Het primaire doel van oorlog is de vernietiging van het vermogen van de vijand om weerstand te bieden. Dat is een langdurig proces – wapens en munitie vernietigen, aanvoerroutes blokkeren, oorlogsproductie stoppen, politieke wil breken. En het is een bloedig proces – de soldaten van de vijand moeten worden gedood of verminkt. ∼ Clausewitz

Vechten is de centrale militaire handeling… Het doel van vechten is de vernietiging of de nederlaag van de vijand… De directe vernietiging van de troepen van de vijand moet altijd de dominante overweging zijn.

Waarom “dominante overweging”? Simpel – zodra u de kracht van de vijand hebt vernietigd, kunt u alles doen wat u wilt. Gebied veroveren zonder de kracht te vernietigen? Niet zo goed. Men kan zich afvragen of dit in West Point wordt begrepen, gezien het aantal tv-generaals die zeggen dat Rusland aan het verliezen is omdat het grondgebied heeft opgegeven en in Kiev is “verslagen”. Weten ze niet meer dat de VS Kaboel en Bagdad vrij vroeg hebben ingenomen? Dat beëindigde geen van beide oorlogen, of wel? schrijft Helmotz Smith.

Demilitarisering, denazificatie en het veiligstellen van Donbass zijn de verklaarde doelen van Rusland. Dat kan alleen als de kracht van Oekraïne om zich te verzetten wordt gebroken. Moskou had misschien gehoopt dat de klus gemakkelijker zou zijn (en dat was in april bijna het geval), maar hier zijn we dan. Een grotere klus verdient een grotere beloning en de territoriale (veiligheids)doelstellingen zijn waarschijnlijk uitgebreid tot geheel Novorossiya in te nemen.

The Economist (Larry speculeert over het waarom en waarom nu, zie Frontnieuws Een nadere blik op The Economist – Volodymyr Zelensky en zijn generaals leggen uit waarom de oorlog aan een zijden draadje hangt) interviewde onlangs Zelensky en de generaals Zaluzhny en Syrsky. Geen van beide generaals was erg optimistisch. Wat mij opviel was dat Zaluzhny zei: “Ik heb 300 tanks, 600-700 IFV’s [infanteriegevechtsvoertuigen] en 500 houwitsers nodig.” Om dit in perspectief te plaatsen: volgens Wikipedia heeft het Duitse leger 266 tanks, ongeveer 650 IFV’s en ongeveer 350 artilleriesystemen. Het Britse leger heeft 227 tanks, ongeveer 700 IFV’s en ongeveer 230 artilleriesystemen. Een jaar geleden had Oekraïne naar schatting 2400 tanks, duizenden IFV’s en 2000 artilleriesystemen. Wat is daarmee gebeurd? En alle andere wapens die Oekraïne heeft ontvangen? Men kan Zaluzhny’s verzoek zien als in de vorm van “als… dan”. Aan de eerste voorwaarde zal niet worden voldaan – hij vraagt in wezen de helft van wat het Verenigd Koninkrijk en Duitsland samen hebben (plus al hun artilleriesystemen) – en daarom kan de tweede voorwaarde niet worden vervuld. Is dit zijn manier om toe te geven dat Rusland bijna klaar is met “de vernietiging van zijn troepen”? (De roep om strengere straffen voor deserteurs klinkt ook niet echt zelfverzekerd, hè?)

  Amerikaanse kolonel: "Oekraïne heeft 400.000 slachtoffers - De Russen hebben op vele fronten "grote vleesmolens" opgezet"!

Eerst de kracht van de vijand vernietigen, dan pas je keuze maken.

De Russische commandant Surovikin komt zeker in de buurt van dag des oordeels. Oekraïne heeft een groot deel van zijn weerstandskracht verloren en zijn vrienden in de NAVO hebben niet meer wat ze kunnen sturen. Hij heeft genoeg opties. Die natuurlijk gecombineerd kunnen worden. Uit te voeren met voorzichtigheid, want, zoals Merkel heeft gezegd tegen degenen die het nog niet doorhadden, VS/NAVO is niet “overeenkomstvaardig” en dus niet stabiel.

 • Ga door met slijtage en kijk toe hoe Oekraïne en de NAVO zichzelf demilitariseren. Met troepen ter plaatse, getraind en uitgerust, profiteren van elke kans die zich voordoet. (Sun Tzu “De hoogste kunst van de oorlog is de vijand te onderwerpen zonder te vechten“.) Dit is de gemakkelijkste optie, maar omdat het de langzaamste is, brengt het het risico met zich mee dat een wanhopige VS/NAVO iets onherroepelijk stoms doet.
 • “Grote pijlen”. Allemaal of enkele daarvan. Diepe penetraties om de resterende Oekraïense troepen in het oosten af te snijden en op weg te gaan naar de totale overwinning. Of krachtige overvallen in de Oekraïense achterhoede om te vernietigen en te ontwrichten. (John Helmer legt het doel hier uit.) Of een rit naar Trans-Dnestr waardoor de Oekraïne niet meer aan zee ligt. Elke “grote pijl” heeft het voordeel dat de Oekraïne-is-aan-het-winnen-fantasie wordt vernietigd.
 • Blokkeer de grens met Polen en de aanvoer van NAVO-wapens en wacht tot de hele zaak instort.
 • Als de Oekraïense ineenstorting bij Bakhmut groot genoeg is, gaat u gewoon naar de gewenste eindstaatgrenzen.
  Paus erkent dat NAVO waarschijnlijk Poetin's invasie heeft uitgelokt: "Blaffen aan de poorten van Rusland"

Ik zie het nut er niet van in om te proberen Kiev of een andere grote stad in “Ukrainian” Oekraïne in te nemen – er valt niets te winnen bij het verwerven van een met haat doordrenkte bevolking. (Nazi’s in Oekraïne? Down the Memory Hole – de Guardian zou deze video tegenwoordig niet laten zien. Noch Vice dit. Noch de BBC dit).

Timing? Niet mijn beslissing, maar ik durf te wedden dat het gebeurt na de ineenstorting van de Oekraïense laatste stelling in het Bakhmut-gebied. Bereiden de westerse media ons voor op die gebeurtenis? Berletic suggereert van wel. “Bakhmut is geen bijzonder strategische locatie“, “gering strategisch voordeel“, “gebrek aan strategisch belang“, alleen belangrijk omdat “het Poetin in staat zou stellen enige vorm van militaire overwinning te tonen“. Ze vragen natuurlijk niet waarom de Oekraïners duizenden levens opofferen om deze “onbelangrijke” posities te behouden).

Zou dit een nederlaag zijn voor de NAVO? Natuurlijk niet, overwinningen zijn gemakkelijk als je een gecontroleerde nieuwsmedia hebt – Afghanistan, wat is dat?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin is klaar voor de Derde Wereldoorlog, maar zijn Washington en de NAVO er klaar voor?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAlexander Dugin: De denkvormen in de VS
Volgend artikelHet domste, meest oneerlijke argument voor Covid-prikken tot nu toe
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Wat volgt is een verbreding van het conflict uitgelokt door de Navo. Zoals daar nu wat rond gescharreld wordt rond een paar dorpjes, dat dient niet de doelstelling van de Leading Succes People: het slopen van de moderne Chinese Muur, Rusland. Oekraïne interesseert hen geen bal. Ze zullen geniepig een reactie van Rusland uitlokken waarna ze verontwaardigd en verongelijkt kunnen schreeuwen om de publieke opinie mee te krijgen. Zo kunnen ze, omdat de sancties niet werken, bijvoorbeeld het scheepsverkeer aanpakken dat met Rusland gelieerd is, zelfs van neutrale landen. Er is daarvoor hun arrogantie en misprijzen voor het Internationaal Recht, maar ze hebben er ook de militaire middelen voor. Dan zijn de rapen gaar…

 2. Militair begrijp ik niet waarom de Russische strategen niet de rivierovergangen van de Dnjeper onbruikbaar maken. Dan krijg je een grote “Gazastrook” naast de linkeroever en zijn de feesten aldaar over.

  • Omdat Rusland toegang nodig heeft. Er zal een groot , vrijwel leeg, neutraal en gedemilitariseerd gebied nodig zijn tussen wat er over blijft van Ukraine en Rusland om een voldoende lange waarschuwingstijd te hebben om te reageren op wat de NAVO daar aan raketten zal plaatsen.

 3. MOSKOU, 22 december – RIA Novosti. Een stemming in de Amerikaanse Senaat over een hulppakket van 45 miljard dollar voor Kiev werd uren na de toespraak van president Volodymyr Zelensky in Washington uitgesteld, schrijft Bloomberg .
  Volgens het bureau zou de senaat naar verwachting laat in de avond stemmen over hulp aan Oekraïne als onderdeel van een totaal uitgavenpakket van $ 1,7 biljoen.

 4. Amerika kan het zich veroorloven overal militaire bases te hebben en oorlogen te voeren, omdat zij het geld mogen drukken. Echter… zodra de rest van de wereld dapper genoeg is om hun wc-papier geld te weigeren dan zijn ze aan hun obese zelf overgeleverd.

 5. Kreeg onlangs weer de nwe Checkpoint een blad voor Veteranen.
  de Nederlandse SStaat en leger leiden ook Oeki’s op in de UK en Kasja O wil dat ook in 2023 blijven doen…

  en verderop een verhaal waar dat blad het NL leger zogenaamd heel de Russen zwart maken met vette leugens! echt je wil niet weten ala democrap in US die naar anderen wijst maar het zelf doen terwijl die ander het juist niet zo deed, afijn, kan dat helaas niet posten, wel wat anders dat van die opleidingen, wel wat anders maar vond ene link in dat blad daar naar toe.

  https://magazines.defensie.nl/defensiekrant/2022/42/01_oekraine-trainen_42

  Ik schaam me diep voor Nederland en leger en politie en justitie en MSM and so on, hopelijk helpen de Russen het kwaad in NL ook te verslaan, ik las elders dat zelfs de Amerikanen nu in Oeki land vechten aan de juiste kant, de kant van de Russen tegen de Nazi’s en de Globalisten… if so dan hopen dat ze opschieten, hier meer daarover ff scrollen, ook een video van die Amerikanen, hoop dat het echt is.

  http://laatste.brekendnieuws.nl/2022/12/21/benjamin-fulford-china-bevrijd-en-een-miljoen-man-sterk-christelijk-leger-zet-koers-naar-west-europa-terwijl-de-incas-in-opstand-komen/

 6. Het lijkt er meer op dat het westen bewust zoveel mogelijk doden willen, van ze offeren bewust heel het leger van Oekraïne met zijn huurlingen op. Daar in de rest van het westen inmiddels ook uitgeroeid wordt door de zogenaamde vaccins. Voor Rusland zelf kunnen ze nog wel wat kernbommen op afschieten. Zodat het blanke volk zoveel mogelijk is uitgeroeid. De bloedgroep nul moet en zal uitgeroeid worden, deze bloedgroep is voor hen het gevaarlijkste. De bloedgroepen A en B en AB zijn de vegetariërs van de mensheid en van nature minder agressief en volgzamer. De bloedgroep nul zijn de vlees eters en deze bloedgroep komt alleen voor bij het blanke ras. Deze zijn de strijders en het meest vindingrijkheid en inventief met alles. Die kunnen een gevaar opleveren voor de globalistische satanisten.

  • >>> bloedgroepen A en B en AB zijn de vegetariërs van de mensheid en van nature minder agressief en volgzamer. <<<

   Volgzaam..?
   Nou, daar herken ik mij absoluut niet (B+) in al ben ik ooit vegetarier geweest tot ik er achter mocht komen dat ook dat een PSY-OP is ter ondermijning vd gezondheid 🙁
   Daarbij moet je mij ook niet – opzettelijk – in de weg gaan staan 😉

  • Qvic…ik lees je reacties graag, maar dit slaat de plank nogal mis. Het gaat niet om bloedgroepen of rassen. Je kan hooguit zeggen dat ze de rechten van blanke mens willen vernietigen en dat ze de kennis van blanke mensen willen uitwissen. Blanke mensen zijn enigzins vrije mensen en dat willen ze afschaffen. Iedereen moet een 3de wereld slaaf zonder rechten worden. Blanke mensen hebben rechten en vrijheden en dat willen ze opheffen.

   • >>> Blanke mensen zijn enigzins vrije mensen en dat willen ze afschaffen. <<<

    Blanke mensen hebben gemiddeld genomen een hoger IQ / zijn door de bank genomen dus slimmer en laten zich niet zomaar alles welgevallen..

    Kijk bijv. even naar uitvinders door de jaren heen..
    I rest my case

 7. Nou, de hulppakketten zullen wel worden aangenomen; maar in januari zijn de republikeinen weer aan de macht.
  Grote kans dat die het terugdraaien.
  Is trouwens weggegooid geld.

  Patriot: een raketje kost 2–4 millioen, en er zijn er nog maar een paar beschikbaar. De jaar productie is 250 stuks. Om dat te verdubbelen is 2 jaar nodig.

  Dan de training voor personeel voor een patriot is half jaar minimaal; het kost 90 man voor een enkele patriot installatie.
  En een patriot kan alleen maar een bepaald deel beschermen….

  Duur en waardeloos dus.
  ————————-
  Om die oorlog te stoppen: oekraine kan zich altijd overgeven….winnen kunnen ze niet.

  De USA liet een volledige uitrusting achter in Afghanistan; die beginnen nu te provoceren tegen Pakistan.
  Niks op tegen; zijn moslims tegen moslims.

  In Iran schijnt er ook gestookt te worden door een “buitenlandse macht”……raad eens door wie.
  Kan wel eens aardig uit de hand lopen

  Israel heeft een rechtse regering gekregen.
  Palestijnen krijgen een groot probleem.

  Noord west europa
  Nederland Franbkrijk, Duitsland, Zweden zijn zo ver nodeloos verarmd, dat ze op exploderen staan.
  nederland aan kop met hun totaal gestoorde volkome achtelijke stikstof (WEF) regels.

  Wordt tijd dat de linksen eruit getrapt worden; zo niet, is er straks geen NL meer
  Maar nederlanders zijn tot karakterloze slappe zakken verworden; weinig hoop dus.

  • Oekraïne is een schredder waar alle wapens van de satanisten worden vernietigd. We zijn getuige van de ontmanteling van het satanische westen. Wat in Oekraïne gebeurt moet gebeuren. De NAVO is bijna al zijn macht kwijt, een leeuw zonder tanden of klauwen. Putin heeft dit strategisch slim gedaan, maar dat was nooit gelukt als de NAVO door strategen werd gerund. Het westen is een lachertje. Hoogmoed komt voor de val… kijk maar hoe ze Zelensky in het congres hebben ontvangen. De nazi’s zijn zo dom… totale clowns. We zijn getuigen van hun einde. The best is yet to come. Ik kan niet wachten totdat Rusland de overwinning claimt en alle Europese overheden ineens geen narratief meer hebben voor al onze hyperinflatie. Hahahaha… de clowns hebben hun eigen handen afgehakt en het lukt ze zelfs om zonder handen in hun eigen voeten te schieten. De demonen zijn zo extreem dom. Vwb ons land… politici, media, politie en justitie… ik zou maken dat ik wegkom, want jullie schip gaat zo hard zinken. De ratten gaan elkaar binnenkort allemaal opvreten. Beeld je in dat de politiek en de energieleveranciers moeten uitleggen waarom je gas/elektra prijzen zo hoog blijven terwijl er geen oorlog meer is. Hahaha… ze gaan in hun eigen zwaard vallen.

 8. Wat een hilarische reacties. Lekker pro Russische reacties. Mensen vergeet niet dat Rusland Oekraine binnenviel en inmiddels tienduizenden dode burgers heeft gemaakt en meer dan 100.000 soldaten. Alles voor het ego van Putin. Maar goed deze site is dan ook een kopie van het Kremlin RT nieuws.

 9. Goed om je even te realiseren dat de gestoorden in onze en verdere regeringen en parlementen alléén maar macht hebben door de meestal gezagsgetrouwe en het gezag gelóvende en vertróúwende mensen bij de uitvoerende machten : leger, politie, justitie, rechterlijke macht…Zodra je die voor een groot deel aan het twijfelen of óm kunt krijgen wordt het hypocriete overheidsspel krachteloos en machteloos, kun je je r… eraan afvegen… Ons voordeel kan zijn dat er bij die instanties ook veel wel nogal domme, maar vaak óók naïef éérlijke principiële, zelfs moedige mensen werken (óók een soort intelligentie ?) voorzover die al niet weggepest en weggezuiverd zijn.. Maar er zíjn er nog !! Gesproken tijdens demonstraties en elders méégemaakt…!
  Overigens, ben ook bloedgroep O, eet hoogstens 1 of 2 keer in de week een beetje vlees, ben bepaald niet overmatig agressief, had wel al 20 jaar vóór de neppandemie, de covid-corona-kwatsch, dóór in welke mate wij door het hele medisch-farmaceutische kwakzalverskartel en hun in feite niets oplossende kwakzalversrotzooi altijd al bedonderd zijn, dus was al en ben nóg volledig immuun voor al hun kul-redeneringen, paniekzaaierij en nep’wetenschap’… Kan me trouwens niet voorstellen dat het waar is dat O alleen maar bij blanken voorkomt…Ga dit nog natrekken.. Denk dan nóg dat het trouwens geen moer uitmaakt voor al dan niet menselijk of logisch redelijk gedrag of al dan niet waarheidsvindinggericht willen zijn…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in