Generaal Sergey Surovikin

Sergey Surovikin, een veteraan van de Syrië-campagne, krijgt het bevel over alle operaties, aldus het ministerie van Defensie. Legergeneraal Sergej Surovikin, die aan het hoofd stond van de troepengroep ‘Zuid’ in Oekraïne en Donbass, zal het algemene commando over de Russische troepen op zich nemen, zo maakte het ministerie van Defensie zaterdag bekend, bericht Danceaway.

“Bij besluit van de minister van Defensie van de Russische Federatie is legergeneraal Sergej Surovikin benoemd tot commandant van de gezamenlijke groepering van de strijdkrachten in het gebied van de speciale militaire operatie”, luidde de verklaring van het ministerie.

De veteraan-generaal bekleedt sinds 2017 de functie van commandant van de Russische luchtmacht. Datzelfde jaar kreeg hij de titel Held van Rusland voor zijn rol in de militaire operatie in Syrië. Daarvoor nam hij ook deel aan de vijandelijkheden in Tsjetsjenië.

Volgens verschillende media kreeg Surovikin van zijn collega’s de bijnaam “Generaal Armageddon”, vanwege zijn harde en onorthodoxe aanpak van militaire operaties.

Surovikin had de leiding over de groep “Zuid” tijdens de militaire campagne van Moskou in Oekraïne. Eind juni verklaarde het Russische ministerie van Defensie dat zijn troepen een belangrijke omsingelde Oekraïense troepenmacht hadden uitgeschakeld in het gebied van Gorskoye, in de Volksrepubliek Lugansk.

De nieuwe benoeming komt nadat Russische en geallieerde troepen zich vorige week hadden teruggetrokken uit de belangrijke stad Krasny Liman in de Volksrepubliek Donetsk om een omsingeling te voorkomen. Dit leidde tot kritiek van enkele Russische functionarissen, die het leger verweten dat het geen solider verdediging had georganiseerd.

VERSLAG VAN HET RUSSISCHE MINISTERIE VAN DEFENSIE – 8 OKTOBER 2022

  Rusland zegt dat Oekraïne liegt over het aantal verloren troepen aan beide zijden

De strijdkrachten van de Russische Federatie zetten de speciale militaire operatie voort.

De Russische minister van Defensie heeft legergeneraal Sergej Surovikin benoemd tot commandant van de gecombineerde troepengroep (krachten) in het gebied van de speciale militaire operatie.

💥 De vijand heeft met behulp van twee versterkte bataljons geprobeerd een offensief uit te voeren in de richting van Koepyansk bij Pershotravnyevoe en Yagodnoe (regio Charkov). Alle aanvallen van de Oekraïense strijdkrachten zijn met succes afgeslagen door de Russische troepen. Meer dan 100 Oekraïec.

💥 Als gevolg van massale aanvallen op oprukkende vijandelijke reserves bij Petropavlovka (regio Charkov) zijn meer dan hten 110 Oekraïense militairen van de 14e Gemechaniseerde Brigade en het 19e Territoriale Bataljon van de AFU-troepen bij Petropavlovka vernietigd.

💥Bij een andere mislukte poging van twee versterkte compagnieën van de AFU om de rivier de Zherebets over te steken, vernietigden Russische troepen meer dan 30 Oekraïense militairen, 3 infanteriegevechtsvoertuigen en 5 pick-up trucks in de richting van Krasniy Liman.

💥 De voorlopige bases van de 17e Tankbrigade en de 92e Gemechaniseerde Brigade van het AFU zijn vernietigd door de Russische luchtmacht in de buurt van Seversk, Novoye en Jampolovka van de Volksrepubliek Donetsk, meer dan 100 Oekraïense militairen en 12 eenheden militair materieel zijn uitgeschakeld.

💥 Een poging tot tegenaanval door eenheden van de 115e Gemechaniseerde Brigade en het 1e Oekraïense Presidentiële Regiment van de AFU is ten zuiden van Donetsk afgeslagen. Meer dan 90 Oekraïense militairen, 2 tanks, 8 gepantserde gevechtsvoertuigen en 6 motorvoertuigen zijn uitgeschakeld.

💥Een tijdelijke buitenlandse huurlingenpositie is uitgeschakeld door hoge-precisiewapens van de Russische luchtmacht in de richting van Zaporozhye. Bij de aanval zijn meer dan 160 militanten uitgeschakeld.

  Het Westen blijft zeuren dat Oekraïners lafaards zijn

💥 De vijand probeerde een offensief te lanceren door drie tactische bataljons, een tankbataljon en een bataljon van de Nationale Garde vanuit het westen van Oekraïne richting Sukhanovo, Pyatikhatki, Sadok, Ischenko, Bruskinskoye, Karlo-Marksovskoye en Malaya Seideminukha (regio Kherson).
Alle aanvallen van de AFU zijn afgeslagen.

Meer dan 240 Oekraïense militairen, 12 tanks, 14 gepantserde gevechtsvoertuigen, 8 voertuigen en 4 artilleriestukken zijn vernietigd door Russische eenheden.

💥 54 artillerie-eenheden in vuurposities, manschappen en militaire uitrusting in 174 gebieden zijn getroffen door operationeel-tactische en legerluchtmacht, rakettroepen en artillerie. Vier munitiedepots zijn uitgeschakeld bij Grigorovka (Volksrepubliek Donetsk), Uspenovka (regio Zaporozhye), Nova Kamenka (regio Kherson) en Nikolayev. Een signaalknooppunt van een Oekraïense troepengroep is vernietigd nabij Vysshee Solyonoye (regio Charkov).

💥 Een Oekraïens MiG-29 vliegtuig is neergeschoten door gevechtsvliegtuigen van de Russische luchtmacht nabij Chapayevka (regio Zaporozhye).

💥 Luchtverdedigingsmiddelen hebben 12 onbemande luchtvaartuigen vernietigd, waaronder een Bayraktar TB2, nabij Novy Bug (regio Nikolajev), Bruskinskoye, Vysokoye, Karlo-Marksovskoye, Charivnoye (regio Cherson), Ivanovka, Yasnoye, Zelenyi Gai en Yevgenovka (Volksrepubliek Donetsk), Berestovoye (regio Charkov) en Novoyegorovka (Volksrepubliek Lugansk).

💥 21 granaten van het Amerikaanse HIMARS multiple-launch raketsysteem werden neergeschoten nabij Ilovaysk (Volksrepubliek Donetsk), Novaya Kakhovka, Nikolskoye en Kakhovskaya waterkrachtcentrale, alsook een Tochka-U ballistische raket nabij Chervonyi Mayak (regio Kherson).

📊 Tijdens de speciale militaire operatie zijn in totaal 316 vliegtuigen en 158 helikopters, 2.176 onbemande luchtvaartuigen, 379 luchtverdedigingsraketsystemen, 5.494 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 866 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 3.457 veldartillerie kanonnen en mortieren, alsmede 6.395 eenheden van speciale militaire voertuigen vernietigd.

⚠️ Desondanks de aanwezigheid van IAEA-vertegenwoordigers in de kerncentrale van Zaporozhye, blijft het regime in Kiev provoceren met het doel een technologische ramp te veroorzaken.

  Linkse vrijwilligers die in Oekraïne vechten, gedood na het posten van selfies die hun locatie onthulden

◽️ Energodar en het gebied naast de kerncentrale zijn tweemaal beschoten door de AFU met behulp van Grad meervoudige raketwerpers.

◽️ Vanuit de Marganets (regio Dnepropetrovsk) zijn in totaal 15 raketten afgevuurd door Oekraïense troepen.

◽️ Als gevolg van de Oekraïense raketten die in de buurt van het industriegebied insloegen, werd een elektriciteitsleiding uitgeschakeld die de eigen behoeften van de fabriek en de stroomvoorziening van Energodar voorziet.

De tegenaanval van de Russische artillerie heeft de vuurkracht geneutraliseerd. Back-up dieselgeneratoren zijn geïnstalleerd om de werking van de kerncentrale te garanderen.

◽️ Reparatiewerkzaamheden om de stroomvoorziening van de kerncentrale en de stad Energodar te herstellen worden momenteel afgerond. De stralingsomgeving in de kerncentrale van Zaporozhye blijft normaal.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan “Europa verkrachten” is het volgende, stommerdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe krankzinnige plannen van het World Economic Forum
Volgend artikelJapanse onderzoekers publiceren gevallen van vreemde bloedstolsels na COVID-vaccins van Pfizer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Mijn reaktie vandaag op:https://www.frontnieuws.com/russische-spionnenchef-globalistische-elites-zijn-de-doctrine-van-de-gouden-miljard-aan-het-uitrollen/#comment-121050 en herhaald hier:

  @ “Marcel” wie je ook bent binnen de 50% NSB-ZioNAZI sinds WW2 in Holland.
  Zeker nooit een van de vele zeer verhelderende boeken gelezen van een specialist op het gebied van de catastrofale oorlogvoering door Hitler’s ZioNAZI troepen tegen Rusland.
  En dat alles herhaalt zich nu weer letterlijk in dezelfde gebieden.
  Dus voordat je weer komt met soortgelijke onzin, bestudeer eerst zorgvuldig de boeken van een beroemde specialist die als geheim agent bij de Gestapo werkte en daardoor ontnuchterd werd.
  Lees vooral zijn boeken: “De Gote Terugtocht” (oorspronkelijke titel “Die Rollbahn” en “Strafbataljon 999” van Heinz Gunther Konsalik (zoals ik en zoals de Oranjes en 50% van de NiederDeutsche van Duitse bloed).
  Dan vallen je oogkleppen zeer zeker af, tenzij je tot een van de vele onverbetelijken gerekend kan worden.

  Ook aan te raden is zorgvuldig het walgelijke dierlijke gedrag van mensen te bestuderen (zowel vanuit het decadente Westen alswel de begrijpelijk door haat gedreven Russen na WW2 gewonnen te hebben ten koste van over 27 millioen dode Russen in WW2; zie: https://www.veteranstoday.com/2022/10/04/sexual-and-predatory-magnitude-of-allied-forces-after-wwii/

  • Meeste mensen weten nog niet eens iets over de bolsjewieken oorlog. Of dat er 11 miljioen mensen aan een hongersnood zijn overleden in oekraine onder stalin. Stalin die joods bloed had en een regering destijds in rusland die voor 75% uit joden bestond . Anders had het allemaal nooit plaatsgevonden en had hitler nooit zover gekomen. En dat is nu waar putin al 20 jaar voor vecht. Om rusland uit handen te houden van joden zoals bil browder etc……achterlijke oligards die denken dat ze alles nog een keer kunnen flikken. Waarschijnlijk zonen en dochters van degene die ww1 en voor ww2 verantwoordelijk waren. Propaganda heet dat, die russenhaat die al 50 jaar aan de gang is. Vanaf de joden in rusland van de troon gestoten zijn en rusland in handen is van russische beren is heel deze leugen en propaganda begonnen door joden die er geen macht meer hadden en diezelfde bloedlijnen houden het in stand. Ik hoop wanneer heel deze shit in het honderd loopt en alles kapot is in europa en amerika dat er nog mannen zijn eer aan hun land doen en het heft in eigen handen nemen. En zulke families aanpakken zodat ze in de toekomst geen macht meer hebben.

   • Het probleem is dat als je het heft in eigen hand neemt, je je dus verbindt met je aanstaande slachtoffer die slechterik is, je net zo slecht wordt als hem.
    Het is geen oplossing.
    Er is geen oplossing. De mens is slecht. Ook degenen die denken dat ze goed zijn.
    Juist degenen die denken dat ze goed zijn.
    Je moet ermee leren leven dat je mens bent en dus slecht bent. Daar vrede in vinden. Mensen zijn niet te veranderen.
    Een kangaroe wordt ook geen kip en een jakhals geen konijntje.

 2. Ik heb de laatste tijd wel het enige gelezen uit meerdere bronnen over de khazariaanse Mafia en dat maakt veel duidelijk over hoe en het waarom, alles gaat over macht en onderdrukken van mensen in het totaal.zou iedereen dit aanraden om het te lezen.

 3. Rusland neemt het op tegen het fascisme en het gezicht achter het Hitler-masker is Amerikaans

  De nazi’s waren niets meer dan een uitvloeisel van de echte fascistische supermacht – de VS. Hitler en de nazi’s werden aan de macht gebracht door de financiering en machinaties van Amerikaanse bankiersfamilies. Weet je nog dat Mussolini het fascisme correct definieerde als de dictatuur van de bedrijven en vraag jezelf dan af, welk land is eigendom van en wordt bestuurd door zijn bedrijven?

  https://www.veteranstoday.com/2022/05/02/russia-takes-on-fascism-and-the-face-behind-the-hitler-mask-is-american/

 4. Goh, als ik de berichtgeving op deze site lees is het net alsof ik het propaganda kanaal van het Russische ministerie van defensie onder ogen heb. Jullie zijn zo duidelijk Pro Rusland en Anti Europa en Navo. Wat is de reden hiervoor?
  Van mij mag je zeker kritisch zijn over Amerika, Navo en Europa, maar hoe weet ik of wat op jullie site staat vermeld op waarheid gestoeld is?
  Mijn vorige reactie hier op deze site kan ik nergens meer terug vinden en is waarschijnlijk verwijderd.
  Weten jullie dat de Russische luchtmacht bombardementen heeft uitgevoerd op Syrische burgerdoelen en ziekenhuizen.
  Een dictator(Poetin) die de andere dictator(Assad) ervoor gezorgd heeft dat hij nog steeds in het zadel zit! Twee meedogenloze leiders die nergens voor terugdeinzen als het om macht gaat en zo nodig hun eigen bevolking uitmoorden en ze er geen traan om zullen laten!
  Machtswellustelingen die dood en verderf zaaien in Syrië of Tsetsjenie.

  • Zie deze site als een heel klein beetje tegengas op de extreem anti-russische staats-propaganda machine die de westerse media is.
   Overigens geeft het Russische ministerie van defensie inderdaad dagelijkse updates. En hun cijfers worden niet ontkend door Ukraine of het westen, ze worden gewoon genegeerd.
   Vreemd genoeg heeft het westen er dan weer geen probleem mee om ongeverifieerde cijfers van de Ukraine als waarheid te drukken; 800 Russiche tanks vernietigd in 2 weken en nog eens 500 tanks veroverd. En ’tienduizenden’ Russische soldaten krijgsgevangen gemaakt. Dan vraag ik me bv af waar die dan opeens allemaal gebleven zijn, want ze lijken in rook te zijn opgelost.
   Ik geloof best dat ook Rusland de cijfers wat in hun voordeel kleurt, maar hun cijfers zijn geloofwaardiger dan de rotzooi die in het westen wordt gepubliceerd.

 5. ALS de Russen EMP wapens hebben, is het nu tijd die te gebruiken. Voordeel boven atoombommetjes: gebied na korte tijd weer toegankelijk; weinig schade aan infra structuur.

  het enige wapen wat beter zou zijn: neutronen bom. Na 24 uur stralingvrij.

  Ik hoop dat de Russen snel een groot offensief openen; wordt tijd om dat spul daar af te ronden.

  • Nope. De tijd om EMP te gebruiken is vlak voor ze hun winteroffensief gaan beginnen. Dat schakelt de communicatie EN geavanceerde wapens uit juist als de Russen oprukken. Dat wil je niet te lang van te voren doen om ze geen kans te geven een nieuw netwerk op te zetten en via faraday-kooien te beschermen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in