou aanbieden aan Poetin.

“Ik wil van deze gelegenheid gebruik maken om de huidige president Zelenski advies te geven, dat hij onze president, opperbevelhebber Vladimir Vladimirovitsj Poetin, opbelt en zijn verontschuldigingen aanbiedt omdat hij dat niet eerder gedaan heeft. Doe dat om Oekraïne te redden. Vraag om vergiffenis en stem in met alle voorwaarden die Rusland stelt. Dat zal voor hem de meest juiste en patriottische stap zijn,” verklaarde de leider.

  De VS en de NAVO lijken erop gebrand een oorlog met Rusland te beginnen

Moskou heeft in de vroege uren van donderdagmorgen een “speciale militaire operatie” in Oekraïne op gang gebracht, met de bedoeling het land te demilitariseren en te “ontnazificeren”, nadat het beweerd had dat de regering van Kiev verantwoordelijk was geweest voor acht jaar genocide in de door oorlog verscheurde Donbass-regio van het land.

Nu de tweede dag van het offensief ten einde loopt, is een groot deel van het Oekraïense leger lamgelegd, met vliegvelden, communicatiecentra, defensie-infrastructuur en militaire bases die beschadigd zijn in een reeks Russische luchtaanvallen.

Vrijdag zei de perschef van het Kremlin, Dmitry Peskov, dat Kiev “verdwenen” was, nadat hij Warschau had gekozen als plaats om met Moskou te onderhandelen.

“Zelenski zei dat hij bereid was om de neutrale status van Oekraïne te bespreken. Aanvankelijk zei Poetin dat het doel van de operatie was om de Volksrepublieken Lugansk en Donetsk te helpen, onder meer door de demilitarisering en denazificatie van Oekraïne. En dit is in feite een integrerend onderdeel van de neutrale status,” verklaarde Peskov.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Als al het andere faalt, zullen ze ons oorlog brengenVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelHet ineenstortende Covid narratief wordt vervangen door Poetin en Oekraïne
Volgend artikelOeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijn
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

  • En dan? De bevolking uitmoorden? Oja, dat is al eens gebeurd tijdens het Communistische bewind van Stalin. De holodomor. Niet gek dat enkele Oekrainers zich dat misschien nog willen herinneren…

 1. Mooi gebaar van Kadyrov. Niet ouwehoeren maar hulp sturen. Als ze klaar zijn daar mogen ze van mij hier ook even orde op zaken komen stellen want het europese volk is te laf om voor vrijheid te vechten.

 2. De westerse Europeanen bestaan hoofdzakelijk uit watjes, zij zijn liever onderdanig aan de vaccin mandaten. Van deze weekdieren kunnen we niet meer iets verwachten in militair opzicht om onze landen van het gespuis te ontdoen. Meewerken met de vijand gaat ze veel beter af. Ze lijken zich sterk te voelen in hun eigen gedroomde utopia bubbel. Zoals Rusland uitsluiten voor het Euro songfestival of Rusland uitsluiten voor de raad van Europa. Als je dit leest als zelf nadenkend mens, breekt er spontaan lachbuien uit. Van hoe achterlijk deze domme bewindslieden we eigenlijk hebben in de EU. Die uitblinken in hun incompetenties. Zij zijn niet gewend aan daadwerkelijke krachtige onderhandelingsstrategieën, die hun eigen volk sterker uit de onderhandelingen laat komen i.p.v. zelf moord op je economieën te laten plegen. Door bewust de cruciale energie voorzieningen de nek om laat draaien door eigen toedoen.

 3. https://www.fpri.org/article/2022/01/moscows-compellence-strategy/

  lees dit en dan word duidelijk dat er getreiterd is tot in het kwadraat, dat de VS en NATO opzettelijk escalatie hebben gezocht over de rug van de Oekraiense en Russiche soldaten en burgers die mogen sterven voor een politieke agenda van anderen….Niemand zit te wachten op een oorlog, en politici moetne oorlogen juist voorkomen. Lees deze analyse van het buitenlandse zaken analyse centrum van de Verenigde Staten…..

  Zo smerig wat er gebeurd, dit zijn beide volkeren waar we aan verwant zijn….Oekraine is mogelijk de bakermat van de westerse mens…..als iemand schuld heeft zijn het lui zoals Rutte, die zichzelf hadden moeten informeren over hoe en wat, en niet blind de baas plezieren. Als volk zijn dat soort “leiders”nutteloos en ene gevaar voor onze vrijheid en ons leven en toekomst.

  Lees de link s.v.p.

 4. https://www.rt.com/russia/550723-germany-send-weapons-ukraine-operation/

  luchtdoel rakketten naar Oekraine, waar ook veel IS lui actief zijn….hoe lang zal het duren voordat deze “ontwikkelingshulp ” bij Frankfurt of Schiphol airport word gebruikt….
  Oekraine is corrupt en geld is overal welkom. Neem er maar gif op in dat een deel van deze wapens terug komt naar Duitsland en ons en dat ze in moslim handen zullen vallen. Iemand als Taghi zal grof betalen voor een Stinger luchtdoel raket om het Nederlandse regering vliegtuig neer te laten halen….niet janken straks en medeleven betuigen….

  …kat op het spek binden….er zal wel een nieuwe versie te bedenken zijn….

 5. Die moslims uit Tsjetsjenië hebben hun eigen motivatie. Ze willen Ukraine ”redden”. Redden van wat? Uit de klauwen van het verdorven ongelovige Westen. Het gaat hun om geloof , om Allah , om de wereld te zuiveren van verdorvenheid, het zijn islamo-nazi’s, islam is nazisme.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in