De komiek president van Oekraïne, Volodymyr Zelensky, heeft donderdagmiddag bevolen dat alle Oekraïense mannen van 18 tot 60 jaar worden geblokkeerd om het land te verlaten onder de staat van beleg.

BNR-journalist Geert Jan Hahn deelde het nieuws donderdagmiddag op Twitter:

De Nederlandse expat Erik Gmelig Meyling deelde een video waarop te zien is hoe hij tegengehouden werd om te vertrekken, meldt Chris Menahan.

Het bevel van Zelensky kwam enkele uren nadat hij tijd had genomen voor een ontmoeting met acteur Sean Penn om deel te nemen aan Penns “documentaire over de Russische invasie.”

Naar verluidt heeft Zelenski nooit opdracht gegeven tot een volledige mobilisatie van het Oekraïense leger in de aanloop naar de aanval van woensdag, omdat hij dacht dat Poetin niet echt van plan was binnen te vallen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is de doodsteek voor de NAVOVolg Frontnieuws op Telegram

  Video toont de eliminatie van omsingelde Oekraïense militanten
Vorig artikelCNN: Enorme Explosie boven Kiev was Russen die Oekraïense Luchtmacht Su-27 neerschoten (Video)
Volgend artikelVerpleegkundige: “Ik wil dat de mensen weten wat ik aan dit vaccin verloren heb – Ik leef een nachtmerrie, het is het niet waard”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Dat kan gewoon niet, de mensen die willen weg moeten kunnen weg met de familie. Ga de EU en de amerikanen meer geweer geven dan ben je een terreur organisatie. Er gaan erg veel mensen dood dan is de EU en de amerikanen een genocide aan het plagen.

 2. Klein gedeelte uit de toespraak van Vladimir:
  Ik moet me ook richten tot de militairen van de Strijdkrachten van Oekraïne.

  “Kameraden! Jullie vaders, grootvaders en overgrootvaders hebben niet tegen de nazi’s gevochten om ons gemeenschappelijke vaderland te verdedigen, om het mogelijk te maken dat de neonazi’s nu in de Oekraïne naar de macht kunnen grijpen. U hebt een eed van trouw gezworen aan het Oekraïense volk, en niet aan de volksvijandige junta, die de Oekraïne berooft en dit volk in de maling neemt.
  Weiger hun misdadige bevelen op te volgen. Ik verzoek u dringend uw wapens onmiddellijk neer te leggen en naar huis te gaan. Laat ik duidelijk zijn: alle leden van het Oekraïense leger die aan deze eis voldoen, zullen het oorlogsgebied ongehinderd kunnen verlaten en naar hun families kunnen terugkeren.”

 3. Klein gedeelte uit de toespraak van Vladimir:

  “Het is bekend dat wij al 30 jaar met volharding en geduld proberen met de belangrijkste NAVO-landen overeenstemming te bereiken over de beginselen van gelijke en ondeelbare veiligheid in Europa. In antwoord op onze voorstellen zijn wij voortdurend gestuit op ofwel cynische misleiding en leugens, ofwel pogingen tot druk en chantage, terwijl intussen het Noord-Atlantisch Bondgenootschap, ondanks al onze protesten en zorgen, gestaag uitbreidt. De oorlogsmachine is in beweging en, ik herhaal, ze komt dicht bij onze grenzen.
  Waarom gebeurt dit allemaal? Waarom deze arrogante houding van spreken vanuit onze eigen exclusiviteit, onfeilbaarheid en toegeeflijkheid? Waar komt deze onverschillige, afwijzende houding tegenover onze belangen en absoluut legitieme eisen vandaan?”

 4. Klein gedeelte uit de toespraak van Vladimir:

  “In dit verband doe ik ook een beroep op de burgers van de Oekraïne. In 2014 had Rusland de plicht de bewoners van de Krim en Sevastopol te beschermen tegen degenen die u zelf “nazi’s” noemt. De mensen van de Krim en Sevastopol hebben gekozen voor hun historische vaderland, voor Rusland, en wij hebben dat gesteund. Nogmaals, we konden gewoon niet anders.

  Bij de gebeurtenissen van vandaag gaat het niet om de belangen van de Oekraïne en het Oekraïense volk te schaden. Het gaat erom Rusland zelf te beschermen tegen degenen die Oekraïne gegijzeld hebben en proberen te gebruiken tegen ons land en de bevolking ervan.”

  • Probeer dat eerst maar eens met de banderas en extremisten in Oekraïene. Wij mogen tegen vrienden in dat land niet eens zeggen dat we vóór vrede zijn, want dat is een vies woord. Alles wat er maar Russisch uitziet moet gecanceld, verwijderd of vermoord worden. Opruimen dus die zoei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in