TungArt7 / Pixabay

De proxyoorlog heeft de wapens van de NAVO op de proef gesteld en vastgesteld dat ze tekortschieten.

“De VS is de belangrijkste bondgenoot van Oekraïne geweest in het conflict met Rusland,” aldus een analyse van Business Insider vrijdag, maar Kievs gebruik van Amerikaanse wapensystemen heeft het land afhankelijk gemaakt van technologie met “ernstige gebreken, bericht Kolozeg.

Het onderzoek van de website onthult de Russische superioriteit op een aantal gebieden, waaronder drones en elektronische oorlogsvoering, evenals de tekortkomingen van de militaire productiesector van de Verenigde Staten.

“Eén gebied waarop de VS hun tekortkomingen hebben laten zien is elektronische oorlogsvoering,” schrijft de auteur. “De Russische stoorsystemen hebben grote problemen veroorzaakt met westerse precisiewapens, waaronder GMLRS raketten en Excalibur artilleriegranaten. De Russische eenheden voor elektronische oorlogsvoering zijn steeds bedrevener geworden in het verstoren van de GPS-navigatiesystemen die worden gebruikt om de raketten en granaten naar hun doelen te leiden, waardoor ze uit koers raken en onbruikbaar worden.”

Deze observatie werd onlangs ook gemaakt door The New York Times, die erkende dat de Russische elektronische stoorcapaciteiten erin zijn geslaagd om zelfs de geroemde HIMARS raketten van de VS uit te schakelen, en werd deze week herhaald door een ex-Pentagon analist. De gepensioneerde luitenant-generaal van het leger suggereerde dat Amerika aanzienlijk achterloopt met de ontwikkeling van vergelijkbare technologie.

De analyse van Business Insider merkte ook op dat Rusland zich beter heeft aangepast aan de moderne realiteit van gevechten in het tijdperk van drone-oorlogvoering, waarbij constante bewaking pogingen om troepen en bevoorradingsroutes te verbergen onmogelijk maakt. Amerikaanse legereenheden vertrouwen momenteel op een klein aantal verouderde drones, geeft het artikel toe.

  Lentetijd voor Globalisten - De Globalistennazi's

De pogingen van het Amerikaanse leger om microgolfwapens en dronezwermen te ontwikkelen als tegenwicht tegen Russische onbemande luchtvaartuigen (UAV’s) hebben tot nu toe geen vruchten afgeworpen, wat de zwakheden aantoont van een militair-industrieel complex dat al tientallen jaren gericht is op “oorlog tegen militante groeperingen zoals de Taliban in Afghanistan” in plaats van het bestrijden van grote staatsactoren.

Het resultaat is een inefficiënte defensieproductiebasis, zowel qua kosten als qua ontwikkeling van voldoende hoeveelheden wapens. Een eerder dit jaar gepubliceerde analyse onthulde dat Rusland nu drie keer meer munitie produceert dan de Verenigde Staten en alle Europese bondgenoten van Oekraïne samen, omdat de Russische militaire industrie in de hoogste versnelling is gegaan. Kiev werd eerder dit jaar naar verluidt “met een overmacht van 10 tegen 1 beschoten in delen van de frontlinie,” aldus Business Insider.

Het artikel merkt op dat de Verenigde Staten in staat zijn om wapens van hoge kwaliteit te produceren, maar beweert dat ze hopeloos duur zijn in vergelijking met Russisch materieel dat tegen veel lagere kosten kan worden geproduceerd, waardoor het land kan zegevieren in “gevechten die uithoudingsvermogen vereisen.”

Een soortgelijke observatie werd onlangs gemaakt door geopolitiek analist en ex-marinier Brian Berletic, die opmerkte: “Het Westen lijkt nog steeds niet in staat om te leren dat kwantiteit inderdaad een eigen kwaliteit kan zijn.”

“Het collectieve Westen gelooft nog steeds heilig in zijn eigen full-spectrum suprematie in termen van politieke, economische en militaire macht, ondanks het groeiende bewijs van het tegendeel,” voegde Berletic eraan toe. “Rusland heeft er jarenlang aan gewerkt om zichzelf in het algemeen meer zelfvoorzienend te maken, door veel potentiële afhankelijkheden van een steeds agressiever en irrationeler wordend Westen te ontmantelen. Dit wierp duidelijk zijn vruchten af toen de Westerse sancties in 2022 niet het verlammende effect hadden waarop Washington, Londen en Brussel hadden gehoopt en in plaats daarvan een averechts effect hadden op het Westen zelf.”

  Wie profiteert van de Pijpleiding Terreur?

“Rusland heeft zijn militaire industriële basis voortdurend uitgebreid, terwijl het Westen tegelijkertijd toestond dat die van hen atrofieerde,” concludeerde hij. “Het resultaat is een proxy-conflict waarbij het collectieve Westen niet in staat is om het niveau van de Russische munitie-, wapen- en voertuigproductie te evenaren, laat staan te overtreffen.”

“En terwijl het Westen deze fout achteraf lijkt te begrijpen, lijken ze nog steeds niet te kunnen bevatten hoeveel tijd er nodig is om dit recht te zetten of de mogelijkheid te accepteren dat het op dit moment misschien onmogelijk is om dit recht te zetten.”


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Time magazine geeft met tegenzin toe: “Oekraïne kan de oorlog niet winnen”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-leden zullen Netanyahu moeten arresteren na ICC-arrestatiebevel: Borrell
Volgend artikelNederlandse boeren zegevieren over ideologisch klimaatbeleid: Een overwinning voor praktijk en rede
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Ik werk reeds meer dan 35 jaar in een industriële omgeving.
  Wat mij steeds meer tegen staat, is de arrogantie, domheid en ongelofelijke kosten die hiermee gepaard gaan.
  We kunnen niks meer met gezond verstand.
  Volgens mij is dit in het westen een ziekte geworden.
  Daarom zijn we, zeker tijdens een uitputtingsslag nu, niet meer strijdvaardig.
  Het is gewoon niet meer mogelijk om kennis en kunde in te zetten voor het vaderland, buiten het feit of je het wilt

 2. De Russische luchtmacht Khibiny is een geavanceerd op vliegtuigen gemonteerd systeem voor elektronische oorlogsvoering (EW) dat in staat is de modernste radargebaseerde wapensystemen te blokkeren. Het bestaat uit een kleine torpedovormige vleugeltippod die het vliegtuig bedekt met een radio-elektronische beschermkap zodra een raketaanval is gedetecteerd. De beschermkap voorkomt dat de raket het doel bereikt en zorgt ervoor dat deze van de koers afwijkt. Volgens het bedrijf KRET verhoogt de Khibiny de overlevingskansen van het vliegtuig met 25-30 keer. Deze pod-ontwikkeling is het resultaat van de lessen die zijn geleerd tijdens het conflict met Georgië in 2008, toen niet alle verloren vliegtuigen waren uitgerust met een EW-systeem, wat de belangrijkste oorzaak is van het neerhalen ervan. Het Khibiny-storingssysteem werd enige tijd met succes getest op de grond in Boerjatië, Russische Federatie. De plannen van de Russische luchtmacht vereisen de installatie van de Khibiny-stoorzender op al haar geavanceerde jets zoals Su-30SM, Su-30M2, Su-34 en Su-35 (Khibiny-10V). De Khibiny-10V is een versie die intern is geïnstalleerd in plaats van de vleugeltips.

  https://www.deagel.com/Components/Khibiny/a002981

  Herinner 2014 het Amerikaanse torpedoboot jager Donald Cook

  26 december 2014 van het jaar flitsten in de Bosporus de contouren van een bekend schip. Hoge “Atlantische” neus, octaëdrische prisma van de bovenbouw, beroemde bezaaide voormast, die het snelle silhouet van de Ajees-vernietiger benadrukt … Een oude bekende keerde terug naar de Zwarte Zee – USS Donald Cook (DDG-75). Raketvernietiger van de Amerikaanse marine, die bekend werd na het luide incident in april 2014.

  Dat incident werd echter slechts aan één kant van de oceaan ‘luid’. Op de officiële site van de torpedobootjager Donald Cook wordt met geen woord gerept over de weigering van Aegis, de opname van EBC Khibiny, of de berichten van 27 matrozen die ontslag namen met de motivatie “hun leven niet in levensgevaar willen brengen”. Zesde vloot van

  raketvernietigers (toegewezen aan de marinebasis Rota in Spanje) patrouilleerden het afgelopen jaar in de wateren van de Middellandse Zee, voerden raketverdedigingsmissies uit in Europa en gaven garanties voor steun aan Amerikaanse bondgenoten in de regio. Tijdens de nieuwjaarsvakantie (26.12 december – 14.01 januari) besloten de Amerikanen lekker uit te rusten aan de Zwarte Zee. Gedurende 21 dagen actieve vrije tijd bezocht de torpedobootjager Constanta en Varna, voerde gezamenlijke manoeuvres uit met het schip van de Turkse marine en het enige overgebleven schip van de Oekraïense marine – het fregat Getman Sagaidachny, en vervolgens, binnen de door de Montreux vastgestelde tijdsperiode Conventie, verliet de Zwarte Zee. In verband met de voorgaande gebeurtenissen (van 12 april 2014) rijst een redelijke vraag: wat is deze “kok” weer vergeten op onze breedtegraden? Yankees zijn op zoek naar nieuwe avonturen? Absoluut de angst kwijt. Kom je voor wraak? Of hun kennis KREP “Khibiny” bracht geen opzettelijke verwachtingen met zich mee?

  Rekening houdend met al het bovenstaande wordt het duidelijk wat de prijs is van al het gepraat over het uitbreken van paniek aan boord en de vrijwillige afdaling van 27 naar de bange bemanningsleden. De vliegshow, georganiseerd door een enkele Russische bommenwerper, bleef ongetwijfeld een lichtgevende bladzijde in de herinnering van Amerikaanse matrozen, maar had geen ernstige gevolgen kunnen hebben. “Donald Cook” bleef de taken in de regio uitvoeren. En zoals we zien, keerde hij acht maanden later, zonder enige bijzondere angst, terug naar de Zwarte Zee. Amerikaanse matrozen (elk, in overeenstemming met hun officiële taken) kennen de capaciteiten van hun superschip en weten hoe onkwetsbaar hun torpedobootjager is om één vliegtuig aan te vallen.

  “Cook” zag zelfs van een afstand de nadering van “drogen”, sloeg alarm en bevroor bij gevechtsposten. Alles verliep vlot, de radar hield rekening met het verloop van de convergentie met het doel, Aegis beheerde regelmatig de geleidingssystemen. En plotseling – sla! Alles ging eruit. “Aegis” werkt niet, schermen tonen droesem, zelfs “Falanxen” kunnen geen doelindicatie krijgen! Su-24 passeerde ondertussen het dek van de Cook, maakte een U-bocht en simuleerde een raketaanval op het doel. Natuurlijk succesvol – want er is geen tegenstand! Toen draaide hij zich om en simuleerde er nog een. En zo verder – zelfs 10 keer! Alle pogingen van technici om de Aegis nieuw leven in te blazen en een doelaanduiding voor luchtverdediging te verschaffen mislukten, en pas toen het silhouet van de ‘drogende’ smolt in de nevel boven de Russische kust, kwamen de schermen tot leven en vertoonden de geleidingssystemen te goeder trouw een heldere april hemel, stralend van leegte. >>>

  https://en.topwar.ru/70310-hibiny-protiv-idzhisa-vozvraschenie-amerikanskogo-esminca-v-chernoe-more.html

 3. Spreek voor jezelf. Ik ven nog steeds uiterst strijdvaardig.

  Alle reacties hier lullen om de hete brei heen, vullen artikelen aan, en kullen NOG MEER om de hete vrei heen.

  Wat hier moet ontstaan is een gezamelijke mantra:

  GENOEG IS GENOEG!!

  Als IEDEREEN dit schrijft ipv hun ijdele kennis steeds maar ten toon te spreiden, wat helemaal niks helpt, dan laat je merken waar we staan en waar we naar toe willen

  De rest is gelul in de holle ruimte. Laat geen verhaaltjes meer in je kop stoppen. Het volk EERST.

  dus GENOEG IS GENOEG!!!

  • Erwin mei 22, 2024 Bij 15:37

   Wat voor de ene genoeg is, is voor een ander nog lichtjaren ver verwijderd, je krijgt alle neuzen niet in dezelfde richting, bizar dat je dit niet kan inzien, je bent toch niet van gisteren.

   • Was reactie op eerste reactie voor jou.

    Je moetvergens beginnen. En dat begint bij jezelf. Door te zeggen dat het nu klaar is. We pikken het niet meer.

    Das toch geen rare gedachte?

    • “Door te zeggen dat het nu klaar is. We pikken het niet meer.

     Das toch geen rare gedachte?”

     Nee het is geen rare gedachte, daar ben ik het iedere dag mee eens.

     Zo’n 90 percent heeft zijn kop in zijn reet zitten.

     • En we hebben maar 3% nodig.

      Daarom zie ik noodzaak het kwaad onderhand eens echt tegen te gaan houden.
      Dat bv Raisa vervolgd word en haar woorden bv…pure bangmakerij. Ze kunnen niet 10% van het volk tegenwerken en vastzetten. Utopie…en dat weten ze.

      Raisa is 100% gecontroleerde opositie btw, anders krijg je geen stoel bij de npo

      Dus wat roepen we vanaf nu?

      GENOEG IS GENOEG!!

  • Das prul, pure dure prul. De f35 kan amper 6g aan, terwijl de f16 kon pieken op 12g, ver buiten wat een piloot aan kan.

   Dat zijn schietende schietschijven.

   Tis allemaal rommel die militaire zooi, gemaakt voor dood, verderf en vernietiging.

   Geef mij mn cessna’tje 172 maar

 4. We hebben maar 3% nodig. En die moet gemobiliseerd worden om Drn Haagse politiek volledig te saneren

  Dus

  GENOEG IS GENOEG

  Als IEDEREEN dat roept in zijn reaguursel, ziet Den Haag wie ze ECHT tegen hin hebben

  3% van 15 mil is?

  GENOEG!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in