Weet u waarom de toespraak van Henry Kissinger op het Economisch Wereldforum zo’n furore maakte? Kissinger had geen kritiek op de manier waarop de oorlog in Oekraïne gevoerd wordt, of op het gebrek aan vooruitgang ter plaatse. Nee. Wat Kissinger bekritiseerde was het beleid zelf, dat is wat de vuurstorm teweegbracht. Hij gooide een emmer koud water over de mensen die dit krankzinnige beleid hebben bedacht, door hun recht in hun gezicht te zeggen dat zij “het mis hebben,” schrijft Mike Whitney.

En, zij hebben het mis, want het beleid dat zij nu voeren schaadt de bondgenoten van de VS en de belangen van de VS. Dat is de maatstaf die wij gebruiken om te bepalen of een bepaald beleid dom is of niet, en helaas slaagt dit beleid met vlag en wimpel voor de “dom-test”.

Ik zal het uitleggen: onze basisstrategie is Rusland te “verzwakken” en te “isoleren” door de economische banden van Rusland met Europa te verbreken en het land in een lang en kostbaar moeras in Oekraïne te drijven. Dat is het plan.

Nu zou u kunnen denken dat dit redelijk klinkt, maar – volgens Kissinger – is het het verkeerde plan.

Waarom?

Omdat de nationale veiligheidsstrategie van de VS China aanmerkt als Amerika’s grootste rivaal (en dat is het zeker), dus elk beleid dat China sterker maakt, druist natuurlijk in tegen de strategische belangen van de VS.

Begrijpt u dat? De vraag is dus: maakt onze proxy-oorlog in Oekraïne China sterker?

En het antwoord luidt: natuurlijk, dat doet het. Het maakt China veel sterker, omdat het Rusland dwingt de betrekkingen met China te versterken.

Wat betekent dat in de praktijk?

Het betekent dat de betrekkingen tussen de industriële grootmacht van de wereld (China) en de op één na grootste producent van koolwaterstoffen (Rusland) een stuk beter zijn geworden door de contraproductieve oorlog van Washington en zijn vazallen in Oekraïne. Dat is wat het betekent. Het betekent ook dat – naarmate de betrekkingen tussen de twee landen verbeteren – het tempo van de imperiale neergang van de VS zal versnellen, naarmate de niet-dollarzone zich uitbreidt en de bilaterale handel geleidelijk het huidige door de VS gedomineerde wereldhandelssysteem vervangt.

U kunt dit nu al zien gebeuren. De oorlog in Oekraïne heeft geleid tot een schokkende ineenstorting van de wereldhandel, grote verstoringen van kritieke aanvoerlijnen, ongekende voedsel- en energietekorten, en de grootste herverdeling van de wereld sinds het uiteenvallen van de Sovjet-Unie. Washington heeft besloten zijn toekomst en de toekomst van het Westerse volk op het spel te zetten voor een zinloos geopolitiek gambiet dat de grootste strategische catastrofe in de geschiedenis van de VS zou kunnen blijken te zijn.

  Tegendraadse Correspondent - Rusland heeft al gewonnen in Oekraïne

Kissinger ziet de ernst van de situatie in en daarom heeft hij besloten zijn zegje te doen. Maar hij was niet alleen kritisch over het beleid, hij gaf ook een onheilspellende waarschuwing die door de media bijna volledig genegeerd is. Dit is wat hij zei:

“De onderhandelingen moeten in de komende twee maanden beginnen voordat er onlusten en spanningen ontstaan die niet gemakkelijk overwonnen zullen worden. Idealiter zou de scheidslijn een terugkeer naar de status quo ante moeten zijn (…) De oorlog voortzetten voorbij dat punt zou niet over de vrijheid van Oekraïne gaan, maar over een nieuwe oorlog tegen Rusland zelf”.

Daar staat het zwart op wit, maar laten we het in twee delen opsplitsen om een beter idee te krijgen van wat hij zegt:

 1. Het beleid is verkeerd.
 2. Het beleid moet onmiddellijk veranderd worden, anders zal de schade voor de VS en zijn bondgenoten ernstig en blijvend zijn. (“De onderhandelingen moeten in de komende twee maanden beginnen”)

Dat klinkt misschien te apocalyptisch voor sommigen, maar ik denk dat Kissinger hier iets op het spoor is. Kijk immers naar de enorme veranderingen die de wereld al heeft ondergaan sinds het conflict begon; de verstoringen van de aanvoerlijnen, de voedsel- en energietekorten, en de terugdraaiing van het globaliseringsproject. Behoorlijk grote veranderingen, zou ik zeggen, maar zij zijn waarschijnlijk nog maar het topje van de ijsberg. De echte pijn ligt nog voor ons.

Hoe zal deze winter eruit zien wanneer de verwarmingsrekeningen van de huishoudens door het dak gaan, de industrieën in heel Europa bezwijken onder de hogere energiekosten, de werkloosheid naar het niveau van de Grote Depressie stijgt, en de “blackouts” een vast kenmerk van het leven in het Westen worden? Dat is wat de toekomst voor Europa en Amerika in petto heeft, als het beleid niet wordt teruggedraaid en er niet snel via onderhandelingen een regeling wordt getroffen.

Poetin heeft reeds verklaard dat Rusland zich niet opnieuw in een positie zal brengen waarin het economisch afhankelijk is van Europa. Die dagen zijn voorbij. In plaats daarvan verlegt hij de kritieke energiestromen naar China, India en verder. Europa is niet langer een prioritaire klant, sterker nog, het is een bedreiging geworden voor het voortbestaan van Rusland, wat betekent dat Rusland zijn productie verder oostwaarts zal heroriënteren.

  Rusland beantwoordt Amerika's plan om WO III te winnen

Hoe zal dit Europa beïnvloeden?

Dat is gemakkelijk. Europa zal meer voor zijn energie gaan betalen dan om het even welk land ter wereld. Dat is de keuze die zij gemaakt hebben door de legitieme veiligheidseisen van Rusland naast zich neer te leggen, en dat is het resultaat waarmee zij zullen moeten leven.

Dit is dus wat u moet weten:

In 2021 leverde Rusland 40% van al het in de EU verbruikte aardgas.

In 2021 leverde Rusland meer dan 25% van de in de EU verbruikte olie.

Als u denkt dat die hoeveelheden koolwaterstoffen kunnen worden vervangen door producenten in Nigeria, Iran, Saudi-Arabië of een andere verafgelegen plaats, dan vergist u zich jammerlijk. Europa wandelt regelrecht in de grootste energiecrisis uit zijn geschiedenis, en het kan alleen zichzelf de schuld geven. Hier is meer uit een artikel op RT:

“De huidige energiecrisis zou een van de ergste en langste in de geschiedenis kunnen worden en de Europese landen zouden bijzonder hard getroffen kunnen worden, zei het hoofd van het Internationaal Energieagentschap, Fatih Birol, op dinsdag. In een interview met het Duitse blad Der Spiegel zei Birol dat de gevolgen van de gebeurtenissen in Oekraïne de huidige energiecrisis waarschijnlijk erger zullen maken dan de crises van de jaren zeventig.

“Toen ging het alleen maar om olie. Nu hebben we een oliecrisis, een gascrisis en een elektriciteitscrisis tegelijk,” zei Birol tegen de krant, en hij voegde eraan toe dat Rusland vóór de huidige gebeurtenissen in Oekraïne “een hoeksteen van het wereldenergiesysteem was: ’s werelds grootste olie-exporteur, ’s werelds grootste gasexporteur, een toonaangevende leverancier van steenkool.”

Als onderdeel van haar sancties in verband met Oekraïne heeft de EU beperkingen ingevoerd op Russische fossiele brandstoffen en beloofd deze geleidelijk te zullen afschaffen. Birol waarschuwde dat landen in Europa die meer afhankelijk zijn van Russisch gas een “moeilijke winter tegemoet gaan,” omdat “het gas wel eens gerantsoeneerd zou kunnen moeten worden,” ook in Duitsland. Zijn opmerkingen kwamen toen de Russische staatsleverancier van gas, Gazprom, de leveringen aan sommige energiebedrijven in Duitsland, Denemarken, Nederland en andere landen stopzette, nadat zij de brandstof niet volgens de nieuwe eisen in roebels hadden betaald.” (“Fuel rationing may be coming to Europe – IEA“, RT)

Ik denk dus dat doodvriezen in het donker te verkiezen is boven de eis dat Oekraïne neutraal blijft en ophoudt etnische Russen in het oosten uit te moorden? Is dat het “principe” dat Europa verdedigt?

Zo ja, dan is het een slechte keuze.

  Dom en dommer - Scholz en Macron hebben een plan om vrede te brengen in Oekraïne

Hier is iets om over na te denken: Wist u dat alle “oliemengsels” niet gelijk zijn?

Waarom zou dat belangrijk zijn?

Omdat Duitsland momenteel 34% van zijn olie uit Rusland invoert. En de Russische olie is een volledig beproefd mengsel van hoge kwaliteit uit de Oeral, dat in grote hoeveelheden via de Druzhba-pijpleiding aan Duitse raffinaderijen wordt geleverd, die zijn ontworpen om aan bepaalde verwerkingseisen te voldoen. Andere olie van andere leveranciers zou het hele raffinageproces in de war sturen. Er zou een aanzienlijke “aanpassing” nodig zijn van nieuwe toevoerleidingen en infrastructuur, een atmosferische distillatie-installatie, een vacuümdestillatie-installatie, een  cat-crack-installatie, een visbreaking-installatie, een catalytic-reformer, een katalytische reformer, een isomerisatie-installatie, en een ethyl-tertiair-butylether (ETBE)-installatie. Plus gloednieuwe opslagfaciliteiten + behandelingsapparatuur voor Rostock feed ter vervanging van de 24x7x365 gladde Druzhba pijpleiding.” (“Germany’s Refinery Problem”, The Saker)

Dus, alle oliemengsels zijn niet hetzelfde?

Nope, niet eens in de buurt. Daar komt nog bij dat deskundigen uit de industrie schatten dat de aanpassingen aan de raffinaderij ruwweg 6 jaar in beslag zouden nemen. Intussen zal de economische groei in Duitsland – die nauw samenhangt met het energieverbruik – dramatisch dalen, zullen bedrijven hun deuren moeten sluiten, zal de werkloosheid de pan uit rijzen, en zal het machtigste en productiefste land van de EU op de knieën gebracht worden.

Misschien had iemand in de Duitse regering over deze dingen moeten nadenken voordat zij besloten de Russische olie te boycotten?

Het punt dat wij proberen te maken is eenvoudig: Kissinger heeft gelijk en de neocon clowns die de mislukte strategie voor Oekraïne hebben bedacht, hebben ongelijk, hartstikke ongelijk. En, als wij niet “Onderhandelingen… in de komende twee maanden” bijeenroepen, zoals Kissinger adviseert, dan zal de breuk met Rusland definitief en onomkeerbaar zijn, en op dat moment zullen Ruslands volumineuze energiebronnen, minerale rijkdommen en landbouwproducten voor altijd naar bevriende naties in oostelijke richting worden omgeleid. En dat zal verschrikkelijk leed berokkenen aan zowel de Verenigde Staten als hun bondgenoten in Europa.

De enige redelijke handelwijze is op te roepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, zodat er ASAP vredesbesprekingen kunnen beginnen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wereldwijde ineenstorting van gewassen nu een zekerheid… wijdverspreide hongersnood zal de planeet aarde van 2022 – 2024 teisteren… het is in gang gezet en kan niet meer gestopt worden


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelIn ommezwaai stuurt Biden raketsysteem naar Oekraïne – en geeft nucleaire waarschuwing aan Rusland
Volgend artikelBreuklijnen en factievorming escaleren in de Oekraïense regering
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. In Europa hebben we idioten als de Duitse minister van buitenlandse zaken Anna Baerbock. Deze minister van die Gruene is over energiebeleid zo naïef als een klein kind maar een havik als het gaat over oorlog. Een slechtere incompetente minister is werkelijk niet denkbaar. Dat we totaal naar de klote gaan ligt totaal aan onszelf.

  • dat wij totaal naar de klote gaan ligt aan het bewust verkeerde beleid van onze regeringsleiders , niet aan ons de gewone burgers…….

    • De cabal/ Deep State is in steeds grotere paniek en daarom is de datum voor de realisering van het BBB-plan vervroegd naar 2025. Fasten your seat bells voor wat ons de komende tijd te wachten staat.

 2. in de zuid Europese landen zit genoeg olie en gas. Griekenland is eigenlijk het Saoedie Arabie van Europa, dit land kan heel Europa de komende 30 jaar van olie en gas voorzien, maar dit is puur politiek. Olie is eigenlijk de tweede vloeistof van de aarde. het is de kunst om altijd maar schaarste te creëren, goed voor de portemonnee.

 3. “Tegenstrijdige berichten, onzinnige aanbevelingen en aperte leugens worden opzettelijk gebruikt, omdat het de verwarring vergroot. Hoe meer de bevolking in verwarring is, hoe groter de angst, waardoor het vermogen van de samenleving om de crisis het hoofd te bieden afneemt. Naarmate het vermogen om de crisis het hoofd te bieden afneemt, neemt de kans op een massale psychose toe.” Bron: https://jdreport.com/heeft-corona-covid-19-een-massapsychose-veroorzaakt/

 4. Met veel kunst en vliegwerk zal er komende winter aardgas zijn om te verwarmen. Winter 2023/2024 zijn de reserves op en toevoer blijft sterk achter. Logistiek en financieel gaat het in winter 2023/2024 niet meer lukken.

  Tevens blijkt komende winter dat de voedselvoorraden sterk achterblijven. Na komende winter opvallend minder aanbod en dubbele prijzen voor eten.

  De Europese infrastructuur is te oud en beperkt om binnen 8 jaar volledig electrisch te kunnen gaan.

  Gebrek aan kunstmest en veevoer, energiekosten te hoog voor rendabele productie / logistiek. Daling landbouwopbrengsten.

  Energie op rantsoen via de slimme meters?

  Zonder momenteel actieve oorlog china/Rusland schuiven we langzaam richting oorlogseconomie situatie.

 5. Op de foto bij dit artikel caballid & adrenochroomslurper Henry Kissinger (1923). Hij is de laatste 15 jaar behoorlijk gekrompen en nu kijkt hij zeer geïnteresseerd naar het decolleté van Dolly Parton(?).
  Kissinger was trouwens nauw betrokken bij de staatsgreep tegen president Allende van Chili op 11.09.1973.
  Waar kent u deze datum van?

 6. [Nieuw bericht] Doodvriezen in het donker is te verkiezen boven de eis dat Oekraïne neutraal blijft en ophoudt etnische Russen in het oosten uit te moorden? Is dat het “principe” dat Europa verdedigt?

  Beste mensen
  Als het Koningshuis zelf uit Duister Bloed waarvan de originaliteit niet Wordt of Mag worden gekend bestaat

  Hoe kant iemand anders U dan gaan beschermen ?

  Het is altijd
  U beschermt Uzelf
  Of
  U vermoord Uzelf

  Niemand anders doet iets

  Dus het is altijd :
  Ik wordt Geboren
  Ik Doe
  Ik Handel
  Ik Leef
  Ik Maak
  Ik Breek
  Ik Sterf
  Ik Beschadig
  Ik Vernietig
  Ik Vermoord
  Enzovoorts met op het Laatst
  Ik ga Dood

  Trouwens ….
  Europa zit nog vol met Blanke Bloed

  Als U weet wat Blank is tenminste
  Nee !!!
  Blank = De Duivel

  Probeer dus geen dode koeien uit de Oceanen Zeeën Kanalen Sloten of Vijvers te Vissen
  Kijk naar Hetzelf
  Hoe onschuldig ben Ik ?
  Reinigt Uzelve
  Vervolgens probeert in het Reine te geraken

  Dank U

   • Beste Mensen

    Tenzij het aandachtig wordt gelezen
    Men zal ontdekken op den duur

    Ik wordt U
    U is alles
    Dus
    U is ook Ik

    Dus Overal alles wat er ook gebeuren mag geschied gebeurt door Ik
    Ik is rechtstreeks de oorzaak als ook het gevolg

    Dat liedje
    Het is dus niet dat Liedje
    Een liedje welk begin Als

    Is dit alles …. oe oe oe oe ….
    Is dit Alles …. Hm Hmm Hm Hmmm ….

    Maar

    Ik is alles …. oe oe oe oe ….
    Ik is Alles …. Hm Hmm Hm Hmmm ….
    Ik zit Overal en Nergens ….

    Ik Zit in Alles ….
    Maar ….
    Alles zit niet in Mij ….

    De is het enige verschil ….

    Dank U

 7. Straks helemaal geen verwarming meer. Nu snap ik pas waarom ze nu opeens ook de houtstook willen gaan aanpakken. Zelf stoken moeten we ook niet meer kunnen natuurlijk he. Stel je voor dat we nog ergens warmte vandaan halen in de winter.

 8. Vergeleken met de Balkan wordt het steeds duidelijker dat EU bewust leeggezogen wordt en wie er sterft maakt niet uit. De sancties werken dus goed. In Engeland krijgen de gezinnen financiele assistentie. Maar het geld wordt er hoe dan ook uitgezogen. Als jij teveel verdient betaal jij voor de assistentie en krijg je zelf geen hulp. Redistribution of money heet dat volgens de Libertarians. Haha. Neem nog een boostertje en bescherm jezelf tegen die vieze virusjes die straks weer rondvliegen. De vaxxie deugmensjes hoeven zich echt geen zorgen te maken want Papa Staat helpt ze wel met ons belastinggeld. Ze vriezen echt niet dood hoor. Ze zijn slechts het middel om het geld uit het systeem te zuigen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in