Op de zevende dag van de operatie in Oekraïne heeft het Russische leger zijn tactiek veranderd, zowel wat betreft het uitvoeren van militaire acties als zijn houding tegenover de burgerbevolking.

Talrijke onbemande verkenningsdrones van de Russische strijdkrachten werden waargenomen in het luchtruim boven Oekraïne. Achterhoede- en bevoorradingscolonnes begonnen zich te verplaatsen met gevechtsbewaking. Men noteerde de verplaatsing van tanks, zowel op mars als in stedelijk gebied met infanterie op pantservoertuigen, schrijft Jamesfetzer.org.

De aanwezigheid van gevechtsvliegtuigen in het luchtruim van Oekraïne is toegenomen. De coördinatie en de wisselwerking tussen de verschillende eenheden zijn geïntensiveerd. Waar mogelijk wordt artillerie gebruikt. Bovendien zijn de Russen begonnen militaire installaties aan te vallen die zij kennelijk eerder van plan waren relatief onbeschadigd in te nemen.

De reactie van de Russische eenheden op provocerende acties van burgers en vooral van leden van de zogenaamde territoriale verdedigingstroepen is ook veranderd. Kiev zet burgers aan tot verzet door met geweld molotovcocktails naar voertuigen te gooien, wegen te blokkeren en verrassingsaanvallen uit te voeren, die onder het mom van vreedzame bedoelingen worden benaderd.

Tot 1 maart hadden de Russische militairen de opdracht om op alle mogelijke manieren te vermijden terug te slaan op provocaties. Nu schijnt het bevel veranderd te zijn en zijn de Russische eenheden begonnen te handelen volgens de gedragsnormen op vijandelijk grondgebied.

Zo werd op 1 maart, als reactie op een hinderlaag van eenheden van de territoriale verdediging bij Kherson, die molotovcocktails naar een Russisch konvooi probeerden te gooien, bruut vergeldingsvuur op de vijand geopend. Een video registreert minstens 10 doden.

  Radiostations in Mariupol vertellen de Oekraïense troepen: "Geef op, je bent omsingeld"

De verandering in tactiek wordt toegeschreven aan de ervaring van de eerste vijf dagen van het conflict en het feit dat legergeneraals en hoge officieren met ruime ervaring in gevechtshandelingen in verschillende regio’s aan het commando werden toegevoegd.

De Oekraïense autoriteiten weigeren evacuatiehulp te verlenen aan hun bevolking. De inwoners van Kiev worden aan de genade van het lot overgeleverd. Het treinstation is vastgelopen. Politie en ordehandhavers zijn afwezig. Plunderingen en chaos nemen toe.

Russische eenheden hebben geen haast om de hoofdstad binnen te dringen. Zij breiden de controlezones er omheen uit. De Russische troepen zijn nu in de buurt van Brovary, waar zij voet aan de grond hebben gekregen.

Op 1 maart verschansten de Russische troepen zich in de buitenwijken van Charkiv, te midden van zware raket- en bombardementsaanvallen op belangrijke militaire infrastructuurvoorzieningen. Met tussenpozen wordt er in de buitenwijken vuur gewisseld. Het stadsbestuur heeft onderhandelingen over de opening van een humanitaire corridor afgewezen. Eenheden van nationalistische bataljons schieten op auto’s van burgers die de stad proberen te verlaten.

DPR en Russische eenheden hebben Mariupol volledig omsingeld. Bijna alle naburige woongebieden zijn onder controle van troepen van de “Eurasian Coalition”. De humanitaire corridors waren open tot eind 2 maart. Daarna is waarschijnlijk het definitieve schoonvegen van de stad gepland.

Er wordt gevochten in Volnovakha, het belangrijkste bolwerk van Kiev in Donbas. Oekraïense eenheden proberen dekking te geven voor de terugtrekking van hun belangrijkste troepen uit de regio.

Het leger van de DPR heeft officieel bevestigd dat het hoofdkwartier van de Oekraïense Task Force “Noord” volledig verwoest is. Bijna alle officieren werden gedood. Het hoofdkwartier van de task force “Oost” werd eveneens vernietigd.

  Zelensky moederziel alleen - het internet lacht om zijn Vilnius bezoek

De strijdkrachten van de LPR boekten ook aanzienlijke successen. Vanaf 2 maart waren Starobelsk en een aantal nabijgelegen dorpen bevrijd. Er wordt vooruitgang geboekt in de richting van Severodonetsk en Rubizhne. Svatovo is geblokkeerd. Russische troepen hebben Izyum bereikt en hun aanvalsposities verschanst.

Inmiddels breken Russische troepen door de verdediging bij Vasilievka, het bolwerk dat Zaporizhia bestrijkt. Aan alle kanten worden verliezen gemeld.

Deze gebeurtenissen vonden plaats te midden van de volledige overname van het belangrijke regionale centrum Kherson. Het bestuur werkt mee en doet zijn best om een vreedzame situatie in de stad te handhaven met de hulp van de Russische strijdkrachten. De ontwapening van de leden van de “territoriale verdediging” is begonnen. De politie, de ambulance en de hulpdiensten werken zoals gewoonlijk.

De Russische strijdkrachten omsingelen de stad Nikolajev. Vanaf 2 maart ’s morgens was de stad al half omsingeld. De weg Nikolajev – Krivoj Rog is afgesneden.

De oorlog in Oekraïne van 2014 tot nu is al het bloedigste conflict in Europa van de laatste 77 jaar geworden, en overtreft daarmee alle Joegoslavische oorlogen samen. In de afgelopen zes dagen zijn er volgens bronnen binnen de strijdende partijen minstens 2.730 personeelsleden aan Russische en LDPR kant en 11.150 aan Oekraïense kant, waaronder deserteurs, gedood of vermist.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende beelden uit Oekraïne – Waarschuwing: NIET VOOR GEVOELIGE MENSEN. UITERST AFGRIJSELIJKVolg Frontnieuws op Telegram

  The Guardian: "Rusland is de economische oorlog aan het winnen en Poetin is niet dichter bij het terugtrekken van troepen"
Vorig artikelDe ineenstorting van het Zij/Hen-rijk: Westerse elites hebben hun hand overspeeld
Volgend artikelHoe het Westen nazi’s verdedigt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

17 REACTIES

 1. @robbylee : ik snap je (op nederlandse media gebaseerde) reactie.

  Kijk je verder dan snap je dat Poetin, objectief gesproken, de Waarheid véél meer aan haar kant heeft dan het “Vrije Westen” met (o.a.) haar LBGT-agenda

  Maar kijk je NOG verder (zoals ondergetekende) , en ken je de ehh .. “etnische oorsprong” van de Allereerste Centrale Bank Ooit (1609 in Amsterdam) , dan weet je dat het feitelijk om een Wereldwijd Kosher Spelletje gaat, waarin zowel “het Westen” àls “het huidige Rusland van Poetin” één enkele “Talmoedische Bron” hebben.

  Met mijn “welgemeende excuses” aan (o.a.) de eigenaars (?) van deze site.

  Kijk, de àllerlaatste “wereldwijde natuurlijke vijand” van het Internationale Joodse Bankenkartel was de (zwààr christelijke!) Russische Tsarenfamilie (de Romanovs) welke in 1918, na een kompleet kunstmatige Koshere Interventie via het door hèn destijds zojuist uitgevonden (èn gefinancierde) communisme, door messteken om het leven werd gebracht.

  Niet alleen de opdrachtgevers (khazaren bankiers) (voor u “joden”) gaven de opdracht daartoe, maar zèlfs degene die die eerbiedwaardige familie overhoop stak, was een joodje. Of een khazaartje zo gij wilt.
  Ook is er nog wat “achterstallige wraak” van de kant van de khazaartjes over het feit dat ze in de 11e eeuw totààl (in het huidige Oekraïne, destijds hun woonland) totààl verslagen cq afgemaakt zijn door een Russische vorst die al hun christelijk-ondergravende spelletjes totààl zat was.

  Wat ik wil zeggen dat deze talmoedische psychopatische kliek in wèrkelijkheid, OOK nà 1989, NOOIT hun macht over het Russische Continent WERKELIJK heeft opgegeven, maar er slechts “koshere poppetjes” zoals Jeltsin en Poetin, heeft geïnstalleerd.

  Maar daar moet(en) de beheerder(s) van deze site natuurlijk nog achter komen.

  Met andere woorden zijn wij (veelal onbewust) getuige van een Koshere Side Show tussen het “Westen” en het “Oosten”, beide op de achtergrond geregeerd door het Koshere Grootkapitaal.

  “Sorry”.

  • goede reactie! dank. Ik denk dat de hele facade waar we naar zitten te kijken op deze site ook wel gezien wordt maar wellicht niet heel expliciet geduid.

  • Ollongren op Defensie en Kaag of Financiën was voor mij een eerste teken. Vervolgens de acties van Rutte in deze, vooral tegen zijn eigen bevolking (met de vaccines deden we het voor de bescherming van anderen, armoede is slechts een kleine prijs voor de vrijheid, of zoiets. Hij is niet eens origineel …..). Een ander teken is de ronduit overdreven, partijdige en domme acties van de EU richting Rusland. Gevolgd door Klaus Schwab die liet weten dat Putin geen lid meer is van het WEF. Hoeveel tekenen heeft iemand nog nodig om te weten dat alles wat er gebeurt past in het plan van de Great Reset….

  • Ja daar heb je gelijk in, khazastan als oekraine hadden een contract in 2019 dacht ik met israel om miljoenen joden toe te laten. In khazastan is al een joodse staat opgericht. Ook één van de redenen waarom putin in khazastan ingreep. De joden gooiden daar de regering omver paar maanden terug, waarschijnlijk de mosad en putin kwam ertussen, gelukkig. Watje niet verteld is dat de joden palestina binnenvielen en miljoenen mensen wejaagde en vermoorde. Zoals ik begrepen heb hebben ze daarmee hitler overtroffen. En wat putin ook heel slinks doetis deze oorlog doorduwen zodat zij uit het swift systeem werden/worden gezet. En het chinese swift variant gaan gebruiken, wat ze al voor 20% deden. Wat die onnozele psychopaten dat zich wereldleiders noemt niet snappen is dat putin ook expres doorduwt. Omdat ze heel goedkoop van deals af zijn door die sancties die hun eigenlijk nekte, 80%van aldie sancties is een verlossing voor de economie in rusland om aan goedkope prijzen te leveren. Nu is putin nieuwe deals met andere landen aan het maken met de producten die kuteuropa niet meer wil. Waaronder het graan. CHina is voorlopig de grootste met iran en noord korea om alles waar sancties opliggen over te nemen. Wat kuteuropa niet snapt is dat de russen de sancties zien als afgedane zaken waar we niet meer naar terugkeren. Ja dat doet 2 maanden financieel pijn, maar ze weten dat ze er 500% opvooruitgaan met nieuwe prijzen die hoger liggen dan de deals die ze met europa hebben en ze jagen de gas en stroom omhoog, dus uiteindelijk is putin de held die rusland van de nekslag met europa heeft gered en economisch gezien heeft gered van de financiële afgrond door nieuwe deals met hogere prijzen.tja…..wie het laatst lacht, hardst lacht…
   En by the way, putin sist altijd tussen zijn tanden waneer hij praat over hitler die miljoenen russen vermoorde en de bolsjewieken oorlog. Denk dat daar veel bij putin veel haat en onmacht zit dat de russen tweederangsburgers zijn, nu nog steeds en dat putin van plan is om zich volledig van kuteuropa los te weken om het volk de klasse van 1 ste rangsburgers te geven.
   En groot gelijk heeft hij.

 2. Maar ook op deze site (weer) het GELUL over “fossiele brandstoffen”.

  Even voor de duidelijkheid : de Aarde maakt, op voor de mens nog nooit toegankelijke dieptes (= meer dan 15km) ZELF aardolie en (in een ander stadium van koolstof en waterstofbindingen onder enorme temperaturen en druk) gas aan.

  NIKS “duizenden eeuwen in de grond gezonken plantenresten” die de “bron” van deze twee energiebronnen ZOUDEN zijn !

  “Zouden” ja; want allemaal gehijackte “wetenschap” !
  ( zoek op “a-biotische olie”)

  Samengevat is de olie in bv Saoedi-Arabië ver OMHOOG gestegen ipv “weinig ingedaald”.

  Oké, In Amazonië is er een organische sliklaag van 20 tot 50meter diep, maar wat is DAT nou afgezet tegen de 5 tot 12 KILOMETER (=12 DUIZEND meter !!!) waaruit vandaag de dag olie naar boven wordt gehaald ???

  En dan NOG met een gigantische overdruk ; het spuit immers als een fontein boven het aardoppervlak uit !

  WIE of WAT heeft die olie dan TEGEN de IMMENSE DRUK IN, “in de aarde gepropt” ?

  De zwaartekracht kan het niet zijn hè ?

  Als ik u nou een slangetje in de mond stop, verbonden aan een gasfles met 1000+ bar overdruk en ik u vraag dat gas weer terug in die fles te blazen, HOE denkt u dan dat dit gaat aflopen ?

  ECHT experts beweren dan ook dat het heel waarschijnlijk is dat er zich méér olie onder de aardkorst (20km en dieper) dan er WATER IN ALLE OCEANEN WERELDWIJD IS.

  Dus STOP nou eens met dat TOTAAL MISPLAATSTE BEGRIP VAN “FOSSIELE BRANDSTOFFEN” aub !!!

  • Jij bent wakker, het is een natuurlijk gegegven en als we dat niet gebruiken en in de grond gaan laten zitten, gaan we onszelf en onze grond en zee vergiftigen , dus moet het eruit..goed opgemerkt.

  • Energie is op vele manieren gratis te maken. Al tientallen jaren geleden werden autos uitgevonden die praktisch geen brandstof nodig hadden. Al dit soort uitvindingen wordt opgekocht door de oliebarons en verdwijnt in laden. Op dit moment wordt in de pharmaceutische industrie trillioenen meer verdient dan in de wapenindustrie. Ook verdwijnt er heel veel geld bij degenen die zich daar op regeringsniveau mee bezig houden. 11 amerikaanse biowapen laboratoria aan de grens van de oostelijke provincies die al vele jaren constant locale bevolkingen sprayen met pathogenen. oa ook vanaf schepen via operatie Seaspray. Wat doen die amerikanen daar en wat heeft Biden, die vele louche zaken deed in de Ukraine en daar voor vervolgd werd, daarmee te maken. Tijdens WW II werden NL jonge mannen opgeroepen door de Katholieke kerk te vechten tegen de russische communistische bolsjevieken en werden als redders van de Okrainers gezien. Nu worden ze opnieuw opgeroepen om tegen Rusland te vechten. Maar wie wil er 11 biowapen laboratoria die voortdurend pathogenen creeeren en sprayen aan zijn landsgrens. En het grootste deel van de NL wilde geen amerikaanse kruisraketten in NL. Lubbers beloofde ze weg te halen. Deed niets en een paar jaar geleden werden ze vervangen door de modernste technologie. Terwijl in de USA zelf veel verouderd nucleair wapen arsenaal is. Gericht op Rusland. Amerikanen die dus ook op NL gebied oorlog tegen Rusland voeren. Zijn we allemaal loco om te denken dat dat ok is.

 3. ook eens. de aarde is een wonderlijke plek. waar wij maar heel beperkt verstand van hebben. Er wordt wel van alles geclaimd ja. Maar wetenschappelijk is het nooit. Dat is een heel eng gedefinieerd begrip waarbij het volgen van de wetenschappelijke methode essentieel. Volg je die niet-> geen wetenschap. Wordt toch wetenschap geclaimd, dan is het eigenlijk pseudo wetenschap

 4. ‘Russische luchtmacht vernietigt eerste konvooi EU/NAVO wapens’

  Het laatste (nog onbevestigde) nieuws is dat het eerste konvooi met EU/NAVO wapens zo’n 60 kilometer na de grens in onbebouwd gebied door Russische Su-30 gevechtsvliegtuigen is vernietigd. Het zou gaan om vijf trucks met onder andere (uit Nederland afkomstige) Stinger luchtdoelraketten, en daarnaast anti-tankwapens uit andere EU-landen.

  Zoals we eerder deze week al schreven kunnen dit soort wapenleveranties door het Kremlin worden opgevat als een oorlogsverklaring. Den Haag heeft zich hiermee definitief op de ‘kaart’ gezet – de kaart met doelwitten van een eventuele Russische vergeldingsaanval met kernwapens, wel te verstaan.

  Lees verder>>> https://www.xandernieuws.net/algemeen/rusland-waarschuwt-westen-hacken-van-onze-satellieten-betekent-oorlog/

  • neem die site maar met 2 grote korrels zout.

   wat OP betreft ; t is afgrijselijk hoe Esau z’n ene occulte ritueel op de andere laat volgen .. en altijd zijn de gewone mensen het slachtoffer

   • verduidelijking –
    in de Profeten is ‘de Hemel’ in het Oosten en de ontstane kwade dimensie in ‘het westen’ [=waar de geitenbok vandaan kwam , in boek Daniel] ;
    het eden-paradijs werd geschapen in het ’tussengebied’ en werd ‘gedragen’ door de berg Tsiun
    [láter werd deze aarde , zon en -zonnestelsel gemaakt : door de kwade dimensie : ons zonnestelsel wordt in Openbaring ‘het Beest’ genoemd , met als capitol ‘Mystery-Babylon’ – ten oosten van deze aarde]

    ..profeten beschrijven hoe de berg Tsiun ‘geoccupeerd wordt door de kwade dimensie’ om te voorkomen dat het eden paradijs ooit hersteld zal worden. Hier gaat dit occulte [=verborgen] Ritueel over : ‘Rusland’ is ‘de Hemel’ (want ‘het Oosten’) en “het leger van Tsiun” (vandáar die Z op de voertuigen – ‘Zion’ – hoewel de Z niet eens Cyrillisch is) ; Kiev is de berg (=vlag van Kiev is ‘Michael’, de beschermer van de berg) , en de hele wereld – mn ‘het westen’ natturlijk – is nu TEGEN de hemelse legers …

 5. Putin viel 11 amerikaanse biowapen laboratoria aan, die al vele jaren de burgerbevolking daar sprayen met Pathogenen. Incl operatie Seaspray, waarmee ze vanaf schepen sprayen. Wat doet de USA daar. De bevolking heeft zich uitgesproken na de valse vlag Maidan revolutie die vanuit het buitenland georkestreerd werd. Oude tapes zijn opnieuw openbaar geworden die dat bewijzen. Is Putin te vertrouwen of gewoon een marionet in dit wereldtheater. Geen idee. Juri Lina docu maakt duidelijk hoe gruwelijk de bolsjevistische revolutie was. Gesticht door in de USA getrainde joden. De Holodomor een holocaust van 10 millioen christenen in de Ukraine heeft niemand het over. Ook door bolsjevistische joden. Gruwelijjke oorlogsmisdaden vonden daar plaats. Hitler werd als redder verwelkomd met ook NL jonge mannen die hier door de Katholieke kerk gerekruteerd waren om naast Hitler tegen de Bolsjevieken te vechten. Mijn oom vocht daar. Na afloop werd hij als NSB, er weggezet en geschoffeerd. 11 amerikaanse biowapen labs aan de grens van de oostelijke provincies. Mochten die vallen ws ook aan de grens van Rusland. Wie gelooft deze idioten nog. En welke NL idioten voelen zich geinspireerd om daar te gaan vechten, zonder grondig onderzoek gedaan te hebben naar de Maidan revolutie en een oorlog die al bijna 9 jaar duurt, maar vlgs NL MSM pas 8 of 9 dagen. De transmissei van Covidvaccins, grafeenoxide in bloed kinderen gevonden, hebben we het niet over, noch over gevaccineerden die massaal bezwijken een niet functionerend immuunsysteem. De focus van normale mensen wordt gehypnotiseerd geredigeerd richting haat naar Putin, Rusland en de omarming van de Neonazis in Rusland. Overigens was het gewoon MSM nieuws dat Netanyahu een tweeede joodse staat in de Krim had willen stichten, joodse West Bank settlers had willen herhuisvesten, zonder de West Bank aan de Palestiijnen te geven om een Palestijnse staat te vormen die levensvatbaar zou kunnen zijn. Van de West Bank is het meeste land inmiddels joods grondgebied, met joden gevuld en op de kaarten daar heet het al lang Israel. We hebben gefaald het zelfbeschikkingsrecht van Palestijnen te verdedigen en doen hetzelfde met de Oostelijke provincies in de Ukraine die bij Rusland aangesloten willen blijven. Noor Korea en Zuid Korea is er niets bij. Maar daar heeft het Westen dan weer een tegenovergesteld standpunt. Wie zijn die lui die de spreekbuis van het Westen zijn, maar de bevolkingen daar niet vertegenwoordigen. Amerikaanse kruisraketten gericht op Rusland en Nederlanders maken zich geen zorgen over een preemptive nucleaire strike van Rusland. Logiscch denken schijnt schaars te worden. Liever gaan vele idioten vechten in de Ukraine. Voor wie en voor wat?

 6. zelensky is joods en zijn grootvader was een bolshevik die medeverantwoordelijk is voor de holodomor en het vermoorden van miljoenen oekraieners

 7. Voordat Poetin de Oekraïne binnen viel, had Oekraïense nazi’s al 14.000 Russen vermoord,alleen omdat het Russen waren. Uitspraken dat Poetin de agressor is in Oekraïne,is één onzin.Wat waren dan de landen die in de Tweede Wereldoorlog tegen het nazisme vochten?Ja het is een aanvalsoorlog, maar Poetin is er niet mee begonnen, het is een reaktie op de Oekraïense nazi-misdaden.Putin is nu een bevrijder,geen agressor.Zij krijgen hun soevereiniteit terug.De macht gaat terug naar de bevolking.Nederland staat nu aan de verkeerde kant van de geschiedenis.

  • het was vooral het oekraiense leger dat artillerie vuurde op het gebied dus niet de ‘nazi’s’ , igor kolomovsky financierd deze ‘nazi’s’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in