HMS Queen Elizabeth en HMS Prince of Wales / Petty Officer Photographer Jay Allen / Wikkimedia / (Open Government Licence v3.0)

Laten we beginnen met de militaire ramp die het Verenigd Koninkrijk is. Britannia is niet langer in staat om over de golven te heersen in een pierenbadje. Een van de twee vliegdekschepen van Groot-Brittannië, de HMS Queen Elizabeth, verkeert bijvoorbeeld in dezelfde staat als Queen Elizabeth, namelijk dood in het water (hoewel wijlen Queen dood in de grond ligt), schrijft Larry Johnson.

Operatie Steadfast Defender, de grootste NAVO-oefening in Europa sinds de Koude Oorlog, was een perfecte gelegenheid om het moderne gezicht van de Britse zeemacht te laten zien.

In plaats daarvan is het zowel een nationale verlegenheid als een deprimerende metafoor voor de erbarmelijke staat van onze strijdkrachten gebleken.

HMS Queen Elizabeth, een van de twee ultramoderne vliegdekschepen van de Royal Navy en vlaggenschip van de vloot, had een ereplaats moeten innemen in het Britse detachement.

Vernederend genoeg is ze naar het droogdok gestuurd, blijkbaar vanwege een roestige schroefas. Ze zal tijdens de oefening worden vervangen door haar zusterschip, HMS Prince of Wales, maar daar gaat het niet om.

De belastingbetaler, die 3,5 miljard pond heeft uitgegeven om haar te laten bouwen, heeft zeker het recht om te verwachten dat de Queen Elizabeth goed wordt onderhouden.

De trieste staat van de Britse marine is emblematisch voor het hele Britse leger. Het is een ramp. Een van mijn goede vrienden, een gepensioneerde voormalige SAS-operator (Special Air Service) stuurde me vanmorgen vroeg het volgende:

Larry:

Geef er een andere draai aan: Ons nationale voetbalstadion heeft zitplaatsen voor 90.000 mensen. Dus we zetten het hele leger erin en hebben nog steeds 15.000 zitplaatsen te vullen! En hoeveel zijn er daadwerkelijk oorlogsstrijders?

Capita – of Crapita zoals het bekend staat bij de rangen en standen – is een regelrechte ramp. Tegen de tijd dat ze hun troep bij elkaar hebben, heeft een gemiddelde rekruut al 9 maanden op de plank gelegen. De potentiële rekruut is al verder tegen de tijd dat zijn plaats vrijkomt. De zorg en het onderhoud van het Royal Naval College is ook uitbesteed en is een regelrechte ramp van gevaarlijke terreinen en slordig onderhoud (persoonlijke kennis). https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-devon-66603297
Amusant is dat de barakken die worden gebruikt om soldaten te huisvesten worden gecategoriseerd als ongeschikt voor illegale immigranten!

809 squadron, Fleet Air Arm F34B, is niet op sterkte en zal dat pas in 2025 zijn, ondanks dat onze vliegdekschepen 3 jaar beschikbaar zijn (ik gebruik die term losjes). En het bevat RAF-personeel (Crabs!!) en niet alleen marinepersoneel. Kun je turfoorlogen ruiken? Er is ook een vertraging van bijna 12 maanden bij de overgang van het Military Flying Training System naar de training voor operationele conversie-eenheden. UK militaire pilotenopleiding in het ongewisse voor belegerde RAF – Airforce Technology (airforce-technology.com) De RAF kampt met hetzelfde probleem, dus het zijn niet alleen de marinepiloten die lijden. Het vliegen van snelle vliegtuigen is een aan bederf onderhevige vaardigheid.

Pensioenen en gezondheidszorg voor reservisten? Moet ik erop wijzen dat het ministerie van Defensie de meeste van zijn militaire ziekenhuizen heeft verkocht, zodat de gewone reservisten met verwondingen in het veld naar de normale afdelingen van de National Health Service gingen, die niet gewend zijn aan squadrons en de militaire manier van denken, en die afdelingen werden vaak bediend door geïmmigreerde moslimschoonmakers. Ja, sommige gewonden werden in het ziekenhuis aangevallen. Goede deal.

De regering is al meer dan 4 jaar te laat met het uitrollen van een Veteranen ID-kaart. Geen echte voordelen, alleen een ID-kaart.

Over het geheel genomen is het Verenigd Koninkrijk in een erbarmelijke staat, en de regering is leiderloos of heeft geen ruggengraat. Het is onwaarschijnlijk dat dit zal veranderen, wie er ook aan de macht is. Merk op dat ze alleen de nominale 2% NAVO-bijdrage leveren omdat ze pensioenen in hun uitgaven opnemen. De laatste keer dat ik keek, doodden pensioenen geen vijanden.

Ja, ik ben boos, net als bijna alle andere veteranen, op de huidige stand van zaken. Prietpraat voorbij.

Mijn vriend is, net als de meeste autochtone Britten, een man met reserve en grote zelfbeheersing. Zijn woede spreekt boekdelen over de diepte van de problemen van Engeland.

  De geschiedenis wijst de VS aan als dader van de crisis in Oekraïne

Over zwak gesproken, de Verenigde Staten bombarderen meer dan 85 doelen in Syrië, Irak en Jemen en het heeft weinig merkbaar effect. Dit zijn dure operaties omdat de Verenigde Staten bommen en kruisraketten gebruiken die ze niet gemakkelijk of snel kunnen vervangen/herbevoorraden. En waarom bombarderen we zoveel doelen in Irak en Syrië? Er was maar één locatie die het apparaat lanceerde dat toren 22 raakte, waarbij 3 Amerikaanse soldaten omkwamen en 47 anderen gewond raakten. In plaats van de verantwoordelijken te straffen, is de VS bezig met collectieve bestraffing en doodt waarschijnlijk onschuldige stamleden verspreid over de woestijnen in het westen van Irak en het oosten van Syrië. Dit creëert alleen maar nieuwe vijanden die wraak willen nemen op Amerika. Geen slim beleid, maar hoe kunnen we verwachten dat Biden slim is.

De door Iran gesteunde strijders verspilden geen tijd om vandaag terug te slaan:

Minstens zes door de VS gesteunde Koerdische strijders zijn gedood bij een drone-aanval op een Amerikaanse basis in het oosten van Syrië die wordt opgeëist door een door Iran gesteunde militie die vrijdag het doelwit was van Amerikaanse luchtaanvallen.

De doden zijn de laatste indicator van hoe het conflict door het Midden-Oosten sijpelt sinds het begin van de oorlog in Gaza, met steeds minder voorspelbare gevolgen voor de regionale stabiliteit.

De door Koerden geleide Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF), die in Syrië strijden tegen jihadisten van Islamitische Staat (IS), zeiden dat zes van hun strijders waren gedood bij een aanval op hun commando-academie op een Amerikaanse basis op het olieveld al-Omar in de oostelijke Syrische provincie Deir ez-Zor.

Nog eens 18 raakten gewond. Een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde waarnemer, het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, schatte het dodental op zeven.

Ondanks de Amerikaanse bombardementen zullen de aanvallen op Amerikaanse bases in Syrië de komende weken waarschijnlijk toenemen in plaats van afnemen.

  Scott Ritter: Tegenoffensief Oekraïne botst op verdedigingsmuur

Ik besprak deze kwesties vandaag met Judge Napolitano.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Deagel’s voorspelling voor 2025 liet zien dat Amerika en Israël absoluut vernietigd zouden worden in WO 3, waarbij de bevolking van Israël met meer dan 60% zou afnemen en Amerika zou veranderen in een derdewereldlandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVan democratie naar dystopie: De sluipende overname door het World Economic Forum
Volgend artikelOekraïne – Een leger zonder officieren heeft geen kans om te winnen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

17 REACTIES

 1. Als het volk niet berijd is om voor defensie te betalen en er alleen maar op wil bezuinigen kan je dit verwachten.

  Zelfde gebeurt in ons land. Helpen op een sterke krijgsmacht te krijgen en vormen wil niemand.

  Ze maken liever onze krijgsmacht belachelijk.
  Respect voor de mannen en vrouwen bij onze defensie werken is ver te zoeken.

  Schande.

  • Veel blabla. Ik heb zelf gediend en ben in Bosnie geweest. Niet iets om trots op te zijn trouwens, wel iets dat de ogen opent voor de ongelofelijke corruptie en onkunde hogerop. Om dan nog even een kers op de taart te plaatsen word je daarna door de overheid nog nagetrapt.

   Het volk is niet bereid te betalen voor defensie? In wat voor wereld leeft u in godsvredesnaam? Het volk heeft geen barst te zeggen over hoe of waar HUN belastinggeld wordt uitgegeven en krijgt al helemaal geen overzicht van de effectiviteit ervan.

   Indien een land een sterke krijgsmacht wil hebben dan dient dat land eerst te zorgen voor een sterke basis; trots op het eigen land, eigen normen en waarden, eigen cultuur, eigen taal, eigen geschiedenis. Dat is namelijk waar mensen dan over binden. Een overheid die er alles aan doet om de eigen bevolking te vernederen, castreren en dood te spuiten gaat geen sterk leger vormen.

   • Goed verwoord! Een regering die haar eigen volk minacht, vernedert, probeert te onderwerpen aan allerlei globalistische waanideeën kan niet verwachten dat de burger nog ergens toe bereid is. Het vertrouwen komt te voet en gaat te paard. En in dat laatste deel zitten we. Tig miljoenen / miljarden worden wereldwijd (en ook naar Brussel) rondgestrooid ten koste van het eigen volk dat grotendeels nauwelijks rond kan komen door allerlei in mijn ogen krankzinnige maatregelen / sancties en bedachte scenario,s ( CO2, stikstofidioterie, klimaatwaanzin,, dure energie).
    En dat is niet alleen in NL zo. Triest, echt heel triest zoals onze??? Roverheid met het volk omgaat.

   • Prachtig Johan, heb ook trots gediend maar ik zie op het moment ook geen enkele reden om ook maar iets te verdedigen (behalve huis en haard tegen de interne vijand) .
    Je wordt krom aangekeken uitgescholden in niet verstaanbare talen, belasting betalen voor klaplopers (van alle achtergronden) je kinderfeestje van vroeger om zeep geholpen enz.
    Als ik me mag schamen om een blanke onderdrukkende racistische Nederlandse man te zijn, dan mogen ook de correcte burgers het land met de tube seconden lijm en iPhone de loopgraven in.

   • Je ziet dat de v s uitstekend in staat is om her en der allerlei commandanten om te leggen.
    Mensen die niet 123 vervangbaar zijn dus zo nutteloos is het niet.

    Nu in iraq een commandant van iraaqs-afgaanse fatemejoen.
    Zij worden ook slimmer en communiceren
    via cassettebandjes , radio boodschappen
    en spook telefoonbelletjes en lijnen op
    het vastnet.
    Dus dat AI datamining programma zoekt en kombineerd
    84 doellen om een paar commandanten te pakken
    En Oke dat koste dan 84 raketten.

    In syrie werden meerdere russische generaals uitgeschakeld
    In ukraine werden ook voortdurend rebellen leiders en officieren geraakt

    Eerste ding dat usa deed na inval iraq was gsm netwerk aanleggen, waarom , waarom toch …

   • Goed gezegd, geef Rutte en de EU oorlogshitsers maar een wapen en donder ze in en loopgraaf om tegen de Russen te vechten, voor die idioten steek ik geen vinger uit, ik wil ze nog wel tegenhouden als ze de linies willen verlaten.
    Je zou bijna aan de zijde van rusland gaan vechten, indien je weet dat Timmermans, de jonge, kuipers e.d in de loopgraven van de Oekraïners zitten.

  • het personeel dat voor 50% uit de Moslimgemeenschap uit het noordelijk Afrika komt én de rest uit..als je het weet mag je het zeggen… die doen hun werk op halve kracht, en denken zeker niet aan degenen die er mee moeten werken/vechten/vliegen…. HET IS NAAR DE KLOOOOTEN..🪃🪃🪃

 2. ”Het volk is niet bereid te betalen voor defensie?”

  Men stemde massaal op partijen die op defensie bezuinigen.
  1 miljard in 2012 was een doodsklap.
  Schepen verkocht, tanks verkocht, vliegtuigen verkocht.
  Duizend militairen ontslagen.
  En niemand die het boeide.

  • Beste Piet,
   Er zijn veel meer zaken die op het programma staan/stonden bij de politieke partijen dan alleen Defensie.
   Er zijn dan ook mensen die andere zaken belangrijker vinden/vonden dan Defensiebegroting.

   Er was in het verleden na het vallen van de muur niet echt meer een noodzaak om een flinke defensiemacht aan te houden, zelf nu nog niet, ondanks de geluiden van het tegendeel dat Rusland Europa zou willen aanvallen.
   Wat de NAVO en daarmee de VS wel wilden was/is conflicten veroorzaken als o.a. een middel om het militaire complex gaande te houden.

 3. Joh je wil toch niet eens voor zo.n apenland als nederland vechten .un de jaren 80 was ik trots op mn landje .stemde centrumpartij 86 en mn slogan was. Ik vind het fijn om blank te zijn . Was van hetvjongeren front nederland . Er is niks meer over van dit klote land .ene grote import parasieterij, miljarden worden weggegeven voor wef en who praktijken .nooit maar dan ook nooit zal ik dit kut land verdedigen. Mijn hoop ligt bij putin , die heeft nig ouderwetse normen en waarden en als t uit de hand loopt, ach dan moet het maar , ik weiger deze toekomst te aanvaarden .

  • ”Mijn hoop ligt bij putin”

   Hoop jij werkelijk dat Poetin met zijn vredestroepen Nederland binnen marcheert net als Hitler dat deed om ons land te zuiveren?

   • Uw kennis van geschiedenis is als die van economie; niet bestaand.

    En nee, Putin gaat echt niet hierheen komen. Al het geleuter van de politiek ten spijt heeft Rusland helemaal geen enkele reden om West-Europa binnen te vallen/aan te vallen.
    Er zijn geen grondstoffen
    Er is geen indsutrie meer
    De landbouw wordt om zeep geholpen, evenals alle kennis daarvan.
    De bevolking is lui, dom en ok met de decadentie en is geestelijk gestoord in de acceptatie van alle woke-onzin en het onderwijs is abominabel slecht.
    Daarnaast is de bevolking al 60 jaar gehersenspoeld in haat tegen Rusland.

    Dus waarom zou Putin de moeite nemen zijn manschappen te wagen aan het bezetten van een groot gebied dat niks, maar dan ook helemaal niks te bieden heeft maar wel een waardeloze bevolking heeft die gecontroleerd zou moeten worden?
    Het is meer dan voldoende een bufferzone te creeren tussen Rusland en de decadentie en ze in hun eigen sop gaar te laten koken terwijl Rusland en de rest van de (niet-westerse) wereld inzetten op handel en wederzijds respect.

   • Beste Piet,
    Hou alsjeblieft op met zulke opmerkingen.
    Je wil meepraten zonder zelf goed op de hoogte te zijn over wat er speelt in de wereld.
    Ga in plaats van schrijven eens op internet lezen, krijg je een beter overzicht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in