Ondernemer verzet zich tegen Cancel Culture – verdubbelt zijn omzet

2
837

Dubler is een traditioneel Zwitsers familiebedrijf dat sinds 1946 Moorkoppen [Zwitserse versie van Negerzoenen, red.] produceert. En het is precies deze naam waar linkse activisten zich over blijven opwinden.

Als gevolg van linkse oproepen tot een boycot heeft een grote supermarktketen de Moorkoppen uit het assortiment gehaald. Maar dit heeft de fabrikant Robert Dubler niet geschaad. Integendeel.

Supermarktketen Migros haalt de Moorkoppen van Dubler uit zijn winkels

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd tweette een gebruikster een korte video waarin de verpakking van de Moorkoppen van Dubler te zien waren. Ze eiste van Migros om de Moorkoppen uit haar assortiment te verwijderen, omdat ze extreem racistische connotaties hadden en niet overeenkwamen met de politieke correctheid.

Migros kondigde vervolgens aan dat men aan de eis zou toegeven en de Moorkoppen van Dubler uit zijn assortiment zou verwijderen.

Zijn Moorkoppen racistisch?

“Nee”, zegt bedrijfseigenaar Robert Dubler. In verband met zoetigheid heeft de naam zelfs een positieve connotatie.

Zijn vader had Moorkoppen gemaakt en dat zou hij blijven doen. Want waarom, vraagt hij, zou hij dit eersteklas product een tweederangs naam geven?

Andere handelaars en gebruikers in sociale media zijn het eens met Dubler. Niet alle handelaren springen door de hoepel. De Gastro-Konzern SV Group blijft de Moorkoppen in zijn restaurants verkopen en ook de bakkersketen Gysi houdt vast aan dit beleid. De drankenhandelaar Lussi uit Nidwald was het ook eens met de uitspraken van Robert Dubler en verklaarde dat Moorkoppen gewoon snoepgoed voor jongeren is.

Tegelijkertijd kreeg Migros sterke kritiek op Facebook. Gebruikers stellen dat de Moorkop een stukje Zwitserland is en dat ze afstand zullen houden van de supermarktketen totdat de Moorkop weer verkocht wordt.

Islamisering van Wenen: Zonder hoofddoek zijn vrouwen jachtgedierte voor moslimmannen

Dubler heeft zijn omzet verdubbeld als gevolg van het debat

Het debat heeft het familiebedrijf niet financieel geschaad. Migros neemt slechts 2 tot 3 % van zijn omzet voor zijn rekening. Meer dan 50% van de 200.000 geproduceerde Moorkoppen per week worden direct ter plaatse verkocht voor contant geld, wat de voorkeur van Robert Dubler heeft.

Het publieke debat over de naam resulteerde ook in een verdubbeling van zijn omzet. Robert Dubler denkt echter niet aan uitbreiding. Het belangrijkste voor hem is dat hij zijn werknemers een eerlijk loon kan blijven betalen, meldt het Duitse nieuwsblog Flinkfeed.

De bevolking wil de linkse eisen niet ondersteunen

Uit een onderzoek onder 30.000 Zwitsers bleek dat Dubler gelijk had. Meer dan 70% van de ondervraagden is van mening: “De Moorkop is altijd zo genoemd en moet zo blijven heten”.

Zoals besteld, zoals geleverd: ‘Oma tegen rechts’ wordt bruut aangevallen en beroofd door Noord-Afrikaan

2 REACTIES

  1. Natúúrlijk zijn Moorkoppen hartstikke racistisch ! Het Hoofd der Moorkoppen , dhr. Schwartkucker, heeft voor a.s. woensdag álle Moorkoppen opgeroepen om te komen demonstreren in Zwartsluis.

  2. Ik blijf het negerzoenen noemen ,en moorkoppen ,al deze onzin als het je niet aanstaat eet je ze niet ,of donder je op naar een land waar ze niet verkocht worden ben er helemaal klaar mee !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here