Kiev zal nachtmerrieachtige dagen beleven op de as Lyman-Svatovo-Kupiansk. Het Russische leger onderschepte het Oekraïense offensief en lanceerde zijn eigen tegenoffensief met Kharkiv als einddoel.

De Oekraïense verdediging is op meerdere plaatsen ingestort, bericht Warnews24/7.

Kiev bereidt het Oekraïense publiek nu openlijk voor op het verlies van de hele regio door aan te kondigen dat “Rusland een aanval heeft gelanceerd van 100.000 troepen met 900 tanks, 555 artilleriesystemen en 370 MLRS-systemen”.

Hoewel de getallen wat betreft artillerie en tanksystemen overdreven lijken, blijkt uit rapporten dat de totale sterkte van het Russische leger zelfs nog groter is: Bijna 160.000 soldaten!

De afgelopen 24 uur zijn de Russische troepen al 2 km langs het front en 1,5 km in de diepte opgerukt. In de afgelopen 3 dagen hebben de Oekraïense strijdkrachten meer dan 55 vierkante kilometer grondgebied verloren.

Tegelijkertijd hebben Russische troepen van de 21ste Gemechaniseerde Garde twee bruggenhoofden gecreëerd die ze willen samenvoegen.

De Russische troepen staken de rivier de Zherebets over, ten zuidwesten van Karmazinovka in Svatovo en ten westen van Novovodyane. De Oekraïners bevestigden later de oversteek van de Zherebets rivier door de Russen.

De Russen zien nu de stad Kupiansk.

Video: Russische soldaten verdedigen een loopgraaf bij Lyman. De Oekraïners arriveren onder dekking van artillerie en schreeuwen naar de Russen dat ze zich moeten overgeven. De Oekraïense aanval werd afgeslagen met verschillende doden en 3 Russen die gewond raakten.

Video: Russische artillerie bestookt Oekraïense eenheden in de bossen van Kremina

Bevelhebber van Landstrijdkrachten van Oekraïne: Grote Russische aanval op Koepiansk!

De bevelhebber van de grondtroepen van Oekraïne, Alexander Syrsky, heeft verslag uitgebracht over Koepiansk:

  Krijgslist: Video toont Oekraïense eenheid die in de val van ondermijnde Russische loopgraven lopen

“De situatie in Koepiansk is erg moeilijk, eenheden van de Russische strijdkrachten dringen aan en dwingen de strijdkrachten van Oekraïne zich terug te trekken.

De vijand is overgegaan tot een aanval in de richting van Koepiansk, met als doel onze troepen in het gebied te verslaan en de aanval voort te zetten in de diepte van onze gevechtsformaties.

Een groep van 100.000 Russische legertroepen rukt op naar Koepiansk met 900 tanks, meer dan 550 artilleriesystemen en bijna 400 MLRS, en de beste vrijwillige aanvalsdetachementen.

De Russische Federatie heeft daar ook de beste gemechaniseerde infanterie-eenheden geconcentreerd. Als extra ondersteunende troepen heeft zij getransporteerd: Combat Army Reserves (BARS), Territorial Forces, Private Companies, “Z” Assault Company,” concludeerde hij.

Het is vermeldenswaard dat de woordvoerder van het Oekraïense opperbevel zei dat “Rusland meer troepen in deze richting heeft verzameld dan de USSR in Afghanistan – meer dan 100 duizend mensen.”

Over het algemeen is de situatie moeilijk voor Kiev. Volgens informatie van Oekraïense bronnen zijn er tot nu toe van de 12 brigades die nog in reserve zijn, slechts zes gemechaniseerde en een halve tankbrigade. De rest is verloren gegaan in Bakhmut of vecht in Zaporizhzhya.

Video: voltreffer van een Russische artilleriegranaat op drie Oekraïense soldaten

Video: Russische drone laat een HEAT-granaat met een HEAT-kernkop vallen in de regio Kremina. De granaat raakte de achterkant van het Oekraïense voertuig. Er ontstond onmiddellijk een brand door de brandstof die de motor en de munitie vernietigde.

Russische analisten en Oekraïense bevelhebbers: Het Russische leger rukt op naar Kharkiv!

“Oekraïense legereenheden, die probeerden door te dringen tot de Russische verdediging in de regio Zaporizhzhya, kwamen krachten tekort. En dit betekent dat het Russische leger in de nabije toekomst een tegenaanval in de regio Kharkiv kan lanceren,” benadrukte journalist en militair expert Yuriy Podolyaka.

  Oekraïne wint de strijd op Twitter, maar in de echte wereld verliest Kiev de strijd om de Donbass

Volgens hem zijn er, na het afgeslagen tegenoffensief van de Oekraïense strijdkrachten in het zuiden, zeer belangrijke ontwikkelingen op komst in het noordelijke deel van de contactlijn. Dat wil zeggen, in de regio’s Kharkiv en Lugansk.

“Hier is nu een grote groep van het Russische leger geconcentreerd. Het heeft ongeveer 100 duizend man personeel, bijna duizend tanks en evenveel artillerie-eenheden. Deze stoot is al begonnen met opereren.

In de richting van Kupiansk breidt het Russische leger het bruggenhoofd Dvurechensky uit, dat zijn rol zal blijven spelen. Daarnaast blijven Russische eenheden oprukken in de richtingen Svatovsky en Limansky.

De strijdkrachten van de Russische Federatie zijn klaar om een tegenaanval te lanceren in de regio Kharkiv,” concludeert Yury Podolyaka.

De deskundige merkt op dat de Oekraïense legerleiding haar reserves met spoed naar deze regio overbrengt. Het front van de Oekraïense strijdkrachten is echter in drie richtingen tegelijk ongunstig.

“Maar ik ben er zeker van dat dit nog lang niet de laatste verrassing is die het Russische opperbevel aan de vijand zal presenteren, merkte Yury Podolyaka op.

Vertegenwoordigers van het commando van de Strijdkrachten van Oekraïne en het Ministerie van Defensie van het land rapporteerden over deze ontwikkelingen:

“De doelstellingen van de Russische strijdkrachten zijn: het Oekraïense leger over de rivier de Zherebets duwen, de controle terugwinnen over de steden Kupiansk en Liman (Krasny Liman), evenals de gebieden tot aan de rivier de Oskol,” zei de vertegenwoordiger van de Oostelijke Groep van de Strijdkrachten van Oekraïne, Kolonel Sergei Cherevati, de bevelhebber van de grondtroepen, generaal Alexander Syrsky, onderminister van Defensie Anna Malyar en het hoofd van het Kharkiv-commando Oleg Sinegubov.

  Oekraïne vermoeidheid: Kiev en het Westen zijn de oorlog en elkaar beu

De Oekraïners verplaatsen al hun beschikbare troepen naar het gebied omdat ze vrezen dat het Russische leger de rivier de Oskol zal oversteken tussen Kupiansk en Masyutovka.

Bekijk videobeelden van de gevechten in Koepiansk

Russische artillerie bestookt Oekraïense stellingen in het gebied

Kaarten: het Russische algemene offensief op de as Kupiansk-Lyman-Svatovo en het dubbele bruggenhoofd bij de rivier Zherebets


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Grote verliezen voor AFU in mislukte aanval op Staromayorsk & Dit Oekraïense offensief was snel voorbijVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe stompzinnige waanzin van de “klimaatverandering”/C02-hoax: Dood de koeien om de aarde te redden!
Volgend artikelWaarom NAVO geobsedeerd was door Oekraïne en nu in paniek is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. en de navo kijkt er naar, en wend hun hoofd weg, de schaamte voorbij… nog een plan?? iemand..??oorverdovende stilte…

 2. The revolution will not be televised. Media liegt en twitter is niet meer te gebruiken, wat gebeurt er allemaal?

 3. wat er gebeurt ,op alle mogelijke manieren probeert men de waarheid achte te houden ,Biden maar zeggen dat Rusland de oorlog niet kan winnen ?ZELF KAN HIJ DE NAMEN VAN DE RUSSICHE EN OEKRAINSE PRECIDENT NIET UIT ELKAAR HOUDEN ,Wie geloofd die debiel nog

 4. Shoigu sprak de mensen toe: er komt iets vreselijks aan

  De Russische minister van Defensie Sergei Shoigu zei dat de Noord-Atlantische Alliantie ons land als een duidelijke bedreiging voor het blok ziet en haar militaire aanwezigheid nabij de grenzen van de Russische Federatie opbouwt. Daarover sprak de minister vandaag tijdens de uitgebreide vergadering van het bestuur van Defensie.

  “In 2020 is de geografie van uitdagingen voor ons land uitgebreid, de rol van militair geweld bij het oplossen van internationale problemen is toegenomen. De NAVO ziet Rusland als haar grootste bedreiging en bouwt haar militair potentieel op nabij onze grenzen”, citeerde de minister de toespraak.

  Volgens hem hebben de Amerikanen dit jaar, in vergelijking met het voorgaande jaar, de verkennings- en demonstratieactiviteiten van hun lucht- en zeevloot nabij de grenzen van Rusland met 15% verhoogd.

  “De Verenigde Staten zijn begonnen met de herschikking van gevechtseenheden van Duitsland naar Polen en de Baltische staten”, zei de legergeneraal. Shoigu benadrukte dat het Pentagon zijn aanwezigheid in de Arctische zone heeft uitgebreid.

  Op zijn beurt heeft de Russische president Vladimir Poetin de afdeling de opdracht gegeven om in het komende jaar nieuwe toe te passen tijdens de Zapad-2021-oefeningen en de deelname van de regionale groep troepen van de Uniestaat daaraan. We hebben het over actievere tests van wapens en uitrusting met elementen van kunstmatige intelligentie – robotsystemen, drones, geautomatiseerde controlesystemen, in samenwerking met het Wit-Russische leger.

  Het staatshoofd gelooft dat deze techniek het potentieel van legereenheden in de nabije toekomst zal vergroten en de uitkomst van de strijd zal bepalen. Poetin merkte op dat het Westen interesse toont in “wat en hoe we daar van plan zijn te doen”, en riep Shoigu op om buitenlandse waarnemers uit te nodigen en openlijk onze capaciteiten aan hen te demonstreren.

  https://rycckienovosti.ru/2023/07/18/789717/?utm_source=smi2

  • Lees ik hier nou in dat Skynet actief wordt. Terminator was dus ook geen film, maar een voorspellende en programmerende documentaire. Verrassend… zombies, 1984, aliens, wereldoorlog en nu terminators…

   Als aliens mij nu komen ontvoeren zie ik het niet meer als een ontvoering, maar als reddingsmissie. Wat een krankzinnige planeet… de NWO is een totale Kakistocratie. Maar zoals in de keizer zonder kleren, doen de meesten alles om niet de waarheid te hoeven zien, en liever cognitief kapot te gaan dan de waarheid aan te kijken dat we worden gegijzeld/onderdrukt door demonische egoïsten.

   • Let God sort them out juli 19, 2023 at 14:30

    Bijna alle films die in Jewwywood worden gemaakt zijn gedeeltelijk gepoliticeerd, het betreft volstrekt blanke christenen (Goyims) die het slachtoffer worden van deze waanzin LGSTO.

 5. Corrupte MSM heeft het vandaag vooral over de explosie van n wapendepot op de Krim en dat Poetin niet naar Z Afrika durft te gaan voor de BRICS summit en dat een land( Rusland) danig verzwakt als de president niet naar het buitenland kan en andere bullshit ….Tja als ik Poetin was ging ik eerlijk gezegd ook niet naar Johannesburg, het land is té korrupt en nog té sterk onder invloed van de VS, ronduit onbetrouwbaar maw, ondanks alle diplomatieke beloften….Nee nee Poetin man, blijf maar lekker thuis !

 6. Intussen stromen er berichten binnen bij mij dt in odessa de graansilo’s in de fik gaan en terminals vernietigd zijn die graan transporteren. Intel slava z laat beelden zien. Dat is behoorlijk provoceren weet alleen niet welke zijde dit heeft aangericht.🙈

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in