Gisteren ontving ik een e-mail van een Oekraïense vriend van mij. Met “Oekraïens” bedoel ik dat zijn cultuur en zelfidentiteit Oekraïens is, hij houdt van zijn erfgoed, spreekt de taal en houdt van zijn land, schrijft Andrei. In feite is hij wat ik een “echte Oekraïner” zou noemen, in tegenstelling tot de Oekraïense machthebbers in Kiev. Wij corresponderen regelmatig en wisselen van gedachten over wat er gaande is. Hier is een uittreksel van wat ik hem gisteren schreef:

“Ook ik ben kapot van de ontwikkeling van de oorlog om Oekraïne te bevrijden van de NAVO: hoewel ik niet twijfel aan de uitkomst, ben ik ontzet bij de gedachte wat dit doet met de burgerbevolking. Mijn verdriet wordt nog groter door het besef dat de bevolking van Oekraïne dit voor een groot deel zelf heeft gedaan. Rusland heeft ECHT zijn best gedaan om geen oorlog te voeren, en vervolgens heeft het ECHT zijn best gedaan om de burgers en de civiele infrastructuur te redden. Maar de mensen onder nazi-bezetting geloofden allemaal de propaganda van het regime in Kiev en het Westen, en nu zal er een hel volgen. Zes maanden lang dachten deze naïevelingen dat Oekraïne aan de winnende hand was, omdat ze niet eens konden bevatten dat Rusland slechts ongeveer 10% van zijn strijdkrachten inzette en zijn uiterste best deed om zoveel mogelijk Oekraïners te redden. Maar nee, ze vierden de moord op Dugina, de aanval op de Krimbrug, de aanvallen op de kerncentrale en nu gaan ze een verschrikkelijke prijs betalen voor deze waanideeën en, eerlijk gezegd, een gebrek aan fatsoen/moraliteit.
Zoals Douglas MacGregor zei “de Russen staan op het punt een moker te gebruiken” om de NAVO-strijdkrachten in Oekraïne te vernietigen.
Wij wilden dat niet.
Het werd ons opgedrongen.
Wat kan ik nog meer zeggen?
De nazi’s zullen worden verpletterd, maar de kosten daarvan zullen onnodig hoog zijn.
Miljoenen vluchtelingen zullen worden toegevoegd aan de miljoenen die al zijn gevlucht.
Ik voel me vol walging, verdrietig en boos over deze uitkomst.
Zoals een rocknummer dat ik ken (“Gates of Babylon” van Rainbow – zie hieronder) zegt: “sleep with the devil, and then you must pay, sleep with the devil and the devil will take you away”.
Ik moet helaas zeggen dat ik geloof dat de mensen in Oekraïne “met de duivel” (het Westen) hebben geslapen en nu komt het onvermijdelijke.”

Na het versturen van mijn e-mail bleef ik nadenken over de volslagen waanzin van de Oekraïense acties. Een buitenstaander zou kunnen denken dat het Oekraïense volk een soort doodswens heeft, en zo niet de meeste mensen, dan toch zeker de leiders van Oekraïne. En toen drong het tot me door.

De Oekraïne doet wat in de VS bekend staat als “suicide by cop”, wat Wikipedia definieert als “Suicide by cop of zelfmoord door de politie is een zelfmoordmethode waarbij een suïcidaal individu zich opzettelijk op een bedreigende manier gedraagt, met de bedoeling een dodelijke reactie uit te lokken van een openbare veiligheids- of wetshandhavingsfunctionaris”.

Dit is wat het Law Enforcement Bulletin van de FBI te zeggen heeft over een dergelijke situatie: (nadruk toegevoegd)

  Mainstream media wijzen op "Oekraïens geschiedenis van ongebreidelde corruptie" nadat VS-wetgever Zelensky heeft bekritiseerd

Suicide by cop situaties zijn intenser dan andere zelfmoordoproepen. Alle partijen zijn gewapend, of het slachtoffer lijkt gewapend te zijn. Het individu is actief, in plaats van passief, en agressief tegenover de politie of anderen. Ondanks de unieke kenmerken past SBC in het model van suïcidaal gedrag als een geplande uitkomst van een zich ontwikkelend psychologisch proces. Preventie en interventie zijn mogelijk op dezelfde punten als bij zelfmoord met andere middelen. Theoretisch zijn suïcides te voorkomen; realistisch gezien zijn ze echter misschien niet te vermijden vanwege de aard van het plan of het punt waarop de eerste hulpverleners de suïcidale persoon tegenkomen. SBC is vaak niet te voorkomen. Dit moet worden overwogen in de nasleep met betrekking tot de agenten die werden gedwongen om het onwillige middel te zijn.

En, voor alle duidelijkheid, ik beschouw Rusland NIET als een soort “agent” die de wet moet handhaven op anderen. Helemaal niet. Maar ik zie wel een morele parallel tussen de agent die de suïcidale persoon met een pistool niet wil doden, maar misschien geen keus heeft, en het feit dat Rusland simpelweg geen andere keus had dan in te grijpen toen de Donbass werd bedreigd met een dreigende invasie en Rusland werd bedreigd door Oekraïense plannen om een kernwapen te verwerven.

Soms is de enige manier om iemand te ontwapenen het gebruik van je eigen wapen. Dat is precies wat hier is gebeurd.

Wat dit allemaal nog erger maakt, is dat de duistere krachten in het Westen die Oekraïne in de eerste plaats hebben gecreëerd, samen met de nazi’s en de neocons (de twee lelijke tweelingen die elkaar bestrijden maar zo veel op elkaar lijken!) het Oekraïense volk in een oorlog hebben geduwd die ze nooit hebben kunnen winnen. Het Oekraïense leger was medio maart verslagen, maar dat was niet genoeg voor de hegemonie, dus gaven zij opdracht tot mobilisatiegolven en stuurden zij duizenden “adviseurs” en “vrijwilligers”. Halverwege de zomer was wat een Oekraïens leger was geweest in feite vervangen door een de facto NAVO-macht die nu ook wordt “gedemilitariseerd”.

Het Anglo-Zionistische Rijk beloofde het Oekraïense volk vrede, welvaart en alle rijkdommen van de westerse propaganda (die heel anders is dan de realiteit van het Westen) en het onwetende volk van de Oekraïne (eerst gehersenspoeld door de Sovjetpropaganda en daarna door de westerse propaganda) trapte er helemaal in. Dit is vergelijkbaar met twee gemene volwassenen die een 5-jarige een superlekker snoepje beloven en tegen die 5-jarige zeggen dat “hij in ruil voor het snoepje een paar stenen moet gooien naar een slapende beer en “maak je geen zorgen, als de beer wakker wordt zullen wij je beschermen!”.

Nu is die beer wakker, en machtig boos ook: de 5-jarige wordt afgeslacht terwijl de gemene volwassenen die hem “een land dat vloeit van melk en honing” beloofden, toekijken (van wat zij – ten onrechte – denken dat het een veilige afstand is) en lachen om dit alles.

Dit is echt duivels kwaad.

  Russisch leger bevestigt volledige vernietiging van een van de Oekraïense vestingwerken in de regio Kherson (Video's)

Er zijn nog steeds mensen die niet kunnen of willen begrijpen wat er gebeurt.

Daarom zal ik hier een video met u delen die op internet circuleert en die u precies laat zien hoe dit er allemaal in werkelijkheid uitziet.

Kijk zelf maar: (er is geen andere vertaling nodig dan “ВСУ” dat “strijdkrachten van Oekraïne” betekent).

Wat deze video laat zien zijn twee pogingen van de Oekraïense strijdkrachten om aan te vallen: eerst op de LDNR strijdkrachten en daarna op de Wagner PMC’s. Wat er vervolgens gebeurt is voorspelbaar: eerst ziet u een vuurgevecht met kleine wapens, daarna gebruiken de Russen mortieren. Daarna volgen zeer precieze Russische artillerieaanvallen. Dan volgen grootschalige MLRS-aanvallen, gevolgd door nog meer aanvallen van een paar Su-25 en een enkele Su-34. Volgens Russische bronnen werden bij deze (zeer kleine) aanval alle (de meeste?) Oekraïners gedood, terwijl de Russen geen slachtoffers maakten. Merk op dat de Oekraïense soldaten, hoewel zeker dapper, absoluut geen steun hebben. Let ook op de geringe omvang van de aanvalsmacht: de Oekraïners vielen vroeger aan met meerdere “brigades” (nou ja, soort van), nu zijn ze gereduceerd tot gevechten op groep-/pelotonniveau!

En dat soort onnodige slachtpartijen gebeuren elke dag, dag na dag na dag na dag.

Mijn Oekraïense vriend vroeg me ook waarom Rusland “Zel” en zijn bende niet uitschakelt.

Ik denk dat dit de kern van het probleem is: ik vind dat het Oekraïense volk zelf “Zel” ten val moet brengen, niet de Russen. Net zoals het infantiel was om te geloven dat de EU van de ene op de andere dag van Oekraïne een nieuw Duitsland zou maken, is het even infantiel om te geloven dat “Poetin zal komen en de orde zal herstellen”. Poetin is de president van Rusland, niet van Oekraïne, en het is niet zijn taak Oekraïne te redden uit de put waarin het terecht is gekomen.

Er zijn ook drie praktische redenen om het regime in Kiev (nog) niet te onthoofden:

Het regime heeft sowieso geen agentschap, het enige wat zo’n onthoofdingsaanval zou bereiken het afhakken van een al behoorlijk dode kop.
De Hegemonie zou de oude bende snel kunnen vervangen door een nieuwe.
“Zel” & Co. zijn zo fantastisch incompetent dat Rusland sowieso niet kan hopen op een zwakkere, dommere en incompetentere tegenstander.
Het is echter de taak van Poetin om Rusland en het Russische volk te beschermen. Door de Oekraïners aan te zetten tot steeds meer gevaarlijke provocaties waren de neocons zich er volledig van bewust dat zij de Oekraïners in een soort “zelfmoord door een beer” dwaasheid dreven.

De trieste waarheid is dat Rusland geen andere optie kreeg dan te doen wat het Oekraïense volk niet kon (of wilde) doen: de Oekraïne denazificeren. En omdat Oekraïne niet gedenazificeerd kon worden, moest het worden ontwapend.

[Sidebar: oh en kom alsjeblieft niet met het argument “maar de Oekraïners konden niets doen om zich te verzetten”. Verzet is altijd mogelijk, zelfs onder de meest wrede en kwaadaardige regimes. En wanneer dat verzet vergeefs lijkt, blijft het een kwestie van eer, van persoonlijke keuze, van een morele verplichting om zo goed mogelijk weerstand te bieden. Verzet tegen het kwaad definieert onze menselijkheid. En als men echt niet kan, dan heeft ieder mens op zijn minst de mogelijkheid om “niet door leugens te leven”! Nogmaals, verzet, hoe nederig en klein ook, is altijd mogelijk, en het volk van de Donbass heeft dat bewezen!]

  De echte reden waarom Macron de Franse troepen naar Oekraïne wil sturen

Dit laatste door de Neocon veroorzaakte bloedbad loopt al ver in de honderdduizenden mensen die nodeloos zijn gedood, verminkt of ontheemd. Deze winter zal het alleen maar erger worden.

En wat denkt u dat de Ukronazi’s doen om deze catastrofe op een of andere manier te verzachten?

Onderhandelen? Nee!

Ze willen het standbeeld van de stichter van de stad Odessa ontmantelen! Ja, net als de andere ontaarde freaks in Oost-Europa blijven de Ukronazi’s “vechten tegen standbeelden” en, bij uitbreiding, tegen hun eigen historische verleden. Hoe zielig…

Dit zou allemaal heel hilarisch zijn als dit niet ook zo verschrikkelijk was en als miljoenen niet moesten lijden onder de acties van de shaitans die het Westen regeren!

De FBI heeft helemaal gelijk. Zelfmoord door een agent is meestal niet te voorkomen.

Was het juist dat Rusland zo zijn best deed om een totale oorlog te voorkomen? Ja.

Was het juist dat Rusland probeerde de schade aan de burgers en de infrastructuur van Oekraïne te beperken? Ja, absoluut!

Ga maar na: als Rusland vanaf dag 1 de Oekraïne had aangevallen à la “shock and awe” en Kiev, Charkov of Lvov had veranderd in “Oekraïense Fallujahs”, dan zou het veel geloofwaardiger zijn geweest om Rusland de schuld te geven van de enorme “collaterale schade” die een dergelijke aanval onvermijdelijk met zich mee zou brengen.

Geeft iemand de agent de schuld van een “zelfmoord door agent”?

Natuurlijk niet!

Ja, dat beleid om Oekraïne te sparen heeft Rusland veel gekost, niet alleen in politieke termen maar ook in verloren Russische levens.

Maar we hebben het tenminste geprobeerd.

Misschien is dat het grootste verschil tussen Russen en Oekraïners?

***

Het weekeinde is hier en normaal gesproken deel ik een paar muziekvideo’s met u. Vandaag post ik er slechts één: de video van Rainbow die ik hierboven noemde. Ik wil alleen opmerken dat volgens de gitarist, Richie Blackmore, zijn solo op “Gates of Babylon” zijn beste solo ooit is. Daar ben ik het helemaal mee eens. Qua structuur is het begin van het nummer gebaseerd op een dubbele harmonische majeurtoonladder/-modus, maar daarna schakelt de solo over op een opeenvolging van akkoorden/harmonieën die veel meer doen denken aan barokmuziek, met name J.S. Bach (iets wat Richie Blackmore al had verkend met Deep Purple, maar wat hij werkelijk beheerst met dit prachtige nummer). De zanger is wijlen Ronnie James Dio, naar mijn bescheiden mening de beste stem in de rockmuziek. Veel plezier!


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schwab’s Grote Reset bevat de marsorders van de elites voor de Derde WereldoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelIn video 18+: Russische troepen vernietigen Oekraïens bolwerk
Volgend artikelMisschien moet Oekraïne Tom Bodett inhuren?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. De clou van het geheel: ben je als mens en burger verantwoordelijk voor de leiders die jou land en volk een oorlog injagen? Zo ja, is het dan niet jou taak om die leiders te verwijderen omdat ze niet jou belangen behartigen maar die van een organisatie in de schaduw…en stel dat je niets doet, is dan alles wat erop volgt je eigen schuld?

  Stel dat de enige manier om een kernoorlog te voorkomen is dat de bevolking van een land de leiders afzet, acuut en zonder stembus….zouden we dan dapper genoeg zijn om te overleven…

  …. of zouden we sterven met de gedachte dat iemand er wel iets aan zou doen…?

  Want wat is vrijheid als je gedwongen bent te ondergaan wat anderen hebben veroorzaakt…

   • Mee eens . Hier ook . Maar dan moet de politie en militairen ook zeggen sterf maar .zoals in brazilie maar dat zal niet gebeuren .te veel linkse baantjes hier in nederland en 837262627 stichtingen die goud verdienen

  • De situatie toont vooral aan dat de 99% helemaal geen oorlog en geweld wil. Lastige is alleen dat we allemaal tot bange egoïsten zijn gemaakt. We worden al decennia gedemoraliseerd. Alleen de laars van de militair doet de massa wakker schrikken. We zijn getuigen van iets wat te groot is om wat aan te doen. Zelfs de psychopaten die alles in gang hebben gezet zijn de controle kwijt. Leiders afzetten gaat pas als er draagvlak is. Ga dat draagvlak maken… dat doe je al door het erover te hebben. De massa snapt zijn kracht niet en hoe eenvoudig het kan zijn. De nood is nog niet hoog genoeg, pas als de gedemoraliseerde massa de laars van de militair in zn nek voelt schrikken ze wakker. Zet U dus maar schrap, want we gaan over het randje. Als er net voor of net na de rand genoeg draagvlak is, kunnen dingen heel anders lopen. Zoals Klaus Schwab het zei… there vill be a narrow oppertjoenity to change ze world… die window is het vacuüm waar we in gaan komen zodra alles instort. Als er in dat vacuüm genoeg draagvlak is om ons te verenigen, dan gaan wij massaal de macht terugnemen. Vertrouw op de mensheid. Het draagvlak is al heel groot, maar we zien zelf helemaal niet hoe groot. De massa is stil… maar de massa is er wel klaar mee. Blijf draagvlak maken en mensen omarmen en verbinden. Samen zijn wij onverslaanbaar en is het NOOIT te laat.

  • Ze hebben het geprobeerd dmv ontmoediging. Ze hebben het geprobeerd met “woke”. Ze hebben het geprobeerd via de gifprik. Ze hebben het geprobeerd met energieschaarste. Ze proberen het met EU, WHO en WEF. Ze gaan het proberen met voedselschaarste. Ze gaan het proberen met CBDC. Ze gaan het proberen met digital ID.
   En mocht dit alles om wat voor reden allemaal niet lukken, dan krijgt u alsnog een nucleair armageddon in uw reet geduwd.

 2. Tja, ‘het Ukrainse volk’, bestaat uit een lappendeken van volkeren die al eeuwen van vetes onder elkaar achter zich hebben. Je hebt er Roemenen, Hongaren, Polen, Russen, Tartaren, joden en wat al niet meer, en allemaal mogen zij elkaar niet. Dan is er de regering, de Nazi’s, de oligarchen, crimminele groepen, de maffia, die allemaal eigen belangen nastreven. Drugshandel, mensenhandel, orgaanhandel, wapenhandel, noem maar op! Alles gaat in Ukraine. En een groot deel van de bevolking was al arm, en heeft het door deze oorlog nog moeilijker gekregen om dagelijks te overleven.
  Nee, ik zie ‘het Ukrainse volk’ nog niet zo gauw bij elkaar komen om zich te gaan verzetten tegen hun regering, omdat Ukraine als natie, zich al heel lang in terminale fase bevind.
  Knap staaltje verdeel en heers door de Sovjets in der tijd.

 3. @Frontnieuws,
  Ronnie James Dio te zien op de site, dat is een held van mij, geweldig, luister ook eens naar The Mob Rules, zou over de Covid kunnen gaan.
  Zelensky en Azov vrinden gaan hun kerkhof en eigen graf graven, wie weet?

 4. In NL ook moeilijk om te vechten tegen het kwaad van WEF…veel mensen zien het niet of willen het niet zien. Als er in de politiek wordt gezegd: als jullie burgers echt zien en van mening zijn dat het kabinet het niet goed doet, dan moet het vervangen worden. Dan willen ze gelijk die partij verbieden. Maar daar gaat het kabinet niet over. Tijdens verkiezingen bepalen burgers door middel van stemmen wie er in de 2de kamer mag komen. Het is een fake democratie, schijn vertoning voor de bühne om het klootjes volk stil te houden. In keer in de 4 jaar (of nog korter) schijn stemmen. Valt het kabinet, dan gaan ze gewoon door met beslissingen nemen en wetten aannemen. Dat mag ook allemaal niet. Maar het wordt gewoon geaccepteerd door de meeste mensen…

  • Z: ik begrijp het ook niet hoe dat kan. Heb het wel eens eerder gevraagd hier, maar niemand gaf antwoord. Ik weet niet voldoende van de NLse politiek en wet om te begrijpen waarom niet-gekozen, zelf-aangestelde individuen de dienst uit mogen maken. Dan mag ik dat ook? Misschien is dat het antwoord, dat andere niet-aangestelde individuen de dienst gaan uitmaken.

   • Handmatig worden de stemmen geteld tijdens verkiezingen, erna worden ze in computers ingevuld, door een onbeveiligd verouderd software programma ontwikkeld door een D66 aanhanger bij elkaar opgeteld. Rutte + Kaag + Maxima waren voor de verkiezingen op bezoek bij Klaas Swaab van WEF. En heel toevallig zijn VVD en D66 ook de grootste partijen geworden tijdens verkiezingen. Terwijl meermalen het kabinet is gevallen met Rutte. Tevens vergeet Rutte van alles, liegt over heel veel dingen. Heeft een hele lijst aan wandaden en verslechteringen door gevoerd onder zijn bewind ten nadele van de NL bevolking. Ze zijn er niet voor het volk en landsbelang. Momenteel gaat de ene na de andere burger en ondernemer failliet…

   • Hi Immortal, Dat komt omdat onze verkiezingen net zo goed worden gemanipuleerd…Dit is reeds jaren geleden toegegeven door overheidshacker. En deze foute partijen hebben achterban van ellebogen werk zonder ruggengraat dus komen ze niet in opstand. Sommige geloven zelfs in hun waanideeën. Zo ver heen zijn ze.

   • Antwoord op: wat is politiek, 3 dingen.
    1. Nooit de waarheid zeggen.
    2. Alles weg geven wat niet van jouw is.
    3. Een gezamenlijke vijand maken.
    Rutte zei, (staand net als Hitler, maakt veel meer in druk),
    DIE OORLOG IS DE ONZE !, het klinkt als een oorlogsverklaring.
    Zo is een gezamenlijke vijand geschapen.
    Tegen deze vijand hebben we een LEIDER nodig.
    Nou die heeft zich zojuist net aan gemeld, STAAND.
    De LEIDER moet alleen nog de MSM Media opdracht geven dit elke dag te verspreiden.
    En het hele volk volgt, zonder na te denken.
    De gezamenlijke vijand hebben het volk tot ANGST ZOMBIES gemaakt.
    Dat is POLITIEK !
    dit hebben ze van de christenen over genomen.
    er is een hemel, en er is een hel. of, er is een God en er is een duivel.
    als je hier niet bang van wordt, dan sta je boven de POLITIEK en/of GELOOF.

   • Mooi antwoord!

    Eigenlijk moeten wij zelf uit gaan.maken wat en hoe we de dingen gaan.doen!

    Alleen ‘zij’ hebben als stok achter de deur o.a. de politie en vele andere heulende instellingen…

 5. Indrukwekkend verhaal. En een overtuigende parallel met de “sucide by cop”. Pas maar alleen op dat je emotioneel niet afbrandt in de vlammen van betrokkenheid bij deze tragedie. Suggestie: Na “Gates of Babilon” door Rainbow (goed passend trouwens bij dit verhaal), luister maar eens naar “Gates of Delirium” door Yes. Ter ontgifting.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in