Onthoofding leraar: De 11 september voor Frankrijk – “Nu is het slachtoffer een van hen”

4
783
Foto ter illustratie © Petr Kratochvil / Needpix (CC0)

Een gastauteur op Philosophiaperennis ziet een reële kans dat de Fransen deze keer toch wakker zijn geworden. Hij leeft al meer dan 20 jaar in een Frans-Duitse omgeving en volgt de Franse media dagelijks.

Er heeft een aardbeving plaatsgevonden. De Rassemblement National bepaalt de thema’s en elementen – maar slechts een deel van haar eisen worden geïmplementeerd. Zelfs politici van andere partijen slaan nu plotseling haar richting op.

Franse belangen op de eerste plaats!

In antwoord op de vraag aan een politicus van de Sarkozy-partij, of het ontnemen van het Franse staatsburgerschap en het deporteren van criminele moslims niet uiteindelijk bij het Hof van Justitie van de EU zouden falen:

In de eerste plaats moeten de Franse belangen worden behartigd en daarbij moeten alle maatregelen worden genomen die een antwoord vormen op een situatie die vergelijkbaar is met een burgeroorlog. Daar mag men niet terughoudend mee zijn.

• Er zijn invallen bij beruchte moslim ontmoetingsplaatsen en verenigen.

• Meer dan 200 bij de Franse Binnenlandse Veiligheidsdienst bekende moslims die een bedreiging vormen, worden onmiddellijk uitgewezen.

• Op televisie spreken voormalige schoolhoofden zich openlijk uit over hun jarenlange ervaring met geweld, chantage en beledigingen door moslimleerlingen, d.w.z. de bekentenis dat het zich niet om incidenten handelt.

• Er was een solidariteitsbijeenkomst voor de onthoofde leraar in Lyon, waar tientallen moslim-bromfietsers in wilden rijden en alleen door de politie konden worden tegengehouden.

• Zelfs de ultralinkse Melenchon uitte zich, weliswaar voorzichtig, kritisch, dezelfde persoon die in november 2019 met twijfelachtige groepen deelnemers deelnam aan een demonstratie tegen islamofobie. Hij zei: “In juli terroriseerden honderden Tsjetsjenen de stad Dijon, nu was het weer een Tsjetsjeen. Men moet de leden van deze etnische groep in Frankrijk eens goed onder de loep nemen”.

• Ook de socialisten uiten nu zelfkritiek.

Scènes uit de Franse buitenwijken: waar moslims leren doden

Het slachtoffer is één “van hen”

Dit was 11 september voor Frankrijk. Het is veelzeggend dat er al eerder veel doden zijn gevallen, maar voorheen was het “slechts” een ondernemer, toen een politieagent, allemaal mensen die niet in hoog aanzien staan bij links, en laatst “slechts” een buschauffeur, dat de burgerlijke linkse middenklasse niet afschrikt. Nu is het slachtoffer een “van hen”.

Duitsland, met zijn waanideeën en onaardse diplomatie, zal behalve Luxemburg niemand meer vinden die de immigratie wil ‘controleren’, omdat niemand immigratie wil die voornamelijk afkomstig is uit de landen waar de moordenaars vandaan komen.

Tot zover de gastauteur.

De andere opvatting: Er zal niets ten goede veranderen

Dr. Guy Millière, professor aan de Universiteit van Parijs, is sceptischer over de situatie na de terroristische aanslag. Onder de titel “Frankrijk: dood van de vrijheid van meningsuiting” schrijft hij in Gatestone:

De dag na de aanval merkten verschillende commentatoren op dat in Frankrijk de liefde voor de vrijheid niet onverwoestbaar was. Ze legden zelfcensuur op en durfden te suggereren – helaas, “dat het de schuld van het slachtoffer was” – dat degenen die besloten de cartoons opnieuw te publiceren verantwoordelijk waren voor de aanslag. “Als je deze cartoons opnieuw publiceert, speel je deze organisaties in de kaart. Als je bepaalde dingen niet zegt, verminder je de risico’s”, zei journaliste Anne Giudicelli op de televisie.

Wanneer men er iemand mee provoceert, moet je stoppen. De cartoons van Charlie Hebdo gooien olie op het vuur, zei tv-presentator Cyril Hanouna.

Het voortduren van de islamitische dreiging werd niet genoemd, behalve door de journalist Éric Zemmour. Ironisch genoeg werd Zemmour op de dag van de aanslag veroordeeld tot een zware boete (10.000 euro) voor het afleggen van verklaringen over de islam in september 2019, toen hij had gezegd dat er “buitenlandse moslim-enclaves” in Frankrijk waren. Die er ook zijn. Hij merkte ook op dat de aanvallen in naam van de islam niet zijn verdwenen en waarschijnlijk zullen toenemen. De Franse justitie besloot deze woorden te bestempelen als “aanzetten tot haat”.

Politieagent: No go-zones zijn “Nu buitenlandse enclaves … in oorlog met Frankrijk en met de Westerse beschaving”

4 REACTIES

    • The ‘Bro’-Community … Duchesne en Enigma, o.a., hebben dit haarfijn voorspeld. Niet mooi mensen! Maak uw borst maar nat en ‘smelt de kazen’.

  1. Vanaf een jaartje of twintig geleden of misschien langer stond binnen de opleiding leerkracht basisonderwijs het gebruik van beeldvormers hoog in het vaandel. De studenten werden gestimuleerd en beoordeeld, ook aangaande de creativiteit van het in praktijk brengen hiervan. Het educatieve aspect hiervan kan men zich voorstellen. Dezelfde studenten kregen daarentegen geen modulen aangereikt die hen inzicht zou (kunnen) geven aangaande de islamitische cultuur in het algemeen en de betekenis van sharia in het bijzonder. Dit betrof een van de grote steden van Nederland en waar men eventueel meer ‘street wise’ is dan bijvoorbeeld op het – Franse – platteland waar het gros van de Fransen geen woord spreken noch verstaan behalve de eigen taal. Veel komt neer op keuzes vanuit subjectieve referentiekaders. Voor wat betreft deze leraar misschien met ‘de beste intenties’, maar hij speelde met vuur en de naaktcartoon had ikzelf nooit gekozen als de beeldvormer om deze leerlingen iets aan het verstand te brengen. Domme, domme leraar. Zó naïef !! Naïef ook is om willens en wetens erin te blijven geloven dat iets absurds als een heterogene multiculturele samenleving kan bestaan zonder wrijving en verstikking. Dat ook is de reden dat de heersende kaste er alles aan doet en zal doen om er een homogene multi-cul-samenleving van te maken waarin een ieder met de neus dezelfde kant. En ja, er zijn massa’s mensen die geen andere mogelijkheid zien om de rust terug te brengen in onze ‘samen’levingen. Om deze ideologie kracht bij te zetten, wordt ons nu de opdracht gegeven om aan de hand van een muilkorf speciaal voor mensen collectief twee van onze zintuigen te bedekken en onze ogen en loyaliteit op Mark-sist Rutte te richten en diens boodschap luidt: “Gewoon je bek houwuh.”

    Om terug te komen op de situatie binnen het onderwijs is de kans niet onbestaande dat wanneer een leerkracht zoiets zegt tegen een van zijn leerlingen, hij het aan de stok krijgt met diens ouders en/of het hoofd van het onderwijsorgaan. Nu heb ik vernomen dat M. Rutte M.P. zo nu en dan les geeft binnen het onderwijs; geschiedenis, mag ik aannemen … Mark Rutte als geïntroduceerd onderwijsmodel c.q. idool. Zijn het niet de leerlingen dan zijn het wel een aantal ouders die kwijlen en dwepen met de aanwezigheid van een staatsman in de klas van hún kinderen. Arme leerlingen. Afijn, ik dwaal af. Ik dwaal behoorlijk af. Excusé.

  2. Inderdaad, veel zal er niet veranderen. Men rolt wat met de spierballen… men doet aan overacting… en men verzorgt zijn P.R. !!! Om iets te veranderen dienen eerst de collaborateurs en verraders aangepakt te worden, en die zitten bij : “La Gauche Caviar….”, dat het ganse Franse establishment controleert.
    Een ” la gauche caviar” met 2 actoren : de loges en het uitverkoren volk, die beiden het Coudehove Kalergi plan uitvoeren. Het is dan ook naïef te denken dat die zichzelf gaan buiten spel zetten.
    Tel ook niet op de bevolking wiens stemmen gekocht worden door het regime met allerlei voordelen… en zolang die stemmen kunnen gekocht worden zal er niet veel veranderen. Udo Ulffkotte zegde dit ook kort voor zijn plotselinge dood, die vermoedelijk bespoedigd werd. Het is moedig van Eric Zemmour dat hij als jood de waarheid durft te zeggen, althans een gedeelte, want moest hij alles zeggen en schrijven, dan zal het ook vlug gedaan zijn met hem. Een ongeluk kan immers iedereen overkomen. Er is trouwens een video op internet van een gesprek van hem met Bauer, de grootmeester van de Franse loge. Een ander aspect : al de zones rond de grote steden en bevolkt door de 5de colonne, ontsnappen volledig aan het Franse gezag. Door deze inplanting, kan de 5de colonne, bij manier van spreken, deze grote steden uitroken. In feite is de toestand nog niet dramatisch genoeg, alvorens de bevolking zal ontwaken, weliswaar in het bloed. Ik ben dan ook zeer argwanend als de “verraders” nu het probleem gaan aanpakken.(sic).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here