Van links naar rechts: De Duitser Björn Benjamin Clavis, de Nederlander Ronald Vogelaar, de Australiër Michael O'Neill en de Fransman Wilfried Blériot.

Op 4 juni heeft Oekraïne erkend dat vier buitenlandse huurlingen, die in de gelederen van zijn strijdkrachten vochten, door het Russische leger en zijn bondgenoten gedood zijn.

In een verklaring zei het zogenoemde Internationale Legioen van de Verdediging van Oekraïne, dat gevormd werd na het begin van de Russische speciale militaire operatie in Oekraïne, dat de huurlingen afkomstig waren uit Duitsland, Nederland, Australië en Frankrijk. Het legioen specificeerde niet wanneer of onder welke omstandigheden de vier huurlingen gedood werden, schrijft Southfront.org.

De gedode huurlingen werden in de verklaring geïdentificeerd als Björn Benjamin Clavis, Ronald Vogelaar, Michael O’Neill en Wilfried Blériot. Het legioen deelde foto’s waarop zij gekleed waren in camouflage en handvuurwapens droegen.

De Oekraïense president Volodymyr Zelenskyy gaf in de eerste dagen van de Russische operatie opdracht tot de vorming van het legioen. Binnen enkele weken beweerde Kiev dat meer dan 20.000 strijders uit 52 landen zich hadden aangemeld om zich bij het legioen aan te sluiten.

In een recente verklaring zei generaal-majoor Igor Konasjenkov, een woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, dat het Russische leger honderden buitenlandse huurlingen in Oekraïne had gedood. De woordvoerder waarschuwde dat Kiev deze huurlingen heeft “opgeofferd”.

Konasjenkov onthulde ook dat de instroom van buitenlandse huurlingen in Oekraïne om tegen de Russische troepen te vechten sinds begin mei is afgenomen en dat hun aantal is gehalveerd tot 3.500.

“Wij zien dat de instroom van buitenlandse huurlingen in Oekraïne om tegen de Russische strijdkrachten te vechten sinds begin mei in feite is afgenomen. Volgens de gegevens waarover wij beschikken, is het aantal buitenlandse huurlingen in Oekraïne in feite bijna met de helft afgenomen, van 6.600 naar 3.500,” zei Konasjenkov.

EU dringt aan op meer sancties die terug zullen komen om haar te bijten

De woordvoerder voegde eraan toe dat het aantal huurlingen in gevechtsformaties van de Kievse strijdkrachten in Donbass “met ordes van grootte gedaald is”.

Het aantal buitenlandse huurlingen dat de Kievse strijdkrachten steunt, zal waarschijnlijk blijven dalen naarmate het Russische leger en zijn bondgenoten verder oprukken in de Donbass. Kiev zal vanaf nu waarschijnlijk moeite hebben om meer huurlingen te werven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ergste gevechten die ik ooit heb meegemaakt: Buitenlandse huurlingen in Oekraïne Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

21 REACTIES

 1. Dat dit uitschot uitgeschakeld is kan alleen maar als goed nieuws worden betracht. Vuile, smerige huurmoordenaars die alleen omwille van het geld hun “diensten” aanbieden. Vor die speelt het geen rol waar of tegen wie, alleen het geld en mogelijkerwijze ook om hun bloeddorst te bevredigen.

 2. Zoals je ziet lopen er nog heel veel domme macho’s rond die denken dat je John Rambo zijn.
  Fuhrer Zelenski zal tevreden zijn met zoveel dwaasheid.

   • Zij denken is een video game. Zij worden gebruikt de buitenlanders als schil door Oekraïne. Nu zijn ze onder de grond! 😆

   • Dan hebben ze een oorlog met rusland. Denk dat dan de 3 wereldoorlog begint. Daarbij Poetin heeft een leger van 1.200000, dus acht weer 10.000 polen minder die anders weer naar hier waren gevlucht uiteindelijk.

 3. Heerlijk deze berichten . Dat ze veel pijn gehad hebben . Mijn steun is 100 pr voor Putin. T westen denkt alles te bepalen . Bah

 4. Niet slim om je leven voor een coke snuiver op het spel te zetten,óók niet voor geld. Ze kenden de risico’s en hebben pech gehad, ik zal er geen traan om laten.

 5. Elke dode die valt aan welke kant ook is er één te veel maar eerlijk gezegd kan ik er echt niet mee zitten. “Huurlingen” nemen een weloverwogen besluit met alle risico’s.

 6. Die idiote bloedhonden HOEFDEN er niet heen. Net zoals niemand een gifspuit HOEFDE te nemen. Stupide schapen, allemaal stupide eigenbelang dat de weldenkende mensen in gevaar brengt. De parasieten teren er op. En parasieten doden hun gastheer.

 7. Misschien moeten de deugschapen maar een stille tocht houden voor Ronald de nazi. Liefst met Oekraïnse vlaggen met het hakenkruis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here