Met het oog op de stijgende gasprijzen in Europa zijn de energieministers van de EU vrijdag in Brussel bijeengekomen. Volgens een bericht in de media verwerpen ten minste tien EU-landen het voorstel om een prijsplafond voor Russisch aardgas in te voeren.

Tegen de achtergrond van het voorgestelde prijsplafond voor Russisch gas zijn de energieministers van de EU vrijdag in Brussel bijeengekomen. Ten minste tien EU-staten verzetten zich tegen de invoering van een prijsplafond, omdat zij vrezen dat Rusland dan zijn leveringen volledig zou stopzetten. Dit meldt de Britse krant Financial Times, die vertegenwoordigers van de EU-autoriteiten citeert, bericht RT.

De adviseur voor energie van de Griekse premier, Nikos Tsafos, zei dat Rusland “zijn reactie op zo’n stap zou laten zien”. Intussen heeft Hongarije zich tijdens de vergadering uitgesproken tegen de invoering van een prijsplafond. In dit verband heeft de Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó gezegd:

“Indien uitsluitend voor gas uit Rusland een prijsplafond wordt ingevoerd, zal dit uiteraard leiden tot een onmiddellijke stopzetting van de levering van Russisch gas. Je hoeft geen Nobelprijswinnaar te zijn om dit te begrijpen.”

Hij onderstreepte dat dit voorstel niet strookt met de belangen van Europa of Hongarije.

Intussen dringen ten minste tien lidstaten van de EU aan op de invoering van maximumprijzen voor alle gasleveranciers, niet alleen voor Rusland. Tegelijkertijd vrezen de regeringen van de EU de reactie van Moskou.

Donderdag had de Belgische minister van Energie Tinne Van der Straeten verklaard dat het land geen prijsplafond zou invoeren alleen voor gas uit Rusland. Volgens haar was dit “een zuiver politieke beslissing”. Op dezelfde dag heeft de Eerste Minister van België, Alexander De Croo, tegenover het Amerikaanse dagblad POLITICO commentaar gegeven op de kwestie. Hij zei dat er een prijsplafond moet worden ingevoerd voor alle gasleveranciers. Tegelijkertijd zou de maximumprijs voor gas in Europa 5 procent hoger moeten liggen dan in Azië, zodat de markt in Europa aantrekkelijker zou worden voor gashandelaars.

  Facebook en BBC afgesloten in Rusland

Volgens de EU moeten alle 27 lidstaten van de EU instemmen met een prijsplafond voor Russisch gas. Om de gasprijzen voor alle gasleveranciers te plafonneren, zou echter slechts een meerderheid van de EU-landen moeten instemmen. Hongarije, Oostenrijk en Nederland hadden zich er al tegen uitgesproken.


Copyright © vertaling 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De roebel rolt, de dollar brandt en de globalisten gaan naar de helVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHeb wat klasse
Volgend artikelStop de COVID-vaccinatie of er zullen nog veel meer mensen sterven
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

28 REACTIES

 1. Wat voor oplossingen zijn dat ? 5 % hoger voor Europa ?

  Neen hier is de oplossing voor het probleem dat onmiddellijk de krisis beeindigt en het normaal terug brengt :

  1 stop onmiddellijk met eender welke steun aan oekraine zodat deze naar de onderhandelingstafel gedwongen word.

  2 sluit vrede met Rusland en herstel alle diplomatieke betrekkingen. Stop onmiddellijk de nutteloze sankties.

  3 maak WEF een verboden organisatie, arresteer Klaus Schwab en iedereen die zijn ideeen probeert om te zettsn in politiek.

  4 maak van alle europese leiders die sankties hebben geimplementeerd of bedacht lijders en kriminelen. Onmiddellijk naar het gevang.

  5 navo was gekreeerd om de soviet unie te weerstaan en zou vredelievend zijn ? Geen van de 2 is waar dus ontbinding van de navo.

  6 Europa moet een einde maken aan het achterste te kussen van de USA. Geen vazallen of kolonie meer van hrn.

  Doe dit en het normaal keert terug.

  • Helemaal mee eens.
   Hetbprobleem is dat Brussel het schoothondje van de usa is en de orders van usa / wef uitvoert. De ongekozen lijers ( geen leiders) zitten er niet voor het volk. Kijk maar naar de krankzinnige sancties die ze uitgeroepen hebben, de waanzinnige klimaatregeling,
   . Doel.; breng het volk in armoede en dat schaapjesvolk zal de NWO van Schwabber op haar knieën aanbidden als de verlosser van alle problemen.

  • Uit Nato, uit EU, uit euro, uit VN, uit WHO, vluchtelingen zonder werk eruit, klimaat en stikstof wet en wet volksverhuizing volledig van de tafel; einde wet op bijzonder onderwijs; islam verbieden.

   Excuses aan RU aanbieden; links kabinet eruit en vervolgen wegens landverraad

   WEF registreren als een terroristische organisatie, samen met BLM, Antifa.
   lden van WEF registreren als ongewenste personen in NL

   Ander politiek systeem; democratie herinvoeren; alle beslissingen via een electronisch referendum.

   Gasveld Groningen openen, en export gas stoppen.

  • Nog wat aanvullingen:
   –zorg, ziekenhuizen verzorgingstehuizen, apotheken nationaliseren; premie vrij laagste inkomens
   –laagste inkomens belasting vrij
   –medisch personeel in loondienst.
   –grenzen dicht en bewaakt
   –vluchtelingen zonder werk: ü””uitzetten”door subsidies en uitkeringen aan hen te stoppen.(ongeacht hun status)
   –Geen nieuwe vluchtelingen toelaten; als hulp “nodig”is: ter plaatse.
   –Geen zonzin van gezins hereniging (met 6 koters en 3 echtgenotes onder de 18) Als die vrouwen daar zolang konden blijven, betekent dat het daar veilig is; dus aanvrager uitzetten.
   –hypotheek rente aftrek stoppen.
   –studie beurs: weer zoals in jaren 70, afhankelijk van inkomen ouders; maar wel vanBRUTO inkomen.
   HBO en universiteiten dwingen meer studenten uit lagere inkomens klassen te nemen; per jaar moet een stijgng van 5% van het totaal mogelijk zijn. Niet halen: korting op inkomens.
   Docenten en hoogleraren: ten minste 25 klokuren college geven per week. Te weinig zalen: in ploegendienst, of weekend dienst. Overbodige en nonsens leerstoelen per direct stoppen.
   –de Oranjes: naar een woningwet woning en bezit confisceren. Sinds 1940 hebben ze geen recht van titel meer. De paleizen: musea of woningen.
   –rechtshulp: voor laagste inkomens nederlanders: wee gratis. Niet voor nep vluchtelingen uit veilige landen. Advocaten bureaux ten minste 20% pro bono gevallen.

   Is dat alles bijzonder?
   Nee, dat is normaliseren; terugdraaien van de linkse rotzooi.

   Wordt hoog tijd dat er geormaliseerd gaat worden.

 2. Het normaal moeten we ook niet terug willen beste wjmc. Het ¨normaal¨ waar we in zaten was een corrupte satanisch cabalsysteem en daar MOETEN WE VAN AF !!!

  Geen overheid en corrupte instanties meer maar een vreedzame liefdevolle wereld met vrije energie zoals de tartarianen daar moeten we voor gaan.

  Niet het oude ¨normaal¨ want dat was abnormaal…

  Wel een hele fijne dag gewenst en verder helemaal mee eens wat je zegt…

  • Inderdaad, het oude normaal was al een voorbedacht geplaveide weg naar de ondergang. Daarom alle corrupte leiders weg. Maar voor de bevolking zou ik zeggen dat Gods geboden ons een welvarend leven kunnen brengen. Niet in de zin dat iedereen millionair zou zijn, maar wel dat er vrede zou zijn en niemand geen behoeften. Hou van God op de eerste plaats, en hoi van je naaste als van jezelf. Hou van je vijanden. Als iedereen van zijn vijanden zou houden waar zouden dan de vijanden zijn ? En hoe dit te bereiken ?

   Dit zijn niet mijn woorden maar :

   Johannes 3:16
   Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.

   Voor degenen die absoluut menen sankties op anderen te leggen om hen te breken bestaat er een gezegde,

   ✝ Spreuken 26:27

   “Die een kuil graaft, zal er in vallen, en die een steen wentelt, op hem zal hij wederkeren.”

   En voor hen die menen de Russen te moeten haten en hum kwaad doen
   ✝ Spreuken 26:26

   “haat door bedrog bedekt is, diens boosheid zal in de gemeente geopenbaard worden.”

   Ik ben geen Rus, enkel een gelovige die in vrede wil leven met iedereen, ongeacht welke taal men spreekt, en heb een hekel aan bloedvergieten. Het is waanzin ook al zijn er onder de gevallenen op het slagveld mensen van eender wel ras, natie geloof of politieke overtuiging. Het is een vreselijke waanzin die moet stoppen voor het naar armagedon escalleert.

 3. Als ik Putin was had ik met alle anti Russische sancties en de idiote wapenleveranties aan nazi Ukraine de gaskraan allang potdicht gedraaid

 4. Ik ben het echt beu. De Europese politiekers stellen niets voor en zijn onbekwaam voor wat ze zouden moeten dienen, dat is een betere organisatie en groei of ontwikkeling voor de burgers creeeren.

  Op vlak van energie moeten de doelstellingen toch duidelijk zijn. Ofwel creeert men 1 wereldeconomie zonder concurrerende prijzen tussen alle landen in de wereld en verdeelt men de welvaart gelijk over de wereld. Ofwel kiest men voor concurrentie om de prijzen het maximaal te drukken maar dan creeert men ook spanningen. Momenteel zitten we in dat laatste scenario en het is niet evident om met elk land, geloof,… zomaar gelijke doelen en overeenkomsten te hebben.

  Voor het huidige werelddeel Europa dat normaliter op vlak van welvaart een voorsprong heeft dan het grootste gedeelte van Afrika, Zuid Amerika en Azie moet men investeren in onafhankelijkheid qua energie door voor de juiste vorm van energieproductie te kiezen. Men pleit voor CO2 vrij te gaan maar dat kost geld terwijl het doel om CO2 uitstoot te verminderen grotendeels wordt verschoven. Dit doordat bedrijven kiezen om zo goedkoop mogelijk te produceren kiezen ze dan landen, werelddelen waar de CO2 eisen minder strikt zijn om daar dan een hogere uitstoot te creeeren maar ook meer werkgelegenheid en zo dus ook ontwikkeling.

  Het hangt dus allemaal aan elkaar.
  Men moet dus kiezen voor goedkope energieproductie om de bedrijven te behouden vooraleer we die bedrijven kwijt raken. Anders gaat men heel snel naar een zware catastrofale recessie.

  Kies dus voor veel meer kleine en moderne kerncentrales die op vlak van capaciteit beter regelbaar zijn.
  We zitten nu in een fase dat kernenergie mogelijk ook minder goedkoop kan zijn dan windenergie. Maar het probleem van dat laatste is dat men een worst case scenario kan hebben waarbij windenergie niet genoeg is als het nagenoeg windstil is putje winter.
  In de EU moet men dus kiezen voor kernenergie als basis aangevuld met windenergie waar men met de toekomst een overcapaciteit op moet hebben voor het geval van een worst case scenario. Met kan de basis ook nog wat aanvullen met biogas, wkk, zonneenergie en waterkracht. Men kan ook energie opslaan in water. Desnoods door water te verhitten en een hoge druk te creeeren of door water omhoog te pompen.

  Verder moet men technologisch een oplossing weten te vinden om efficiente batterijen te hebben.

  Maar het allerbeste in mijn optiek is gewoon een WWW creeeren. Verbind alle landen met elkaar en verhoog de energieproductie wereldwijd op een schone manier maar zo goedkoop en efficient mogelijk.
  Wind is er op onze Aarde overal aanwezig, op het ene moment wat meer of minder op posities A, B of C. Zon is er ook altijd aanwezig. Op het ene moment in het jaar meer op de Kreeftskeerkring en 6 maanden later op de Steenbokskeerkring. Met vrijwel een evenwicht op de evenaar 12 uur dag/ 12 uur nacht.
  Leg hele dikke kabels onder een heel grote spanning over duizenden kilometers, zelfs 10000 kilometer met verbingspunten.
  Gebruik oceanen, onbewoonde eilanden om windparken te plaatsen. Gebruik woestijnen voor zonneenergie. Maak zonnepanelen desnoods wit ipv zwart indien de panelen later nog steeds minder efficient blijken tegen de hitte.

  Investeer in wateropslag en liefst op hoger gelegen hoogtes want er komen misschien meer tijden aan met lange droogtes of veel water op korte tijd. Tergelijk kan men water gebruiken om er energie in op te slaan.

  Het kan allemaal veel geld kosten, soms teveel op korte tijd. Daarom dient men een goed project te hebben dat de prijzen direct doet dalen in plaats van doen stijgen.

  Ik geloof ook dat men moet verminderen op olie en gasverbruik want als de verhalen kloppen raakt het ooit misschien eens op.
  Maar gebruik het laatste nog om de prijzen desnoods nog te kunnen drukken voor onze generatie die daartegenover wel ook investeert in de toekomst. Vernietig alle boetes of taksen op brandstof maar installeer een basisbehoefte aanbod per persoon. En wanneer men de basis overschrijd dan pas komen er taksen en dure prijzen.

  Ik geloof ook in de houtcyclus. Hout verbranden dat stoot CO2 uit maar als men een goed houtbeleid heeft dan kan men met de natuurlijke cyclus en groei ook dat evenwicht vinden.
  Plant genoeg kleine bomen als je 1 grote boom omlegt. In de regel blijkt dat men 1/10 van een boom kan gebruiken om evenwicht te behouden. Indien men dus het aantal bomen op de wereld met een factor 10 verhoogt kan men dus ook 10 keer meer houthandel en hout verbranden. We weten dat 1 boom verbranden CO2 uitstoot maar indien er 9 of 10 andere kleine bomen in de plaats staan dan gaan deze juist die CO2 weer gaan omzetten naar zuurstof en de CO2 uitstoot van die ene verbrande boom neutraliseren!

  Je zou ook kunnen zeggen hoe meer CO2 concentratie op de wereld, hoe sneller bomen gaan groeien want CO2 is een voedingsbron voor een boom ;).

  Simpel toch.

  Ik ga eens investeren in een kacheltje. Liever hout dan kolen. Hout dat kan men zelf nog beheersen. Steenkool niet.
  Ik vraag mij af of er ook kachels bestaan die houtblokken als pellets kunnen verbranden. Puur voor het gemak.

  • Beste een allesbrander… Ik heb ook geen vuilnis meer. En indien gewenst kan die ook gebruikt worden voor vlees met beenderen te verbranden 😉 A la guerre comme à la guerre !!

  • `Zon is er ook altijd aanwezig`
   Volg de webcam in het ISS ruimtestation eens een poosje dan ben je van dat idee ook genezen.
   Bewolking overheerst dag in dag uit over de hele aarde.

  • Een houtkachel is van gietijzer of plaatijzer; kan je geen kolen in verbranden; geeft snel warmte af.
   Een allesbrander is bemetseld; vuurvaste stenen in; daar kan je ook kolen in verbranden; moet je wel goed doen; veel kolendamp vergiftiging doden in de jaren 50 en 60.

 5. ze zouden in Brussel beter hun lonen door ons laten bepalen , zij werken voor ons en wij betalen,
  maar zij nemen en graaien
  wat zij nu doen is de omgekeerde wereld ivm.zaken doen , het is de verkoper die de prijs bepaald en niet de klant.
  als ik de winkel binnen stap moet ik ook de prijs betalen anders heb ik niks

 6. de politiek is niet bereid om een halt toe te roepen naar een industrie die over de hele linie een eerste levensbehoefte tot 10 keer duurder maakt om daar enorme winsten uit te halen, ten koste van miljoenen mensen die dit niet kunnen betalen en die met zeer ernstige gevolgen komen te zitten.
  schrap het woord “volksvertegenwoordigers” maar uit de dikke van dale

 7. Atoom centrales moeten; ongeacht de kosten. Bovendien is er geld genoeg; als er geld is voor kuddes vluchtelingen en hulp aan nazistaten…….kies prioriteiten.

  Die windmolens: slopen.
  Zonnepanelen: leuk als je in de Sahara woont.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in