Aangezien de door de NAVO geleverde luchtverdedigingssystemen er niet in slagen de meedogenloze raketaanvallen van Rusland op het Oekraïense elektriciteits- en stroomnet te stoppen, is het misschien tijd voor Volodymyr Zelensky om Tom Bodett in te schakelen. De meeste inwoners van de VS kennen Tom Bodett van zijn slogan in een Motel 6-reclame: “We laten het licht voor u aan”, schrijft Larry Johnson.

Bodetts belofte om het licht te laten branden staat in schril contrast met de realiteit in Kiev en Lviv en andere grote steden in Oekraïne. Oekraïne heeft zelfs met steun van de NAVO moeite om het licht en de verwarming aan te houden. De situatie is grimmig en zal de komende dagen alleen maar erger worden naarmate de temperaturen blijven dalen en het Oekraïense systeem voor energieopwekking ontaardt. Gonzalo Lira doet vanaf de frontlinie verslag van deze realiteit.

Gonzalo stuurde me enkele aanvullende opmerkingen die van belang zijn:

Zo kan een stroomstoring twee uur duren of eeuwig – dat weet je niet terwijl je wacht. Ik denk dat deze onzekerheid een enorm aantal mensen ertoe zal aanzetten de moed te verliezen en naar het Westen te vluchten. Daarom denk ik dat er deze winter zeker een tweede migratiegolf naar Europa komt, vanuit Oekraïne. En aangezien deze golf niet per spoor zal gaan – uiteraard, want geen elektriciteit betekent geen spoorwegsysteem – zal het per auto gaan. Wat chaotisch en ongeorganiseerd zal zijn en de wegen volledig zal verstoppen, omdat elk beschikbaar voertuig door burgers zal worden gebruikt om weg te komen. En natuurlijk zullen veel van deze voertuigen zonder benzine komen te staan op deze parkeerplaats, wat voor nog meer ellende zorgt.

Er is nog een andere factor: het verwarmen van auto’s. De meeste mensen zetten hun auto’s in de winter in een verwarmde garage. Accu’s van auto’s gaan heel snel leeg als het 15 graden onder nul is. Als er geen elektriciteit is, is er ook geen warmte, zodat auto’s misschien niet rijden als de winter eenmaal is ingetreden. Dat kan een rol spelen bij de beslissing van mensen om te vertrekken of te blijven, of dat ze KUNNEN vertrekken of blijven. Als de accu van je auto leeg is en er geen elektriciteit is om hem op te laden, wordt je auto een wrak.

Het komt erop neer dat het buitengewoon lelijk wordt als de stroom in Oekraïne permanent uitvalt. Want het is niet mogelijk om in dit winterklimaat te overleven zonder warmte en water, en de hele infrastructuur om beide te leveren is afhankelijk van elektriciteit, zonder substituten of praktische grootschalige oplossingen.

De oorlog in Oekraïne heeft het feit blootgelegd dat de Verenigde Staten en de NAVO niet beschikken over een levensvatbaar raketafweersysteem dat Russische hypersonische raketten kan afschieten. Rusland heeft een duidelijke technologische voorsprong op het Westen, niet alleen met operationele hypersonische raketten, maar ook met een geïntegreerd luchtverdedigingssysteem dat is ontworpen om hypersonische raketten neer te schieten die het Westen nog niet in zijn inventaris van wapensystemen heeft.

  De mythe van de Oekraïense patstelling

Ik was van plan hier meer over te schrijven, maar Andrei Martyanov was me voor met zijn stuk, Hypersonic Ad Nauseam On Thanksgiving. Hij schrijft:

Er is voortdurend “beweging” en gedoe in de media rond het Amerikaanse programma voor de ontwikkeling van hypersonische wapens, dat zelfs een paar korte jaren geleden, vooral vóór maart 2018, door zeer velen in de VS in het algemeen, en het Pentagon in het bijzonder, werd beschouwd als een gimmick en boutique wapensystemen. Tjonge, wat hebben ze zich misrekend. Nu zijn de Verenigde Staten plotseling volop bezig met hypersonica, voornamelijk met wat zou kunnen worden omschreven als een zweeflichaam voor de middellange afstand voor CPS (Conventional Prompt Strike)…

En hier is het punt waarover we nu vol vertrouwen kunnen gaan praten. Zoals ik non-stop en ad nauseam schrijf, bestaat geen enkel wapensysteem, zelfs niet het meest geavanceerde, in een technologisch en operationeel vacuüm, iets wat het Pentagon nog steeds niet heeft geleerd. Echte integratie komt met ECHTE, dat wil zeggen operationele zin en impact, integratie van wapensysteem in het netwerk van andere wapens en systemen die als één organisme functioneren. En hier is het punt: de Verenigde Staten zijn nu verwikkeld in een strijd op leven en dood met Rusland, in een poging hun steeds onhoudbaarder (en schromelijk overdreven) status van hegemoon te behouden. Maar, als Russische hypersonische wapens een revolutie op militair gebied teweegbrengen, dan zullen de Amerikaanse dat niet doen. Hier is een interessante uitleg van kolonel (Ret.) Knutov, die tegenwoordig directeur is van het museum van de Russische luchtverdedigingskrachten. Zo beoordeelt hij het Amerikaanse programma en de stand van zaken.

Ik moedig u aan het hele stuk te lezen. Een van de andere grote gevolgen van de Russische campagne om de elektriciteit in Oekraïne uit te schakelen is de psychologische schade die de bevolking wordt toegebracht. Gonzalo noemt dit in zijn video hierboven. De moderne generatie, zowel in Oekraïne als in de Verenigde Staten, is eraan gewend dat informatie in real time en direct beschikbaar is. Slechts weinigen in moderne industrielanden weten wat het is om afgesloten te zijn van nieuws over wereldgebeurtenissen. Die kennis of informatie speelt een sleutelrol in de vorming van de publieke opinie. In 1978 woonde ik op het platteland van Honduras. We hadden slechts twee uur per nacht elektriciteit, dankzij een generator. Als ik geluk had, kon ik een BBC-uitzending oppikken en een idee krijgen van wat er in de wereld gebeurde.

  Bekijk deze verbluffend krachtige NAVO-Oekraïne M.I.C.-advertentie

Wat we de komende weken zullen zien van Oekraïners die in verduisterde, van elektriciteit verstoken steden blijven, zijn mensen die afgesneden zijn van hun politieke leiders en vervuld zijn van een oprecht gevoel in de steek te zijn gelaten. Dit is geen denkbeeldige toestand. De mensen zullen door de kou, het gebrek aan warmte en de lege batterijen gedwongen worden een soort overlevingsstrategie te bedenken. Dit zal het vermogen van Oekraïne om een levensvatbaar leger in het veld te houden drastisch aantasten. Soldaten die tot nu toe naar huis konden bellen en met hun geliefden konden chatten, zullen die levenslijn naar de buitenwereld niet meer hebben.

Bent u ooit in een situatie geweest waarin u van een geliefde werd gescheiden en langer dan 24 uur niet met hem of haar kon communiceren, vooral wanneer u niet weet of hij of zij nog leeft of dood is? Tijdens de Eerste Wereldoorlog verwachtten de soldaten in de loopgraven in Frankrijk geen onmiddellijke communicatie. Ze waren afhankelijk van brieven van thuis voor nieuws en die communicatie liep dagen en zelfs weken vertraging op. Maar wij leven in een ander tijdperk en verwachten nu onmiddellijke communicatie. Zodra de verwachtingen hooggespannen zijn en er een kloof ontstaat waarbij de werkelijkheid ver achterblijft bij de verwachtingen, is dat een recept voor onrust en zelfs opstand.

Kunt u zich de teruggetrokkenheid voorstellen die de 20- en 30-jarigen in Oekraïne zullen ervaren wanneer hun telefoons en computers dood zijn en zij niet langer kunnen sms’en of een vriend kunnen bellen? Ik weet niet zeker of de inlichtingendiensten van de verschillende landen de tijd hebben genomen om na te denken over de gevolgen van een dergelijke ontwikkeling. De meest waarschijnlijke uitkomst is dat de mensen met hun voeten zullen stemmen en naar plaatsen zullen gaan waar ze hun telefoon kunnen opladen en kunnen bellen. Dit betekent massale emigratie naar buurlanden met levensvatbare stroomvoorzieningen.

  Biden blijft met de apocalyps spelen: Opnieuw een B-52 kernbommenwerper benadering op St. Petersburg!

Wat denkt u?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Angstaanjagende eerste video van een zwerm Russische drones die het luchtruim in Kiev bestrijkt: 42% van de Oekraïense energie-infrastructuur en 90% van de duurzame energiebronnen uitgeschakeldVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne pleegt “zelfmoord door een politiekogel”
Volgend artikelScott Ritter: Als u echt vrede wilt, kom dan naar de dark side. Omarm de oorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Ukraine moet excuses aan Rusland aanbieden, regering vervangen en gehoor geven aan de eisen van Rusland. Beter een goede buur, dan een verre vriend. Je moet je buren te vriend houden. Anders woon je niet fijn…

 2. En dit is ook de bedoeling, de bedoeling is dat zo goed als alle Oekraïners het land verlaten. Uiteindelijk zal Rusland zijn deel krijgen en kunnen de joodse Amerikanen Oekraïne inpalmen. Er moderne landbouw plaatsen en de grondstoffen goedkoop plunderen!

  • Nee Amerikanen zullen verdreven worden in hun laatste bolwerken van oude sovjet republieken en uiteindelijk helemaal terugtrekken aangezien Oostblok zich begint te roeren en begint in te zien dat ze veraden zijn door hun omgekochte leiders en Rusland als Federatie zo slecht niet is en die gekke transgendershit ook op kotsen. Met hun corrupte leiders wordt intern afgerekend…

 3. larry Johnson is een idioot. Ik heb al maanden geleden contact gelegd met Gonzalo.
  Gonzalo is slim. Te slim voor Larry Johnsons woorden “Gonzalo stuurde me enkele aanvullende opmerkingen”

 4. Beste Mensen

  Op Alle niveaus
  Verslaving Aan en Stroom moet worden af geschaft
  Zodoende zal alle G’s weg vallen en alle Wezens genaamd dieren inclusief het slechtste dier Genaamd Mensen het weer normaal goed hebben
  Leven in harmonie met alle levende Wezens
  Dus geen onnodige hoge vlammen
  Daardoor geen metalen
  Zodoende geen moordwapens

  Bac to Basic

  Dank U

  • Het punt is dat dan binnen 48 uur er al chaos ontstaat en na een week we elkaar de hersenen van elkaar inslaan. Omdat iedereen wil overleven. Als je jeugd nu al helemaal in paniek raken, dat als ze geen internet verbinding is. Dan zullen deze mensen die compleet vergroeid zijn met hun mobieltje de eerste slachtoffers zijn. Ons gehele leven hebben deze luxe al, als iets vanzelf sprekend beschouwd alsof het ons recht is. Als dan het licht letterlijk uitgaat, met daarmee alle elektrische apparatuur dan zal vele niet meer weten wat zij zullen doen. Het is inderdaad wel zo dat dan alle draadloze spionage van de overheid ook dan weg is.

   • Dat laatste kun je vergeten want zelfs als je batterij uit je mobiel is kan men je afluisteren.
    Dit heb ik al jaren terug ooit eens gelezen.
    De technologie is al zover maar ons zullen ze die niet geven en weet als iets is uitgevonden dan krijgt het volk het pas 50 a 100 jaar later.
    BV de TV dat kregen we pas vele jaren later en de computer.
    Rond het jaar 2026 zit er standaard een volg systeem in onze kleren dat heeft Klaasje Zwabbertje op de Franse tv gezegd jaren terug en Jensen heeft deze zelfs dat getoond op zijn site.

 5. 👍🤠🤓
  Beste Mensen

  Jeugdigen leren heel snel
  Veranderen makkelijk mee
  Tenzij de ouders ouderen het goed vinden
  De kunst van niks opleggen
  Zelf laten bepalen wat te doen
  Zelf uitvinden het Goede en het Slechte voor die tijd
  Ten tijde van

  Dank U

 6. Net uren zitten praten met paar Tsjechen in lobby van hotel hier (hoge militairen).Ze hebben hun hele heben en houwen verkocht en zijn nu op de vlucht naar betere oorden. Ze vertelde mij dat Oekraïnse en VS afgevaardigden hun oude S-300 kwamen bedelen en zo verzekerd werden van gas voorziening…Meteen na levering draaide Oekraïne zelf de gaskraan dicht dus niks geen Rusland die dit veroorzaakt…..Was al paar maanden terug. Ze kiezen daar dus ook al eieren voor hun geld…En onze Ursula maar roepen dat we zo united zijn nou mooi niet…Ook niet in oude sovjet republieken..Mensen weten daar ook heel goed wat er speelt ook het wokenisme werd nog aangeroerd schijnt nu zelf in Tsjechië LBGTQ lego en barbies te worden aangeboden via onze westerse deugers waarden…Deze militairen waren er gewoon kots misselijk van en zeiden we moeten wel vluchten ook om onze kinderen te beschermen. Dit is niet het wat wij dachten dat het was het is ziek…

  • Heel de wereld is een al 1 grote puinhoop waar je ook gaat wonen is al in beslag genomen, door pedofielen en gestoorden.
   Tis opstaan of buigen en meer keuze is er niet.

   • Beste mensen

    Heeft men nog een keuze ??
    Met of z…onder …..
    Br….
    Trouwens
    Ieder mens word in gechipt bij de geboorte met een zend ontvang systeem
    Baby hielprik heet dat
    Die chipjes waren in 1983-84 al in sommige domme zogenaamde slimme intelligente mensen ingebracht
    Die chipsjes waren toen nog niet zo krokant dus iets groter en werden tussenin de zachte gedeelte tussen Duim en Wijs vinger ingebracht buitenkant van handpalm via spuit onder het motto zo heeft men geen legitimatie nodig om te tonen houd de hand voor het apparaat makkelijk hè
    Ken een paar mensen in Groningen die dat hadden laten doen om de discotheek te kunnen bezoeken nu is die troep zo klein gemaakt en nagenoeg iedereen heeft het al in zich zonder ervan op de hoogte te zijn
    En als dat niet
    Dan plakt de telefoon toch nog altijd aan de mens

    Dank U

    • Mijn kidds zijn van ’89 en ’92.
     Er is niks ingebracht.
     Er wordt ( werd) een prikje gegeven om een druppel bloed op te vangen. Dat drupje trok in een filtreerpapiertje en daar werd de irt( stofwisseling) test van gedaan in het lab waar ik werkte.
     Hoe het nu, 30 jaar later gaat, weet ik natuurlijk niet.
     Er worden in mijn kringen eigenlijk geen babies geboren.
     Sws zie je nauwelijks nog kinderwagens.
     Ben benieuwd hoe vol, of hoe leeg, de kleuterklassen zullen zijn over 3, 4 jaar.

     • Beste Mensen

      Tegenwoordig kan men olie achtige substantie uit de lucht als regendruppels neer laten dwarrelen met die klitteband achtige spul
      Dat Volg apparaat Nano tech
      Welk jaren aan het lichaam kan plakken
      In Tabletten word het ook gedaan door Farmatie zogenaamd als ter controle middel om te kunnen kijken of dat vergift medicijn daadwerkelijk is ingenomen
      Evenals in De vergift spuiten de Nep dus de zogenaamde Corona vergift Spuit als bloedstructuur veranderaars waardoor en waarlangs het bloed in de bloedaders ophopen i.p.v. doorstromen
      Aderverkalking door achthoekvormige i.p.v. ronde nanodruppeljes bloed
      Eind resultaat verlammingen of de Dood
      Kleuterklas uitvogelwerk
      Heb zelf 6 injecties achter de rug
      Kan erover praten
      Wat de gevolgen zijn bij onzorgvuldig omgang met het belichaming
      Tot conclusie gekomen nadat doktoren zelf naderhand na elke maand èèn spuit
      Die Vlak na 6 maanden later zeiden Uw lichaam neemt geen medicijn op
      Vraagje in hetzelf stellen ??
      Waar zijn die medicijnen dan
      gebleven ??
      En de vermelding door hun dat er bepaalde bloed aderen helemaal verstopt waren
      Met haarfijn uitleg waar
      Foto’s ter illustratie werden getoond die waren gemaakt van de hart vaten
      Weet drommels goed waarover word gesproken immers loop er dagelijks mee rond
      Heel veel pijn
      Voor die vergift prikjes geen last van het hart gehad drukkende pijn
      Had die prikjes in vertrouwen genomen
      Werd op de mauw gespeld onder het mom van Vitamine D gebrek
      Leugens dus
      Vervolgens aanbod tot operatie
      Gewoon geweigerd dus
      Lichtje ging branden van binnen
      Leef er dus al meer dan 32 jaren mee
      Mocht operatie hebben plaats gehad dan
      Garantie Zwaar gehandicapt of de Dood tot gevolg
      Lag ook nog een meneer de Boer ergens uit regio Utrecht in het ziekenhuis samen met schrijver dezes
      Die vermeldde voordat Hij de operatie had laten plaats vinden kon Hij gewoon Boeren alles doen
      Nu na operatie niks meer
      Bedlegerig
      De oren werden warm na dat te hebben gehoord
      Gelukkig was het ja woord nog niet gegeven van operatie
      Ben die meneer de Boer heel dankbaar

      Dank U

 7. Ook op nu.nl is het eindelijk doorgedrongen dat Oekraïne het heel moeilijk gaat krijgen. Na 9 maanden propaganda dat Oekraïne wel even zou gaan winnen zoals in een James Bond film begint dit geluid nu te verstommen. Het fascinerende hieraan vind ik, of de mensen die deze propaganda geloofd hebben realiseren hoe hypocriet ze de hele tijd zijn geweest. Het zijn wel interessante tijden waarbij de kreet, ‘’ich habe es nicht gewusst’’ voor mij een hele andere betekenis heeft gekregen. Het trieste aan dit alles zijn de mensen die zo moeten lijden.

 8. BVD waren vroeger nog kerels, werd al minder met de aivd en nu de NCTV…Je kan ze een beetje vergelijken als met die sojaventjes die vanuit o.a. in Houston achter schermpje zitten drones te besturen alsof ze een computerspelletje spelen maar in feite gewoin mensen terroriseren en zelfs vermoorden. Slechte karma mensen die helemaal geprogrammeerd zijn en alle emphatie zijn verloren samen met hun ziel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in