Gisteren kwamen er berichten binnen dat het Oekraïense leger nu haar toevlucht neemt tot een van de laagste vormen van direct terrorisme – met sterke echo’s van de roerige periode van de Tsjetsjeense oorlog, toen militanten flatgebouwen opbliezen, theaters in Moskou belegerden en massale gijzelings-/terreuraanslagen op scholen pleegden, schrijft Simplicius The Thinker.

Gisteren sloop een Oekraïense sabotagegroep over de Russische grens in de regio Bryansk, en belegerde een klein dorp voor een soort psychologische aanval. De bedoeling was natuurlijk om – zoals gebruikelijk – de aandacht af te leiden van de dreigende Bakhmut-ramp, die volgens deze AFU-soldaat “twee compagnieën” (250-500 soldaten) per dag opeist.

Details zijn schaars, dus neem alles met een onbevestigde korrel zout, behalve de dingen met echt fotobewijs. Maar wat we tot nu toe kunnen concluderen is het volgende:

Kaart met de grens tussen Rusland en Oekraïne, en het dorp Sushany dat werd aangevallen.

De AFU DRG-groep sloop over de grens – die slechts een paar honderd meter bedraagt – na eerst Russische observatieposten (camera’s) met kamikaze-drones te hebben vernietigd, en nam enkele ‘opschepperige foto’s’ voor de plaatselijke ‘officiële gebouwen’ van het zeer kleine dorp (100+ inwoners). Maar toen begonnen ze naar verluidt gijzelaars te nemen en hadden ze een soort vuurgevecht waarbij verschillende mensen werden gedood/gewond.

Hier is een ondertitelde versie van hun video voor het douanehuis:

Ze beweren dat ze lid zijn van een Russisch vrijwilligerskorps, d.w.z. de Russische verraders die zich bij de AFU hebben aangesloten. Velen van hen zijn echter al ontmaskerd als prominente Oekraïners.

“Op basis van de video’s heeft Readerovka info gevonden over 3 leden van de sabotagegroep van het zogenaamde Russische vrijwilligerskorps van de Oekraïense strijdkrachten. De eerste is de nazi Denis Kapustin, die de leider werd van Vlasovs organisatie in Oekraïne. Een andere is de nazi-dichter Solar Cross, die zelfs voor een Oekraïense rechtbank belandde vanwege zijn verzen over liefde voor het nazisme. En de laatste is een gewone nazi Alexander Naydyuk.”

Er waren enkele berichten dat 40-80 troepen deelnamen aan deze belegering, maar de foto’s/video’s kunnen slechts getuigen van een klein aantal.

Er vond een schietpartij plaats, waarbij een ~60-jarige man overleed, en een 10-jarige jongen werd neergeschoten/gewond, maar haalde het ziekenhuis, volgens de berichten. Er waren andere berichten dat zij probeerden een school en diverse andere voorzieningen te belegeren, maar dat is tot nu toe niet bevestigd. Ze werden vervolgens door Russische FSB-troepen van het grondgebied verjaagd.

Poetin heeft zelf een verklaring afgegeven en bevestigd dat ze op een burgerauto hebben geschoten, waarbij een man werd gedood en een kind werd verwond.

  Amerikaanse oorlogsplannen mislukt in 2023

Nu circuleert er een stroom van berichten over mogelijke bijeenkomsten op hoog niveau in het Kremlin als reactie, met de gebruikelijke antipode voorspellingen over wat die zullen inhouden. Sommigen verwachten grote “escalaties”, terwijl anderen de gebruikelijke lauwe “waarschuwingen” van verdere rode lijnen verwachten.

Er zijn onbevestigde berichten dat Poetin gisteren besloten heeft vergaderingen te houden met individuele leden van de Veiligheidsraad om de eerste besluiten over de situatie uit te werken die vandaag tijdens de officiële vergadering zullen worden uitgevoerd.

#BREAKING In de komende uren zal Poetin een spoedvergadering houden van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie – bronnen van het Kremlin.

Hier zijn een paar verslagen van vermeende getuigen die er echt bij waren:

En trouwens, de autoriteiten bereiden zich nu voor om de jongen te belonen:

TASS: De autoriteiten van de regio Bryansk bereiden documenten voor om een dapperheidsonderscheiding uit te reiken aan een tienjarige jongen die gewond raakte tijdens een aanval van Oekraïense saboteurs op een dorp in het district Klimovsky, maar twee andere kinderen naar buiten bracht en hen hielp zich te verbergen. Dit maakte de gouverneur van de regio Alexander Bogomaz bekend op het Eerste Kanaal. “Wij geloven dat de jongen een held is, wij bereiden alle documenten voor om hem de medaille “Voor Moed” toe te kennen”, zei de gouverneur.

Wargonzo meldde het volgende:

WarGozo: Meer dan 100 mensen worden gegijzeld door Oekraïense terroristen in de regio Bryansk. Volgens binnenkomende berichten zijn om ongeveer 10:00 uur ongeveer 80 Oekraïense saboteurs het grondgebied van de regio Bryansk binnengedrongen en, zich opsplitsend, op weg gegaan naar de dorpen Sushany en Lyubechane, waar zij plaatselijke bewoners hebben gegijzeld.

En de FSB verklaarde dat ze een “grote hoeveelheid explosieven” hebben teruggevonden.

Veel Russische congresleden en denkers reageren luidruchtig op dit laatste incident:

Staatsdoema afgevaardigde Delyagin: “De enige normale reactie op de gijzeling in de regio Bryansk is de onmiddellijke eliminatie van Zelensky en Zaluzhny.”

En hier is een verslag ter plaatse:

Op dit moment is het exacte aantal gijzelaars onbekend, volgens voorlopige gegevens kunnen het er meer dan honderd zijn. Sommige inwoners van de dorpen konden ontsnappen, terwijl anderen zich opsloten in hun huizen.

Momenteel worden de plaatsen waar Oekraïense terroristen opereren afgezet door veiligheidstroepen, er wordt gestreden om de vrijlating van gijzelaars.

Ook zouden in deze regio van Bryansk een gasstation en een of andere elektriciteitscentrale/onderstation zijn getroffen en/of opgeblazen, vermoedelijk door dezelfde DRG’s.

  T-90M tank heeft bij het elimineren van vestingwerk van Oekraïense strijdkrachten voorkomen dat ze door ATGM's werd vernietigd

Afgevaardigde van de Doema: Elena Panina, Instituut voor Russische Strategische Studies: “De aanvallen van vandaag door Oekraïense saboteurs op Russisch grondgebied, met aanvallen op kinderen en gijzeling van burgers, hebben Oekraïne veranderd in een analoog van de Islamitische Staat, en haar veiligheidstroepen in een kopie van de Ichkeriaanse militanten. Er zijn geen verschillen meer. Die gijzelden ook burgers en leden militaire nederlagen. Zij probeerden ook terreur naar Rusland te brengen. Moordenaars en terroristen zijn naar ons land gekomen om onze mensen te vermoorden. Wie er ook in de DRG zaten: reguliere officieren van de strijdkrachten van Oekraïne, buitenlandse huurlingen of verraderlijke collaborateurs, de inval van vandaag werd gesanctioneerd door het leiderschap van Oekraïne. Het regime in Kiev is een terroristische organisatie. Dan praat je niet met terroristen, handel je niet en maak je geen deals – die worden tenietgedaan”.

De immer serene Dmitry Peskov had het volgende te zeggen:

“Het is meer een PR-actie, de aanval van de Oekraïense terreurgroep, maar het tragische is dat er onschuldige slachtoffers zijn.

Ze wilden 15 minuten lang aandacht, kregen die en renden weg. In de toekomst zullen er meer volgen, maar deze zijn een teken van de zwakte van Oekraïne; slaan en wegrennen… is geen kracht.”

Ik ben geneigd de kant van Peskov te kiezen. Ik begrijp de onmiddellijke hang naar vuur en zwavel na dergelijke provocaties, maar dat is precies waar de AFU op uit was. Waarom zou Rusland ingaan op hun pogingen om de boel op stelten te zetten?

Feit is dat je ’terrorisme’ niet volledig kunt uitroeien zonder vervolgens af te glijden naar regelrechte tirannie, zoals de VS na 9/11 deden met de ‘National Emergencies Act’, die Biden overigens zojuist heeft verlengd.

De AFU lokt Rusland uit om hen uit balans te brengen. Ze zijn als een horzel die rond een paard (of een beer?) zoemt, het in de kont bijt en danst om de zweep van de paardenstaart te ontwijken.

Feit is dat de AFU op alle fronten instort. Bakhmut is bijna ten einde, Krem-Svatovo komt steeds meer onder druk te staan en de AFU valt steeds verder terug. We zien nu ook bij Marinka, Avdeevka en zelfs Ugledar winst, hoe klein ook. Oekraïne heeft nergens het initiatief. Dat betekent dat ze gedwongen zijn te vertrouwen op steeds zinlozer wordende kunstgrepen, die niet alleen in tempo zijn toegenomen, maar ook steeds minder succesvol zijn geworden.

Er waren talloze recente “drone-aanval”-pogingen op de Krim, Sint-Petersburg, in de buurt van Moskou, Sevastopol, Wit-Rusland (luchthaven van Minsk), en vele andere. En geen enkele was succesvol. Alles wat ze doen wordt nu afgeweerd, in toenemende mate met EW-oorlogsvoering (electronic warfare) zoals de recente Tu-141 drones die bij Krasnodar neerstortten naar verluidt door EW werden neergehaald.

  Apocalyps Now? Russische tactische kernwapens in positie op Wit-Russisch grondgebied

Dus om deze mislukkingen te compenseren vertrouwt de AFU nu wanhopig op regelrecht terrorisme. Wat ik bedoel met “regelrecht” is het volgende. Ik heb nu bijna een jaar lang recursief geschreven over “toenemende terreuraanslagen”, zodat het misschien lijkt op een onoprechte overslaande plaat. Maar in het verleden leek het mij dat de AFU meer moeite deed om hun terreuracties te kleden onder het mom van legitieme aanvallen.

Wanneer zij bijvoorbeeld Donetsk bombarderen, beweren zij dat zij Russische militaire doelen treffen, of dat het de Russische strijdkrachten zijn die de aanvallen uitvoeren. Hetzelfde geldt voor het treffen van de kerncentrale Energodar, of zelfs voor het treffen van nominaal ‘civiele’ doelen in de regio Bryansk/Kursk, maar dat waren tenminste doelen met een dubbel civiel-militair doel, zoals oliedepots en elektriciteitsonderstations die uiteraard ook het Russische leger in de regio dienen.

En zelfs toen ze regelrechte terroristische slachtpartijen aanrichtten, zoals in Boetsja en de aanval op Kramatorsk Tochka-U, deden ze dat onder het mom van de schuld van de Russische kant.

Maar we zien nu een nieuwe verschuiving. We hebben nog nooit meegemaakt dat ze openlijk terreur pleegden met volledige erkenning. Ze verschuilen zich niet achter excuses of vermommingen, maar geven duidelijk toe en scheppen er genoegen in.

Neem bijvoorbeeld de nieuwe drone-aanvallen op Donetsk van vorige week. Ze probeerden deze niet te “verhullen” met een of ander hybride excuus, maar richtten zich volledig en openlijk op echte burgers in het centrum van Donetsk, waarbij ze de terreurdaden van ISIS volledig nabootsten, en vervolgens zelf de beelden publiceerden. Dit was een nieuw niveau van brutaliteit dat we nog niet eerder hebben gezien.

Natuurlijk hebben ze Donetsk herhaaldelijk met vlindermijnen bestookt, maar ze hebben het nooit ronduit toegegeven, of opschepperige video’s gepost als triomfantelijk bewijs van hun werk; in plaats daarvan bleven ze stil en deden ze alsof het niet was gebeurd.

Dit toont een verhoogd niveau van wanhoop en “terminale manie” van een ziek, stervend, ziek wezen dat smeekt om uit zijn lijden verlost te worden. Maar moeten Poetin en Rusland zichzelf uit balans brengen door onevenredig te reageren op deze provocaties?

Wel, waarom vertelt u mij niet wat u denkt?


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De meest Flagrante MisrekeningVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVerkiezingen in Nederland – Het politieke toneel in Nederland staat op het punt zeer vermakelijk te worden
Volgend artikelOekraïne, Rusland, NAVO en Nord Stream – Mike Adams interviewt voormalig VN-wapeninspecteur Scott Ritter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. A dirty moment of fame van dit soort laffe groepjes nazi,s.
  Zal wel vaker gebeuren gezien de ophef nu.
  Er kan nooit 100% veiligheid bestaan in een grensregio waar oorlog is.
  Elk dorp zal daarom een groep milities moeten herbergen.
  De russen zullen daar al mee bezig zijn en er liggen genoeg troepen in de grensregio.
  Na het apriloffensief van de russen liggen de kaarten weer anders en zullen die stinknazi,s afdruipen…tenminste de schamele restanten ervan.

 2. Quote: “Dit toont een verhoogd niveau van wanhoop en “terminale manie” van een ziek, stervend, ziek wezen dat smeekt om uit zijn lijden verlost te worden. ? Wel, waarom vertelt u mij niet wat u denkt? ”

  Het is de bevestiging van een zieke walgelijke perverse ZioNAZI Waffen-SS-Cultuur en HUN oorlog van Rutte-Kaag_Hoekstra en de “NSB-Weg er mee”-politici-ambtenaren, parlements- en mediahoeren en meelopers mede gefinancierd en fanatiek ondersteund met 100 miljoen. 25 miljard en Trillioen $$$ vanuit US/UK/EU Amsterdam/Den Haag/Hilversum en de terreur van een volkomen losgelagen Gestapo-polizei en NATO-leger.

  Het zal niet lang meer kunnen duren voordat het verzet in dit Hol_le uitgeholde en uitgebuite NSB-Hol_land weer op gang komt en ook soortgelijke aanslagen gepleegd kunnen gaan worden om de ZioNAZI en hun NSB-ers uit regering, parlement, en het land en Den Haag/Amsterdam/Rotterdam/Hilversum en Brussel te verdrijven of te elimineren zoals in de Hongaarse opstand in 1956.

  De vele verraden en vermoorde verzetslieden van WW2 schreeuwen uit volle borst vanuit hun graven om wraak en om de ZioNAZI Bilderbergers, WEF-ers, WHO-ers etc.etc. eindelijk eens met kracht te verdrijven en of te elimineren.

  • De vele verraden en vermoorde verzetslieden van WW2 schreeuwen uit volle borst vanuit hun graven om wraak en om de ZioNAZI Bilderbergers, WEF-ers, WHO-ers etc.etc. eindelijk eens met kracht te verdrijven en of te elimineren.
   Ik kan niet wachten totdat we ons verenigen en de bijl erin zetten. Ik ben deze schijtwereld en dat schorem zo beu. Ik zal geen compassie of menselijke zwakheden tonen als we de zuivering beginnen.

 3. Ik ben benieuwd of Rusland deze overschrijding van “een rode lijn” ditmaal wel met ijzeren vuist zal wreken. Ik begrijp niet waarom Rusland deze operatie zo uitvoert. Mijn inziens hadden ze al lang de leiding uit kunnen schakelen en daarmee de oorlogsmachine van de Oekrainers stoppen. Het feit dat Rusland nog steeds afgevaardigden stuurt naar de G20 en nog steeds lid is van V.N. en W.H.O. doet mij vermoeden dat Putin aan het zelfde touwtje hangt als Biden en Zelenski en dat dit opgezet spel is om om allen in angst te houden en tot slaaf te maken, met als bijkomstig voordeel….veel gewenste doden

 4. Kiev moet van de kaart geveegd worden, hopelijk snel en dan nemen ze Rusland echt serieus, laat mij maar op die knop drukken en graag meermaals.

 5. Zelensky en de top official moeten LEVEND in handen van de fsb komen; die hebben technieken in huis om ieder vogeltje te laten zingen.
  Dan zou kapitaal terug komen, maar het zou ook de definitieve downfall van Rutte kunnen zijn: MH17….

  Ik bewonder Poetin–hij sprngt niet gelijk op als door een wesp gestoken; maar neemt wraak op ZIJN plaats en tijd.
  Hij heeft een heel rijtje:
  –zinken van dat oorlogschip;
  –opblazen Nordstream 2
  –aanval op de oorlogschepen in haven
  –aanval op vliegbasis in Rusland.

  Wat in het vat zit verzuurt niet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in