Een zwarte vrouw die zich kandidaat stelde voor burgemeester van Sumter, South Carolina, zette haar eigen ontvoering in scène om stemmen te winnen.

De 29-jarige Sabrina Belcher, die zich opstelde voor burgemeesterskandidaat voor de Democraten in de Amerikaanse stad Sumter, South Carolina, heeft toegegeven dat ze zelf een ‘ontvoering’ heeft geënsceneerd waarvan ze eerst beweerde dat ze op dinsdag het slachtoffer van was geworden.

Ze deed zelf aangifte bij de politie en beweerde ook beroofd en geslagen te zijn door een man die ze niet kende. Belcher heeft zelfs de video van “haar mishandeling en ontvoering” live uitgezonden op Facebook, compleet met geluidseffecten en een rijdende auto om sympathiestemmen te winnen.

Rechercheurs ontdekten echter dat ze contact had met haar ‘ontvoerder’ Christopher Eaddy, die net als Belcher zwart is, en het allemaal gepland had.

Politiechef Russell Roark is niet geamuseerd door haar optreden en beschuldigt Eaddy en Belcher van het verspillen van kostbare politiemiddelen van de stad. Beiden worden nu verdacht van samenzwering, waarbij Belcher ervan wordt verdacht een valse politieaanmelding te hebben ingediend.

“Dit was simpel een poging om wanorde en ongenoegen te creëren in onze gemeenschap voor persoonlijk gewin. Als gevolg daarvan werd een waardevol aantal middelen, waaronder personeel, manuren van de politieafdeling en lokale medische professionals, verspild op basis van valse informatie”, zegt politiechef Russell Roark.

Belcher wordt vastgehouden op een borgsom van $10.000, volgens gevangenisambtenaren. Eaddy kreeg een borgsom van $5.000 en is sindsdien vrijgelaten.

Somalische tiener die vrouw met metalen staaf sloeg zonder aanklacht vrijgelaten omdat zijn IQ 49 is

Zwarte getuige filmt en juicht wanneer blanke politieagenten door het hoofd worden geschoten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here