Ondanks de zware verliezen aan mankracht en uitrusting hebben de Kievse strijdkrachten geen noemenswaardige winst geboekt sinds de lancering van hun zogenaamde lente-tegenoffensief in de richtingen Zaporozhye en zuidelijk Donetsk op 4 juni, bericht Southfront.

Video’s die op 15 juni online verschenen, bevatten meer details over de zware verliezen die de Kievse strijdkrachten leden tijdens hun mislukte aanval op Zaporozjye op 8 en 9 juni.

Eén video toont de vernietiging van verschillende Amerikaanse Bradley infanteriegevechtsvoertuigen met artillerie, terwijl een andere video een Duitse Leopard 2 gevechtstank toont die van de weg geblazen werd door een antitankmijn.

In het zuiden van Donetsk slaagden de Kievse strijdkrachten er niet in om voorbij de eerste contactlijn op te rukken. Het Russische leger behield de hoge grond in deze richting en hield de Oekraïense opmars tegen bij de steden Velikaya Novoselovka, Vremensky, Makarovkais, Blagodatnoe, Urozhainoe en Storojevoe.

Nieuwe video’s tonen de vernietiging van een Oekraïense T-80 met een Lancet loitering munitie in de buurt van Makarovkais, evenals verschillende andere gepantserde voertuigen die geraakt zijn door artillerievuur op een ander front in de richting.

Ondertussen tonen video’s van het Russische Ministerie van Defensie het werk van Russische aanvalshelikopters, artillerie en drone-operators aan zowel de Zaporozhye- als de zuidelijke Donetsk-richting.

Leopard 2 wordt door iets geraakt en bemanning moet afhaken

Geconfronteerd met een mislukking aan het front, escaleerde Oekraïne zijn aanvallen op Russische gebieden. Begin 15 juni was een aanval met drones gericht op het Krimschiereiland. De gouverneur van de regio, Sergej Aksyonov, zei dat er in totaal negen drones waren neergehaald boven de Krim.

Frontnieuws filmpscoop - Russische strijders confisqueren krijgsbuit uit vernietigde Leopards 2A6 en Bradleys & Poetin geeft updates over Oekraïense verliezen tijdens het 'tegenoffensief'

Volgens Aksyonov werden zes drones neergeschoten en drie andere onbruikbaar gemaakt door middel van elektronische oorlogsvoering. Hij zei dat één drone was “ontploft” in het dorp Dokuchayevo in het centrale deel van het schiereiland.

“Er zijn geen slachtoffers. Ramen zijn verbrijzeld in sommige huizen,” schreef Aksyonov op zijn Telegram-kanaal, waarbij hij de inwoners aanspoorde om kalm te blijven.

Oekraïne zal waarschijnlijk doorgaan met zijn tegenoffensief, ondanks de zware verliezen en alle tegenslagen. Grotere aanvallen zijn de komende dagen en weken te verwachten, omdat Kiev wanhopig lijkt te zijn om door de Russische verdedigingslinies heen te breken.

Het belangrijkste doelwit voor Oekraïne lijkt de stad Melitopol te zijn, die midden op de landroute ligt die de Krim met andere Russische gebieden verbindt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Beelden van Zelensky die voor het eerst hoort over het lot van de Leopards & Stotterende Stoltenberg verontschuldigt zich waarom AFU werd weggevaagd in het offensiefVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen uitroeing
Volgend artikel“Hel” in Oekraïne: Russische Tu-95 strategische bommenwerpers & zwermen kamikaze-drones raken de bevoorradingspunten van het Oekraïense tegenoffensief (Video’s)
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in