Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant / © U.S. Secretary of Defense / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Zal Israël uiteindelijk met zijn eigen Haagse Invasiewet komen?

EU-buitenlandchef Josep Borrell gaf dinsdag commentaar op het feit dat het Internationaal Strafhof (ICC) arrestatiebevelen heeft uitgevaardigd tegen Israëlische topfunctionarissen wegens vermeende oorlogsmisdaden in Gaza. Hij benadrukte in de verklaring dat alle lidstaten van de Europese Unie wettelijk verplicht zullen zijn dit te doen.

Hij legde uit dat als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu of de minister van Defensie Yoav Gallant naar een Europees land reizen, ze gearresteerd zullen worden, bericht Tyler Durden.

Hij zei hetzelfde voor de Hamasleiders die naast Netanyahu op de lijst staan: “Ik neem nota van de beslissing van de aanklager van het ICC om arrestatiebevelen aan te vragen voor Pre-Trial Chamber I van het Vooronderzoek van het International Criminal Court (ICC) tegen Yahya Sinwar, Mohammed Deif, Ismail Haniyeh, Benjamin Netanyahu en Yoav Gallant,” verklaarde Borrell.

“Het mandaat van het ICC, als onafhankelijke internationale instelling, is het vervolgen van de ernstigste misdaden onder internationaal recht,” schreef Borrell op X. Hij benadrukte dat “alle staten die de statuten van het ICC hebben geratificeerd, verplicht zijn om de beslissingen van het Hof uit te voeren.” Hij zei dat de EU “nota heeft genomen” van de actie van het wereldtribunaal.

Met uitzondering van Oekraïne en Turkije heeft heel Europa het Statuut van Rome ondertekend, waardoor ze verplicht zijn om de personen die ‘gezocht’ worden door het ICC te arresteren.

Het ICC beschrijft:

Het ICC kan misdaden tegen de mensheid vervolgen, dat zijn ernstige schendingen die worden gepleegd als onderdeel van een grootschalige aanval tegen een willekeurige burgerbevolking. De 15 vormen van misdaden tegen de mensheid die in het Statuut van Rome worden opgesomd, omvatten misdaden zoals moord, verkrachting, opsluiting, gedwongen verdwijningen, slavernij – vooral van vrouwen en kinderen, seksuele slavernij, foltering, apartheid en deportatie.

Dit kan gevolgen hebben voor het reizen van Israëlische leiders naar bepaalde plaatsen in de wereld. Het creëert zeker diplomatieke druk om dit niet te doen in het geval van landen van bestemming die volgens het Statuut van Rome verplicht zijn om een arrestatie te verrichten.

Het Witte Huis heeft gezegd dat het de beslissing van het ICC ‘verwerpt’, terwijl Israëlische leiders woedend blijven en de beslissing van het hof zelfs ‘antisemitisch’ noemen.

  BREAKING: Indrukwekkend videobewijs wijst op Israëlische AIR BURST-bom die het ziekenhuisterrein van al-Ahli treft en honderden Palestijnse burgers doodt terwijl ze slapen op de binnenplaats naast de parkeerplaats

Het onderzoek van het ICC gaat eigenlijk helemaal terug tot de oorlog tussen Israël en Hamas in 2014. Maar ook na 7 oktober en Israëls invasie van Gaza heeft Zuid-Afrika een nieuwe zaak tegen oorlogsmisdaden aangespannen – die de steun heeft gekregen van landen als Turkije, maar vooral van een aantal landen uit het Mondiale Zuiden.

De rechtbank in Den Haag vaardigde in maart 2023 een arrestatiebevel uit voor de Russische president Vladimir Poetin over de oorlog in Oekraïne, dus dit betekent ironisch genoeg dat Netanyahu nu een “gezocht” man is naast Poetin.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Eén fout vóór ArmageddonVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelNederland: Verspreidt u “desinformatie”? Dan zou u een volgens de staat “gewelddadige extremist” kunnen zijn
Volgend artikelOekraïne-conflict onthult Russische superioriteit in hightech oorlogsvoering van de toekomst 
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Nu nog zien of die landen die erin zitten er gehoor aan durven te geven, hoe dan ook een beetje hoop en of goed dat ze het doen.

  Putin moet natuurlijk van de lijst af en Zelensky en de VN(uland) er op.

  • ja dat heb ik ook nog niet over na gedacht maar inderdaad die behoren ook op het lijstje te staan en deze bill gates zie ik hier ook niet bij staan en die oostenrijkse ZWabber ook niet

   • Schwab is al minstens een week dood. Die is met gillende sirenes naar een ziekenhuis afgevoerd. Niets meer van gehoord. Alles wat je daar nog van te zien en te horen krijgt is nep.
    Uiteraard met behulp van maskertjes, ai, gemonteerde filmtroep

 2. “dat alle lidstaten van de Europese Unie wettelijk verplicht zullen zijn dit te doen.”
  😂🤣
  Welke wet?
  Deze criminelen maken wetten zoals het hun uitkomt.
  Kom op jongens, leuk voor de bühne.
  Wat wel pijn doet, is dat ze nu officieel criminelen zijn en niet de brave leiders die ze zeggen te zijn.

 3. Lidstaten verplicht dat te doen, enige uitzondering als het Israel betreft. Voor Israel gelden geen wetten, die mogen alles. Israel is de special snowflake. De uitzondering die de regel bevestigd zullen we maar zeggen.

 4. Verschillen:
  De joden zijn zielig, want zij hebben de holocaust, er wordt gezegd ca. 6 miljoen slachtoffers.
  Poetin heeft de Donbass bevrijd van Nazie Oekraïne, ca. 16 miljoen levens gered..!!
  De joden, gebruiken het antisemitisme als wapen, een jood veroordelen, is antisemitisme.
  Poetin die kinderen uit Nazie Oekraïne haalt en bescherming geeft, is een oorlogsmisdadiger.
  joden die een heel volk uitmoorden, “GENOCIDE” noemt men zelfverdediging.
  Rusland heeft Auschwitz bevrijd, waarvan maar een deel van de gevangenen joden waren…!!!
  joden hebben van Engeland de kolonie Palestina gekregen, en nog steeds is Palestina een kolonie, maar nu van de joden.
  Rusland heeft de wereld inclusief de joden bevrijd van Nazie Duitsland, met 24 miljoen slachtoffers…..!!!!!
  7 oktober is in “SCÈNE” gezet, met Hollywood bedrijven voor verfilming……!!!!!
  Als er op een voetbalveld een speler in elkaar zakt, staan de spelers er omheen, en de camera’s draaien ze weg, zodat het publiek deze ERNSTIGE beelden niet krijgen te zien..!!!
  En 7 Oktober is zowat een uitzending van een uur, om ons te laten denken, “WAT ZIJN DIE PALESTIJNEN TOCH SLECHT”, en de NOS/NPO de MSM media smullen ervan om het uit te zenden……!!!!! Dit ziet er toch heel “TEGENSTRIJDIG” uit……!!!!!!
  Wie GELOOFT nog de Amerikaanse en de joodse en MSM en de NPO/NOS “PROPAGANDA’S…!!!!!
  Advies: “GEBRUIK U ZELFBEWUSTZIJN”, echt waar, U zal verbaasd zijn hoeveel onzin er over U wordt gegooid om U achter hun “PROPAGANDA” te krijgen.
  Ik ben een Nederlander, (geen joods christelijke maar oud katholiek, maar afstand van gedaan) getogen in Nederland, en blank…!!!

 5. satanyahu had allang achter de tralies moeten zitten. Die gluipjanus wordt al meerdere malen beschuldigd van corruptie, maar ontspringt steeds de dans omdat zijn (cabal) meesters hem de hand boven zijn hoofd houden.
  We hebben hier te maken met een ordinaire oorlogscrimineel. Oppakken en levenslang in de diepste kerker flikkeren. Op water en meelwormen!

 6. Als ik geen euthanasie spuitje neem weten ze me te vinden, postcode, huisnummer, patronen… alles weten ze en daar dreigen ze doodleuk mee.

  Maar als je jou buurland tot een open concentratiekamp maakt en op je dooie gemak mensen uitroeit met je leger, dan krijg je een boze brief dat als je naar Europa komt, dat je wordt gearresteerd.

  De wet is er om criminelen te beschermen en de gewone mens tot crimineel te verklaren. Een maatschappij geregeerd door criminelen drijft op wetten en regels, zo houden de criminelen de macht en kunnen ze anderen voor ALLES als crimineel aanwijzen.

  WIJ moeten terug naar de logica dat wie anderen aanwijst als crimineel (of welk ander label) zelf de crimineel (of ander label) is. Oftewel, wie het scheetje als eerste ‘ruikt’ heeft ws zelf zn poepertje gebruikt. En… wat je zegt ben je zelf. En… de pot verwijt de ketel. Dus… zodra er iemand begint om anderen te (ver)(be)oordelen, dan moeten we heel goed naar degene kijken die het oordeel velt ipv te gaan discussiëren over het oordeel (de projectie).

  We moeten dingen gaan omdraaien, want we leven in de omgekeerde wereld.

 7. Iets ging er mis in deze wonderlijke wereld.
  Is het; yin – yang ?
  Evenwicht tussen; goed – kwaad ?
  Waar is dan al dat goede ?
  Om zoveel kwaad in ballans te krijgen.

  • Te veel ‘kwaad’ (duister) en het kwaad vernietigd zichzelf. Licht (goed) is de basis waar alles in terugkeert. Het ‘kwaad’ groeit en groeit, maar leert niks en sterft uiteindelijk. En dan begint alles weer in volledig licht.

   Alles begint in bewustzijn, dan komt er ego en die hoort te sterven/verdwijnen als we rond een jaar of 7 zelfredaam zijn. Inmiddels komen mensen op hun sterfbed pas uit hun ego. Daardoor is de hele samenleving één grote puinhoop. Daardoor is er zoveel ‘kwaad’, omdat we allemaal totale egoïsten zijn.

   Dat komt nu op zijn piek en dan sterft het duister steeds sneller en sneller. Tot alle duister weer licht is geworden en alles weer opnieuw begint. De illusie, het drama, het schouwspel van de creatie. Een droom die langzaam in een nachtmerrie verandert tot we bang genoeg zijn, en dan schrikken we wakker in bewustzijn en alles begint opnieuw en we glijden heel langzaam weer in het ego. Tenzij we dit keer echt wat spirituele lessen leren en de droom in een staat van liefde/bewustzijn houden. Alle kinderen op aarde worden momenteel totaal in hun ego opgevoed ipv hun bewustzijn te omarmen.

 8. Dit is een gevaarlijke situatie die zich heeft ontwikkeld. Ongeacht wat je vind van Netanyahu is dit geen goede ontwikkeling. Net zoals Rusland heeft Israël een nucleair arsenaal. Het is zelfs zo dat Israël de hele Europese Unie kan aanvallen met de wapens die zij tot hun beschikking hebben. We hoeven zelfs niet naar Israël te kijken om te beseffen dat dit een onwijze beslissing zou zijn. Stel je voor dat een ander land de koning, president of de premier van jouw land arresteert, hoe zou de gemiddelde burger van jouw land daar naar kijken?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in