Kievse troepen hebben op 15 en 16 juni meer verliezen aan materieel en mankracht gerapporteerd toen ze probeerden op te rukken in de sectoren Zaporozhye en zuidelijk Donetsk als onderdeel van hun zogenaamde lente-tegenoffensief.

Het Russische Ministerie van Defensie zei in een verklaring dat Oekraïense troepen de afgelopen 24 uur meer dan eens geprobeerd hebben om aan te vallen in de sectoren Zuid-Donetsk en Donetsk, bericht Southfront.

In de Vremevka salient vonden zware gevechten plaats in de gebieden Rovnopol en Urozhaynoye in Donetsk. Vijf aanvallen van Kiev werden afgeslagen dankzij moedige acties van de Russische Vostok Troepengroep, luchtaanvallen en artillerievuur.

Meer dan 200 Oekraïense troepen, vijf tanks, zeven infanteriegevechtsvoertuigen, vijf pantservoertuigen, vier motorvoertuigen en twee mortierbatterijen werden daar geneutraliseerd, aldus het ministerie.

In de richting van Donetsk sloeg de Yug Troepengroep van Russische strijdkrachten met succes vijf aanvallen af in de buurt van de gebieden Pervomaiskoye, Petrovskoye en Staromikhailovka in Donetsk. Ten minste 215 Oekraïense troepen, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vijf motorvoertuigen en twee D-20 houwitsers werden geneutraliseerd tijdens de gevechten daar.

Bovendien werd een munitiedepot van de 109e Territoriale Verdedigingsbrigade in de buurt van het gebied Novogorodskoye in Donetsk vernietigd.

De situatie in andere richtingen, volgens de verklaring van het Russische ministerie van Defensie:

In de richting van Kupyansk hebben de grondaanvalsvliegtuigen, artillerie en eenheden van de Zapad Troepengroep acties van twee Oekraïense sabotage- en verkenningsgroepen in de buurt van Novosyolovskoye (Volksrepubliek Lugansk) verijdeld.

Tot 45 Oekraïense militairen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie motorvoertuigen en een in de VS gemaakt M777 artilleriesysteem werden in de loop van de dag vernietigd.

In de richting van Krasny Liman vielen de luchtmacht en artillerie van de Tsentr Troepengroep vijandelijke eenheden aan in de buurt van Nevskoye, Chervonaya Dibrova (Volksrepubliek Lugansk) en de boswachterij Serebryansky.

In de loop van de dag zijn tot 65 Oekraïense militairen, twee pantserwagens, een Akatsiya gemotoriseerd artilleriesysteem en een D-30 houwitser geneutraliseerd.

In de richting van Kherson zijn de afgelopen 24 uur tot 30 Oekraïense troepen, vijf motorvoertuigen, één Msta-B houwitser en één Amerikaans M777 artilleriesysteem geneutraliseerd.

Operationeel-Tactische en Luchtmacht, Raket-troepen en Artillerie van de Russische Groep van Strijdkrachten hebben in de loop van de dag 96 AFU [Strijdkrachten van Oekraïne] artillerie-eenheden aangevallen op hun vuurposities, mankracht en militaire hardware in 104 gebieden.

Russische luchtverdedigingstroepen hebben overdag vier HIMARS-granaten onderschept.

Daarnaast werden 22 Oekraïense onbemande vliegtuigen vernietigd in de gebieden Sladkaya Balka, Tokmak (regio Zaporozhye), Volnovakha, Artyomovsk, Verkhnetortskoye (Volksrepubliek Donetsk), Svatovo (Volksrepubliek Lugansk) en Novaya Kakhovka (regio Kherson).

In totaal zijn er 444 vliegtuigen en 238 helikopters, 4.652 onbemande luchtvaartuigen, 426 luchtverdedigingsraketsystemen, 10.018 tanks en andere gepantserde gevechtsvoertuigen, 1.124 gevechtsvoertuigen uitgerust met MLRS, 5.128 veldartillerie kanonnen en mortieren, evenals 10.983 eenheden van speciale militaire uitrusting vernietigd tijdens de speciale militaire operatie.

In een afzonderlijke verklaring gaf de Russische Zapad Troepengroep details over enkele van zijn recente operaties tegen Kievse troepen.

  Oekraïne moet wellicht een compromis sluiten met Rusland, geeft NAVO-chef toe

In de richting van Kupyansk voerden Ka-52, Mi-28 gevechtshelikopters en Su-25 grondaanvalsvliegtuigen van de Zapad Groep elf aanvallen uit op verzamelingen manschappen, wapens, militaire en speciale uitrusting van de Oekraïense 14e Gescheiden Gemechaniseerde Brigade en de 103e Territoriale Verdedigingsbrigade.

De artillerie van de groep verstoorde ook drie pogingen van Kievse troepen om eenheden te roteren op vooruitgeschoven posities van de 14e Afzonderlijke Gemechaniseerde Brigade, 103e Territoriale Verdedigingsbrigade en het 28e Afzonderlijke Geweerbataljon bij Sinkovka, Novomlynsk en Kolomiychikha.

In de buurt van Peschanoye vernietigden de artillerie-eenheden van de groep een in de VS gemaakte M109 Palladin houwitser. Daarnaast was een Krab houwitser van Poolse makelij het doelwit in de buurt van Petropavlovka.

De luchtverdediging van de groep in Zhovtnevoye en Novozhdanovka schoot twee Puma en Valkyrie drones neer met Tor korteafstandssystemen.

Ondertussen heeft het Russische Ministerie van Defensie video’s vrijgegeven waarop te zien is hoe aanvalshelikopters gepantserde voertuigen van de Kievse strijdkrachten aanvallen, evenals een aanval met FPV-drones op een versterkte positie. Een andere video die online opdook, toonde een aantal vernietigde Oekraïense gevechtstanks en technische voertuigen.

In een verwante ontwikkeling meldde Oekraïne een reeks aanvallen op Kiev op 16 juni, toen vijf Afrikaanse leiders, waaronder de Zuid-Afrikaanse president Cyril Ramaphosa en Azali Assoumani, voorzitter van de Afrikaanse Unie en president van de Unie der Comoren, in de stad aankwamen voor een vredesmissie.

Oekraïne beweerde dat zijn luchtverdediging zes hypersonische Khinzal-raketten, zes Kalibr-kruisraketten en twee ongeïdentificeerde drones had onderschept. Zoals gewoonlijk werd er geen bewijs geleverd om deze beweringen te staven.

  Oekrainse leger lanceert zelfmoordaanslagen, bereidt offensief voor op Zaporozhie front (Video's)

Interessant genoeg ontkende een lid van de Afrikaanse vredesdelegatie volgens News24 dat hij explosies had gehoord in Kiev.

“Het is heel vreemd dat we de explosie niet gehoord of gezien hebben. Er wordt hier duidelijk opzettelijk verkeerde informatie verspreid. We waren verbijsterd toen we teruggebracht werden naar het hotel, en we liepen door de straten waar mensen normaal de dag voortzetten,” zei de vertegenwoordiger van de president van Zuid-Afrika volgens de nieuwsuitgave.

Sinds de lancering van het tegenoffensief op 4 juni heeft Oekraïne zware materiële en menselijke verliezen geleden en is het er niet in geslaagd om echte winst te boeken op het terrein.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Dr. Coleman: Wij zijn in de eindfase van de opmars naar “De Grote Reset”; Wij moeten nu winnen of voor altijd verliezenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPoetin in Sint-Petersburg: “Zelensky is de schande van het Joodse volk”
Volgend artikelTerwijl het Westen naar de overwinning in Oekraïne streeft, streeft het Mondiale Zuiden naar vrede
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

  • Vooral voor Kiev in de eerste plaats, iemand die het debacle van deze 3rde wereldoorlog volgt, weet gewoon dat dit desastreus zal eindigen voor ALLE betrokken partijen !

 1. Het armageddon zal uiteindelijk plaatsvinden in de regio israel,sinai-woestijn…..voorheen zullen grote delen van de wereld in brand staan…wereldoorlog 3 komt eraan….is nu smeulende maar gaat ontbranden.
  Hoe zit/staat/begeeft nederiglandje zich indeze?
  Gissen en denken dat….. m.a.w…..afwachten maar.

 2. Vandaag besliste een van de vele belgische regeringen om het overtollig belastingsgeld te investeren in het oplappen van 200 gepantserde voertuigen, om naar oekraïne te sturen om ze daar tot schroot om te vormen.

 3. Na een drukke dag kom ik maar ff hier lezen. Positief nieuws over Rusland. Ik las net op de msm dat NL extra reaper drones heeft gekocht, ik vermoed dat ze straks aan Oekraiene worden geschonken. Intussen kan de Nederlander de !@#$%^&* genieten!

 4. Stratego is ook al naar zijn grootje geholpen.
  Het heet nu Stratega.
  Luid de bel, barricadeer de deur .
  omgord de sandwichborden borden .
  Wees de leeuw brul uw ballen eraf 🤣

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in