© Foto: Public Domain

Om de vraag in mijn titel te beantwoorden, hoeft u maar naar twee getallen te kijken – 1) de rangorde van Oekraïne wat betreft natuurlijke hulpbronnen en 2) de grootte van het Oekraïense leger in februari 2022. Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft het Westen Oekraïne gezien als een kritiek stuk op het wereldwijde schaakbord om Rusland aan te vallen en te verslaan. De gezamenlijke inspanning van de CIA en MI-6 om de Sovjet-Unie te destabiliseren, die in 1947 begon met het verstrekken van fondsen, wapens en training aan de organisatie van Stefan Bandera, werd in 1952 door de Sovjets verpletterd. Kort daarna, na de dood van Stalin in 1953, schonk Chroesjtsjov de Krim aan Oekraïne (1954). Was dit een beloning voor de Oekraïense hulp bij het uitroeien van de door de CIA gesteunde opstand van de OUN? schrijft Larry Johnson.

Hoe komt het dat Oekraïne aan de vooravond van de Russische speciale militaire operatie in februari 2022 het armste land van Europa was, maar de vierde plaats in de wereld innam wat betreft natuurlijke hulpbronnen?

Het land Oekraïne staat wereldwijd op de vierde plaats wat betreft de totale geschatte waarde van natuurlijke hulpbronnen, met een jaarlijkse productie van ongeveer 15 miljard dollar en een potentiële “geschatte waarde die kan oplopen tot 7,5 biljoen dollar”, volgens het rapport.

Bovendien wordt gedacht dat Oekraïne de grootste voorraad winbare zeldzame aardmetalen in Europa heeft, hoewel een groot deel ervan nog niet ontgonnen is. Zeldzame aardmineralen (cerium, yttrium, lanthaan en neodymium) en legeringen worden gebruikt in veel apparaten die mensen dagelijks gebruiken, zoals computergeheugens, oplaadbare batterijen, mobiele telefoons en nog veel meer.

Het antwoord is eenvoudig – de Westerse oligarchen die de politieke leiders van de NAVO-landen financieren, waren druk bezig deals te sluiten met Oekraïense oligarchen om controle te krijgen over die zeldzame aardmineralen en energiebronnen. Denkt u dat Hunter Biden in de raad van bestuur van Burisma zetten, samen met voormalig CIA-hoofd terrorismebestrijding Cofer Black, gewoon toeval was? Maar let op – het plan om de natuurlijke rijkdommen van Oekraïne te plunderen omvatte geen plan om de economische ontwikkeling van het Oekraïense volk te garanderen. Alleen degenen die nauw verbonden zijn met Westerse oligarchen zouden profiteren.

  Stel je voor dat alle overheidsfunctionarissen door verslaggevers op deze manier zouden worden ondervraagd

Vergelijk gewoon wat Rusland heeft bereikt sinds Vladimir Poetin in augustus 1999 de teugels van de regering overnam met de nationale ellende van Oekraïne. Rusland is nummer één in de wereld wat betreft natuurlijke hulpbronnen en Poetin heeft een einde gemaakt aan het plan van de oligarchen, samen met de westerse partners in de jaren 90 die Rusland gretig verkrachtten voor hun eigen verrijking. De afgelopen 23 jaar heeft Poetin Rusland uit de as van de economische ondergang herrezen, het leger hersteld, de infrastructuur in de 11 tijdzones waaruit Rusland bestaat opnieuw opgebouwd en een levendige, moderne economie gecreëerd. Oh ja, bijna vergeten. Het Russische ruimteprogramma overtreft dat van alle Westerse landen, inclusief de Verenigde Staten.

Oekraïne daarentegen heeft, dankzij een clownsparade van incompetente, corrupte leiders, zijn land en zijn ziel aan het Westen verkocht. Daarom is Oekraïne het armste land van Europa in plaats van een van de rijkste.

Het Westen had geen enkel belang bij het bevorderen van een echte, legitieme democratie in Oekraïne. Oekraïne was niets meer dan een proxy om Rusland te verzwakken en in stukken te hakken die het Westen gemakkelijk kon verslinden om zijn haperende economieën in stand te houden. Vóór het begin van de Speciale Russische Militaire Operatie werd Oekraïne behandeld als een feitelijk lid van de NAVO. Er waren NAVO-trainingsbases in Oekraïne. Het Amerikaanse Ministerie van Defensie zette tientallen bio-onderzoekslaboratoria op in Oekraïne. En de NAVO en het Amerikaanse Europese Commando hielden jaarlijkse militaire trainingsoefeningen in Oekraïne met Oekraïense strijdkrachten.

De cijfers vertellen het verhaal. Het Oekraïense leger (volgens gegevens van februari 2022) had 700.000 actieve strijdkrachten en een miljoen man in reserve. Daarmee was Oekraïne, als de facto lid, het op één na grootste leger in de NAVO. De Verenigde Staten leveren het grootste deel van de troepen aan de NAVO – 2.307.630. Op de derde plaats, achter Oekraïne, komt Turkije met 1.069.900 manschappen. De troepenmacht van Oekraïne is groter dan Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland samen. We weten nu dat de NAVO van plan was om Oekraïne als stoottroepen te gebruiken om Rusland te verzwakken, zodat de NAVO Poetin en zijn leger kon afmaken.

  Je weet dat het slecht wordt voor Oekraïne wanneer MSM de propaganda betwist

Na 18 maanden strijd heeft Oekraïne minstens 600.000 militaire slachtoffers (gedood en gewond). Dat is meer dan 30% van de mankracht aan het begin van de oorlog in februari 2022. De NAVO heeft niet de moed, noch de middelen, noch de politieke steun in hun respectieve landen om hun troepen de muil van dood en verderf in te sturen die Oekraïne is. De NAVO zal het niet openlijk toegeven, maar zonder Oekraïne en Turkije heeft ze nul kans om Rusland te verslaan.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ruslands S-70 Okhotnik zware stealth drone begint Oekraïense troepen te bestoken terwijl Kiev wanhopig op F-16’s wachtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOnbedwingbaar Russisch offensief: 160.000 Russische soldaten rukken op naar Kharkiv (Video’s)- Ze staken de rivier de Zherebets over – Kiev had geen troepen meer
Volgend artikelSchokkende gegevens van de grootste gezondheidsorganisatie van Israël tonen een duizelingwekkende stijging van het aantal diagnoses van hartstilstand
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

23 REACTIES

 1. Prima artikel, ik zou daar graag nog het volgende aan toe willen voegen:
  Hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie straks van de lügenpresse/systeemmedia: “we hebben niet goed geluisterd naar kritische berichten over hoerkraïene, dat moeten we in de toekomst toch anders doen…”;
  om vervolgens nadat iedereen weer in slaap is gesust gewoon weer op de oude voet verder te gaan…

 2. In Nederland wordt via de media heel toevallig een Turkse kandidate voor het premierschap in de VVD via de MSM klaargestoomd, toeval?

  • Yesilgoz… één van de domste mensen ooit. Ze zou in de USA Kamala Harris heten. Ze willen ons dommer dan dit soort clowns maken, daarom geven ze dit soort clowns een podium om anderen te infecteren met haar voorbeeld. Domheid is de echte pandemie. Ze geven ons overal voorbeeldgedrag en oefeningen om ons dommer dan dom te maken… en kijk om je heen, de massa is zo dom als een lege zak chips. Maar één waarheid is sterker dan 8 miljard leugens… het is een kwestie van tijd voordat de waarheid wint.

   • Amen….

    Bijkomend (vast bedoeld om nog meer te verdelen) probleem is dat je de kans hebt om tussen die domme mensen over te komen als iemand met een superioriteits complex. Vast geen toeval…..

 3. Gulliver’s reizen, waarin een slapende vreedzame reus wakker werd en helemaal en overal vastgebonden was..en toen stond hij op…

  • Haha… heel treffend. Ik moet ook denken aan de keizer zonder kleren. Wij spelen alsof we het niet zien omdat er zware straffen op staan… tot een onschuldig kind ineens hardop zegt wat wij allemaal negeren. En dan stort de leugen sneller in elkaar dan de snelheid van het licht. De tsunami die er aankomt wordt onhoudbaar. En de keizer zonder kleren kan de waarheid onmogelijk tegenhouden. De keizer regeerde met angst en iedereen zweeg, maar dat is onhoudbaar… this too shall pass.

   • Als die dag komt ga ik genieten, en word ik, gevoelsmatig 10 jaar jonger, helemaal als dan de chemtrails en 5g projecten stopgezet worden. Ik kijk elke dag naar de lucht…..geen beter referentiepunt.

 4. “ Vroeger was het gemakkelijker een miljoen mensen onder controle te houden dan een miljoen te doden. Tegenwoordig is het oneindig veel gemakkelijker om een ​​miljoen mensen te doden dan om er een miljoen onder controle te houden. ”

  — Zbigniew Brzezinski

  *

  Killer robots aangekomen in Oekraïne! Er staat een nieuw angstaanjagend tijdperk met AI en niet menselijke soldaten los te barsten !!

  https://twitter.com/Mellow01673379/status/1681615848308449280?s=20

  • Haha… de Nederlandse Propaganda Omroep draait alles gewoon om. Dus de kop wordt; Waarom Rusland geobsedeerd is door Oekraïne en nu in paniek is.

   Het spelis op… we hebben ze door. ALLES is omgekeerd van wat ze zeggen… ALLES.

   Hun macht is stervende, ik houd mn hart vast voor hoever ze gaan om de macht te houden. Ik vermoed dat we (uiteindelijk) zitten te wachten op een false flag op Europese bodem of in de USA. Ze hebben een reden nodig om alle normen en waarden los te laten… ze hebben een Pearl Harbor nodig om een narratief te hebben om Rusland keihard aan te vallen.

 5. Finland heeft rond 5,5 miljoen inwoners en reservisten 900.000. Hoe bestaat het. Estonia 1,3 miljoen inwoners en 230.000 reservisten. Zeker kinderen 8 jaar en ouder meegerekend.

 6. Is maar alleen mijn persoonlijke visie: 0,1 % super rijken beheren de ganse samenleving. Democratie, verkiezingen… maken deel uit van de grote show, de machtigen hebben alles in handen.

 7. Dit gaat niet goed aflopen folks, als Rusland op n bepaald moment de bovenhand haalt gaan de sore losers van Nato tussenbeide komen met minstens een miljoen gebrainwashte zombie soldaten en dan zal de nucleaire hel losbreken ! Daar twijfel je toch niet aan ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in