Pixabay

Waarom stort de Russische economie niet in? Alle sancties waartoe het Westen in staat was, zijn er immers op toegepast. Waarom daarentegen dreigt de Europese economie aan de vooravond van de winter in te storten, zoals blijkt uit een recordstijging van de inflatie, vraagt de Franse Marianne.

Het antwoord is volgens Marianne dat de economische macht, gemeten op basis van het BBP dat volgens de huidige regels wordt berekend, fictief is. Dit instrument om het economisch succes van een land te meten is verouderd. Het meet niet langer de totale productie van staal, auto’s, koelkasten en televisies, echte goederen dus. Het meet vooral de productie van immateriële activa, die soms (en soms heel vaak) als nutteloos worden beschouwd. En daarom vertegenwoordigen zij slechts de nominale waarde

Als voorbeeld van de fictiviteit van de bbp-indicator noemt Marianne het voorbeeld van de Amerikaanse economie, waarvan het bbp 40% bedraagt van het bbp van het hele Westen. De gezondheidszorg in de Verenigde Staten “zuigt” 18% van de “nationale productie” op, wat bijna 2 keer zoveel is als in andere westerse landen. Maar laten we eens kijken naar de efficiëntie-indicatoren van deze kosten, stelt Marianne: de levensverwachting in de Verenigde Staten is slechts 77,3 jaar vergeleken met 80,9 in Duitsland, 82,2 in Frankrijk, 82,4 in Zweden, 84,6 in Japan.

Hoe kan dit worden verklaard? En het feit dat meer dan de helft van de Amerikaanse gezondheidszorgkosten (van 10 tot 13% van het totale BBP) het gevolg is van de onredelijke inkomens van hun artsen (die minder patiënten hebben dan in Frankrijk), alsook van de waanzinnige kosten van de geneesmiddelen die aan de Amerikanen worden aangeboden (de helft van de werelduitgaven)

  NAVO "Wunderwaffens" branden: CNN geeft toe dat Kiev 15% van zijn volledige VS Bradley infanterie gevechtsvloot in de afgelopen week heeft verloren

Verering voor de dollar en verering voor de euro zorgen ervoor dat het Westen bankbiljetten verwart met echte rijkdom. Maar deze geldbuidels zullen niets veranderen aan het feit dat de tarweproductie in Amerika tussen 1980 en 2021 is gedaald van 65 naar 47 miljoen ton, en dat de productie in Rusland tussen 1987 en 2020 is gestegen van 36,9 naar 80 miljoen ton.

Tarwe samen met gas geven Rusland meer macht dan de beruchte “immateriële activa” aan de Verenigde Staten geven, meent Marianne. Dit is het hele probleem van de reservevaluta’s: ze kunnen goedkoop worden gecreëerd (in feite voor niets), maar wat kun je ermee kopen in de landen die deze valuta produceren als ze hun industrie hebben opgeofferd op het altaar van de globalisering?

Het valse systeem om het economisch potentieel te beoordelen leidt ertoe dat we nu lijken op een militaire piloot die op gebrekkige instrumenten vloog en dacht dat hij op 10.000 m hoogte vloog. Totdat hij zag dat het in werkelijkheid op 350 m hoogte was. En er is geen landingsbaan zichtbaar aan de horizon, besluit Marianne.


Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nee, het is GEEN “nepnieuws”. Het is nazi-propagandaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRussische televisie: Het Westen voert reeds oorlog met Rusland
Volgend artikelRechtszaak in Duitsland: AstraZeneca weigert vergoeding voor vaccinschade – gevaccineerden hebben zelf schuld
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Het KAPITALISME is al lang FAILLIET !
  Het WESTEN is FAILLIET!
  De VS, EU, UK, en hun SATELLIETSTATEN, hebben niet meer AFLOSBARE SCHULDEN !!, het zijn
  CREDITLANDEN !
  Ze hebben alleen nog ZWART GELD, de jaren lang geprinte BILJETJES, BILJARDEN WC papier.
  Geen land in de wereld wil dit papier nog hebben, ze willen allen nog handel in eigen VALUTA’S of GOUD.
  De BRICS LANDEN, en hun SATELLIETSTATEN, hebben geen schulden, het zijn DEBIT LANDEN !
  Het zijn de grootste fabrieken van de wereld, CHINA, INDIA, samen 3 miljard arbeiders,
  En hebben de grootste GRONDSTOFFEN opslag van de wereld,
  RUSLAND, dat alles kan leveren wat er maar gevraagd wordt, en ook nog in elke gevraagde hoeveelheid.
  GELD en daardoor MACHT verplaatst zich van WEST naar OOST !
  Zie bijeenkomst Oosterse leiders in Oezbekistan, zij praten daar zonder het Westen.
  Geen fijne vooruitzichten voor het WESTEN,
  Dat gewend was RUIM te leven van hun KOLONIËN en hun SLAVEN.
  Wat blijft er over voor deze CREDIT LANDEN ?
  Ik heb geen glazen bol, maar laat mijn zelfbewustzijn werken, meestal heb ik daar wel wat aan.
  Ik wacht maar af.

 2. a) omdat het WEF het zo wil
  b) omdat de meeste mensen te stom zijn om het functioneren van de rije markt in te zien.

 3. Typisch; veel films over “total control”hier op tv, en over Matrix, equilibrum, en Baader Meinhof groep
  Die laatste hebben we hard nodig….

 4. Ik lees altijd jullie items maar in hoeverre kan ik ervan opgaan dat jullie gelijk hebben, kijk ik geloof al die nieuws media niet hoor maar ik weet niet meer wat ik soms moet geloven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in