Er wordt hevig gevochten in het dorp Belogorovka, gelegen aan de snelweg Bakhmut – Lisichansk in de Volksrepubliek Donetsk (niet te verwarren met het gelijknamige dorp in de Volksrepubliek Luhansk), bericht Southfront.org.

Het dorp Belogorovka is veranderd in een groot versterkt bolwerk van het Oekraïense leger. Eenheden van de door Rusland geleide troepen probeerden Belogorovka in de zomer te bestormen, maar hun operaties liepen op een mislukking uit.

Nadat de strijders van de Wagner-groep onlangs het gebied van hun verantwoordelijkheid hadden vergroot, slaagden de militaire operaties van het Russische leger in het gebied. Momenteel vechten Wagner-eenheden aan de frontlinies tussen Nikolajevka-2 en Lisichansk.

Op 8 november kwamen de eerste berichten binnen dat de Russische stoottroepen het dorp zijn binnengetrokken. Hun opmars wordt vertraagd door de zwaar versterkte bolwerken van de Oekraïense strijdkrachten, mijnenvelden en technische barrières. De Wagner-strijders blijven echter vanuit de zuidelijke buitenwijken tot diep in het dorp oprukken. Volgens sommige bronnen worden zij gesteund door het 14e en 16e territoriale verdedigingsbataljon van de Volksmilitie van de LPR. Andere bronnen ontkennen deze berichten en beweren dat er alleen Wagner-eenheden in het dorp zijn.

De hevige strijd om de controle over het dorp is aan de gang, en de omliggende gebieden worden door Russische troepen schoongeveegd. Op 13 november werden de Oekraïense strijdkrachten naar verluidt gedwongen zich gedeeltelijk terug te trekken naar reserveposities, in afwachting van versterkingen.

Door Belogorovka onder controle te krijgen, kan het Russische leger een groot bolwerk in de diepgewortelde verdediging van de AFU in de regio Bakhmut elimineren. Een doorbraak zal de door Rusland geleide troepen in staat stellen verder op te rukken naar Veseloye en de Oekraïense groepering in Jakovlevka gedeeltelijk te omsingelen. De Russische opmars zal het mogelijk maken het front recht te trekken en het deel van de snelweg Bakhmut – Lisichansk onder controle te krijgen.

  Hoe konden de Westerse inlichtingendiensten het weer mis hebben? Dat de deden ze niet. Ze hebben andere doelen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: Reddit Rambo Franse deserteur heeft zichzelf letterlijk huilend gefilmd terwijl hij vluchtte voor Russische bommenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVideo: Rusland gaat door met de demilitarisering van Oekraïne – VS sturen decennia oude wapens naar Kiev
Volgend artikelOekraïens leger lijdt zware verliezen in strijd om Pavlovka, regio Ugledar (Video’s 18+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

 1. Ën CNN en BBC maar balken dat de Russen geen raketjes meer hebben….

  Vandaag: twee explosies in Polen:
  Kunnen verschillende dingen zijn:
  –uit koers geraakte Russische raketjes;
  –Oekie raketjes–om de Russen de schuld te geven
  –gefantaseerd of ge-enceneerd.

  CNN wilde maar wat graag dat als excuus gebruiken om Nato in te zetten;
  BBC was een beetje voorzichtiger….dichterbij en zo denk ik.

  Maar waar was het geschreeuw tegen de oekies, die 8 jaar land de russen terroriseerden en 14.000 vermoordden?
  Of tegen de Nato die zonder mandaat Servie aanviel?
  Of tegen Turkije die met smoesjes de Syrische grens overstak om koerden/christenen te vermoorden?
  Of tegen GB/USA die ongegrond een oorlog begonnen tegen Irak? Tegen libie?

 2. de Russen hebben verstand van oorlogvoeren , waar oekraïne veel in tekort komt.
  ze hebben ook hun oorlogsindustrie die meer produceert dan ze gebruiken welk land kan dat nadoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in